Cuevas dels Hams

Cuevas dels Hams
12 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Cuevas dels Hams

Cuevas dels Hams: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Porto Cristo: Inträdesbiljett till Cuevas dels Hams

Porto Cristo: Inträdesbiljett till Cuevas dels Hams

Res till en värld av glasklara grottor med biljetter till Cuevas dels Hams i Porto Cristo på Mallorca. Upptäck grottornas mystiska kammare och förundras över de magnifika stalaktitformationerna. Upplev den naturliga akustiken under en klassisk konsert på Venedigsjön, en underjordisk sjö. Beundra grottornas märkliga fiskhakformade formationer. Utforska de tre största grottorna och börja med den runda grottan. Ta ett kliv in i den botaniska trädgården med många arter av fritt flygande fåglar som är inhemska på ön. Upplev det speciella mikroklimatet som främjar den speciella vegetationen. Gå in i den blå grottan och titta på den pedagogiska dokumentären Discovering the Past, som presenteras med blått ljus med hjälp av avancerad LED-teknik. Lär dig mer om Mallorcas historia, dess första invånare, hur Hams grottor bildades och hur de upptäcktes. Du kan beundra Simsons pelare, Fra Mauros slätter och schaktet i helvetet, Genesis, livets historia och en snabb sammanfattning av världen i tiden, från Big Bang till modern tid, när det projiceras på klippväggarna i detta naturliga auditorium.  Se de 12 gallerierna i huvudgrottan. Upplev en musikshow inspirerad av Venedigs karneval på en underjordisk sjö med laserljus som projiceras på väggarna i Hams' grottor till Mozartmusik.

Mallorca: Cuevas del Drach och valfri Cuevas del Hams

Mallorca: Cuevas del Drach och valfri Cuevas del Hams

Utforska det naturliga underverket och skönheten i Cuevas del Drach (Drak-grottorna) i Manacor. Lär dig om deras historia och formation av din guide. Avsluta besöket med ett stopp för att ta reda på mer om pärlproduktionen i Manacor. Efter att ha blivit hämtad, bege dig direkt till grottorna, som bildades för miljoner år sedan av Medelhavets vattentryck. Grottsystemet Cuevas del Drach består av fyra olika separata enorma grottor som är fyllda av hänförande naturliga stalagmiter och stalaktiter. Den mest häpnadsväckande attraktionen i grottorna är den 177 meter långa underjordiska sjön, som kallas Martelsjön. Inne i grottorna kan du beundra den otroliga ljusshowen som speglar över vattnet, ackompanjerad av en riktig liten orkester. Avsluta ditt äventyr med en utställning om Manacors unika pärlproduktion. Få reda på allt du kan tänka dig om tillverkningsprocessen när du beundrar de klassiska smyckesobjekten. Om du väljer heldagsalternativet kan du sedan fortsätta vidare till Cuevas del Hams, vars grottor är kända för sina fiskkroksformade stalaktiter och stalagmiter – hur de fått denna unika form är fortfarande okänt. Avsluta sedan din heldagstur med ett trevligt besök i pittoreska Porto Cristo på öns östkust.

Porto Cristo: Dinosaurland & Cuevas dels Hams – kombibiljett

Porto Cristo: Dinosaurland & Cuevas dels Hams – kombibiljett

Få ut det mesta av din tid på Mallorca med en kombinerad biljett till Cuevas Dels Hams och Dinosaurland. Upptäck ett naturens underverk med mer än tio miljoner års historia i Cuevas Dels Hams. Beundra grottornas stalaktitformationer och fortsätt äventyret i en dinosauriepark. Inled besöket vid Cuevas Dels Hams (Hams-grottorna), som består av tre zoner. Först går du in i Runda grottan för att njuta av en botanisk trädgård som är full av liv med många arter av fåglar som är inhemska på Mallorca. Fortsätt till Blå grottan och få en introduktion till Mallorcas historia, dess första invånare och upptäckten av grottorna med dokumentären "Discovering the Past". Se en audiovisuell timelapse kallad "Genesis", som visar resan från Big Bang till idag, projicerad på en sten. Därefter besöker du Klassiska grottan, som är känd för sina märkliga krokformade formationer, som kallas hams på mallorquiniska. Den består av tolv gallerier och det är här du kan se en musikshow i den underjordiska sjön "Venedigs sjö". Slutligen är det dags att upptäcka dinosauriernas fascinerande värld i Dinosaurland, som ligger några meter från grottorna. Gå bland över 100 djur i naturlig storlek från 40 olika dinosauriearter. Se en kopia av den största dinosaurien, Titanosaurus, med en imponerande längd på 50 meter. Ha nöje av en live-show med rovfåglar eller ta en bit mat i parkens kafé. Utforska området Explorer Zone där du kan delta i utgrävningen av två dinosauriefossil och granska dina kunskaper om den förhistoriska världen med hjälp av olika pussel.

Mallorca: Dagsutflykt till Drach-grottorna, Martelsjön och pärlfabriken

Mallorca: Dagsutflykt till Drach-grottorna, Martelsjön och pärlfabriken

Du blir upphämtad från ditt hotell och din resa börjar. Välj en halvdagsupplevelse som varar i 5 timmar eller en heldagsupplevelse som varar i 8 timmar. Upplev den fantastiska skönheten i Mallorcas Cuevas del Drach, ett av öns mest spektakulära underjordiska underverk, på en guidad tur och upptäck varför de ofta kallas världens åttonde underverk. Upptäck Lake Martel, en av världens största underjordiska sjöar, och njut av en konsert med klassisk musik i denna unika miljö. Innan du åker kan du ta en valfri båtresa på Lake Martel för att få ett annat perspektiv på Drach-grottorna beroende på kapacitet. Därefter åker vi till Majorica Pearls Factory, som har producerat högkvalitativa organiska pärlor i över 100 år. Dessa pärlor är kända över hela världen för sin slående likhet med naturpärlor. Köp en pärla som souvenir eller present till någon du tycker om. Utflyktens resplan kan ändras beroende på tidpunkten för inträde till Drach-grottorna, varning för att åtkomsten är lite svår för personer med nedsatt rörlighet.

Mallorca: Dagsutflykt till Hams grottor och Dinosaurland (valfritt)

Mallorca: Dagsutflykt till Hams grottor och Dinosaurland (valfritt)

Kliv ombord på vår bekväma och luftkonditionerade buss och ge dig ut på en hisnande resa till de berömda grottorna i Hams. Luta dig tillbaka, koppla av och låt din kunniga guide underhålla dig med fascinerande insikter om historien, geologin och legenderna kring detta naturliga underverk. När vi åker genom pittoreska landskap får du en glimt av Mallorcas fantastiska landsbygd, vilket sätter tonen för det kommande äventyret. När du anländer till Hams grottor möts du av ingången till ett underjordiskt rike som har fängslat upptäcktsresande i generationer. Följ vägen genom vindlande gångar och rymliga kammare prydda med fantastiska stalaktiter och stalagmiter som tycks trotsa gravitationen. Förundras över de skimrande reflektionerna i den kristallklara underjordiska sjön, som skapar en magisk atmosfär som inte liknar något du har upplevt tidigare. Turen leder dig djupare in i grottornas hjärta och avslöjar dolda skatter och geologiska formationer som har tagit miljontals år att utvecklas. Boka din plats nu för en oförglömlig resa in i hjärtat av Mallorcas naturliga skönhet i Hams grottor. Om du väljer heldagsalternativet med grottorna i Hams och Dinosaurland kan du också utforska dinosauriernas fängslande värld i Dinosaurland, som ligger bara en kort bit från grottorna. Vandra runt bland över 100 varelser i naturlig storlek som representerar 40 olika dinosaurievarianter. Förundras över en reproduktion av den kolossala Titanosaurus, som mäter häpnadsväckande 50 meter i längd.

Mallorca: Hams grottor Inträdesbiljett med transport

Mallorca: Hams grottor Inträdesbiljett med transport

Utforska de dolda underverken i Hams' grottor med inträdesbiljetter och transfer tur och retur från din plats på Mallorca. Låt dig fascineras av unika formationer i form av krokar och bevittna en magi utan motstycke när du passerar genom de olika salarna i de upplysta grottorna. Besöket tar ca 1 timme att genomföra. Din resa till Hams grottor börjar med en upphämtning med buss från din adress eller närmaste mötesplats på Mallorca. Hur lång tid det tar att ta sig till grottorna beror på var ditt hotell ligger. Efter ankomsten kan du gå in med de biljetter som ingår och utforska grottorna i din egen takt. Från första stund kommer du att förundras över den charmiga botaniska trädgården i Cueva Redonda. Denna underjordiska grotta, som var stängd i miljontals år, är nu öppen för dig att se. Innan du återvänder till avresestället kan du ta en promenad i Porto Cristos hamn (20 minuter) eller om du föredrar det kan du besöka butiken med utställningen av Majoricas pärlor där du kan köpa en pärla eller souvenir för att minnas din upplevelse. Slutligen väntar en buss för återresan.

Mallorca: Hams grottor och Dinosaurieland Biljett med upphämtning

Mallorca: Hams grottor och Dinosaurieland Biljett med upphämtning

Vi börjar med att hämta dig på ditt boende på Mallorca och beger oss till Hams-grottorna, kända för sina märkliga formationer i form av krokar. Besöket i grottorna börjar i en liten botanisk trädgård i "Cueva Redonda", en underjordisk grotta som skapades för miljontals år sedan. När du går igenom kan du beundra de geologiska formationerna i de massiva gallerierna och en underjordisk sjö. Turen tar cirka 1 timme. Bredvid grottorna ligger dinosaurieparken. Upptäck på egen hand fascinerande fakta om dinosaurier och lär dig vilka typer av livsmiljöer de lever i. Den här turen varar ca 1 timme. Slutligen börjar återresan till hotellet.

Från Alcúdia: Dinosaurieland och Hams grottor Halvdagsutflykt

Från Alcúdia: Dinosaurieland och Hams grottor Halvdagsutflykt

Upptäck dinosauriernas uråldriga värld i temaparken Dinosaurland på denna halvdagsutflykt från Alcúdia. Beundra sedan den unika naturliga strukturen som gör Hams grottor så berömda. Följ med på en rundtur av grottorna och en musikalisk föreställning, allt med bekvämligheten av en tur-och-retur-transport. Träffa din guide i Alcúdia och börja din resa. Hoppa in i den luftkonditionerade bussen och lyssna på anekdoter om ön. Din guide kommer att berätta om verksamheten och öppettiderna för både Dinosaurland och Cuevas dels Hams innan du anländer till parken. När du har kommit fram till utkanten av Manacor väntar Dinosaurland på dig. Med din biljett får du tillträde till en rad animatroniska dinosaurier i naturlig storlek. Missa inte den 15 minuter långa barnföreställningen och den arkeologiska avdelningen, och besök den förhistoriska baren och souvenirbutiken om du vill. Fortsätt till ikoniska Cuevos dels Hams, ett unikt kalkstensgrottsystem med fantastiska stalaktiter, stalagmiter och en underjordisk sjö. Vandra genom grottorna med en audioguide och beundra klippformationerna. Lär dig mer om grottornas historia och mystiska atmosfär. Slutligen kan du njuta av en musik- och ljusshow som projiceras på den underjordiska sjön, som kallas Venedigsjön. Förundras över hur ljud- och ljuseffekter väcker grottorna till liv. Efteråt åker du tillbaka till Alcúdia för att avsluta din dag.

Mallorca:: Drach- och Cuevas dels Hams-grottorna, Porto Cristo, Dagstur

Mallorca:: Drach- och Cuevas dels Hams-grottorna, Porto Cristo, Dagstur

Din resa börjar med upphämtning från hotellet där du ger dig ut på en fängslande resa genom Mallorcas underverk och avslöjar hemligheterna bakom de utsökta pärlorna på Majorica. Först dyker du in i mystiken i Cuevas dels Hams, ett 1800-tals underverk med några av Europas mest hisnande underjordiska vyer. Se fascinerande stalaktiter som liknar fiskkrokar och den eteriska "Venetianska sjön" som skimrar i azurblå nyanser. Res sedan till Drach-grottorna. Bevittna storslagenheten i Lake Martel, en underjordisk sjö, mot en bakgrund av klassiska melodier som ekar genom de grottliknande kamrarna. Upplev lockelsen med konstanta temperaturer på 21 grader Celsius, vilket garanterar en bekväm utforskning året runt. Från grottorna tar du dig till Porto Cristo, en lugn oas som lockar med sin naturliga hamn, charmiga fiskeby och idylliska stränder som kyssas av det azurgröna havet. Avsluta din resa med ett besök i Majorica Pearls Factory Shop, där utsökt hantverk möter tidlös elegans. Utforska en skattkista av fina pärlor, omsorgsfullt tillverkade till perfektion, och fördjupa dig i det rika arvet från Mallorcas berömda pärlindustri.

Mallorca: Halvdagsutflykt Cuevas dels Hams grottor och pärlbutik

Mallorca: Halvdagsutflykt Cuevas dels Hams grottor och pärlbutik

Cuevas dels Hams, med anor som sträcker sig över 10 miljoner år tillbaka i tiden, har varit en dold pärla tills de upptäcktes 1905 av speleologen Pedro Caldentey Santandreu (1886-1950). Caldentey snubblade över dessa naturliga underverk när han letade efter onyx, en ädelsten som det finns gott om i regionen. År 1910 lyckades Pedro Caldentey med en anmärkningsvärd bedrift genom att generera elektricitet för att lysa upp grottorna, till och med innan byn Porto Cristo hade tillgång till elkraft. Med hjälp av en vattenkvarn, en dynamo och en vattentank lyckades han producera 16 timmars elektrisk ström dagligen, vilket gjorde det möjligt för besökare att utforska grottorna. Idag kan besökarna uppleva den blå grottan, som har försetts med spektakulär ny blå LED-belysning. Här kan du se den pedagogiska dokumentären "Discovering the Past", som handlar om Mallorcas historia, dess tidiga invånare, bildandet av Cuevas dels Hams och upptäckten av dem.

De mest populära sevärdheterna i Porto Cristo

Att göra i Cuevas dels Hams

Städer i Spanien

Cuevas dels Hams: Fler aktiviteter och sevärdheter

Cuevas dels Hams: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Cuevas dels Hams

Samlat omdöme

4.2
(2 210 recensioner)

Transporten kom i tid. Gide talade 4 språk för att tilltala alla personligheter. Det var inte stressigt.

Förklaring på olika språk, inklusive tyska. Väldigt imponerande. Kan rekommenderas vidare

Mycket bra tid, de två filmerna är väldigt tydliga och grottan är väldigt vacker.

Båda grottorna är intressanta, Hams-grottan är ännu vackrare för mig

Väldigt skönt synd att det är mycket folk i gruppen