Cuevas del Drach - Turer och aktiviteter

Cuevas del Drach: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Mallorca: Cuevas del Drach och valfri Cuevas del Hams

1. Mallorca: Cuevas del Drach och valfri Cuevas del Hams

Utforska det naturliga underverket och skönheten i Cuevas del Drach (Drak-grottorna) i Manacor. Lär dig om deras historia och formation av din guide. Avsluta besöket med ett stopp för att ta reda på mer om pärlproduktionen i Manacor. Efter att ha blivit hämtad, bege dig direkt till grottorna, som bildades för miljoner år sedan av Medelhavets vattentryck. Grottsystemet Cuevas del Drach består av fyra olika separata enorma grottor som är fyllda av hänförande naturliga stalagmiter och stalaktiter. Den mest häpnadsväckande attraktionen i grottorna är den 177 meter långa underjordiska sjön, som kallas Martelsjön. Inne i grottorna kan du beundra den otroliga ljusshowen som speglar över vattnet, ackompanjerad av en riktig liten orkester. Avsluta ditt äventyr med en utställning om Manacors unika pärlproduktion. Få reda på allt du kan tänka dig om tillverkningsprocessen när du beundrar de klassiska smyckesobjekten. Om du väljer heldagsalternativet kan du sedan fortsätta vidare till Cuevas del Hams, vars grottor är kända för sina fiskkroksformade stalaktiter och stalagmiter – hur de fått denna unika form är fortfarande okänt. Avsluta sedan din heldagstur med ett trevligt besök i pittoreska Porto Cristo på öns östkust.

Mallorca: Biljett till grottorna i Drach med upphämtning

2. Mallorca: Biljett till grottorna i Drach med upphämtning

På detta natursköna äventyr tar du dig ner under marken för att utforska Drach-grottorna. Koppla av med bekvämligheten av en bussupphämtning i kombination med din inträdesbiljett. I grottorna kan du förundras över de naturliga stenstrukturerna och njuta av en kort konsert med levande musik. Din tur till Drach-grottorna börjar med en upphämtning med buss från närmaste mötesplats på Mallorca. Hur lång tid upphämtningen tar beror på var du befinner dig. Anländer till Porto Cristo och går nedför de 121 trappstegen för att komma in i Drach-grottorna. Fortsätt din rundtur i Drach-grottorna enligt en fastställd resplan. Turen är inte guidad, utan du upptäcker den själv med hjälp av en broschyr som du kan ta med dig med en QR-kod. När du anländer till auditoriet kommer du att kunna njuta av ett kort recital. Konserten varar i 10 minuter. När det sista ackordet har spelats ut över vattnet och kalkstenen kan du ta en kort båttur över sjön för att titta närmare på detaljerna i grottformationerna, eller gå till fots över bron. När du har utforskat rummen med stalaktiter och stalagmiter går du mot utgången. Innan du återvänder till din önskade avhämtningsplats kan du ta en promenad runt hamnen i Porto Cristo. Om du vill kan du titta in i butiken Pearls of Mallorca för att minnas din upplevelse med en pärla eller någon annan souvenir. Slutligen återvänder du med bussen till din ursprungliga mötesplats för att avsluta din rundtur.

Mallorca: Drach-grottorna - rundtur från norr med båttur

3. Mallorca: Drach-grottorna - rundtur från norr med båttur

Efter upphämtning från en plats nära ditt hotell reser du genom Mallorcas landsbygd och fantastiska små byar. Under resan kommer din lokala guide att ge dig fascinerande information om det omgivande området. Stanna till i Manacor på den berömda pärlbutiken där personalen visar hur de tillverkar smycken. Det kommer att finnas tid för att du ska kunna titta och köpa om du så önskar. Besök Drachs grottor och promenera i lugn och ro genom denna förtrollande underjordiska grotta. Beundra de magiska omgivningarna innan du lyssnar på en musikkonsert vid sjön. Du gör också ett kort fotostopp i Porto Cristo.

Drachs grottor: Entré, musikkonsert och båttur

4. Drachs grottor: Entré, musikkonsert och båttur

Utforska den enastående skönheten i Drachs grottor på denna tur där du har gott om tid, över 2 timmar, att förundras över de geologiska underverken. Upplev den unika spänningen när du glider fram på en träbåt genom sjön Martels mystiska vatten. Med din exklusiva biljett hoppar du över köerna och kommer direkt in i grottorna. Njut av en unik upplevelse som inkluderar de fascinerande formationerna i Drachs grottor och kulminerar i en livekonsert i den förtrollande miljön i Lake Martel med en båttur, med gott om tid att njuta av grottornas utomhusområde. Du hämtas i en modern, luftkonditionerad buss med garanterade sittplatser och en kunnig lokalguide som hjälper dig under hela resan. Vid ankomsten har ni förbokade biljetter som gör att ni slipper stå i kö och får direkt tillgång till grottorna. Förbered dig på en omfattande utforskning som är noggrant planerad för din njutning. Från en vacker tur genom de fantastiska grottorna till en fängslande ljusshow vid Martelsjön, Europas största underjordiska sjö, följt av en levande klassisk musikkonsert i amfiteatern och en lugn båttur på en träbåt över sjön. Efteråt kan du utforska grottans omgivningar, koppla av i trädgården, ta en bit mat i baren eller besöka den närliggande utställningen Majorica Pearls. Din guide kommer att ge dig rekommendationer och hjälp innan du eskorteras tillbaka till Palma. Missa inte denna oförglömliga, problemfria utflykt som inte liknar någon annan.

4 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Cuevas del Drach

Cuevas del Drach: Fler aktiviteter och sevärdheter

Cuevas del Drach: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Cuevas del Drach

Samlat omdöme

4.1
(1 316 recensioner)

Vår reseguide Hogo var mycket trevlig. Han hälsade alla passagerare personligen och chattade med dem. Under resan berättade han mycket om ön och platserna vi passerade. Perlen Fabrik borde inte falla mig i smaken, för där kan man bara dricka. Men vi hade 1 timme på fritiden som man kunde använda för att titta närmare på platsen. Själva grottan var hisnande. Det enda som inte var bra var de extrema massorna av människor som knuffades genom grottan. Jag njöt också verkligen av konserten vid sjön och överfarten med båt. Jag kan bara rekommendera utflykten.

Denna turné täcker direkt transport till och från ditt hotell och inträde i grottorna. Allt som allt hade jag en fantastisk tid. Jag tycker att det är bra valuta för pengarna, allt jag behövde var transport och inresa, som jag fick. Vår guide pekade ut coola landmärken på vägen. Vi stannade också till vid en pärlfabrik för att använda toaletten och ta en bit mat.

Jag betygsätter denna aktivitet så högt som möjligt tack vare skickligheten och kompetensen hos vår guide (Jaume). Företaget som organiserar dessa turer (Side Tour) har absolut 99% av framgången för recensionerna att tacka sin professionalism och förberedelser.

Guiden Sebastián har varit en charm. Han förklarade alla platser för oss på ett mycket trevligt sätt. Det har varit ett nöje att dela denna resa med honom.

utflykter att göra absolut! besök de överdådiga grottorna med en härlig show!