Saker att göra i
Craigellachie, Skottland

Craigellachie, Skottland

Våra mest rekommenderade saker att göra i Craigellachie, Skottland

Från Edinburgh: Speyside Whisky Trail 3-dagars gruppresa

Från Edinburgh: Speyside Whisky Trail 3-dagars gruppresa

Dag 1 Du åker norrut genom kungariket Fife till ditt första destilleri, Lindores Abbey. Det här är ett modernt skotskt destilleri som byggdes på platsen där den första destilleristen i landet registrerades 1494. Besök platsen för att upptäcka områdets historiska arv blandat med innovation och hållbara metoder som alla fångas i deras fina whisky. Fortsätt norrut mot Storbritanniens största nationalpark, Cairngorms National Park. Det här är en fantastisk bilresa, så håll kamerorna redo. Du stannar i Braemar och har lite tid för lunch och lite utforskning. En bit mat är dock en bra idé eftersom nästa stopp är Whisky Castle. Detta whiskymagasin har sålt de finaste maltwhiskysorterna i över 120 år och har över 600 maltwhiskysorter på lager. Njut av tre Speyside-whiskies för att bekanta dig med den distinkta smaken av denna region. När du har värmt dig med denna dram av "den milda anden" fortsätter du genom nationalparken Cairngorms innan du når Grantown-on-Spey, din bas för två nätter. Dag 2 Idag ägnar du hela dagen åt att utforska Skottlands mest berömda whiskyregion. Ert första stopp är Cardhu Distillery*, som är det första destilleriet som startades av en kvinna, Helen Cumming. Idag är Cardhu den viktigaste whiskyn i Johnnie Walker Black Label. Efter lunch i närbelägna Aberlour åker ni längs floden Spey till Craigellachie för ett besök på Speyside Cooperage**, där ni får se en annan aspekt av whiskytillverkningsprocessen. Efter en naturskön bilresa mot kusten åker ni till Glen Moray, där ni kan prova whisky som lagrats på ett brett urval av fat. Om tiden tillåter kan din chaufför-guide stanna till vid Sueno's Stone för en snabb fotografering, där du kan beundra denna otroliga piktiska stående sten. Härifrån åker ni tillbaka till Grantown-on-Spey. Dag 3 På morgonen gör du dig redo för en whisky- och chokladprovning på Dalwhinnie Distillery, som ligger i ett fantastiskt bergslandskap i hjärtat av Cairngorm National Park. Ni lämnar sedan Highlands och reser söderut till Perthshire. Pitlochry ligger i hjärtat av Skottland och är en vacker liten stad med massor av butiker, restauranger och kaféer. Här har du tid att utforska staden och äta lunch. Därefter stannar ni till för en promenad bland höga Douglasgranar i Hermitage, en vacker skog med ett brusande vattenfall. Härifrån går färden söderut till den fantastiska lilla byn Dunkeld, där du har lite tid att utforska innan du beger dig till din sista whiskyupplevelse under turnén. Ni kör sedan över Firth of Forth, ser de magnifika South Queensferry-broarna och åker tillbaka till Edinburgh. *Resplan och destilleribesök kan komma att ändras.

1 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Att göra i Craigellachie, Skottland

Städer i Skottland

Craigellachie, Skottland: Fler aktiviteter och sevärdheter

Craigellachie, Skottland: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Craigellachie, Skottland

Samlat omdöme

4.9
(57 recensioner)

En fantastisk upplevelse. Stor internationell grupp på 9 personer. Guiden Grant var fantastisk, 5 planerade destillerier blev 7, han ringde telefonsamtal och organiserade saker, helt enkelt lysande. Garden Park boendet i Grantown med Daniel och Sarah... Vad kan jag säga, jag saknar redan värmen, den bästa frukosten, allt fräscht, wow... Jag kan bara rekommendera turnén med Rabbies, jag kommer definitivt att komma tillbaka till Skottland och det är definitivt en Rabbies-turné där. Tack så mycket för allt, och Grant, min vän…. Tack för allt

Intressant, mycket underhållande turné med en fantastisk guide (Gav). Det fanns något nytt att upptäcka i varje destilleri och man tog även hänsyn till gruppens önskemål. Besöket på koeriet var också mycket informativt. Jag kan bara rekommendera turnén till alla som är intresserade av whisky.

The group, the guide - Liam and the experience of trying lots of whiskey was amazing. Perfect for both non-whisky drinkers (who now is a newbie) and experienced whiskey fans. So easy travelling with Rabbies!

Vår förare Keith var mycket professionell och mycket rolig. Han såg till att varje person hade en bra tid och kände till alla vägar och platser vi gick. Rekommenderar starkt Rabbies, denna turné och Keith.

Var mycket välorganiserad. Busschauffören var supervänlig och visade oss många vackra platser. Jag tyckte också att whiskyproverna var fantastiska. Hösttiden är perfekt för denna turné.