Lägg till datum

Saker att göra i
Cospicua

Våra mest rekommenderade saker att göra i Cospicua

Från Sliema: Kryssa runt i Maltas hamnar och vikar

1. Från Sliema: Kryssa runt i Maltas hamnar och vikar

Denna 90-minuters natursköna kryssning är den perfekta introduktionen till Valletta, Maltas huvudstad, och dess omgivningar. Njut av en naturskön kryssning runt Maltas två naturhamnar, den majestätiska Valletta Grand Harbour och Marsamxett Harbour. Sätt segel från Sliema Ferries och njut av utsikten över några av Maltas mest ikoniska landmärken. Koppla av medan du kryssar förbi imponerande hamnar, historiska befästningar, olika bäckar, de berömda "tre befästa städerna" Vittoriosa, Cospicua och Senglea, livliga varv, marinor, bastioner och mycket mer. Lyssna på ljudkommentaren för att ta del av Vallettas och dess omgivande platsers historia. Tack vare de många bäckarna runt Valletta kan du njuta av unika vyer över staden utan de stora folkmassorna. Kryssningen varar i ca 90 minuter.

Malta: Vittoriosa, Cospicua och Senglea tur med båttur

2. Malta: Vittoriosa, Cospicua och Senglea tur med båttur

De tre städerna är en kollektiv beskrivning av de tre befästa städerna Cospicua, Birgu (Vittoriosa) och Senglea. Den äldsta av de tre städerna är Vittoriosa, som har funnits sedan före medeltiden. De andra två städerna, Senglea och Cospicua, grundades båda av Johanniterorden på 1500- respektive 1600-talet. Under denna halvdagstur får du möjlighet att uppskatta dessa unika historiska befästa städer och beundra magnifika kyrkor, traditionella piazzor, otroliga befästningar och arkitektoniska skatter som finns runt om i området Tre städer. Bitar av levande historia som hållits vid liv genom hundratals års bevarande! Vi börjar med en panoramakörning förbi staden Cospicua, en dubbelt befäst hamnstad och den största av de tre städerna, för att nå staden Vittoriosa, denna härliga stad har varit bebodd sedan feniciernas tid, men den nuvarande staden härstammar från Johanniterordenens tid. Vittoriosa valdes till Maltas huvudstad i stället för Mdina när orden anlände år 1530. Njut av en fascinerande rundvandring genom stadens smala gator och beundra och uppskatta alla historiska byggnader och fängslande skatter som finns i varje vändning. Vid ankomsten till Vittoriosas fantastiska strandpromenad går du ombord på en traditionell maltesisk "Frejgatina" (en liten, snickrad fiskebåt) för en härlig rundtur i de färgglada hamnbassängerna. Turen avslutas i Senglea, uppkallad efter Claude De La Sengle, stormästaren som grundade staden, Senglea är också känd som "Civitas Invicta", ett namn som staden fick för att den lyckades stå emot den ottomanska invasionen under den stora belägringen 1565. Ön som Senglea ligger på förenades med Cospicua genom en landbro under Johanniterriddarnas tid, vilket ledde till att ön fick formen av en halvö. Från Gardjola-trädgårdarna, som ligger på halvöns spets, kan du njuta av en fantastisk 360°-utsikt över Grand Harbour, inklusive det imponerande Fort Sant Angelo, varifrån stormästaren Jean Perisot De La Valette ledde försvaret av ön under den stora belägringen 1565. Under hela turen kommer kunniga och erfarna guider att ge dig fängslande information och förhöja din upplevelse genom att berätta om och engagera dig i berättelser.

Från Sliema: Valletta och den natursköna kryssningen Three Cities

3. Från Sliema: Valletta och den natursköna kryssningen Three Cities

Kryssa ombord på vår miljövänliga, fullt luftkonditionerade, toppmoderna 20-meters katamaran. Följ med oss på vår traditionella hamnkryssning och återupplev Maltas galanta historia på en kryssning runt de två naturhamnarna på vardera sidan om vår huvudstad Valletta, Marsamxett Harbour och den imponerande Grand Harbour, där du får uppleva det förflutna och se de magnifika fort, slagträn och bäckar som ligger runt Valletta och de tre städerna. En detaljerad livekommentar på engelska och tyska kommer att avslöja historien i samband med de två stora belägringarna 1565 och 1942, liksom andra intressanta platser som bara kan beundras från havet. Gratis Wi-Fi och en bar med snacks och drycker finns ombord.

Mellieha: Popeye Village med valfria privata transfer

4. Mellieha: Popeye Village med valfria privata transfer

Besök ett av de främsta turistmålen som de maltesiska öarna har att erbjuda: en autentisk originalfilminspelning som förvandlats till en familjevänlig temapark, som ursprungligen fungerade som filminspelning för Robin Williams film "Popeye" från 1980. Vi erbjuder en mängd roliga aktiviteter för människor i alla åldrar och är öppna året runt, vilket garanterar ett trevligt besök för alla våra gäster. Byn har också unika säsongsevenemang med olika teman under hela året; dessa aktiviteter och utsmyckningar hålls ofta runt jul, karneval, påsk och Halloween. Dra nytta av bekvämligheten med transfer tur och retur med upphämtning från ditt boende (transfer är valfritt, endast om transportalternativet väljs). Vi garanterar att du kommer att få en hel dag av njutning, skratt och skoj, oavsett om du reser ensam, med vänner eller med din familj. Vandra runt i hela byn och beundra den över 40 år gamla strukturen som fortfarande är i sin ursprungliga glans. Besök Popeyes hus och ta bilder i sjömanshålan. Ta dig till skolan, brandstationen, tandläkaren och bagaren, som alla är tydligt avbildade i musikalfilmen Popeye från 1980. Träffa Popeye, Olive Oyl, Captain Bluto och alla deras vänner under de mycket trevliga och alltid så roliga animationsshowerna som kontinuerligt pågår i byn. Lär dig mer om filmen och byggandet av filminspelningen i den mycket detaljerade 15-minuters dokumentären som visas kontinuerligt på biografen, och ta dig sedan till Popeyes seriemuseum för att se alla memorabilia som har samlats under årens lopp. Gå med i en rollbesättning och upplev hur det är att vara filmstjärna för en dag genom att medverka i en riktig film. Du och dina kompisar kommer att ha jättekul när ni imiterar era Hollywoodhjältars livsstil och planerar scenerna, övar på dem, väljer kostymer och filmar dem. Besök biografen i slutet av din vistelse för att se världspremiären av din egen film. Efter förhandsvisningen kan du köpa kopior av denna episka thriller. Hoppa i våra hoppbåtar medan du badar i det kristallklara vattnet i Anchor Bay och koppla av på Anchor Bay Lido under en mycket varm maltesisk sommardag. Använd solsängar, parasoller, soldäck, flytande badplattformar och plaskpooler (vattenaktiviteter är endast tillgängliga under sommarsäsongen).

Malta: Den bästa traditionella kryssningen genom 2 hamnar

5. Malta: Den bästa traditionella kryssningen genom 2 hamnar

Kryssa genom Maltas hamnar ombord på en traditionell maltesisk båt. Beundra historiska fästningar, fort, borgar och små bäckar. Få en bild av Maltas levande historia på deras livliga varv och i deras små hamnar. Kryssningen avgår från Sliema Ferries. Du kommer att resa genom de två naturliga hamnarna och deras tio små bäckar. Detaljerade livekommentarer kommer att ge dig all information du behöver om Vallettas historia, samt de tre städerna Senglea, Cospicua och Vittoriosa, som etablerades år 1565. Lär dig allt om rollerna de tre städerna spelade i Maltas belägring under andra världskriget. När du är ombord på båten kommer du ha tillgång till en full bar, som hjälper dig att slappna av.

Maltas tre städer på rundtur med vinprovning

6. Maltas tre städer på rundtur med vinprovning

Ha nöje av en halv dag i de fantastiska städerna Cospicua, Vittoriosa och Senglea. Lär dig om historien och den rika kulturen på denna unika medelhavsö och prova några av Maltas fylliga viner på Razzett l-Antik i Qormi. Bli upphämtad från vilket hotell som helst på Malta. Gå ombord på en luftkonditionerad buss och koppla av på bilresan förbi Cospicua och Senglea. Beundra de dubbelt befästa städerna längs vägen.   Fortsätt till Vittoriosa, som är känt för sin långa historia av sjöfart, handel och militär verksamhet. Innan Valletta grundades behövde militära makter, som ville styra de maltesiska öarna, kontrollera Vittoriosa tack vare dess stora hamn. Bege dig till Razzett l-Antik i Qormi. Börja din rundtur i vinkällaren med en historisk introduktion, följt av en förklaring av hur lokalt odlade druvor pressas, jäses och slutligen förvandlas till vin. Besök vinbaren där utbildad personal guidar gästerna genom en vinprovning tillsammans med snacks som maltesiskt bröd och ost.

Malta: Marsamxetts hamn och båttur i Grand Harbour på natten

7. Malta: Marsamxetts hamn och båttur i Grand Harbour på natten

Njut av en intressant och avkopplande kryssning genom två unika naturhamnar, Marsamxetthamnen och den berömda stora hamnen. Beundra dessa vackra hamnar, som är rika på historia och traditionell maltesisk kultur. Under denna tur kommer du även att besöka tio av Maltas pittoreska bäckar. Avgå från Sliema för att kryssa genom Sliemabukten, runt ön Manoel till Lazzarettoviken (allmänt känd som yachtmarinan), runt Ta'Xbiex till Msida- och Pietavikarna, förbi bröstvärnen och befästningarna kring Valletta och Floriana, hela vägen till den stora hamnen. Därefter kommer du att fortsätta till Menqabukten, Marsabukten och den inre bassängen för att se Maltas unika skeppsvarv. Du kommer att fortsätta till den franska viken och skeppsvarvsområdet, runt de tre städerna Senglea, Cospicua och Vittoriosa, och sedan tillbaka till Sliema genom tio bäckar.

Från Sliema: Kryssning runt Maltas hamnar och vikar

8. Från Sliema: Kryssning runt Maltas hamnar och vikar

Njut av en fullständig hamnkryssning, med avgång från Sliema färja, färjor 4, kryssa runt de största naturliga hamnarna på Malta och i Medelhavet, Marsamxett Harbour och Valletta Grand Harbour, inklusive yacht marinor, varv, bastioner, fort och befästningar, och de berömda 3 städerna (Vittoriosa, Senglea och Cospicua). Vi kryssar in i vikarna i dessa fantastiska hamnar och passagerarna får uppleva den bästa havsutsikten från våra båtar. Vår kommentar ombord kommer att utveckla historien om de två hamnarna på engelska.

3 Städer Walk; Tour Birgu / Vittoriosa med våra guider

9. 3 Städer Walk; Tour Birgu / Vittoriosa med våra guider

Du kan delta i en rundvandring i tre maltesiska städer med ett betydande historiskt arv som har bidragit till att forma landet. Din vänliga guide visar vägen, med början vid Senglea och Bormla vid vattnet. Ta dig till murarna i Birgu, även känd som Vittoriosa, där vi får se de fantastiska fästningar som pryder Maltas skyline. Utforska Collacchioområdet med sina vackra smala slingrande gator och gå förbi de palats som riddarna byggde 1530. Lär dig mer om Birgu-invånarnas motståndskraft under andra världskriget, eftersom denna plats var det mest bombade området på de maltesiska öarna. Upptäck den roll som den brittiska flottan spelade i utvecklingen av dessa städer, där torrdockor och högkvarter för den brittiska kungliga flottan i Medelhavet låg. Slutar du din rundtur på vattnet i Birgu, framför St Laurence-kyrkan, kan du gå ombord på en dghajsa, en typisk båt som liknar en gondol, tillbaka till Valletta.

Malta: 5-dagars utflyktspaket med ön Gozo och transfer

10. Malta: 5-dagars utflyktspaket med ön Gozo och transfer

Boka detta 5-dagars utflyktspaket för att uppleva all kultur, charm och historia på Malta och Gozo. Besök skärgårdens viktigaste höjdpunkter med två heldagsturer och tre halvdagsturer under 5 dagar. Bli hämtad och lämnad på ditt hotell varje dag av din upplevelse. Bläddra bland de många tillgängliga resvägarna och välj det alternativ som bäst passar dina planer. Se resplanen dag för dag när du väljer det alternativ du föredrar. Kör till staden Valletta, som är ett av Unescos världsarv, för en halvdagstur. Utforska imponerande befästningar, bastioner och palats. Se en uppslukande audiovisuell show om Maltas historia och besök St John's Co-Cathedral, Upper Barraka Gardens och Grand Harbour. Ta en dagsutflykt till Mdina, landets gamla huvudstad. Beundra de befästa murarna och dess spektakulära panorama. Besök byn Rabat, katakomberna av St Cataldus, Dingli-klipporna, San Anton-trädgårdarna, hantverksbyn Ta' Qali och Rotunda of Mosta med sin kupol. Njut av lunch och ett glas vin. Bryt på en annan halvdagsutflykt till de berömda tre städerna: Vittoriosa, Senglea och Copiscua. Uppskatta dessa historiska befästa städer och upptäck deras magnifika kyrkor, piazzor, befästningar och arkitektoniska skatter. Ta en båttur i bäckarna ombord på en maltesisk "frejgatina". Driv dig in i Gozos landskap på en naturskön dagsutflykt. Ta färjan från Malta och besök staden Victoria, Ggantija-templen och Citadellet, en majestätisk medeltida fästning. Titta på Xlendi Bay, Dwejra Bay och Inland Sea med en valfri båttur. Ät lunch med ett glas vin. Försvinn över till fiskebyn Marsaxlokk på ett halvdagsäventyr. Se Maltas största fiskehamn som kantas av traditionella "luzzus", färgglada båtar. Vandra runt på den öppna marknaden, besök staden Qrendi och förundras över den blå grottan, med en valfri båttur.

Alla aktiviteter

26 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Cospicua

Cospicua: Fler aktiviteter och sevärdheter

Cospicua: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Cospicua

Samlat omdöme

4.0
(660 recensioner)

Denna turné var mycket bättre än väntat - vi hade läst några dåliga recensioner, men den här turnén har uppenbarligen förändrats/var annorlunda. Vi blev hämtade från vårt hotell - 20 minuter försenade och ingen kommunikation, vilket inte var en bra start. Den lilla 8-sitsen tog oss till bussen ca 15 minuter bort som var stor, luftkonditionerad, ren, inte för full. Guiden var en östeuropeisk dam, härlig och mycket informativ hela vägen på bussresan. Hon pratade om det lokala området, pekade ut platser och maltesisk historia. Hon pratade bara engelska, så vi behövde inte vänta på några översättningar, och hade en mikrofon så att vi kunde höra henne ordentligt, även bakifrån. Vi hade en 1-timmes guidad tur i gamla stan i Birju (vackert!), inklusive en guidad tur i katedralen och chans att gå in i ett gammalt maltesiskt hus. Nästa stopp var vingården, massor av mat och vegetariska alternativ, och informativ vinprovning och chansen att köpa prisvärt vin. Njöt verkligen av denna resa och skulle rekommendera.

Vi njöt verkligen av detta. Det var inte mycket folk i februari, vi kunde sitta på översta däck med fantastisk utsikt, och den inspelade kommentaren var tydlig och lätt att höra. Det var en liveintroduktion och avslutning av en infödd talare som var svårare att urskilja. Fantastiska vyer på varje punkt, att se befästningarna från vattnet får dig verkligen att uppskatta hur massiva murarna är. Var medveten om att färjan från Valletta till Sliema bara går på halvtimmen (var 30:e minut), vi visste inte detta och missade nästan vår kryssning.

En fantastisk aktivitet för att upptäcka Maltas omgivningar. Räkna med att se magnifika landskap, jag rekommenderar det! Dessutom är mötesplatsen bara fantastisk och lätt att hitta eftersom den ligger nära busshållplatserna. Idealisk för vila innan du går ombord på båten.

Vi njöt av denna korta hamnkryssning och tog den på eftermiddagen före nyårsafton. Min enda kritik är att mötesplatsens adress som gavs mittemot McDonald's on the Strand INTE var rätt plats.

Litet, rent fartyg med en vänlig besättning och informativ konversation om den historiska bakgrunden på engelska