Saker att göra i
Coron

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Coron

Båttur till Barracuda Lake, Skeleton Wreck och Twin Lagoon

Båttur till Barracuda Lake, Skeleton Wreck och Twin Lagoon

Med upphämtning tidigt på morgonen, beger du dig ut till hamnen och hoppar på bangkabåten tillsammans med din snorkelmask. Du kommer att besöka fem populära destinationer och den första är Skeleton Wreck, en populär snorkling- och dykningsplats. Det är ett japanskt fartyg från andra världskriget som sänktes av de allierade styrkorna. Fartyget vilar bara 5 meter under ytan, så det är lätt att skåda under detta intressanta stopp.  Nästa stopp är Barracuda Lake där vattnet är en kombination av saltvatten och sötvatten. Ta ett dopp i dess djupa smaragdgröna vatten, kallt vid ytan och varmt som en varm källa på botten.  Njut av en filippinsk lunchbuffé som förbereds av båtbesättningen på en plats där det är populärt att sola, Smith Beach. Snorkla vid Reef Garden för att se olika vattendjur och glöm inte att ta en minnesvärd bild av dig själv med den vackra utsikten vid Twin Lagoon. Du kommer att vara tillbaka i Corons centrum omkring 16:30.

Coron Tour A: Kayangan Lake & Quin Reef Tour med lunch

Coron Tour A: Kayangan Lake & Quin Reef Tour med lunch

Idag kommer du att upptäcka Coron Islands skönhet som börjar med den magnifika klippformationen och höga miljoner år av kalksten. Besök den mest unika öns destination, kristallklart vatten, pudervita sandstränder, förtrollade sjöar, sjunkna gamla skeppsvrak, vackra fiskar och olika koraller i korallträdgårdarna. Resplanen börjar kl. "KAYANGAN LAKE" Upplev den förtrollande skönheten i denna sjö. Tillgänglig med 10 minuters stigning. Det kristallklara vattnet i kayangan-sjön ligger på en bergsvägg; under vattnet är som ett månlandskap. Det finns en liten träväg och plattform där du kan hålla dina saker om du går och simmar. "CYC BEACH (CORON YOUTH CLUB)" En av stranddestinationerna för turen är CYC (Coron Youth Club) Beach. CYC betyder "Coron Youth Club." Ett intressant faktum om denna plats är att det är den enda stranden utan entréavgift. Den har en lång sträcka vilket gör den till det bättre valet när det kommer till simning. Stranden har en pittoresk utsikt, dekorerad av klippformationer, mangroveträd och pudervit sand perfekt för att sola. "SUNSET BEACH" Den heter sunset beach på grund av utsikten över solnedgången. Denna strand är ett bra område för lunch. En vacker strand, med kristallklart vatten. "LAS ISLAS DE CORAL" Bara ett litet dopp från CYC Beach och du kommer till Las Islas de Coral där du kan snorkla. När du simmar i snorklingsområdet, var försiktig eftersom det finns många sjöborrar utspridda runt golvet. Detta område är också rikt på färgglada koraller och fiskar.

Coron: Envägs flygplatstransfer

Coron: Envägs flygplatstransfer

Resan från Busuanga flygplats till Coron tar cirka 30-45 minuter. De flesta hotell och resort på ön erbjuder inte en sådan tjänst. Om de gör det, är den oftast dyr. På liknande sätt kan det vara svårt att boka en taxi och det kan också kosta dig mer. Lyckligtvis kan du förboka din ankomstöverföring online. Coron flygplatstransfer-tjänsten tar dig från Busuanga Airport till ditt hotell i centrum av Coron. Din förare möter dig på flygplatsen och tar dig till en av bilarna. Eftersom detta är en delad tjänst kan avgångstiderna variera beroende på gästernas ankomsttid.

Coron: Utflykt mellan öar, laguner och sjöar

Coron: Utflykt mellan öar, laguner och sjöar

Dagen börjar med att du hämtas tidigt på morgonen från ditt hotell i Coron och beger dig till den närliggande kajen. Hämta din utrustning för vattenaktiviteter, för snorkling senare på dagen, och sätt segel på det turkosblå vattnet i bukten. När du glider över vattnet kan du beundra den hisnande utsikten över holmarna och klippformationerna i landskapet mellan varje stopp på turen. En av de mest populära destinationerna på turen är CYC Beach, som är omtyckt av både lokalbefolkningen och turister. Med vit sand och klart, grunt vatten är stranden den perfekta platsen för en simtur eller en snorkeltur för att beundra havslivet. En annan av resans destinationer som är perfekt för vattenaktiviteter är den fantastiska Atwayan-stranden, varifrån du också kan njuta av en resa till det fascinerande Quin Reef, Green Lagoon och Las Islas De Coral. Efteråt kan du bege dig till den otroliga Kayangan Lake och beundra det smaragdgröna vattnet som glittrar i solljuset. Njut av mer fritid för att utforska dessa hemlighetsfulla platser, doppa dig i det uppfriskande vattnet eller ta foton till ditt semesteralbum. När du har fått aptit av att simma och snorkla är det dags för en lunch med lokal BBQ och skaldjur i den fantastiska bakgrunden av kristallklart vatten.

Koron: Privat båtuthyrning med skräddarsydd guidad tur

Koron: Privat båtuthyrning med skräddarsydd guidad tur

Välj ditt eget äventyr med ett urval av sju destinationer på Coron Island för en skräddarsydd guidad tur inklusive höjdpunkter som Kayangan Lake, Twin Lagoon och Barracuda Lake. Utforska ön från en unik utsiktsbåt med en privat båtuthyrning. Möt din guide på den lokala marknaden för att handla färska ingredienser till lunch. Luta dig tillbaka medan besättningen tillagar ingredienserna du köpt. Utnyttja båten och dess faciliteter under den hyrda tiden.

Coron: Öhoppning med kustklippor, strand och Malcapuya

Coron: Öhoppning med kustklippor, strand och Malcapuya

Segla i lokal stil på en filippinsk Banca-båt för att ge sig ut till de mest populära öarna i Coron. Denna all-inclusive tur innefattar upphämtning och avläminig, en lokal lunch och snorkelutrustning så att du kan fördjupa dig i en hel dag av öhoppning. Efter upphämtning från ditt hotell och en snabb säkerhetsgenomgång, hämtar du ut din snorkelutrustning innan avfärd. Din första stopp är Banana Island. Även om du inte kommer att kunna upptäcka bananer, väntar en mjuk strand och lata hängmattor på dig. Det andra stoppet är en av Corons mest välkända öar. Malcapuya Island har den bästa stranden i Coron med fantastisk blå himmel, smaragdgrönt vatten och vit sand. Upptäck det ännu mer färgglada och fantastiska marina livet under vattnet med snorklingsredskapen. Sista stoppet är Bulog Dos Island, känd för sin mer privata atmosfär borta från folkmassorna. Här kan du ta bilder, njuta av att sola, eller bada. Slutligen är det dags för en BBQ-lunch i lokal stil med skaldjur och mer, mitt i det fantastiska landskapet, innan du beger dig tillbaka till hotellet.

Palawan: Guidad tur i Coron med öhoppning och lunch

Palawan: Guidad tur i Coron med öhoppning och lunch

Utforska den hisnande ön Coron på denna dagsutflykt med lokal guide. Bli ett med naturen när du åker på öhoppning, simmar i klart vatten och upptäcker sandstränder med ett varierat marint liv. När du anländer till mötesplatsen kommer du att bekanta dig med din guide som sedan tar dig till dagens första plats. Börja din upptäcktsfärd vid Kayangan Lake, en liten, naturskön bergssjö med klart vatten som har blivit internetkänd för sin naturliga skönhet. Gå sedan till Twin Lagoon där det varma vattnet från det öppna havet möter det rena vattnet från den underjordiska floden. Känn det varma havsvattnet mot huden när du kliver av båten, och när du färdas längre in i lagunen, där det rena vattnet rinner, känner du hur det blir svalare. Nästa stopp är Sunset Beach, ett populärt turistmål som ligger runt kusten i Coron. Här kan du ta ett dopp i det kristallklara vattnet, snorkla för att se det marina livet eller bara koppla av på stranden. Stanna lite längre och ät lunch i en av de traditionella hyddorna som kallas kubo. Efter lunch beger du dig till Reef Garden, som har en fantastisk undervattensmiljö med en mängd olika koraller och tropiska fiskar. Besök sedan Skeleton Wreck, en liten fiskebåt som ligger i Coron. Vraket ligger på en sluttning och börjar på 4 meters djup. Det mesta av båten har vittrat bort och kvar är revbenen, därav namnet. Du kan utforska vraket, och eftersom Skeleton Wreck anses vara ett litet öppet vrak är det lämpligt för nybörjare. Få chansen att se ett brett utbud av makroliv som gömmer sig där. På grund av sitt ringa djup är Skeleton Wreck också populärt bland snorklare. Nästa ö på listan är CYC Beach där du kan beundra mangroveträd som omger en vit sandstrand. Du kan också prova att snorkla i öns klara vatten för att se olika arter av koraller. Slutligen kan du åka till Barracuda Lake, även känd som Luluyuan Lake. Den ligger på norra stranden av Coron och erbjuder en unik dykupplevelse. I det blå vattnet, som döljs mellan majestätiska klippformationer, finns inga riktiga barracudor. Istället kan dykarna uppleva en termoklin och haloklin som inte liknar någon annanstans.

Coron: Privat ö-hoppningstur på en yacht eller motorbåt

Coron: Privat ö-hoppningstur på en yacht eller motorbåt

Upplev en exklusiv rundtur på ön Coron ombord på din egen privata yacht eller motorbåt. Gå längs två idylliska stränder, Banol Beach och CYC Beach, och upptäck vad som döljer sig under Barracuda Lake som du planerar att snorkla i. Njut av en inkluderad lunch och valfri upphämtning. Välj att möta din guide på en av mötesplatserna eller bli hämtad direkt från ditt hotell. Sedan lämnar du Coron Harbor Square och seglar ut på det turkosa vattnet för att utforska öns unika charm. Var redo för kameran när du besöker Corons berömda Kayangan Lake, Barracuda Lake och Twin Lagoon, varav den senare ligger gömd bland häpnadsväckande kalkstensklippor. Eftersom det här är en privat resa får du gott om tid att ta in sevärdheterna i din egen takt. När du fortsätter dagen med öhoppning runt en av de bästa ödestinationerna i Asien kan du stanna till och promenera längs orörda stränder, inklusive Banol Beach och CYC Beach. Låt dig välkomnas av den gyllene sanden och det klara, turkosa vattnet. Om du gillar att snorkla kan du besöka Coral Garden, som är känd för sina livfulla koraller och färgglada marina liv. Se till att du tar med din undervattenskamera eftersom detta kan vara den bästa korall du någonsin har sett. Fyll på med energi under resan med en traditionell 3-rätters lunch som ingår. Du kan också ta med egen mat och dryck ombord för att göra din privata resa ännu mer personlig. Förbättra din upplevelse genom att lägga till den privata fotografen med drönare som ett tillägg för obegränsade bilder, drönarbilder ingår och alla foton förbättras för oslagbara minnen och lättare att dela på dina sociala mediekonton!

Coron Island Super Ultimate Tour (privat resa)

Coron Island Super Ultimate Tour (privat resa)

Kayangan Lake, en bildskön sjö med klarblått vatten som man kan se hela vägen ner till botten. Twin Lagoons, omgiven av klippor och full av blågrönt vatten som taget ur en saga. Skeleton Wreck, där du kan förundras över ett skeppsvrak under vattnet täckt av havstulpaner. Coral Garden, som ger dig chansen att observera de vackra korallvarianterna under Corons vatten, och till och med se hur viktiga de är för ekosystemet! Coron Youth Club Beach, en härlig strandupplevelse på en liten ö, som låter dig känna dig som härskare över din egen personliga strandvärld. Barracuda Lake erbjuder en av de mest unika dykupplevelserna i världen. Det kristallblå vattnet, som ibland kallas Luluyuan Lake av lokalbefolkningen, ligger gömt mellan majestätiska klippformationer och är inte särskilt rikt på faktiska barracudor och andra vilda djur. Istället kan dykare uppleva en termoklin och haloklin som inte liknar någon annanstans. Den här turen är en fantastisk möjlighet att se det allra bästa av Coron på en och samma dag! Resmål: - Kayangan-sjön - Tvillinglagunen - Solnedgångsstranden - Reef Garden - Skeleton Wreck - Korallträdgård - Coron Youth Club Beach - Barracuda Lake

Ön Coron: Kayangan Lake Tour med lunch

Ön Coron: Kayangan Lake Tour med lunch

Upptäck skönheten på ön Coron och en magnifik hög klippformation som bildats av en miljon år gammal kalksten. Besök den mest unika ödestinationen med kristallklart vatten, pudervita sandstränder, förtrollade sjöar, sjunkna gamla skeppsvrak, vackra fiskar och olika koraller i korallträdgårdarna. Börja dagen vid Kayangan Lake. Upplev den förtrollande skönheten i denna sjö som är tillgänglig via en 10-minuters klättring. Kayangansjöns kristallklara vatten ligger på en bergsvägg, och undervattensterrängen är ett skådespel som ett månlandskap. Promenera längs en liten träväg och en plattform där du kan förvara dina tillhörigheter innan du njuter av ett uppfriskande dopp. Fortsätt på din resa till Coron Youth Club beach. Besök den enda stranden utan entréavgifter som har en lång strandsträcka perfekt för solbad och simning. Förundras över strandens pittoreska vyer som dekoreras av klippformationer, mangroveträd och pudervit sand som är perfekt för solbad. Besök Sunset Beach, en plats som är känd för sina fantastiska vyer. Ta en bit mat medan du blickar ut över det kristallklara vattnet. En kort simtur från CYC-stranden ligger Las Islas de Coral, en plats som är perfekt för snorkling. Låt dig förbluffas av det varierande marina livet och de färgglada korallerna och fiskarna.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Coron

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Coron?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Coron:

Sevärdheterna i Coron du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Coron?

De bästa dagsturerna från Coron:

Se alla dagsturer från Coron på GetYourGuide

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Coron?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Coron?

Se alla erbjudanden och rabatter i Coron på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Coron

Att göra i Coron

Städer i Filippinerna

Coron: Fler aktiviteter och sevärdheter

Coron: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Coron

Samlat omdöme

4.1
(39 recensioner)

Strukturen på resplanen ändrades, det enda var att det var mycket folk som gick för storleken på båten, ganska smalt. Lunchen var bra, det jag inte gillade var att när vi kom till platserna i fråga, och han sa till oss från båten, det är i det området och du kommer att se detta, istället för att ta oss för att se det, eller på stranden, som vi trodde skulle anlända för att lägga till på stranden, där det låg båtar förlagda, så långt det var möjligt stannade den ca 50-100 meter bort och vi fick bada. Detaljer. Annars normal transport, god lunch, bra vibbar.

Fantastiska Christian, kaptenen och hela besättningen. Lunchen var utsökt: all mycket färsk fisk. Underbara öar, riktiga juveler att inte missa.