Saker att göra i
Cordoba

Res tillbaka till medeltiden och upptäck storslagen arkitektur, blomsterfyllda uteplatser och smaskiga tapas.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Cordoba

Mezquita i Córdoba: Köföreträde och guidad tur

Mezquita i Córdoba: Köföreträde och guidad tur

Lär dig mer om Abd ar-Rahman I:s kalifat från 700-talet på en guidad rundtur på moské-katedralen Mezquita i Córdoba med en konsthistoriker som guide. Hör om monumentens olika steg i konstruktionen, från den gamla San Vicente de Ávila som byggdes under de spanska visigoternas rike genom den primitiva moskén som byggdes av Abd ar-Rahman I för att konkurrera med de stora moskéerna i öst. Utforska utökningarna som successivt gjordes fram till Almansurs tid, härskare över den muslimska Iberiska halvön under Umayyad-kalifatet i Córdoba. Hör om La Reconquista de Córdoba (återerövringen av Córdoba) av den kristna Ferdinand III:s arméer, då moskén blev omvandlad till en katedral. Beundra arkitektoniska motiv, såsom de dubbla valven som gav byggnaden dess höjd och var revolutionär för sin tid.

Cordoba: Caballerizas Reales Ryttarutställning Inträdesbiljett

Cordoba: Caballerizas Reales Ryttarutställning Inträdesbiljett

Njut av en unik upplevelse i en historisk byggnad. Den andalusiska hästen och flamenco förenas i den historiska stadskärnan i Cordoba. Perfektion av klassisk dressyr, cowboydressyr och gymnastik, sammansmälta med flamenco med en dansare som ackompanjerar hästens rörelser. Med en ungefärlig längd på 70 minuter visar vi dig våra hästar, skapade och födda för att gå med solen, för att blända med sin skönhet, för att förvåna med sin elegans. Och vilken bättre miljö finns det än Córdobas kungliga stall, som skapades på 1500-talet för att förverkliga en dröm.

Córdoba: Rundtur i judiska kvarteren, synagogan, moskén och Alcázar

Córdoba: Rundtur i judiska kvarteren, synagogan, moskén och Alcázar

Upptäck de främsta monumenten i Córdoba på en guidad rundtur. Besök den stora moské-katedralen, det berömda judiska kvarteret med en av Spaniens bäst bevarade synagogor och de kristna kungarnas Alcázar med sina imponerande trädgårdar. Först besöker du den stora moské-katedralen. Dess tvåfärgade valv tar dig tillbaka till den islamiska perioden i Córdoba. Lär dig mer om dess arkitektur och om hur katedralen byggdes inne i moskén. Därefter besöker du de judiska kvarteren, det mest kända historiska området i den medeltida stadsdelen. Upptäck Calleja de la Hoguera, en gata där din guide berättar om den judiska kulturens ursprung i Spanien och dess betydelse för Córdoba. Besök sedan souken, synagogan och statyn av Maimónides. Avsluta rundturen med ett besök i de kristna kungarnas Alcázar. Upptäck monumentets betydelse i Córdobas historia och de olika roller som det har spelat.

Córdoba: Moskékatedralen – Guidad tur och biljettköföreträde

Córdoba: Moskékatedralen – Guidad tur och biljettköföreträde

Möt din kunniga guide som har en stor kunskap om moskén-katedralen och dess innehåll. Efter att ha fått ett headset kan du påbörja rundturen med att lyssna på en introduktion om moskéns historia. Utforska Patio de los Naranjos, innergården på komplexet. Njut av atmosfären på denna fridfulla och grönskande plats och förundras över det vackra klocktornet. Hoppa sedan över biljettkön och gå in på monumentet utan krångel. Följ guiden som visar dig runt moskén. Hör om dess design och varför monumentet är en av de viktigaste byggnaderna inom islamisk arkitektur. Beundra bönesalen, Mihrab och de berömda röda samt vita valven. Lär dig mer om hur moskén och katedralen byggdes på 700-talet. Din guide kommer berätta om byggnadens olika utbyggnader och alla dolda detaljer i arkitekturen.

Córdoba: Alcazar på guidad rundtur med köföreträde

Córdoba: Alcazar på guidad rundtur med köföreträde

Upptäck de katolska kungarnas fort-cum-palats på en guidad rundtur i Cordobas Alcazar. Byggd på resterna av det moriska palatset, har Alcazar varit vittne till dussintals historiska händelser av stor betydelse. Följ i fotspåren av Christopher Columbus, som träffade Fernando och Isabel här 1486. Lär dig om sin tid som den spanska inkvisitionens högkvarter. Promenera genom anmärkningsvärda rum, som Salón de los Mosaicos (Mosaikhallen). Se de krenelerade tornen och Patio Morisco-baden med sina moriska motiv. Klättra upp i tornet för panoramautsikt över trädgården. Ta sedan en promenad genom de anlagda trädgårdarna för att se funktioner som pooler, fiskdammar, fontäner och apelsinträd.

Córdoba: Vianapalatsets trädgårdar och patios Inträdesbiljett

Córdoba: Vianapalatsets trädgårdar och patios Inträdesbiljett

Besök uteplatserna och trädgårdarna i Viana Palace, ett officiellt nationellt monument och "gårdarnas museum" i Spaniens berömda innergårdsstad - Córdoba. Upptäck exteriören av detta palatsliknande adelshem som består av 12 gårdar, flera arkitektoniska stilar och 5 århundraden av historia. Lär dig om de olika historiska perioderna och ägarna som palatset har genomlevt, och hur de formade dess utseende idag. Utforska komplexets omgivningar och se olika teman på varje innergård, som romersk, medeltida, renässans och morisk. Njut av apelsinträd, fontäner, valv och lokal flora. Gå runt i de vackra trädgårdarna, som tar upp nästan halva utrymmet av fastigheten, som får dig att inte tro att du är mitt i en stad. Om du vill, välj att gå in i själva historiska palatset med biljetter till palatsens inre som finns att köpa på plats.

Córdoba: Flamenco Show Ticket with Drinks

Córdoba: Flamenco Show Ticket with Drinks

Njut av passionerad flamenco som består av en representation av olika stilar av denna eldiga och traditionella show som framförs av sju artister, varav tre är nationella flamencovinnare. Beundra utförarnas snabbhet och skicklighet under 1 timme och 20 minuter. Låt dig fascineras av artisternas rörelser och råa känslor och njut av expertdemonstrationer av flamencostilar som baile, cante och guitarra. Klappa med till rytmen av levande gitarrmusik och njut av de spanska sångarnas melodiösa toner under hela föreställningen. Njut av en dryck som ingår i biljetten (vin, öl, sangria, läsk, vatten...) och mumsa på de läckra skinkor, ostar och iberiska tapas som du kan beställa om du vill.

Córdoba: Moské-katedral, synagoga och Alcázar guidad tur

Córdoba: Moské-katedral, synagoga och Alcázar guidad tur

Se in i de viktigaste monumenten i Córdoba på en guidad tur för att lära dig mer om det kristna, muslimska och judiska inflytandet i staden. Hoppa över köerna till Córdobas moské-katedral från 800-talet och beundra dess kolonner och dubbla valv. Beundra mihrab (apsis) i den tidigare moskén och promenera genom de judiska kvarteren för att se synagogan, den arabiska marknaden och bronsstatyn av den medeltida sefardiska filosofen Maimonides. Avsluta med en rundtur i Alcázar de los Reyes Cristianos, en av de främsta residensen för Isabella I av Kastilien och Ferdinand II av Aragonien.

Córdoba: Medina Azahara 3 timmars guidad tur

Córdoba: Medina Azahara 3 timmars guidad tur

Utforska det stora medeltida palatset Medina Azahara de Córdoba på en 3-timmars guidad tur och gör en tidsresa tillbaka till kalifatets och Al-Andalus dagar. Välj mellan en rundtur med eller utan transport tur och retur till och från Córdoba i en luftkonditionerad skåpbil. Besök de viktigaste delarna av komplexet, t.ex. det stora Ja'far-huset som byggdes på platsen för 3 tidigare hus. Beundra resterna av Pórtico de Medina Azahara och besök utsidan av Salón Rico, där kalifen Abd-ar-Rahman III brukade ta emot gäster. Lär dig mer om den första umayyadiska kalifen i Al-Andalus, Abderraman III.Dra nytta av expertisen hos en officiell guide som specialiserat sig på arkeologisk historia.

Cordoba Mosque & Jewish Quarter Tour med biljetter

Cordoba Mosque & Jewish Quarter Tour med biljetter

Utforska Cordobas moské-katedral, ett av de mest besökta monumenten i Spanien. Den började byggas på 800-talet och blev världens näst största moské. På denna 2,5 timmar långa guidade tur får du se interiören med en skog av pelare och dubbelbågar, Maqsura, Mihrab och det imponerande koret som ligger nära borgmästarkapellet. På 1200-talet, under Ferdinand III, omvandlades moskén till en katolsk katedral. Dessutom får du en rundtur i stadens historiska judiska kvarter. Det ligger nära moské-katedralen och är ett av de mest besökta områdena i Cordoba. Se synagogan (utom söndagar och helgdagar), den judiska gatan, den arabiska marknaden (Zoco) och bronsstatyn av Maimonides.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Cordoba

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Cordoba

Vilka är de bästa dagsturerna från Cordoba?

De bästa dagsturerna från Cordoba:

Se alla dagsturer från Cordoba på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Cordoba

Att göra i Cordoba

Städer i Spanien

Cordoba: Fler aktiviteter och sevärdheter

Cordoba: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Cordoba

Samlat omdöme

4.6
(17 284 recensioner)

Turnén har varit mycket intressant. Pilar och Rafa gjorde hela förmiddagen väldigt underhållande, de kände till scheman och turerna väl för att göra det så trevligt och trevligt som möjligt och de tog hela tiden hänsyn till våra behov - frågor, toalettbesök, tid att fota, etc. . Utan tvekan, rekommenderas starkt, det har varit mycket värt det för oss när det gäller tid och information. Bara för att få ett men hade jag velat kunna se de övre delarna av Alcázar, men det är sant att jag på grund av en tidsfråga förstår att annars hade upplevelsen varit för lång. Även med det, generellt sett en tia.

Första delen: Guid var lite grov, inte särskilt hjälpsam, verkade stressad eller irriterad. Rundturen i katedralen/moskén var mycket informativ med mycket djupgående kunskap. Andra delen: Guid var precis motsatsen till den första, rolig, väldigt motiverad och hjälpsam. Kände otroligt mycket om de judiska kvarteren och gav massor av bra tips.

Det var ett spännande besök. Vår guide var mycket kunnig och uppmärksam. Hon introducerade mig till historien och rikedomen hos dessa exceptionella platser samt en liten glimt av den andalusiska själen. Jag tackar henne för hennes smittande entusiasm!

Mycket trevligt besök med Maria, som var en utmärkt guide för oss.

Mycket trevlig och kunnig guide fantastisk rundtur