Cordoba

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Cordoba

Sju bra saker med Córdoba

Ropar din själ på ljus och värme efter en lång vinter? Córdoba har kallats det perfekta resmålet för en vårsemester, och är en av Spaniens soligaste platser. Men staden bjuder också på ett hänförande möte mellan spansk, muslimsk och antik romersk arkitektur! Vi har listat några saker du inte får missa när du besöker Cordoba.

 • Mezquita

  1. Mezquita

  Córdobas moskékatedral hör till en av Córdobas mest populära sevärdheter, och det är lätt att förstå varför – byggnaden är en salig blandning av morisk arkitektur och tillbyggnader i gotik, renässans och barock. Lika unikt som vackert. Men det gäller att vara på plats tidigt om du vill undvika trängsel.

 • Alcázar

  2. Alcázar

  Ett ståtligt spanskt slott omgivet av utsökta trädgårdar med skimrande dammar och ett moriskt badhus. Ett ljuvligt utflyktsmål en varm dag, och inträdet till palatset och markerna kostar bara 4,50 EUR.

 • Den romerska bron

  3. Den romerska bron

  Bron över floden Guadalquivir byggdes på 000-talet och är ett imponerande testamente över romersk ingenjörskonst. Lika fin att promenera över som att betrakta från den södra flodbanken.

 • Calahorratornet

  4. Calahorratornet

  Denna förstärkta port ligger i stadens historiska delar och byggdes för att skydda den romerska bron. För bara 4,50 EUR får du tillträde till museet där du kan lära dig mer om Córdobas historia.

 • Romarnas tempel

  5. Romarnas tempel

  Bygget av det vackra templet initierades av kejsar Claudius och tog bortåt 40 år att färdigställa. Templet är gjort av marmor och hölls på sin tid för ett av de största och förnämaste i hela romarriket.

 • San Pedro

  6. San Pedro

  Basilikan San Pedro ligger på ett jättefint torg i kvarteren med samma namn. Området är fullt av trevliga restauranger och har ett riktigt bra nattliv.

 • Palacio de la Merced

  7. Palacio de la Merced

  Denna sinnrikt utsmyckade barockbyggnad kniper sjundeplatsen på vår lista, och man kan verkligen säga att vi har sparat det bästa till sist! Detta är en riktig pärla, och det går att förlora sig i timmar i palatsets alla vackra detaljer. Missa inte trädgårdarna.

Planera ditt besök

 • Fotbollsyra

  Spaniens nationalsport är definitivt fotboll, och Córdoba FC är högt älskade. Om du pluggar på lite om laget innan kommer det definitivt gå lätt att prata med lokalborna.

 • Bästa besökstid

  I Córdoba är det behagligt väder året om, men om du har svårt för hetta bör du undvika augusti. Det kan vara roligt att stanna ett par, tre dagar och marinera sig i den spanska livsstilen, men besöket går också att kombinera med en resa till Granada, Madrid eller Sevilla.

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +34
 • Bäst tid att åka
  Vår och höst är det varmt väder, men inte för varmt, och idealiskt för den som vill utforska Córdoba till fots eller på cykel.

Alla saker att se i Cordoba

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Cordoba? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Cordoba

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 12 072 omdömen

Bra guidning av Mezquita katedralen, kunnig guide, lagom lång tid. Tekniken fungerade bra med hörlurar. Möjligen lite stor grupp med tanke på att det var många besökare i katedralen.

Fantastisk upplevelse, bra guide men ibland förstod man inte hans uttal på engelska men man fick en inblick i mosquen’s historia iallafall

Fantastisk upplevelse med guidad tur i La Mesquita. Kunnig guide. Allt fungerade utmärkt trots trängseln i moskén.