Upplevelser i
Cordoba

Res tillbaka till medeltiden och upptäck storslagen arkitektur, blomsterfyllda uteplatser och smaskiga tapas.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Du kan avboka gratis upp till 24 timmar innan din aktivitets start för full återbetalning.

Sju bra saker med Córdoba

Ropar din själ på ljus och värme efter en lång vinter? Córdoba har kallats det perfekta resmålet för en vårsemester, och är en av Spaniens soligaste platser. Men staden bjuder också på ett hänförande möte mellan spansk, muslimsk och antik romersk arkitektur! Vi har listat några saker du inte får missa när du besöker Cordoba.

 • Mezquita

  1. Mezquita

  Córdobas moskékatedral hör till en av Córdobas mest populära sevärdheter, och det är lätt att förstå varför – byggnaden är en salig blandning av morisk arkitektur och tillbyggnader i gotik, renässans och barock. Lika unikt som vackert. Men det gäller att vara på plats tidigt om du vill undvika trängsel.

 • Alcázar

  2. Alcázar

  Ett ståtligt spanskt slott omgivet av utsökta trädgårdar med skimrande dammar och ett moriskt badhus. Ett ljuvligt utflyktsmål en varm dag, och inträdet till palatset och markerna kostar bara 4,50 EUR.

 • Den romerska bron

  3. Den romerska bron

  Bron över floden Guadalquivir byggdes på 000-talet och är ett imponerande testamente över romersk ingenjörskonst. Lika fin att promenera över som att betrakta från den södra flodbanken.

 • Calahorratornet

  4. Calahorratornet

  Denna förstärkta port ligger i stadens historiska delar och byggdes för att skydda den romerska bron. För bara 4,50 EUR får du tillträde till museet där du kan lära dig mer om Córdobas historia.

 • Romarnas tempel

  5. Romarnas tempel

  Bygget av det vackra templet initierades av kejsar Claudius och tog bortåt 40 år att färdigställa. Templet är gjort av marmor och hölls på sin tid för ett av de största och förnämaste i hela romarriket.

 • San Pedro

  6. San Pedro

  Basilikan San Pedro ligger på ett jättefint torg i kvarteren med samma namn. Området är fullt av trevliga restauranger och har ett riktigt bra nattliv.

 • Palacio de la Merced

  7. Palacio de la Merced

  Denna sinnrikt utsmyckade barockbyggnad kniper sjundeplatsen på vår lista, och man kan verkligen säga att vi har sparat det bästa till sist! Detta är en riktig pärla, och det går att förlora sig i timmar i palatsets alla vackra detaljer. Missa inte trädgårdarna.

Planera ditt besök

 • Fotbollsyra

  Spaniens nationalsport är definitivt fotboll, och Córdoba FC är högt älskade. Om du pluggar på lite om laget innan kommer det definitivt gå lätt att prata med lokalborna.

 • Bästa besökstid

  I Córdoba är det behagligt väder året om, men om du har svårt för hetta bör du undvika augusti. Det kan vara roligt att stanna ett par, tre dagar och marinera sig i den spanska livsstilen, men besöket går också att kombinera med en resa till Granada, Madrid eller Sevilla.

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +34
 • Bäst tid att åka
  Vår och höst är det varmt väder, men inte för varmt, och idealiskt för den som vill utforska Córdoba till fots eller på cykel.

Alla saker att se i Cordoba

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Cordoba? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Cordoba

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 11 526 omdömen

Mycket lärorik rundtur på 3 av de mest kulturellt unika platserna i Cordoba. Som en dagstur från Sevilla kunde få ett bra perspektiv på dessa platser på en relativt kort tid. Trots att det var lågsäsong var de senare platserna (synagogan och moskén-katedralen) otroligt upptagna med hög konkurrens mellan olika turnégrupper senare på eftermiddagen. Observera att denna kombotur faktiskt är 3 olika turer rygg mot rygg med människor som lämnar och går med vid varje stopp och lite repetitiv information. Vår första grupp på 6 svullnade till mer än 30+ i slutet. Synagogan var mycket liten och trångt, och vandringen på judiska kvarteren visade sig vara ett tillägg för att ansluta Alcazar och moskén-katedralen. Tyvärr på grund av "nya regler" för stora grupper fick vi inte stanna kvar i moskén-katedralen när turnén var klar för att se den otroliga arkitekturen på fritiden. Perfekt för att se allt men överväga mindre rundturer för varje för en mer intim upplevelse.

Vi hade en underbar tid att besöka Córdoba. Att besöka de upplysta platserna med en erfaren reseguide gör verkligen skillnad. Du njuter av varje detalj som kanske inte har uppmärksammat dig, och i slutet av turnén känner du dig knuten till historien, arkitekturen, gastronomin och människorna i denna underbara stad.

Vår lilla gruppguide för dagen var Azahara och hon var otrolig. Jag har varit i moskékatedralen förut men Azahara, med sin djupgående kunskap, gjorde verkligen historien om denna monumentala helgedom till liv. Tillsammans med katedralen och Alcazar var Azahara den bästa delen av denna turné.

Fantastisk upplevelse med guidad tur i La Mesquita. Kunnig guide. Allt fungerade utmärkt trots trängseln i moskén.

En imponerande personlig och kunnig guidning - Angela rekommenderas!