Våra mest rekommenderade saker att göra i Cordoba

Mezquita i Córdoba: Köföreträde och guidad tur

1. Mezquita i Córdoba: Köföreträde och guidad tur

Lär dig mer om Abd ar-Rahman I:s kalifat från 700-talet på en guidad rundtur på moské-katedralen Mezquita i Córdoba med en konsthistoriker som guide. Hör om monumentens olika steg i konstruktionen, från den gamla San Vicente de Ávila som byggdes under de spanska visigoternas rike genom den primitiva moskén som byggdes av Abd ar-Rahman I för att konkurrera med de stora moskéerna i öst. Utforska utökningarna som successivt gjordes fram till Almansurs tid, härskare över den muslimska Iberiska halvön under Umayyad-kalifatet i Córdoba. Hör om La Reconquista de Córdoba (återerövringen av Córdoba) av den kristna Ferdinand III:s arméer, då moskén blev omvandlad till en katedral. Beundra arkitektoniska motiv, såsom de dubbla valven som gav byggnaden dess höjd och var revolutionär för sin tid.

Córdoba: Judiska kvarteret, synagoga, moskén och Alcázar

2. Córdoba: Judiska kvarteret, synagoga, moskén och Alcázar

Upptäck de främsta monumenten i Córdoba på en guidad rundtur. Besök den stora moské-katedralen, det berömda judiska kvarteret med en av Spaniens bäst bevarade synagogor och de kristna kungarnas Alcázar med sina imponerande trädgårdar. Först besöker du den stora moské-katedralen. Dess tvåfärgade valv tar dig tillbaka till den islamiska perioden i Córdoba. Lär dig mer om dess arkitektur och om hur katedralen byggdes inne i moskén. Därefter besöker du de judiska kvarteren, det mest kända historiska området i den medeltida stadsdelen. Upptäck Calleja de la Hoguera, en gata där din guide berättar om den judiska kulturens ursprung i Spanien och dess betydelse för Córdoba. Besök sedan souken, synagogan och statyn av Maimónides. Avsluta rundturen med ett besök i de kristna kungarnas Alcázar. Upptäck monumentets betydelse i Córdobas historia och de olika roller som det har spelat.

Cordoba: Moské-Katedral E-Ticket med valfri audioguide

3. Cordoba: Moské-Katedral E-Ticket med valfri audioguide

Upplev Cordoba Mosque-Cathedral i din egen takt med en skip-the-line e-biljett och en fascinerande självguidad ljudtur på din smartphone ( om du väljer alternativet med Mosque-Cathedral ljudguide ). Ta emot din biljett via e-post, ladda ner appen och ljudguidningen på din telefon före ditt besök och resa tillbaka i tiden för att uppleva Cordoba Mosque-Cathedral. Sätt på dig hörlurarna och upptäck den hisnande utsidan av Mezquitas entré och fortsätt att upptäcka Puerta del Perdón innan du går in för att fascineras av dess unika skatter genom berättelsens kraft och lära dig historisk information och ovanliga berättelser och anekdoter om denna byggnadsjuvel. Guidningens innehåll är resultatet av djupgående forskning som pressats in i korta originalberättelser som kommer att göra ditt besök engagerande och informativt. Audioguiden kan användas flera gånger, när som helst, före eller efter ditt besök. Valsa i Cordoba med en självguidad audiotur på din telefon som utformats av en ackrediterad expert. Lyssna på fascinerande berättelser baserade på ett prisbelönt berättarkoncept och få en fantastisk inblick i de mest ikoniska landmärkena i Cordoba. Börja din rundtur från Cordobas stora moské och fortsätt till de kristna monarkernas Alcazar, bekanta dig med San Juan de los Caballeros minaret och fascineras av Palacio de los Páez de Castillejo Detta är ett tillfälle att få värdefulla insikter om den hisnande moskén och katedralen i Cordoba och att på ett helt nytt sätt relatera till sin omgivning.

Cordoba: Caballerizas Reales Ryttarutställning Inträdesbiljett

4. Cordoba: Caballerizas Reales Ryttarutställning Inträdesbiljett

Njut av en unik upplevelse i en historisk byggnad. Den andalusiska hästen och flamenco förenas i den historiska stadskärnan i Cordoba. Perfektion av klassisk dressyr, cowboydressyr och gymnastik, sammansmälta med flamenco med en dansare som ackompanjerar hästens rörelser. Med en ungefärlig längd på 70 minuter visar vi dig våra hästar, skapade och födda för att gå med solen, för att blända med sin skönhet, för att förvåna med sin elegans. Och vilken bättre miljö finns det än Córdobas kungliga stall, som skapades på 1500-talet för att förverkliga en dröm.

Córdoba: Tur av Mezquita, synagogan och judiska kvarteret

5. Córdoba: Tur av Mezquita, synagogan och judiska kvarteret

Utforska moské-katedralen Mezquita i Cordoba, ett av de mest besökta monumenten i Spanien. Den började konstrueras på 700-talet och blev den näst största moskén i världen. På denna två timmar långa guidade rundvandring kommer du att upptäcka insidan med dess kolumner med dubbla valv, Maqsura, Mihrab och den imponerande kören som ligger nära det stora kapellet. På 1200-talet, under Ferdinand III:s styre, blev moskén konverterad till en katolsk katedral. Du kommer även att se stadens historiska judiska kvarter. Det ligger nära Mezquita och är ett av de mest besökta områdena i Cordoba. Se synagogan, den judiska gatan, arabiska marknaden (Zoco) och bronsstatyn av Maimonides.

Córdoba: Moskékatedralen – Guidad tur och biljettköföreträde

6. Córdoba: Moskékatedralen – Guidad tur och biljettköföreträde

Möt din kunniga guide som har en stor kunskap om moskén-katedralen och dess innehåll. Efter att ha fått ett headset kan du påbörja rundturen med att lyssna på en introduktion om moskéns historia. Utforska Patio de los Naranjos, innergården på komplexet. Njut av atmosfären på denna fridfulla och grönskande plats och förundras över det vackra klocktornet. Hoppa sedan över biljettkön och gå in på monumentet utan krångel. Följ guiden som visar dig runt moskén. Hör om dess design och varför monumentet är en av de viktigaste byggnaderna inom islamisk arkitektur. Beundra bönesalen, Mihrab och de berömda röda samt vita valven. Lär dig mer om hur moskén och katedralen byggdes på 700-talet. Din guide kommer berätta om byggnadens olika utbyggnader och alla dolda detaljer i arkitekturen.

Córdoba: Alcazar på guidad rundtur med köföreträde

7. Córdoba: Alcazar på guidad rundtur med köföreträde

Upptäck de katolska kungarnas fort-cum-palats på en guidad rundtur i Cordobas Alcazar. Byggd på resterna av det moriska palatset, har Alcazar varit vittne till dussintals historiska händelser av stor betydelse. Följ i fotspåren av Christopher Columbus, som träffade Fernando och Isabel här 1486. Lär dig om sin tid som den spanska inkvisitionens högkvarter. Promenera genom anmärkningsvärda rum, som Salón de los Mosaicos (Mosaikhallen). Se de krenelerade tornen och Patio Morisco-baden med sina moriska motiv. Klättra upp i tornet för panoramautsikt över trädgården. Ta sedan en promenad genom de anlagda trädgårdarna för att se funktioner som pooler, fiskdammar, fontäner och apelsinträd.

Córdobas autentiska innergårdar: 2 timmars rundtur med biljetter

8. Córdobas autentiska innergårdar: 2 timmars rundtur med biljetter

Upptäck Cordovan Courtyards, känd som patios på spanska, en huvudattraktion i Cordoba. Lär dig om uteplatsernas ursprung på denna 2-timmars rundtur runt Alcazar Viejo-området och besök interiören i välbevarade hus. . Upplev det lokala sättet att leva i detta område i den gamla staden. Ange 5 privata uteplatser där ägarna kommer att berätta om den dekorativa detaljerna och hur de tar hand om blommorna. Ta reda på mer om Courtyard Festival som hålls i maj varje år. Uteplatserna förklarades som en världsarvstradition av UNESCO 2012. Även om de är vackra under hela året är den bästa tiden att besöka mars, april eller maj. . Under patiosfestivalen (1: a fjorton dagar i maj) kommer vi att besöka Patios i stadsdelarna San Francisco och Santiago. Dessa stadsdelar är mycket populära i Cordoba och har några av de bästa uteplatserna på festivalen.

Från Sevilla: Heldagstur till Córdoba och Carmona

9. Från Sevilla: Heldagstur till Córdoba och Carmona

Ta en dags rundtur till Córdoba och Carmona från Sevilla. Njut av en guidad dagsutflykt för att utforska denna Unesco-listade Mezquita (moské-katedral) och få höra allt om Carmonas historiska centrum av din guide. Se moskén och katedralen i Córdoba och beundra den fantastiska andalusiska landsbygden. Res från Sevilla på morgonen och åk till Córdoba. Upptäck sevärdheter som synagogan i Córdoba och naturparadiset Sotos de la Albolaifa. Stanna vid Carmona, förundras över den byggda bergskammen med utsikt över Andalusiens centrala slättlandskap och njut av den fantastiska utsikten. Fortsätt till Córdoba, som en gång var hemvist för romare, morer, katoliker och andra civilisationer. Stadens sevärdheter, som sattes på Unesco:s världsarvslista 1984, inkluderar en romersk bro, Torre de la Calahorra och gatorna i de judiska kvarteren. Besök moské-katedralen i Córdoba och upptäck en juvel bland islamisk konst. Inne i moskén kan du utnyttja en komplett audioguide på det språk du vill ha. Därefter kan du njuta av lite fritid för lunch eller shopping.

Córdoba: Medina Azahara 3 timmars guidad tur

10. Córdoba: Medina Azahara 3 timmars guidad tur

Utforska det stora medeltida palatset Medina Azahara de Córdoba på en 3-timmars guidad tur och gör en tidsresa tillbaka till kalifatets och Al-Andalus dagar. Välj mellan en rundtur med eller utan transport tur och retur till och från Córdoba i en luftkonditionerad skåpbil. Besök de viktigaste delarna av komplexet, t.ex. det stora Ja'far-huset som byggdes på platsen för 3 tidigare hus. Beundra resterna av Pórtico de Medina Azahara och besök utsidan av Salón Rico, där kalifen Abd-ar-Rahman III brukade ta emot gäster. Lär dig mer om den första umayyadiska kalifen i Al-Andalus, Abderraman III.Dra nytta av expertisen hos en officiell guide som specialiserat sig på arkeologisk historia.

Lägg till datum

Saker att göra i
Cordoba
Res tillbaka till medeltiden och upptäck storslagen arkitektur, blomsterfyllda uteplatser och smaskiga tapas.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Cordoba

Alla aktiviteter

157 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Cordoba

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Cordoba

Cordoba: Fler aktiviteter och sevärdheter

Cordoba: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Cordoba

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 17 284 omdömen

En fantastisk reseguide, en akademiker genomsyrad av kunskapen om Mesquita, det var bara fantastiskt. Endast mindre anmärkning. Jag var så upptagen av turnén, jag stannade inte för länge eftersom turnén fortsatte och tog inga bilder. Turnén avslutades utanför Mesquita, och det finns ingen chans att återvända och absorbera och bo i din egen tid. Jag kom fram och stannade i byggnaden. Till stor förtret för säkerhetsvakterna, när min man sprang ut för att köra hörapparaterna igen. Det är en extraordinär byggnad. Besök!

Extraordinär upplevelse: speciell atmosfär, kalla, varma, mycket varma bad, hamam och 15 minuters massage. Mycket vänlig personal. Jag rekommenderar verkligen!

Our guide Christina was amazing; funny, well educated, nice and had a great way of showing us the sites. Highly recommend!

Guide, förare och lokal guide i Cordoba mycket vänlig och professionell. Underbar utflykt att göra i Andalusien

Wonderful tour, the guide was sweet and knowledgeble.