Saker att göra i
Comosjön

Comosjön: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Milano: Comosjön & Bellagio med buss & privat båttur

Från Milano: Comosjön & Bellagio med buss & privat båttur

Följ med på en heldagsutflykt med buss från Milano till Comosjöområdet, som är känt för sina utsökta villor och färgglada trädgårdar. Gå runt i Como på en guidad tur och varva ner på en privat båt på Comosjön. Njut av grönskan i Villa Olmos trädgårdar. Med avgång från Milano anländer du till Como och börjar ditt besök med en lugn promenad genom den historiska stadskärnan. Utforska den charmiga Villa Olmos italienska trädgård. Därefter beger du dig till sjön för en lugn, privat kryssning. Njut av den vidsträckta utsikten över området på din exklusiva privata båt som tar dig till den förtrollade byn Bellagio. Njut av ledig tid för att utforska staden och återvänd sedan med privat båt.

Från Milano: Como, Lugano och Bellagio Exklusiv båtkryssning

Från Milano: Como, Lugano och Bellagio Exklusiv båtkryssning

Fördjupa dig i det bästa av schweizisk och italiensk kultur på denna heldagstur. Vi avgår från Milano och får en informativ kommentar om de historiska landmärkena och det spektakulära landskapet längs vägen. Nå den pittoreska och ständigt populära staden Como. Njut av en vandringstur i staden och nå den gotiska katedralen, tillsammans med en professionell reseledare som hjälper dig att upptäcka konsten och historien i denna charmiga stad. Åk till den lilla byn Tremezzo och njut av en panoramautsikt med buss. Därifrån börjar vår exklusiva kryssning ombord på en privat båt för att nå Bellagio, även känd som "Comosjöns pärla". Under denna kryssning har du chansen att se Comosjön från ett annat perspektiv, ta dig tid att se dig omkring och se harmonin mellan natur och arkitektur. Glid förbi villor med sina vackra trädgårdar och bland orörd natur Väl i Bellagio kan du njuta av lite ledig tid för att njuta av den avslappnade atmosfären på denna idylliska och avkopplande plats och äta lunch innan du kryssar tillbaka till Tremezzo Ditt sista stopp blir den schweiziska staden Lugano där du har lite ledig tid att besöka stadens centrum och smaka på lite schweizisk choklad.

Från Milano: Kryssning Comosjön, St Moritz & Bernina Red Train

Från Milano: Kryssning Comosjön, St Moritz & Bernina Red Train

Stig ombord på en lyxbuss och åk till Comosjöns stränder. Stig ombord på en privat båt och segla på det lugna vattnet strax efter soluppgången. Under kryssningen kan du njuta av utsikten över pittoreska byar som Bellagio och några berömda villor. Vi fortsätter med buss till St Moritz där du har möjlighet att utforska några av de charmiga butikerna och besöka staden innan du går ombord på tåget. Fortsätt till det panoramiska röda Bernina-tåget. Res på den högsta järnvägen i Alperna och klättra över glittrande glaciärer upp till 2 256 meter över havet. Ta fantastiska bilder av de otroliga landskapen som du passerar genom. En hisnande tågresa mitt i bergslandskapet där tåget slingrar och klättrar runt i detta oförstörda landskap. När vi anländer till vår destination väntar vår buss på oss för att återvända till Milano. Observera att resplanen kan komma att ändras för att garantera den bästa upplevelsen.

Från Milano: Comosjön & Bellagio dagstur med lyxkryssning

Från Milano: Comosjön & Bellagio dagstur med lyxkryssning

Förundras över det fantastiska bergslandskapet runt Comosjön på en guidad dagstur från Milano. Förundras över Medelhavet och alplandskapet på en sommarkryssning till Varenna och Bellagio. Börja din resa med buss och åk direkt från Milano till Como. Följ med din guide på en vandringstur för att upptäcka Como-katedralen och andra historiska pärlor. Hoppa ombord på en privat båt längs sjön och lyssna på en livekommentar som lyfter fram de bästa villorna, trädgårdarna och andra platser. Gå i land i Varenna och strosa genom kullerstensgångarna i denna pittoreska by och känn charmen på de lugna gatorna. Gå ombord på en annan färja till det färgglada Bellagio, som anses vara en av de vackraste och mest idylliska städerna i regionen, och njut av 2 timmars ledig tid. Koppla av och njut av en regional måltid på en av de lokala restaurangerna. Slutligen går du ombord på bussen tillbaka till Milano där du kan luta dig tillbaka och dra nytta av Wi-Fi ombord för att dela dina foton av dagens oförglömliga minnen.

Från Milano: Kryssning vid Comosjön med besök i Como & Bellagio

Från Milano: Kryssning vid Comosjön med besök i Como & Bellagio

Utforska en av de mest pittoreska regionerna i norra Italien på en dagsutflykt med sightseeing till kändisarnas favoritdestination Comosjön. Besök de vackra städerna Como och Bellagio, ta en kryssning på sjön och beundra den natursköna utsikten över regionen. Under bussresan ut från Milano ges informativa kommentarer om de historiska landmärkena och det spektakulära landskapet längs vägen. Efter att ha nått den lilla byn Cadenabbia gör du en snabb 15-minuters färjeöverfart till Bellagio, känd som "sjöns pärla". Du kommer att njuta av din tid på denna idylliska och avkopplande plats. Därefter kliver du ombord på en gruppbåt för en kryssning uppför sjön till Como, en härlig resa som korsar den fantastiska sjön, känd för sina pittoreska landskap och charmiga städer. När du går ombord på denna natursköna resa kommer du att behandlas med hisnande utsikt över de omgivande bergen, eleganta villor som prickar strandlinjen och sjöns kristallklara vatten. Vid ankomsten till Como, ta en rundvandring i den natursköna stadskärnan, där natur, konst och lokala traditioner kolliderar. Lär dig mer om de många stora poeter och författare som har blivit förtrollade och inspirerade av skönheten i Comos villor, trädgårdar och sagostämning.

Från Milano: Bernina-tåg, schweiziska Alperna och St Moritz dagsutflykt

Från Milano: Bernina-tåg, schweiziska Alperna och St Moritz dagsutflykt

Möte med deltagarna på mötesplatsen (bredvid Excelsior Hotel Gallia). Avresa till St. Moritz. Denna fantastiska 1-dagsresa från Milano börjar! Under vägen kort stopp för en kaffepaus. På vägen kan du beundra Comosjöns vackra landskap. Ankomst till ST. Moritz och kort besök i staden - St. Moritz ligger i övre Engadin och byggdes på 1000-talet och är ett av de mest kända turistmålen i världen. Elegans och exklusivitet kännetecknar denna stad som ligger på 1856 meters höjd mitt i det magnifika landskapet med Engadinsjöarna. Tidigt på eftermiddagen avresa med återtåget. Känt som världens vackraste tåg. Tåget som "klättrar på berget" inför sluttningar på 70 promille som rör sig mot himlen upp till 2 253 meters höjd, den högsta punkt som nås av ett tåg i Europa. St. Moritz-Tirano är en väg som ger möjlighet att bli förvånad över den mångfald som naturen erbjuder oss. På kvällen ankomst till Tirano och återresa till Milano med vår buss/minibuss. Ankomsten till Milano väntas ske på kvällen. N.B. PROGRAMHISTORIKEN KAN VARA OMVÄND. Avlämning vid Hotel Gallia Piazza Duca d'Aosta, 9.

Från Milano: Liten grupp Como, Bellagio, Varenna, båtkryssning

Från Milano: Liten grupp Como, Bellagio, Varenna, båtkryssning

Utforska Italiens mest kända sjö på en underhållande 10-timmars guidad tur i en mycket liten grupp (max 12 personer). Undvik alla turistfällor, folkmassor och köer på en välplanerad resa med en professionell lokal guide. Beundra Alperna, filmplatser och kändisvillor, de vackraste historiska villorna och delta i en båtkryssning på sjön. Du börjar ditt äventyr nära Piazza Duomo eller centralstationen i Milano där du möter din guide - välj gärna mellan två olika mötesplatser. Sedan tar du ett snabbtåg till Comosjön (50 min). Du kommer att njuta av en fantastisk färjekryssning längs sjön med fantastiska pittoreska vyer. Fördjupa dig i sjöns berömda "gyllene triangel", känd för sina anmärkningsvärda villor och hisnande byar, som Bellagio & Varenna. Upptäck pittoreska butiker med lokal konst och stanna till vid en restaurang vid sjön för att njuta av äkta italiensk mat. Din guide kommer att föreslå dig ett par underbara restauranger med sjöutsikt och du kommer att njuta av lunch i Bellagio. Turen inkluderar en guidad tur i olika delar av Comosjön, inklusive Bellagio & Varenna tillsammans med din guide för att beundra dess pittoreska kullerstensvägar, kuraterade trädgårdar, vackra historiska villor och panoramautsikt. I slutet av din resa tar du snabbtåget tillbaka till Milano tillsammans med din guide. Turen avslutas ca kl. 18.30 på Milanos centralstation. Under vinterperioden (från november till februari) under denna tur kommer du att ta en tur med en linbana till Brunate-kullen, medan du under högsäsong (från mitten av mars till november) kommer att njuta av mer ledig tid samt en guidad promenad i Bellagio & Varenna för att beundra dess vackra gator och villor.

Från Como: Lugano och Bellagio med förtrollande båtkryssning

Från Como: Lugano och Bellagio med förtrollande båtkryssning

Utforska de vackra sjöarna och byarna i Schweiz och Italien från Como med en reseledare. Förundras över den lilla byn Cadenabbia, njut av en kryssning från Bellagio och njut av panoramautsikten över Comosjön på en heldagstur. Först börjar vår förtrollande kryssning ombord på en offentlig båt för att nå Bellagio, även känd som "Comosjöns pärla". Under denna kryssning har du chansen att se Comosjön från ett annat perspektiv, ta dig tid att se dig omkring och se harmonin mellan natur och arkitektur. Kryssningen ger ett unikt perspektiv på de charmiga städerna vid sjön, de lummiga trädgårdarna och de eleganta villorna som kantar stränderna. När du glider genom sjön kan du koppla av på däck, njuta av solen och ta in det hisnande landskapet. Väl framme i Bellagio har du lite tid över för att njuta av den avslappnade atmosfären på denna idylliska och avkopplande plats och för att äta lunch. Nästa stopp blir den lilla byn Cadenabbia, där både drottning Victoria av England och Zar Nicholas av Ryssland var flitiga besökare. Efter avresan därifrån reser du i en bekväm buss till den schweiziska staden Lugano där du har lite ledig tid att besöka den pittoreska stadskärnan och smaka på schweizisk choklad.

Bellagio: båttur för grupper vid Comosjön

Bellagio: båttur för grupper vid Comosjön

Sätt segel på en oförglömlig resa genom de mest förtrollande platserna vid Comosjön. Beundra kända attraktioner som Villa Carlotta, med sina botaniska trädgårdar, och Villa del Balbianello, odödliggjord i Star Wars och Casino Royale. Se förbi pittoreska historiska residens som Villa La Cassinella och Villa Balbiano, som finns med i filmen House of Gucci. Slutligen kan du upptäcka Isola Comacina och beundra Villa Melzi, omgiven av vackra trädgårdar. Välj att gå av i Tremezzo eller återvända till Bellagio, beroende på ditt eget schema.

Tremezzina: Villa Carlotta Museum och Trädgård Inträdesbiljett

Tremezzina: Villa Carlotta Museum och Trädgård Inträdesbiljett

Beundra skulpturer och målningar i Villa Carlotta som har förvandlats till ett museum och upptäck skönheten i dess italienska trädgård med denna entrébiljett. Från en trädgård med trappor, fontäner och skulpturer i Tremezzina har du en fantastisk utsikt över bergen som omger Comosjön. Låt dig fascineras av den över 20 hektar stora trädgården med flera olika sektioner. Gå under apelsin- och kameliaträd, se exotiska växter, ta bilder av 150 sorters azalea som bländar när de blommar, och besök en bambuträdgård. Gå tillbaka i tiden inne i villan när du ser mästerverk av konst. I början av 1800-talet köpte Giovanni Battista Sommariva målningar och skulpturer från de största konstnärerna under sin tid, inklusive mästare som Antonio Canova, Francesco Hayez och Bertel Thorvaldsen. Ta dig upp till andra våningen för att besöka de privata lägenheterna som är inredda med möbler och föremål från prinsessan Charlotte, som fick villan i mitten av 1800-talet som bröllopspresent när hon gifte sig med George II, storhertigen av Sachsen-Meiningen.

Alla aktiviteter

461 aktiviteter hittades
Sortera efter:

De mest populära sevärdheterna i Provinsen Como

Att göra i Comosjön

Städer i Italien

Comosjön: Fler aktiviteter och sevärdheter

Comosjön: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Comosjön

Samlat omdöme

4.6
(2 115 recensioner)

Vi bokade denna dagstur eftersom vi var i Milano i några dagar och ville se Como och tyckte att det skulle vara coolt att se Lugano också. Vi var så glada att vi hittade denna turné, det var ett stort värde för pengarna, det var så trevligt att vår buss hade sin egen båt och det var inte en allmänt överfull färja som vi hade upplevt på andra turer - vilken fantastisk erfarenhet! Det var också riktigt trevligt att turnera runt sjön på båten innan vårt stopp i Bellagio. Mängden ledig tid var perfekt. Vår reseledare Anna hade mycket kunskap om områdena, var så vänlig och också mycket tålmodig! För vårt sista stopp som var i Lugano var det riktigt häftigt att kunna besöka ett annat land och gå runt lite. Det är dyrt i Lugano - Schweiz är i allmänhet (men chokladen är definitivt värt det lol) Denna turné var ett stort värde för pengarna och vi älskade de livslånga minnen vi fick från den. Tack så mycket!!! Föraren var också fantastisk!

Komplett rundtur i Comosjön. Bra förklaringar och vägledning från Allessandra + Ana. Lunchstoppet vid Varenna var dock för kort, vilket gav oss ingen tid att njuta av lunch (mycket lång väntetid på restauranger). Lång kö för den allmänna båten också, måste ta med ditt solskydd. Sammantaget mycket trevlig och vacker sightseeing (särskilt den privata båtturen).

Fantastisk resplan med tid att vandra på egen hand! Bra pris, men hörsnäckan de ger för att höra guiden fungerade inte, skam företaget för det! Föraren Domenico var utmärkt, bussresan var bekväm med bra a/c och jag fick se vad jag ville ha till ett bra pris. Jag var nöjd och jag skulle rekommendera denna resa!

Miguel & Monica är så ödmjuka och trevliga människor.. och de har de bästa skämten också haha.

Hade en bra dag, mycket välorganiserad och hade gott om tid på varje plats