Saker att göra i
Como

Våra mest rekommenderade saker att göra i Como

Från Milano: Comosjön & Bellagio med buss & privat båttur

1. Från Milano: Comosjön & Bellagio med buss & privat båttur

Följ med på en heldagsutflykt med buss från Milano till Comosjöområdet, som är känt för sina utsökta villor och färgglada trädgårdar. Gå runt i Como på en guidad tur och varva ner på en privat båt på Comosjön. Njut av grönskan i Villa Olmos trädgårdar. Med avgång från Milano anländer du till Como och börjar ditt besök med en lugn promenad genom den historiska stadskärnan. Utforska den charmiga Villa Olmos italienska trädgård. Därefter beger du dig till sjön för en lugn, privat kryssning. Njut av den vidsträckta utsikten över området på din exklusiva privata båt som tar dig till den förtrollade byn Bellagio. Njut av ledig tid för att utforska staden och återvänd sedan med privat båt.

Från Milano: Como, Lugano och Bellagio Exklusiv båtkryssning

2. Från Milano: Como, Lugano och Bellagio Exklusiv båtkryssning

Fördjupa dig i det bästa av schweizisk och italiensk kultur på denna heldagstur. Vi avgår från Milano och får en informativ kommentar om de historiska landmärkena och det spektakulära landskapet längs vägen. Nå den pittoreska och ständigt populära staden Como. Njut av en vandringstur i staden och nå den gotiska katedralen, tillsammans med en professionell reseledare som hjälper dig att upptäcka konsten och historien i denna charmiga stad. Åk till den lilla byn Tremezzo och njut av en panoramautsikt med buss. Därifrån börjar vår exklusiva kryssning ombord på en privat båt för att nå Bellagio, även känd som "Comosjöns pärla". Under denna kryssning har du chansen att se Comosjön från ett annat perspektiv, ta dig tid att se dig omkring och se harmonin mellan natur och arkitektur. Glid förbi villor med sina vackra trädgårdar och bland orörd natur Väl i Bellagio kan du njuta av lite ledig tid för att njuta av den avslappnade atmosfären på denna idylliska och avkopplande plats och äta lunch innan du kryssar tillbaka till Tremezzo Ditt sista stopp blir den schweiziska staden Lugano där du har lite ledig tid att besöka stadens centrum och smaka på lite schweizisk choklad.

Från Milano: Comosjön & Bellagio dagstur med lyxkryssning

3. Från Milano: Comosjön & Bellagio dagstur med lyxkryssning

Förundras över det fantastiska bergslandskapet runt Comosjön på en guidad dagstur från Milano. Förundras över Medelhavet och alplandskapet på en sommarkryssning till Varenna och Bellagio. Börja din resa med buss och åk direkt från Milano till Como. Följ med din guide på en vandringstur för att upptäcka Como-katedralen och andra historiska pärlor. Hoppa ombord på en privat båt längs sjön och lyssna på en livekommentar som lyfter fram de bästa villorna, trädgårdarna och andra platser. Gå i land i Varenna och strosa genom kullerstensgångarna i denna pittoreska by och känn charmen på de lugna gatorna. Gå ombord på en annan färja till det färgglada Bellagio, som anses vara en av de vackraste och mest idylliska städerna i regionen, och njut av 2 timmars ledig tid. Koppla av och njut av en regional måltid på en av de lokala restaurangerna. Slutligen går du ombord på bussen tillbaka till Milano där du kan luta dig tillbaka och dra nytta av Wi-Fi ombord för att dela dina foton av dagens oförglömliga minnen.

Från Milano: Kryssning vid Comosjön med besök i Como & Bellagio

4. Från Milano: Kryssning vid Comosjön med besök i Como & Bellagio

Utforska en av de mest pittoreska regionerna i norra Italien på en heldags sightseeingtur till kändisarnas favoritdestination Comosjön. Besök de vackra städerna Como och Bellagio, ta en kryssning på sjön och beundra den natursköna utsikten över regionen. Under bussresan ut från Milano ges informativa kommentarer om de historiska landmärkena och det spektakulära landskapet längs vägen. Efter att ha nått den lilla byn Cadenabbia gör du en snabb 15-minuters färjeöverfart till Bellagio, känd som "sjöns pärla". Du kommer att njuta av din tid på denna idylliska och avkopplande plats. Därefter kliver du ombord på en båt för en kryssning uppför sjön till Como, en härlig resa som korsar den fantastiska sjön, känd för sina pittoreska landskap och charmiga städer. När du går ombord på denna natursköna resa kommer du att behandlas med hisnande utsikt över de omgivande bergen, eleganta villor som ligger längs strandlinjen och sjöns kristallklara vatten. Vid ankomsten till Como kan du ta en promenad i den natursköna stadskärnan, där natur, konst och lokala traditioner kolliderar. Lär dig mer om de många stora poeter och författare som har blivit förtrollade och inspirerade av skönheten i Comos villor, trädgårdar och sagostämning.

Från Como: Lugano och Bellagio med förtrollande båtkryssning

5. Från Como: Lugano och Bellagio med förtrollande båtkryssning

Utforska de vackra sjöarna och byarna i Schweiz och Italien från Como med en reseledare. Förundras över den lilla byn Cadenabbia, njut av en kryssning från Bellagio och njut av panoramautsikten över Comosjön på en heldagstur. Först börjar vår förtrollande kryssning ombord på en offentlig båt för att nå Bellagio, även känd som "Comosjöns pärla". Under denna kryssning har du chansen att se Comosjön från ett annat perspektiv, ta dig tid att se dig omkring och se harmonin mellan natur och arkitektur. Kryssningen ger ett unikt perspektiv på de charmiga städerna vid sjön, de lummiga trädgårdarna och de eleganta villorna som kantar stränderna. När du glider genom sjön kan du koppla av på däck, njuta av solen och ta in det hisnande landskapet. Väl framme i Bellagio har du lite tid över för att njuta av den avslappnade atmosfären på denna idylliska och avkopplande plats och för att äta lunch. Nästa stopp blir den lilla byn Cadenabbia, där både drottning Victoria av England och Zar Nicholas av Ryssland var flitiga besökare. Efter avresan därifrån reser du i en bekväm buss till den schweiziska staden Lugano där du har lite ledig tid att besöka den pittoreska stadskärnan och smaka på schweizisk choklad.

Milano: Guidad rundvandring & köföreträde till "Nattvarden"

6. Milano: Guidad rundvandring & köföreträde till "Nattvarden"

Följ med din guide på en rundvandring av Milanos historiska centrum och få en titt på monumenten på Piazza del Duomo där Duomo di Milano (Milanos gotiska katedral) byggdes under nästan sex århundraden. Gå in i en av världens äldsta shoppinggallerior på Galleria Vittorio Emanuele II. Följ i fotspåren av kända operastjärnor på teatern La Scala. Upptäck gator som Via Dante, som gjort Milano känd som världens modehuvudstad. Lär dig om Milanos rika historia och hör intressanta anekdoter längs vägen. Fortsätt sedan förbi de långa köerna för att beundra da Vincis "Nattvarden" inuti matsalen i kyrkan Santa Maria delle Grazie. Ha fördel av prioriterat inträde med köföreträde och lär dig historia av din guide om Leonardo da Vincis fascinerande och berömda fresk.

Como: 2 timmars båttur och sightseeing vid Comosjön

7. Como: 2 timmars båttur och sightseeing vid Comosjön

Ge dig ut på en oförglömlig resa med SuBacco Tours, utforska den förtrollande Comosjön ombord på den fantastiska och helt nya Karnic SL651-båten. Vi avgår från Como, tar vår två timmar långa tur dig genom pittoreska byar och avslutas med ett besök vid de hisnande Nesso-vattenfallen. Upplev charmen i Laglio med George Clooneys villa och njut av lyxen att simma och sippa på vin eller prosecco mitt i den vackra naturen. Under utflykten kan du beundra berömda villor som Passalacqua och Versace i Moltrasio, Hotel Mandarin (tidigare Villa Rocca Bruna) i Blevio och många andra skatter vid sjön. Möt oss vid piren "Sant'Agostino" i "Via Lungo Lario Trieste", där en liten pir väntar på dig. Vår PRIVATA tur: 350 euro, bensin och skatt på 100 euro kontant ombord. Det garanterar en exklusiv två timmars upplevelse på en privat båt. Vår OFFENTLIGA tur: 2-timmars upplevelse från 119 euro per person med garanterad avgång med minst 4 personer och högst 4 par (totalt 8 personer). Flexibilitet krävs vid eventuella tidsändringar. I avgiften ingår en gratis flaska vitt vin eller prosecco, vatten för passagerare, en expertkapten som ger insikter om villor och kuriosa på sjön, försäkring, musik, solkräm och möjlighet att simma. Upptäck sjöns dolda pärlor och ikoniska attraktioner, som endast är tillgängliga med båt, medan du njuter av lugnet och tar unika fotografier. (ingen hop-on hop-off-tjänst, ingen upphämtningstjänst) Observera att varje tur har plats för ett begränsat antal deltagare, med högst åtta (8) passagerare för en intim och personlig upplevelse.

Från Como: Moritz och Tirano med Bernina Express

8. Från Como: Moritz och Tirano med Bernina Express

Utforska det alpina landskapet med buss och tåg på en resa med flera stopp från Como till St Moritz och Tirano. Åk i en vagn med panoramautsikt ombord på Bernina Express och färdas genom Morteratsch-glaciären och bergspasset. Njut av fritid i St Moritz och Tirano för att utforska på egen hand. Avresa från Como på morgonen med buss och njut av utsikten över Comosjön längs vägen till den kosmopolitiska staden St Moritz. Utnyttja fritiden för en naturskön promenad längs sjön, för att shoppa eller prova godis på ett av de lokala konditorierna (kostnader ingår inte). På eftermiddagen beger du dig till tågstationen och tar plats i en av de exklusiva panoramavagnarna på Bernina Express med destination Tirano. Res genom det förtrollade landskapet med den stora glaciären Morteratsch och korsa sedan bergspasset på 2 253 meter. Passera genom Poschiavo innan du når Tirano. Tillbringa fritid i Tirano med att utforska på egen hand. Besök sevärda höjdpunkter som den heliga jungfruns helgedom innan du sätter dig på bussen för att återvända till Como, med beräknad ankomst sent på kvällen.

Från Milano: Liten grupp Como, Bellagio, Varenna, båtkryssning

9. Från Milano: Liten grupp Como, Bellagio, Varenna, båtkryssning

Utforska Italiens mest kända sjö på en underhållande 10-timmars guidad tur i en mycket liten grupp (max 12 personer). Undvik alla turistfällor, folkmassor och köer på en välplanerad resa med en professionell lokal guide. Beundra Alperna, filmplatser och kändisvillor, de vackraste historiska villorna och delta i en båtkryssning på sjön. Du börjar ditt äventyr nära Piazza Duomo eller centralstationen i Milano där du möter din guide - välj gärna mellan två olika mötesplatser. Sedan tar du ett snabbtåg till Comosjön (50 min). Du kommer att njuta av en fantastisk färjekryssning längs sjön med fantastiska pittoreska vyer. Fördjupa dig i sjöns berömda "gyllene triangel", känd för sina anmärkningsvärda villor och hisnande byar, som Bellagio & Varenna. Upptäck pittoreska butiker med lokal konst och stanna till vid en restaurang vid sjön för att njuta av äkta italiensk mat. Din guide kommer att föreslå dig ett par underbara restauranger med sjöutsikt och du kommer att njuta av lunch i Bellagio. Turen inkluderar en guidad tur i olika delar av Comosjön, inklusive Bellagio & Varenna tillsammans med din guide för att beundra dess pittoreska kullerstensvägar, kuraterade trädgårdar, vackra historiska villor och panoramautsikt. I slutet av din resa tar du snabbtåget tillbaka till Milano tillsammans med din guide. Turen avslutas ca kl. 18.30 på Milanos centralstation. Under vinterperioden (från november till februari) under denna tur kommer du att ta en tur med en linbana till Brunate-kullen, medan du under högsäsong (från mitten av mars till november) kommer att njuta av mer ledig tid samt en guidad promenad i Bellagio & Varenna för att beundra dess vackra gator och villor.

Från Milano: Comosjön, Schweiziska Alperna & Lugano Smågruppsresa

10. Från Milano: Comosjön, Schweiziska Alperna & Lugano Smågruppsresa

Hoppa på Swiss Express-tåget i Milano och upptäck den magiska atmosfären vid Comosjön, de schweiziska alperna och Luganosjön på bara en dag utan att oroa dig för trafikstockningar. Din erfarna, engelsktalande guide kommer att dela med sig av sin omfattande kunskap om de områden du besöker. Upptäck varför skådespelare och kändisar besöker Comosjön under sommaren. Se de berömda villorna vid Comosjön från filmen "Ocean's Twelve" och lyxiga bröllopslokaler som lockar världsstjärnor. Lär dig mer om Comosjöregionens historia som går tillbaka till romarriket från en erfaren, engelsktalande guide. Se monument tillägnade historiska kändisar från Como. Beundra den majestätiska skönheten i de schweiziska Alperna. Njut av den pittoreska staden Lugano, som ligger på den schweiziska rivieran, med sin vackra sjö och charmiga schweiziska atmosfär. Prova smaken av världens bästa choklad från Schweiz.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Como

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Como

Från Milano: Comosjön & Bellagio med buss & privat båttur

Från Milano: Comosjön & Bellagio med buss & privat båttur

Följ med på en heldagsutflykt med buss från Milano till Comosjöområdet, som är känt för sina utsökta villor och färgglada trädgårdar. Gå runt i Como på en guidad tur och varva ner på en privat båt på Comosjön. Njut av grönskan i Villa Olmos trädgårdar. Med avgång från Milano anländer du till Como och börjar ditt besök med en lugn promenad genom den historiska stadskärnan. Utforska den charmiga Villa Olmos italienska trädgård. Därefter beger du dig till sjön för en lugn, privat kryssning. Njut av den vidsträckta utsikten över området på din exklusiva privata båt som tar dig till den förtrollade byn Bellagio. Njut av ledig tid för att utforska staden och återvänd sedan med privat båt.

Från Milano: Como, Lugano och Bellagio Exklusiv båtkryssning

Från Milano: Como, Lugano och Bellagio Exklusiv båtkryssning

Fördjupa dig i det bästa av schweizisk och italiensk kultur på denna heldagstur. Vi avgår från Milano och får en informativ kommentar om de historiska landmärkena och det spektakulära landskapet längs vägen. Nå den pittoreska och ständigt populära staden Como. Njut av en vandringstur i staden och nå den gotiska katedralen, tillsammans med en professionell reseledare som hjälper dig att upptäcka konsten och historien i denna charmiga stad. Åk till den lilla byn Tremezzo och njut av en panoramautsikt med buss. Därifrån börjar vår exklusiva kryssning ombord på en privat båt för att nå Bellagio, även känd som "Comosjöns pärla". Under denna kryssning har du chansen att se Comosjön från ett annat perspektiv, ta dig tid att se dig omkring och se harmonin mellan natur och arkitektur. Glid förbi villor med sina vackra trädgårdar och bland orörd natur Väl i Bellagio kan du njuta av lite ledig tid för att njuta av den avslappnade atmosfären på denna idylliska och avkopplande plats och äta lunch innan du kryssar tillbaka till Tremezzo Ditt sista stopp blir den schweiziska staden Lugano där du har lite ledig tid att besöka stadens centrum och smaka på lite schweizisk choklad.

Från Milano: Comosjön & Bellagio dagstur med lyxkryssning

Från Milano: Comosjön & Bellagio dagstur med lyxkryssning

Förundras över det fantastiska bergslandskapet runt Comosjön på en guidad dagstur från Milano. Förundras över Medelhavet och alplandskapet på en sommarkryssning till Varenna och Bellagio. Börja din resa med buss och åk direkt från Milano till Como. Följ med din guide på en vandringstur för att upptäcka Como-katedralen och andra historiska pärlor. Hoppa ombord på en privat båt längs sjön och lyssna på en livekommentar som lyfter fram de bästa villorna, trädgårdarna och andra platser. Gå i land i Varenna och strosa genom kullerstensgångarna i denna pittoreska by och känn charmen på de lugna gatorna. Gå ombord på en annan färja till det färgglada Bellagio, som anses vara en av de vackraste och mest idylliska städerna i regionen, och njut av 2 timmars ledig tid. Koppla av och njut av en regional måltid på en av de lokala restaurangerna. Slutligen går du ombord på bussen tillbaka till Milano där du kan luta dig tillbaka och dra nytta av Wi-Fi ombord för att dela dina foton av dagens oförglömliga minnen.

Från Milano: Kryssning vid Comosjön med besök i Como & Bellagio

Från Milano: Kryssning vid Comosjön med besök i Como & Bellagio

Utforska en av de mest pittoreska regionerna i norra Italien på en heldags sightseeingtur till kändisarnas favoritdestination Comosjön. Besök de vackra städerna Como och Bellagio, ta en kryssning på sjön och beundra den natursköna utsikten över regionen. Under bussresan ut från Milano ges informativa kommentarer om de historiska landmärkena och det spektakulära landskapet längs vägen. Efter att ha nått den lilla byn Cadenabbia gör du en snabb 15-minuters färjeöverfart till Bellagio, känd som "sjöns pärla". Du kommer att njuta av din tid på denna idylliska och avkopplande plats. Därefter kliver du ombord på en båt för en kryssning uppför sjön till Como, en härlig resa som korsar den fantastiska sjön, känd för sina pittoreska landskap och charmiga städer. När du går ombord på denna natursköna resa kommer du att behandlas med hisnande utsikt över de omgivande bergen, eleganta villor som ligger längs strandlinjen och sjöns kristallklara vatten. Vid ankomsten till Como kan du ta en promenad i den natursköna stadskärnan, där natur, konst och lokala traditioner kolliderar. Lär dig mer om de många stora poeter och författare som har blivit förtrollade och inspirerade av skönheten i Comos villor, trädgårdar och sagostämning.

Från Como: Lugano och Bellagio med förtrollande båtkryssning

Från Como: Lugano och Bellagio med förtrollande båtkryssning

Utforska de vackra sjöarna och byarna i Schweiz och Italien från Como med en reseledare. Förundras över den lilla byn Cadenabbia, njut av en kryssning från Bellagio och njut av panoramautsikten över Comosjön på en heldagstur. Först börjar vår förtrollande kryssning ombord på en offentlig båt för att nå Bellagio, även känd som "Comosjöns pärla". Under denna kryssning har du chansen att se Comosjön från ett annat perspektiv, ta dig tid att se dig omkring och se harmonin mellan natur och arkitektur. Kryssningen ger ett unikt perspektiv på de charmiga städerna vid sjön, de lummiga trädgårdarna och de eleganta villorna som kantar stränderna. När du glider genom sjön kan du koppla av på däck, njuta av solen och ta in det hisnande landskapet. Väl framme i Bellagio har du lite tid över för att njuta av den avslappnade atmosfären på denna idylliska och avkopplande plats och för att äta lunch. Nästa stopp blir den lilla byn Cadenabbia, där både drottning Victoria av England och Zar Nicholas av Ryssland var flitiga besökare. Efter avresan därifrån reser du i en bekväm buss till den schweiziska staden Lugano där du har lite ledig tid att besöka den pittoreska stadskärnan och smaka på schweizisk choklad.

Milano: Guidad rundvandring & köföreträde till "Nattvarden"

Milano: Guidad rundvandring & köföreträde till "Nattvarden"

Följ med din guide på en rundvandring av Milanos historiska centrum och få en titt på monumenten på Piazza del Duomo där Duomo di Milano (Milanos gotiska katedral) byggdes under nästan sex århundraden. Gå in i en av världens äldsta shoppinggallerior på Galleria Vittorio Emanuele II. Följ i fotspåren av kända operastjärnor på teatern La Scala. Upptäck gator som Via Dante, som gjort Milano känd som världens modehuvudstad. Lär dig om Milanos rika historia och hör intressanta anekdoter längs vägen. Fortsätt sedan förbi de långa köerna för att beundra da Vincis "Nattvarden" inuti matsalen i kyrkan Santa Maria delle Grazie. Ha fördel av prioriterat inträde med köföreträde och lär dig historia av din guide om Leonardo da Vincis fascinerande och berömda fresk.

Como: 2 timmars båttur och sightseeing vid Comosjön

Como: 2 timmars båttur och sightseeing vid Comosjön

Ge dig ut på en oförglömlig resa med SuBacco Tours, utforska den förtrollande Comosjön ombord på den fantastiska och helt nya Karnic SL651-båten. Vi avgår från Como, tar vår två timmar långa tur dig genom pittoreska byar och avslutas med ett besök vid de hisnande Nesso-vattenfallen. Upplev charmen i Laglio med George Clooneys villa och njut av lyxen att simma och sippa på vin eller prosecco mitt i den vackra naturen. Under utflykten kan du beundra berömda villor som Passalacqua och Versace i Moltrasio, Hotel Mandarin (tidigare Villa Rocca Bruna) i Blevio och många andra skatter vid sjön. Möt oss vid piren "Sant'Agostino" i "Via Lungo Lario Trieste", där en liten pir väntar på dig. Vår PRIVATA tur: 350 euro, bensin och skatt på 100 euro kontant ombord. Det garanterar en exklusiv två timmars upplevelse på en privat båt. Vår OFFENTLIGA tur: 2-timmars upplevelse från 119 euro per person med garanterad avgång med minst 4 personer och högst 4 par (totalt 8 personer). Flexibilitet krävs vid eventuella tidsändringar. I avgiften ingår en gratis flaska vitt vin eller prosecco, vatten för passagerare, en expertkapten som ger insikter om villor och kuriosa på sjön, försäkring, musik, solkräm och möjlighet att simma. Upptäck sjöns dolda pärlor och ikoniska attraktioner, som endast är tillgängliga med båt, medan du njuter av lugnet och tar unika fotografier. (ingen hop-on hop-off-tjänst, ingen upphämtningstjänst) Observera att varje tur har plats för ett begränsat antal deltagare, med högst åtta (8) passagerare för en intim och personlig upplevelse.

Från Como: Moritz och Tirano med Bernina Express

Från Como: Moritz och Tirano med Bernina Express

Utforska det alpina landskapet med buss och tåg på en resa med flera stopp från Como till St Moritz och Tirano. Åk i en vagn med panoramautsikt ombord på Bernina Express och färdas genom Morteratsch-glaciären och bergspasset. Njut av fritid i St Moritz och Tirano för att utforska på egen hand. Avresa från Como på morgonen med buss och njut av utsikten över Comosjön längs vägen till den kosmopolitiska staden St Moritz. Utnyttja fritiden för en naturskön promenad längs sjön, för att shoppa eller prova godis på ett av de lokala konditorierna (kostnader ingår inte). På eftermiddagen beger du dig till tågstationen och tar plats i en av de exklusiva panoramavagnarna på Bernina Express med destination Tirano. Res genom det förtrollade landskapet med den stora glaciären Morteratsch och korsa sedan bergspasset på 2 253 meter. Passera genom Poschiavo innan du når Tirano. Tillbringa fritid i Tirano med att utforska på egen hand. Besök sevärda höjdpunkter som den heliga jungfruns helgedom innan du sätter dig på bussen för att återvända till Como, med beräknad ankomst sent på kvällen.

Från Milano: Liten grupp Como, Bellagio, Varenna, båtkryssning

Från Milano: Liten grupp Como, Bellagio, Varenna, båtkryssning

Utforska Italiens mest kända sjö på en underhållande 10-timmars guidad tur i en mycket liten grupp (max 12 personer). Undvik alla turistfällor, folkmassor och köer på en välplanerad resa med en professionell lokal guide. Beundra Alperna, filmplatser och kändisvillor, de vackraste historiska villorna och delta i en båtkryssning på sjön. Du börjar ditt äventyr nära Piazza Duomo eller centralstationen i Milano där du möter din guide - välj gärna mellan två olika mötesplatser. Sedan tar du ett snabbtåg till Comosjön (50 min). Du kommer att njuta av en fantastisk färjekryssning längs sjön med fantastiska pittoreska vyer. Fördjupa dig i sjöns berömda "gyllene triangel", känd för sina anmärkningsvärda villor och hisnande byar, som Bellagio & Varenna. Upptäck pittoreska butiker med lokal konst och stanna till vid en restaurang vid sjön för att njuta av äkta italiensk mat. Din guide kommer att föreslå dig ett par underbara restauranger med sjöutsikt och du kommer att njuta av lunch i Bellagio. Turen inkluderar en guidad tur i olika delar av Comosjön, inklusive Bellagio & Varenna tillsammans med din guide för att beundra dess pittoreska kullerstensvägar, kuraterade trädgårdar, vackra historiska villor och panoramautsikt. I slutet av din resa tar du snabbtåget tillbaka till Milano tillsammans med din guide. Turen avslutas ca kl. 18.30 på Milanos centralstation. Under vinterperioden (från november till februari) under denna tur kommer du att ta en tur med en linbana till Brunate-kullen, medan du under högsäsong (från mitten av mars till november) kommer att njuta av mer ledig tid samt en guidad promenad i Bellagio & Varenna för att beundra dess vackra gator och villor.

Från Milano: Comosjön, Schweiziska Alperna & Lugano Smågruppsresa

Från Milano: Comosjön, Schweiziska Alperna & Lugano Smågruppsresa

Hoppa på Swiss Express-tåget i Milano och upptäck den magiska atmosfären vid Comosjön, de schweiziska alperna och Luganosjön på bara en dag utan att oroa dig för trafikstockningar. Din erfarna, engelsktalande guide kommer att dela med sig av sin omfattande kunskap om de områden du besöker. Upptäck varför skådespelare och kändisar besöker Comosjön under sommaren. Se de berömda villorna vid Comosjön från filmen "Ocean's Twelve" och lyxiga bröllopslokaler som lockar världsstjärnor. Lär dig mer om Comosjöregionens historia som går tillbaka till romarriket från en erfaren, engelsktalande guide. Se monument tillägnade historiska kändisar från Como. Beundra den majestätiska skönheten i de schweiziska Alperna. Njut av den pittoreska staden Lugano, som ligger på den schweiziska rivieran, med sin vackra sjö och charmiga schweiziska atmosfär. Prova smaken av världens bästa choklad från Schweiz.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Como

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Como?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Como:

Sevärdheterna i Como du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Como?

De bästa dagsturerna från Como:

Se alla dagsturer från Como på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Como

Att göra i Como

Städer i Italien

Como: Fler aktiviteter och sevärdheter

Como: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Como

Samlat omdöme

4.6
(6 177 recensioner)

Allt var utmärkt! Vår reseguide Elena var mer än utmärkt. Hon tog så väl hand om oss. Du kan se att hon bryr sig djupt om kunderna och hon fick oss alla att känna oss bekväma. Hon är väldigt smart och kvick och hon talade så många olika språk att det var fantastiskt hur hon gick från ett språk till ett annat. Även om vädret var kallt och regnigt ibland kraftiga regn och när hon satt i trafiken fick hon bara allt att kännas smidigt och lätt och bara glad. Föraren Vincenzo också en fin gentleman var stor! Jag rekommenderar starkt denna turné och om du kan få Elena som din reseguide har du träffat guld! Mina barn tar samma turné i juli och jag sa till dem att de inte kommer att bli besvikna - det var värt vartenda öre! Om du kan berätta för Elena att vi bara älskade henne! ❤️❤️❤️❤️❤️

Meshua och Vinchenzo var fantastiska vi hade så bra på resan att det var 10/10. Det var en bra tid på bussen, båten, promenader, etc. Vi kunde utforska varje plats en bra mängd och vyerna var underbara! Vi hade inga problem med turnén alls och gillade det verkligen. Vinchenzo var en fantastisk förare och supertrevlig, Meshua var en älskling och förklarade många intressanta detaljer om platserna och deras landmärken. Jag och mina vänner gillade det verkligen, tack igen! Ciao!

Jag hade den mest fantastiska dagen under min turné med vår guide, Angelo, och vår chaufför, Donato. (Ursäkta om jag stavar namnen fel). Angelo var en bra guide. Från hämtning till avlämning gick det så bra och smidigt. Enheten genom Comosjön var masig. Den privata båtturen var ALLT. Vyerna var helt fantastiska. Jag har redan rekommenderat denna turné till mina vänner lol.

Dagen var härlig, som förväntat av en härlig tur runt Comosjön. Det var en lång dag, även om det fanns gott om möjligheter att koppla av medan du utforskade de vackra städerna Ballagio och Como.

Guiden var mycket bra. Det fanns gott om tid att se sig omkring och utforska på egen hand. Och guiden var snäll. Sammantaget är denna turné värt det.