Våra mest rekommenderade saker att göra i Como

Från Milano: Privat båtkryssning vid Comosjön och Bellagio

1. Från Milano: Privat båtkryssning vid Comosjön och Bellagio

Följ med på en heldagsutflykt med buss från Milano till Comosjöområdet, som är känt för sina utsökta villor och färgglada trädgårdar. Gå runt Como på en guidad tur och varva ner på två privata kryssningar på Comosjön. Njut av grönskan i Villa Olmos trädgårdar. Med avgång från Milano anländer du till Como och börjar ditt besök med en lugn promenad genom den historiska stadskärnan. Utforska den neoklassiska Villa Olmo med sin charmiga italienska trädgård. Därefter beger du dig till sjön för två lugna kryssningar. Njut av den vidsträckta utsikten över området på din egen exklusiva privata båt.

Från Milano: Comosjön, Bellagio och Varenna guidad dagsutflykt

2. Från Milano: Comosjön, Bellagio och Varenna guidad dagsutflykt

Förundras över det fantastiska bergslandskapet runt Comosjön på en guidad dagstur från Milano. Förundras över Medelhavet och alplandskapet på en sommarkryssning till Varenna och Bellagio. Börja din resa med buss och åk direkt från Milano till Como. Följ med din guide på en vandringstur och upptäck Como-katedralen och andra historiska pärlor. På sommaren kan du hoppa på en privat båt längs sjön och lyssna på en livekommentar som lyfter fram de bästa villorna, trädgårdarna och andra platser. Gå iland i Varenna och strosa genom kullerstensgångarna i denna pittoreska by och känn charmen på de lugna gatorna. Gå ombord på en annan färja till det färgglada Bellagio, som anses vara en av de vackraste och mest idylliska städerna i regionen, och njut av 2 timmars fritid. Koppla av och njut av en regional måltid på en av de lokala restaurangerna. Slutligen går du ombord på din buss tillbaka till Milano där du kan luta dig tillbaka och dra nytta av Wi-Fi ombord för att dela dina foton av dagens oförglömliga minnen.

Från Milano: Como, Lugano och Bellagio Exklusiv båtkryssning

3. Från Milano: Como, Lugano och Bellagio Exklusiv båtkryssning

Fördjupa dig i det bästa av schweizisk och italiensk kultur på denna heldagstur. Med avgång från Milano får du en informativ kommentar om de historiska landmärkena och det spektakulära landskapet längs vägen. Ni kommer till den schweiziska staden Lugano där ni har lite tid över för att besöka stadens centrum och smaka på lite schweizisk choklad. Vi åker till den lilla byn Cadenabbia, där både drottning Victoria av England och Zar Nicholas av Ryssland var frekventa besökare, och sedan når gruppen byn Tremezzo. Därifrån börjar vår exklusiva kryssning ombord på en privat båt för att nå Bellagio, även känd som "Comosjöns pärla". Under denna kryssning har du chansen att se Comosjön från ett annat perspektiv, ta dig tid att se dig omkring och se harmonin mellan natur och arkitektur. Glid förbi villor med sina vackra trädgårdar och bland orörd natur Väl framme i Bellagio kan du njuta av den avslappnade atmosfären på denna idylliska och avkopplande plats och äta lunch innan du åker tillbaka till Tremezzo Ditt sista stopp blir den pittoreska och ständigt populära staden Como. Njut av en stadsvandring och besök den gotiska katedralen tillsammans med en professionell reseledare som hjälper dig att upptäcka konsten och historien i denna charmiga stad.

Från Milano: Comosjön, Bellagio, Lugano dagsutflykt med kryssning

4. Från Milano: Comosjön, Bellagio, Lugano dagsutflykt med kryssning

Fly Milanos liv och rörelse för en avkopplande tur på landsbygden i norra Italien och södra Schweiz, i luftkonditionerad komfort. Koppla av medan du njuter av utsikten över Alperna och ser fantastiska sjöar och villor. På mindre än en timme passerar du den italienska gränsen och anländer till Schweiz och tar en naturskön bilresa till foten av Alperna. Den första destinationen på din stora flykt är Lugano, med hisnande panoramabilder och utmärkta shoppingmöjligheter. Om du är sugen på konstnärlig kultur kan du ta en avkopplande promenad genom staden till kyrkan Chiesa di Santa Maria di Loreto. För lite shoppingterapi kan du bege dig till det vackra shoppingområdet i centrum, som är fullt av inbjudande butiker, rik schweizisk choklad och fina lyxvaror. Därefter tar ni er till den berömda staden Bellagio, "Comosjöns pärla". Väl framme i Bellagio har du fri tid att utforska staden och shoppa lite, eller koppla av och äta lite lokal mat på de mest nostalgiska barerna och restaurangerna. Efter att ha tagit några foton och njutit av stadens charmiga atmosfär fortsätter du till Comosjön med buss. Vid ankomsten kan du njuta av en kryssning längs sjön där du får en unik möjlighet att beundra de hisnande landskapen och se de rika och berömda villorna. Comosjön är ett känt semestermål för stjärnor och kändisar. Under kryssningen kommer din guide att peka ut George Clooneys villa, plus villor som en gång var värd för Star Wars och James Bond-filmuppsättningar. Därefter tar bussen dig tillbaka till Milanos centrum i tid för middag.

Från Milano: Dagsutflykt till Comosjön och Bellagio

5. Från Milano: Dagsutflykt till Comosjön och Bellagio

Upptäck den tredje största sjön i Italien, Comosjön, på denna bussresa från Milano. Åk från Milano till sjön i en bekväm buss. Förundras över Medelhavets och Alpernas landskap på en privat båtkryssning till Bellagio. Längs stränderna, från Tremezzina till Isola Comacina och Bellagio, kan du se underbara villor och trädgårdar med massor av blommor samt exotiska och sällsynta växter. I Como kan du besöka stadens centrum med din guide och utforska de pittoreska gatorna, den vackra arkitekturen och de fantastiska vyerna. Bellagio ligger där Comosjön delar sig i två grenar, Como och Lecco, och erbjuder fantastiska panoramabilder. Bellagio är känt för sina underbara villor med parker och vackra italienska och engelska trädgårdar.

Från Milano: Comosjön med besök i Como och Bellagio

6. Från Milano: Comosjön med besök i Como och Bellagio

Utforska en av de mest pittoreska regionerna i norra Italien på en heldags sightseeingtur till kändisarnas favoritdestination Comosjön. Besök de vackra städerna Como och Bellagio, ta en kryssning på sjön och beundra de natursköna vyerna över regionen. Under bussresan från Milano ges informativa kommentarer om de historiska landmärkena och det spektakulära landskapet längs vägen. Vid ankomsten till Como tar du en promenad i den natursköna stadskärnan, där natur, konst och lokala traditioner möts. Lär dig mer om de många stora poeter och författare som har förtrollats och inspirerats av skönheten i Comos villor, trädgårdar och sagolika atmosfär. Därefter går du ombord på en båt för en kryssning uppför sjön till Bellagio, känd som "sjöns pärla" av dem som vet. Lunch finns att köpa ombord. Därefter beger du dig till Madonna del Ghisallos helgedom, cyklisternas skyddshelgon. Detta är en av de mest kända platserna för cykelentusiaster och en destination för tusentals idrottsmän från hela världen. Inne i kyrkan kan du beundra minnessaker, ikoniska tröjor och cyklar från de mest älskade cyklisterna i världen, inklusive Coppi, Bartali, Merckx, Motta och Pantani. Från den 2 november 2023 till den 31 mars 2024 kommer besöket i Ghisallo inte att äga rum; gruppen kommer att åka färja från Bellagio till Cadenabbia och sedan återvända till Milano.

Från Como: Lugano och Bellagio med exklusiv båtkryssning

7. Från Como: Lugano och Bellagio med exklusiv båtkryssning

Utforska de vackra sjöarna och byarna i Schweiz och Italien från Como med en reseledare. Förundras över den lilla byn Cadenabbia, njut av en kryssning från Bellagio och njut av panoramautsikten över Comosjön på en heldagstur. Efter avresan från Como åker du i en bekväm buss till den schweiziska staden Lugano där du har lite ledig tid att besöka den pittoreska stadskärnan och smaka lite schweizisk choklad. Nästa stopp blir den lilla byn Cadenabbia, där både drottning Victoria av England och Zar Nicholas av Ryssland var frekventa besökare, och sedan når gruppen byn Tremezzo. Därifrån börjar vår exklusiva kryssning ombord på en privat båt för att nå Bellagio, även känd som "Comosjöns pärla". Under denna kryssning har du chansen att se Comosjön från ett annat perspektiv, ta dig tid att se dig omkring och se harmonin mellan natur och arkitektur. Glid förbi villor med sina vackra trädgårdar och bland orörd natur Väl framme i Bellagio har du lite tid över för att insupa den avslappnade atmosfären på denna idylliska och avkopplande plats och äta lunch innan du åker tillbaka till Tremezzo. Sedan kommer du till Como genom att ta en naturskön busstur längs sjöns stränder.

Från Como: Lugano & Bellagio dagsutflykt & privat båtkryssning

8. Från Como: Lugano & Bellagio dagsutflykt & privat båtkryssning

Låt dig förtrollas av ett underbart panorama när du besöker två länder och två sjöar under denna dagsutflykt från Como till Lugano, Cadenabbia och Bellagio. Njut av informativa kommentarer och en kryssning på Comosjön. Ta en buss från Como och efter cirka en timmes bilresa når du Lugano. Njut av fri tid för att besöka den förtjusande stadskärnan och njut av en romantisk promenad vid sjöns strand. Transfer med buss till Cadenabbia, en liten by vid Comosjöns strand och ett populärt semestermål för många aristokrater som drottning Victoria av England och Zar Nikolaus av Ryssland. Från Cadenabbia går du ombord på en kryssning för att nå Bellagio, även känd som Comosjöns pärla. Tillbringa lite fritid i den här pittoreska byn. Senare kan du beundra det fantastiska landskapet från vattnet när du tar en ny båttur på sjön. Beundra de fascinerande villorna med sina underbara trädgårdar medan du åker tillbaka till Como.

Från Milano: Guidad tur Como & Bellagio & kryssning Comosjön

9. Från Milano: Guidad tur Como & Bellagio & kryssning Comosjön

Bussavfärd från Milano när din reseledare välkomnar dig ombord. Efter cirka en timme kommer du till Como, med sina vackra medeltida gränder, stora torg, den underbara gotiska katedralen och barer som bjuder in turisterna till en gourmetpaus. Beundra de vackra landskapen runt Comosjön, som kännetecknas av de fantastiska villorna och den frodiga grönskan som speglas i sjöns vatten. Få ett annorlunda perspektiv genom att segla på sjön med båt, tills du når Bellagio. När du anländer utforskar du den här pittoreska byn tillsammans med din guide. Innan du återvänder till Milano kan du promenera längs vägen som löper längs sjöns stränder och ta del av den fantastiska utsikten över sjön.

Från Milano: Dagstur till Lugano & Bellagio & båtkryssning vid sjön

10. Från Milano: Dagstur till Lugano & Bellagio & båtkryssning vid sjön

Upptäck två länder på en dag på en naturskön dagsutflykt från Milano. Beundra panoramautsikten över Comosjön och strosa runt på de medeltida gatorna. Ta en båttur för att utforska de charmiga butikerna i Bellagio och besök den pittoreska staden Lugano i Schweiz. Hoppa på en buss i Milano och kör mot Comosjön. Vandra runt i medeltida gränder på en guidad vandringstur och se de gamla villorna. Upptäck områdets konst, historia och lokala traditioner innan du besöker den imponerande gotiska katedralen. Hoppa på bussen igen för att åka vidare till Schweiz. Beundra den imponerande utsikten över Alperna när du kör förbi och njut sedan av ledig tid i Lugano för att gå runt och utforska. Stanna till vid Luganosjön och njut av dess majestät. Efter pausen börjar du köra till den lilla byn Cadenabbia. Gå ombord på färjan till Bellagio, där du kan utforska och shoppa i din egen takt. Fortsätt mot Ghisalloberget och se Madonna del Ghisallos helgedom, tillägnad Jungfru Maria. Slutligen tar du bussen tillbaka till Milano.

Lägg till datum

Saker att göra i
Como

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Como

Alla aktiviteter

121 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Como

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Como

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Como?

Como: Fler aktiviteter och sevärdheter

Como: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Como

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 6 177 omdömen

Jag är från Taiwan och jag anmälde mig till en engelsk grupp, men den här gruppens reseledare har en stark italiensk accent, och ibland blir det italienska när han pratar. Förutom det är allt bra. Landskapet är mycket vackert och magnifikt, vilket kompenserar för allt! Jag rekommenderar alla att gå med på denna turné, du kan åka till flera olika attraktioner. COMO, sidens stad, Belligao, den vackra staden, och Varenna, som är lämplig för att se solnedgången. Som tur var gick vi den 13/11, himlen var klar hela dagen, och stämningen var riktigt bra.

Njöt verkligen av turnén. Vi övervägde att göra det här på egen hand, men så glada att vi inte gjorde det. Sarah var en fantastisk guide och hon visade oss en fantastisk plats för lunch i Bellagio. Det var så skönt att komma bort från turistfällorna och restaurangen hade den bästa utsikten. En lång dag men värt eftersom vi såg mycket, och inte säker på att vi skulle ha åstadkommit allt detta på egen hand. Tidpunkten räckte precis på varje plats. Tack!

Ärligt talat erbjuder denna turné så mycket för det här priset! Du får en rundvandring i Como, 2 bussturer (åka och komma tillbaka på en annan väg), 2 vackra båtturer samt vägledning och förklaringar från reseguiderna varje steg på vägen. Guiderna var vänliga och gav bra förklaringar. Jag rekommenderar denna turné!

Superbra och smidig tur, man får verkligen se och uppleva mycket. Hade dock velat ha lite mer tid i Varenna.

Fantastiskt upplevelse. Allt fungerade perfekt. Rekommenderar starkt!