Välj datum

Colosseum

Res genom 2000 års historia inne på Roms mest berömda amfiteater.

417 upplevelser hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 27

Colosseum: Fler aktiviteter och sevärdheter

Colosseum: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Colosseum

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 154 267 omdömen

Versailles är palatsens palats – och alltid värt ett besök. Men det är också turistmagneten par excellence och är fortfarande överfull även under lågsäsong. Om du ändå vill se den bör du planera ditt besök mycket noggrant. Till exempel är ingångssystemet till själva slottet inte särskilt lätt att förstå. Det är lämpligt att boka den allra första tidsluckan på morgonen - om du sedan inte får plats har du problemet att köerna blir längre och i tveksamma fall måste du stå runt på förgården för två timmar. Även om du kan besöka trädgårdarna med en kombinerad dagsbiljett "Trädgård - Slott", är biljetten endast giltig en gång för en av de två entrépunkterna "upp" vid slottet eller "ner" vid "Grand Canal". Så om du är i trädgården först bör du ta med dig hela programmet med Trianon och Le Hameau och besöka slottet först i slutet, annars passar inte turen längre.

Versailles var vackert! Vi gick inte förrän senare på dagen - 14.00 och det fanns ingen kö för att komma in. Det är en enorm plats och vi hade ingen guide och inte heller köpte vi ljuduppsättningen men vi tyckte att det var bra äventyr på egen hand. Det var en extremt varm dag så även i palatset var det väldigt varmt och trångt. Vi var glada över att utforska trädgårdarna och hitta en liten uteservering där vi hade några crepes och glass. Vi hade det riktigt trevligt trots värmen.

När du tar din biljett för besöket av slottet, se till att din biljett också är giltig för trädgårdarna annars 10 euro mer och om du vill besöka drottningens by blir det 12 euro mer för den lilla och stora Trianon, så titta väl innan du tar din biljett för att inte ha extra kostnader när du anländer till slottet annars en magnifik plats att besöka

Den guidade turen bjöd på mycket mervärde och väckte "stenhögarna" till liv. Vi fick mycket intressant information om antikens Rom med en fantastisk guide.

Mycket kunnig och entusiasmerande guide som lyckades fånga intresset hos både unga och gamla.