Lägg till datum

Colosseum

Res genom 2000 års historia inne på Roms mest berömda amfiteater.

Colosseum: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Colosseum, Forum Romanum & Palatinen – köföreträde och guide

1. Colosseum, Forum Romanum & Palatinen – köföreträde och guide

Börja din rundtur precis utanför Colosseum där du möter din guide. Här ger din guide – en expert på romersk historia – en introduktion till det romerska rikets främsta arena. Utforska det magnifika Colosseum som hade 80 entréer och kunde rymma uppemot 65 000 åskådare. Hör din guide berätta om de spektakulära festivaler som romarna höll här och som kunde vara i upp till hundra dagar. Efter besöket har du tid på egen hand för att ta några bilder, fräscha upp dig och strosa runt. Därefter följer den andra delen av rundturen, till Palatinen och Forum Romanum. Utforska Romarrikets sociala, politiska och religiösa centrum, där det romerska samhällets olika skikt möttes. Beskåda de otroliga ruinerna på Palatinen med en guidad rundtur av området och beundra den fantastiska utsikten över Colosseum. Under den andra delen av turen får du möjlighet att träffa din andra guide, som brinner för det antika Rom. Få ut det mesta av din upplevelse genom att låta två av de högst rankade guiderna leda dig genom de expertområden som de känner till bäst.

Rom: Colosseum, Palatinen och Forum Romanum på guidad tur

2. Rom: Colosseum, Palatinen och Forum Romanum på guidad tur

Utforska världens mest berömda amfiteater under denna guidade tur. Gå in på Colosseum med biljetter med köföreträde och lär dig om monumentets otroliga historia. Vandra med din guide på Palatinen och genom Forum Romanum för att se de mest ikoniska monumenten i det antika Rom. Börja din tur med att beundra Colosseums exteriör. Lyssna när din guide berättar mer om monumentets historia genom århundradena. Gå in till amfiteatern genom en säkerhetskontroll och upptäck de spektakulära evangemangen som utspelade sig här. Besök sedan första våningen och beundra interiören.  Stanna till framför den imponerande Konstantinbågen medan din guide berättar mer om dess historia och viktigaste funktioner. Bege dig ut på den antika vägen Via Sacra för att nå ingången till Palatinen och Forum Romanum. Efter säkerhetskontrollen kan du beundra Titusbågen på forumet på nära håll. Fortsätt med rundturen till Palatinen, där resterna av den äldsta bosättningen i staden finns. Besök några av de viktigaste kejserliga residensen, så som Stadium, Domus Augustana och Domus Flavia. Gå sedan ner till dalen där Forum Romanum ligger. Fortsätt vidare längs Via Sacra, upptäck den magnifika Maxentiusbasilikan, bronsdörren till Romulustemplet, den märkvärdiga upphängda dörren till Antoninus och Faustinas tempel, samt Vestalernas hus och tempel. Slutligen anländer du till det centrala området Forum Romanum, som under århundradena blev den antika stadens politiska, religiösa, ekonomiska och juridiska centrum. Här kan du beundra och lära dig mer om Curia, Septimius Severus båge, Tabularium, Saturnus tempel och mycket mer.

Rom: Colosseum med köföreträde, Forum Romanum och Palatinen

3. Rom: Colosseum med köföreträde, Forum Romanum och Palatinen

Upptäck Roms Colosseum, Forum Romanum och Palatinen och få fascinerande insikter om stadens historia. Hoppa över kön och besök Colosseums första och andra våning. Se Titusbågen och platsen där Julius Caesar begravdes. Inled din rundtur av det antika Rom med att besöka Colosseum med en biljett med köföreträde. Lyssna på en introduktion av Colosseum och lär dig om byggnadens otroliga konstruktion och varför den än i dag betraktas som ett tekniskt underverk. Lägg märke till de romerska siffrorna ovanför varje valv när du går in. Utforska Colosseums första och andra våning medan din guide berättar om kejsarna, gladiatorerna och de berömda striderna som gjorde Colosseum till Roms mest berömda antika monument. Vandra genom Forum Romanum och Palatinen med din nyvunna kunskap om de gamla romarna. Gå förbi triumfbågen Arco di Costantino medan du lär dig om Roms födelse och dess legendariska tvillingar Romulus och Remus. Passera ytterligare en triumfbåge, Arcus Titi, inne på Forum Romanum och se Vestalernas hus och Julius Caesars begravningsplats – allt på en plats som tidigare var en omfattande träskmark. Fortsätt till Palatinen där du kan se ruinerna av de kejserliga palatsen, de stora områden från vilka kejsarna styrde staden.

Rom: Colosseum och Forum Romanum med multimediavideo

4. Rom: Colosseum och Forum Romanum med multimediavideo

Ge dig ut på ett lärorikt äventyr med en rundtur till de viktigaste platserna i Rom - perfekt för att få en introduktion till stadens historia. Få preliminär information från en kort multimediavideo och ge dig sedan av till fots för att se Forum, Palatine Hill först och Colosseum i slutet av ditt besök. Inled din upplevelse på aktivitetsarrangörens kontor, där du hämtar dina biljetter och får se en 25 minuter lång multimedievideo om det antika Rom. Med din biljett kan du upptäcka den arkeologiska parken: Forum Romanum, Palatinen och Colosseum. Besök Forum Romanum, där vanliga romerska medborgare bodde. Se kejsar Julius Caesars grav och utforska de antika ruinerna i din egen takt. Fortsätt ditt besök med Palatinen, platsen där Rom grundades, och bosättningen för kejsare och kungar. Beläget bara några meter från Forum Romanum och Circus Maximum. Kliv avslutningsvis in i ett av världens mest kända monument: Colosseum. Utforska den enorma amfiteatern - den största som någonsin byggts av det romerska imperiet.

Rom: Colosseum med tillträde till gladiatorarenan

5. Rom: Colosseum med tillträde till gladiatorarenan

Besök en av Roms mest ikoniska attraktioner på en guidad tur till Colosseum. Lär dig mer om platsens rika historia, lyssna på berättelser om spelen som ägde rum här och gå in genom gladiatorporten för att komma in på arenagolvet. Gå genom Colosseums bakdörr och gå rakt in på arenagolvet genom porten som är uppkallad efter Libitina, begravningsgudinnan. Trampa på de platser där döda gladiatorer och djur en gång fördes bort. Känn det antika Roms majestät under dina fötter när du promenerar över trapporna till dem som kämpade i gladiatorkampen. Njut av häpnadsväckande 360 graders utsikter över Colosseum. Titta upp på ruinerna som en gång i tiden var fyllda med tusentals åskådare. Ta bra bilder, eftersom ett begränsat antal besökare kan vara där under en viss tid. Utforska det allmänt tillgängliga området som omfattar bottenvåningen, andra våningen och en balkong med fantastisk utsikt över Forum Romanum och Konstantins båge. Stig upp på podiet som är reserverat för de viktigaste romarna över huvudentrén till arenan och känn hur spännande amfiteatern är. Låt din guide måla upp en bild av det förflutna med engagerande berättelser och legender.

Rom: Colosseum, Forum Romanum och Palatinen med köföreträde

6. Rom: Colosseum, Forum Romanum och Palatinen med köföreträde

Hoppa över kön med en guide på denna rundtur till Colosseum, Forum och Palatinska kullen. Gå in i Colosseum genom en dedikerad gruppingång. Följ gladiatorernas fotspår och se monumentet från en plats med 360 graders panoramautsikter. Föreställ dig hur det var att se 50 000 blodtörstiga åskådare med hjälp av din guide. Besök Forum och gå runt i flera viktiga antika romerska regeringsbyggnader. Ta ett steg in i det förflutna på Forum Magnum, som en gång var en livlig marknadsplats. Lär dig mer om den antika romerska kulturen och föreställ dig hur de levde. Gå upp till Palatinen, en av Roms sju kullar. Upplev den äldsta platsen i staden, som ligger 40 meter ovanför Forum Romanum. Förundras över utsikten över Circus Maximus.

Rom: Köföreträde till Colosseum, Forum Romanum och Palatinen

7. Rom: Köföreträde till Colosseum, Forum Romanum och Palatinen

Besök ikoniska Colosseum och transporteras tillbaka till romarriket. Stå i amfiteatern som en gång var stadens nöjescentrum. Arenan var värd för slagsmål mellan gladiatorer och även vilda djur som importerades från Afrika och Mellanöstern.  På Forum Romanum kommer din guide att berätta om politiska intriger, förräderi  och triumfer. Se det som en gång var höjdpunkten av vardagslivet i romarriket och utforska resterna av de viktigaste byggnaderna och utrymmena i en av de största forntida bosättningarna. Om du väljer expressturen, hoppar du över besöket på Forum Romanum, för en 2-timmarstur som ger dig mer tid att utforska Rom på egen hand efteråt. Upptäck sedan Palatinen, där den legendariske Romulus tros ha grundat staden. Det blev platsen för de rika romarnas och kejsarnas hem. Ruinerna är imponerande och utsikten över Circus Maximus är ett måste att se.

Rom: Sightseeing med audioguide på hop-on-hop-off-busstur

8. Rom: Sightseeing med audioguide på hop-on-hop-off-busstur

Utforska "Den eviga staden" från en hop-on-hop-off sightseeingbuss med din biljett för 24, 48 eller 72 timmar. Färdas förbi stadens ikoner, stig av bussen vid någon av de åtta hållplatserna och hoppa tillbaka på nästa buss när du vill fortsätta. Håll dig flexibel medan du ser alla fantastiska sevärdheter i Rom. Legenden berättar om Romulus och Remus och Roms sju kullar. Numera är staden hemvist för en av världens största kyrkor, Basilica di San Pietro (Peterskyrkan) i Vatikanen, som man når via en underbar elliptisk piazza. Bland andra berömda sevärdheterna finns magnifika Colosseum, den filmiska Fontana di Trevi och den romantiska Spanska trappan. Med sin livfulla kafékultur och pittoreska restauranger är Rom en ständig inspiration. Hela rundan tar 100 minuter och du kan hoppa på och av på vid följande hållplatser längs vägen: Hållplatser: Hållplats 1: Terminal A Largo di Villa Peretti eller Terminal B Largo di Villa Peretti Hållplats 2: Santa Maria Maggiore Hållplats 3: Colosseum Hållplats 4: Circo Massimo Hållplats 5: Piazza Venezia Hållplats 6: Vaticano  Hållplats 7: Fontana Di Trevi  Hållplats 8: Piazza Berberini

Colosseum: Snabbkö och arenagolvet – rundtur om antikens Rom

9. Colosseum: Snabbkö och arenagolvet – rundtur om antikens Rom

Spara värdefull tid och slipp de långa köerna till Colosseum och gå istället in i världens mest berömda amfiteater genom Gladiator-porten. Se en delvis rekonstruerad sektion av arenans golv för att föreställa dig hur byggnaden såg ut under Romerska riket. Följ med din guide på en spännande resa genom monumentets historia. Få en nära bild av de underjordiska kamrarna där olika vilda djur hölls fångade innan de släpptes ut på arenan för att underhålla den blodtörstiga publiken. Vandra in genom gladiatorsporten, ställ dig ute på arenagolvet och se Konstantinbågen. Få reda på mer om hur byggnaden vaknade till liv under striderna. Hör om de strider som ägde rum där under tidernas lopp. Återupplev gladiatorernas upplevelse från ett exklusivt perspektiv. Gå sedan till Forum Romanum för att upptäcka stadens centrum för det politiska och sociala livet i antikens Rom.

Rom: Rundtur av Colosseums underjord och det antika Rom

10. Rom: Rundtur av Colosseums underjord och det antika Rom

Res tillbaka till Romarrikets dagar när du besöker Colosseum, Forum Romanum och Palatinen och lär dig mer om det antika Roms främsta monument. Utforska arenagolvet och den underjordiska delen av Colosseum. Lär dig mer om det underjordiska förberedelseområdet, där djur hölls djur i burar och gladiatorerna förberedde sig genom att vässa sina svärd. Besök de nyöppnade kamrarna och undersök mekanismerna under arenan och på själva arenagolvet.  Se ruinerna från templen vid Forum Romanum och utforska Palatinens före detta palats och tempel, bland annat Rostra där Marcus Antonius höll ett tal under Caesars begravning. Ta en titt på lämningarna av Antoninus Pius och Faustinas tempel samt Julius Caesars tempel och Romulus-templet. Lyssna på din guides förklaringar om Forum Romanums historia och vad templen, bågarna och monumenten användes till. Hör om alla aktiviteter som anordnades i denna heliga del av antika Rom under romerska republikens tid.

Tillgängliga aktiviteter

457 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 29

Colosseum: Fler aktiviteter och sevärdheter

Colosseum: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Colosseum

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 155 970 omdömen

Barbara was an amazing guide, who took us to the best places and had a wealth of information that she shared in a very professional and entertaining way.

A very interesting tour included Colosseum, Forum Romanum and Palatinen! The guide Stephano was very good and had good historical knowledge

Väldigt intressant och kunnig guide. Men ta på riktiga fotovänliga skor för det är mycket kullersten.

smidigt,fantastiskt häftiga platser och en väldigt duktig guide.

Jättebra guide som lärde oss mycket om antikens Rom.