Våra mest rekommenderade saker att göra i Colmar

Från Colmar: Alsaces fyra underverk på dagsutflykt

1. Från Colmar: Alsaces fyra underverk på dagsutflykt

Dagen inleds med upphämtning från ditt hotell eller boende i Colmar och fortsätter sedan genom Alsaces i en bekväm minivan med luftkonditionering.  Rundturen avgår från Colmars historiska center och tar dig längs med vackra vingårdar och små byar. I byarna får du se traditionell Alsatiansk arkitektur, som kännetecknas av sin unikt färgglada och magiska stil. Gör ett uppehåll och beundra det som kallas Alsaces fyra underverk. Första anhalten är Eguisheim, en av de vackraste byarna i Frankrike. Fortsätt sedan längs med vinrutten i Alsace och beundra de vinodlingar och produkter som har gjort regionerna Ribeauvillé och Riquewihr berömda.  I en traditionell vingrotta får du smaka på berömda viner, inklusive Gewurztraminer, Riesling, Pinot noir och många fler.  Rundturen avslutas i Kaysersberg, där fortets höga murar dominerar stadsvyn och påminner om sitt strategiska värde från forna krigstider.Efter att ha besökt de fyra underverken kör chauffören dig tillbaka till Colmar.

Colmar: 2 timmars segwaytur

2. Colmar: 2 timmars segwaytur

Segwayen är så lätt och rolig att den verkligen är det bästa sättet att besöka Colmar. Efter att du har hämtat din Segway och dina hjälmar på Colmars enda vingård får du delta i en kort utbildning där du får bekanta dig med utrustningen som du kommer att använda under de följande två timmarna. Efter detta träningspass följer du din guide genom de olika stadsdelarna, inklusive den gamla stadskärnan, den tyska delen och "Quartier des Maraichers". Du kommer också att uppleva en del av regionens natur, då du följer stadens tre floder genom en skog. I slutet av rundturen har du också möjlighet att boka en vinprovning på Martin Jund-vingården som ligger i Colmars centrum.

Heldagshöjdpunkter på Alsace-turnén: från Strasbourg

3. Heldagshöjdpunkter på Alsace-turnén: från Strasbourg

Du lämnar Strasbourg på morgonen och gör ditt första stopp på denna dagslånga turné i Colmar. Upptäck charmen i den gamla stadsdelen och besök Pfister-huset, Koïfhus, St. Martins Collegiate Church och de pittoreska stadsdelarna i Lilla Venedig. Utforska den vackra byn Eguisheim, omgiven av vingårdar. Beundra dess smala gator och korsvirkeshusen med sina färgglada blommor. Fortsätt till den befästa staden Riquewirh. Omgiven av vallar har byn överlevt krig och förblivit intakt. Se dess små gator, befästa murar och 1500-talshus och beundra den arkitektoniska harmonin. Du har fri tid att utforska staden och äta lunch. Efter lunch följer du den natursköna Alsace vinvägen . Den 60 år gamla rutten, som ligger mellan Rhendalen och bergskedjan Vogeserna, slingrar sig över kuperade sluttningar i över 170 kilometer. När du når slottet Haut Koenigsbourg tar din guide dig på en rundtur i den mäktiga fästningen som har utsikt över dalen. Slottet byggdes under 1100-talet och intog en strategisk position som kontrollerade vin- och vetevägarna i norr och saltvägen från öster.

Colmar: Rundvandring och vinprovning

4. Colmar: Rundvandring och vinprovning

Utforska de viktigaste sevärdheterna i Colmar i Alsace, från renässansbostäder till gotiska helgedomar, på en vandring i Gamla stan. Lär dig varför staden har en viktig plats i regionen som "huvudstad för Alsace-viner". Upptäck de många charmiga arkitektoniska och kulturella skatterna i denna stad i Haut-Rhin med en lokal guide. Beundra de traditionella färgglada korsvirkeshusen. Vandra genom de smala kullerstensgatorna i det historiska medeltida centrumet, fullt av dolda pärlor. Efter att ha kollat in stadens sevärdheter stannar du till vid en vingård för en provsmakning av Alsace-vin. Upplev de fina vinerna från regionen som är känd för sina vita viner som Gewurztraminer, Riesling och Pinot Gris. Lär dig mer om Alsace druvsorter och vinkultur under denna provning.

Colmar: Höjdpunkter Self-Guided Scavenger Hunt & Walking Tour

5. Colmar: Höjdpunkter Self-Guided Scavenger Hunt & Walking Tour

Lär känna Colmar i din egen takt på den här interaktiva rundvandringen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med de viktigaste attraktionerna i staden och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn, och kan användas som en bra teambuildingövning. När du har laddat ner snöjaktsturen på din mobila enhet (via en länk och inloggningsuppgifter som du får vid bokningen) kan du använda mobilappen och de integrerade kartorna för att nå 10 av Colmars viktigaste sevärdheter till fots. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Starta din rundtur vid Église Saint-Martin med sin vackra gotiska arkitektur. Utforska Unterlinden Museum och beundra dess utställningar. Stadsteatern kommer att förvåna dig med sin arkitektur och akustik. Det är dags att upptäcka Champ de Mars. Fontaine Roesselmann förtrollar dig i en central del av Colmar. Ta reda på varför Colmar också kallas Lilla Venedig. Blicken på utsidan av Eglise Protestante Saint-Matthieu och Bartholdi-museet, som var hemvist för den berömda skulptören-skaparen av Frihetsgudinnan i New York. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination på rundturen. När du vandrar genom staden kan du njuta av flexibiliteten att när som helst pausa spelet för att ta en paus, ta de perfekta bilderna, stanna för lunch eller besöka ett museum. Välj att fortsätta rundturen senare eller spara resten till en annan dag.

Från Strasbourg: Det bästa av Alsace historiska dagsutflykt

6. Från Strasbourg: Det bästa av Alsace historiska dagsutflykt

Turen börjar med avgång från Strasbourgs busstation och går till dagens första stopp, det historiska slottet Haut-Koenigsbourg. Vid ankomsten kan du beundra byggnadens arkitektur, lära dig om de människor som en gång bodde här och beundra slottets fantastiska utsikt över Schwarzwald. Efter slottet följer den öppna bussen den berömda vinvägen i Alsace och stannar på vägen vid en av regionens mest välbevarade medeltida byar, Riquewihr. Tillbringa lite fritid med att vandra genom byns pittoreska gator, shoppa en souvenir i en lokal butik eller hitta en mysig restaurang för lunch. Turen fortsätter till Kaysersberg härnäst, för att beundra dess vackra befästa bro som ligger inbäddad bland de pittoreska byomgivningarna. Din dagsutflykt avslutas med ett besök i Colmar, en unik och älskvärd landsortsstad, för en tur med turisttåget. Observera att turisttåget inte går i november. Istället blir det fri tid i staden.

Halvdagsutflykt till Alsace byar från Colmar

7. Halvdagsutflykt till Alsace byar från Colmar

Börja din guidade rundvandring i Kaysersberg, en by som är känd för sina pittoreska kullerstensgator i fackverk, och njut av lite fritid att utforska på egen hand. Följ sedan vinrutten i Alsace och stanna längs vägen för fantastiska fotomöjligheter. Ankomst till Riquewihr för en guidad rundvandring i denna magnifika småstad. Den här befästa staden är omgiven av vingårdar och är en pärla. Byn är full av vackert färgade, fackverkshus och fasader dekorerade med gamla butiksskyltar. Allestädes närvarande blommor och slingerväxter bidrar till byns charm. Därifrån fortsätter du till Hunawihr, det sista stoppet och en av de vackraste byarna i Frankrike, känd för sina många hantverksbutiker och flera kulturella landmärken.

Från Colmar: Halvdagstur med vinprovning till Alsace

8. Från Colmar: Halvdagstur med vinprovning till Alsace

Res från Colmar med en komplett utrustad minibuss genom de böljande kullarna täckta av vinstockar och medeltida slottsruiner. Förundras över de charmiga byarna med kullerstensgator och korsvirkeshus dekorerade med blomlådor och ljust målade vimplar. Få en introduktion till regionens vinframställning på två noggrant utvalda vingårdar, där du får prova några av de mest kända druvorna i Alsace, som Riesling, Gewürztraminer eller Sylvaner. Hör om vinproduktionens alla steg, från vingårdarna till fat-rummet och åldrandet källaren. Lämna Alsace med en bättre förståelse för en bransch som producerar mer än 150 miljoner flaskor vin per år.

Från Colmar: Tur till 3 byar i Frankrike, Tyskland & Schweiz

9. Från Colmar: Tur till 3 byar i Frankrike, Tyskland & Schweiz

Ditt äventyr som tar dig genom tre stycken länder inleds med upphämtning på ditt boende i Colmar. På väg till Tyskland passerar du den förstärkta byn Neuf-Brisach, en plats från 1600-talet som är listad på UNESCOs världsarvslista. Därifrån kör du till Tyskland och besöker Freiburg, en av regionen Baden-Württembergs juveler. Vandra genom gatorna som är som tagna ur en saga och se de vattenkanaler som flyter längs med trottoarerna. Efteråt passerar du ytterligare en landsgräns på väg mot Basel i Schweiz. Staden som delas på mitten av floden Rhine erbjuder vyer av pittoreska broar, trånga gränder och förtjusande katedraler. Vandra genom den medeltida staden Basel och håll ögonen öppna efter de unika detaljer som skiljer staden från andra platser i Schweiz. Rundturen avslutas i vad som kanske är Frankrikes mysigaste och vackraste by: Eguisheim. Byn ligger söder om Colmar och är uppbyggd i cirklar omkring det centrala torget. Gatorna är fyllda med antika hus i ljusa färger, små butiker och ett medeltida slott. Det är inte många byar som får dig att känna som att du åkt tillbaka i tiden på samma sätt som denna. Efter ditt äventyr över flera landsgränser blir du avsläppt vid ditt boende i Colmar.

Förtrollande julupplevelse från Colmar

10. Förtrollande julupplevelse från Colmar

Du avgår kl 10:00 från Colmar. Passera genom vingårdar och smaka på lite vin på vägen för att se dessa historiska byar. Byarna är olika julpyntade. Du kommer omedelbart att bli kär i deras charm. Kvällarna är särskilt magiska då den sanna julstämningen kommer till liv tack vare den vackra belysningen som matchar perfekt med den underbara belysningen designad för att förstärka städernas arv. Du kommer att ha tid att utforska byarna Kaysersberg, Riquewihr och Eguisheim i din egen takt Din chaufför står till din tjänst och hjälper dig att hitta och upptäcka mer om städerna. Mellan byarna besöker du en vinkällare vid Ribeauvillé, där du kan njuta av en guidad vintur. Efteråt kommer du att bli inbjuden att smaka på de vita vinerna (som gewürztraminer) men du kan också upptäcka röda viner (som pinot noir) och crémant (vit och ros).

Lägg till datum

Saker att göra i
Colmar

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Colmar

Alla aktiviteter

26 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 2

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Colmar

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Colmar

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Colmar?

Vilka är de bästa dagsturerna från Colmar?

De bästa dagsturerna från Colmar:

Eguisheim

Colmar: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

Colmar: Fler aktiviteter och sevärdheter

Colmar: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Colmar

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 707 omdömen

Väldigt trevlig dagstur som verkligen rekommenderas!