Saker att göra i
Colmar

Våra mest rekommenderade saker att göra i Colmar

Colmar: Höjdpunkter Self-Guided Scavenger Hunt & Walking Tour

Colmar: Höjdpunkter Self-Guided Scavenger Hunt & Walking Tour

Lär känna Colmar i din egen takt på den här interaktiva rundvandringen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med de viktigaste attraktionerna i staden och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn, och kan användas som en bra teambuildingövning. När du har laddat ner snöjaktsturen på din mobila enhet (via en länk och inloggningsuppgifter som du får vid bokningen) kan du använda mobilappen och de integrerade kartorna för att nå 10 av Colmars viktigaste sevärdheter till fots. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Starta din rundtur vid Église Saint-Martin med sin vackra gotiska arkitektur. Utforska Unterlinden Museum och beundra dess utställningar. Stadsteatern kommer att förvåna dig med sin arkitektur och akustik. Det är dags att upptäcka Champ de Mars. Fontaine Roesselmann förtrollar dig i en central del av Colmar. Ta reda på varför Colmar också kallas Lilla Venedig. Blicken på utsidan av Eglise Protestante Saint-Matthieu och Bartholdi-museet, som var hemvist för den berömda skulptören-skaparen av Frihetsgudinnan i New York. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination på rundturen. När du vandrar genom staden kan du njuta av flexibiliteten att när som helst pausa spelet för att ta en paus, ta de perfekta bilderna, stanna för lunch eller besöka ett museum. Välj att fortsätta rundturen senare eller spara resten till en annan dag.

Från Strasbourg: Det bästa av Alsace historiska dagsutflykt

Från Strasbourg: Det bästa av Alsace historiska dagsutflykt

Resan börjar med avresa från busstationen i Strasbourg och går till dagens första stopp, det historiska slottet Haut-Koenigsbourg. Vid ankomsten kan du beundra byggnadens arkitektur, lära dig mer om de människor som en gång bodde här och förundras över slottets fantastiska utsikt över Schwarzwald. Efter slottet följer den öppna bussen den berömda vinvägen Alsace och stannar till vid en av regionens mest välbevarade medeltida byar längs vägen, Riquewihr. Tillbringa lite ledig tid med att vandra genom byns pittoreska gator, handla en souvenir i en lokal butik eller hitta en mysig restaurang för lunch. Resan fortsätter sedan till Kaysersberg, där du kan beundra den vackra befästa bron som ligger inbäddad bland de pittoreska bymiljöerna. Dagsutflykten avslutas med ett besök i Colmar, en unik och charmig landsortsstad, för en tur med turisttåget. Observera att turisttåget inte går i november. Istället kommer det att finnas ledig tid i staden. Guiden talar endast franska - men audioguider kommer att ha alla språkalternativ

De 4 underverken i Alsace dagstur från Colmar

De 4 underverken i Alsace dagstur från Colmar

Dagen inleds med upphämtning från ditt hotell eller boende i Colmar och fortsätter sedan genom Alsaces i en bekväm minivan med luftkonditionering.  Rundturen avgår från Colmars historiska center och tar dig längs med vackra vingårdar och små byar. I byarna får du se traditionell Alsatiansk arkitektur, som kännetecknas av sin unikt färgglada och magiska stil. Gör ett uppehåll och beundra det som kallas Alsaces fyra underverk. Första anhalten är Eguisheim, en av de vackraste byarna i Frankrike. Fortsätt sedan längs med vinrutten i Alsace och beundra de vinodlingar och produkter som har gjort regionerna Ribeauvillé och Riquewihr berömda.  I en traditionell vingrotta får du smaka på berömda viner, inklusive Gewurztraminer, Riesling, Pinot noir och många fler.  Rundturen avslutas i Kaysersberg, där fortets höga murar dominerar stadsvyn och påminner om sitt strategiska värde från forna krigstider.Efter att ha besökt de fyra underverken kör chauffören dig tillbaka till Colmar.

Colmar: 2-timmars Segway-tur

Colmar: 2-timmars Segway-tur

Segwayen är så lätt och rolig att den verkligen är det bästa sättet att besöka Colmar. Efter att du har hämtat din Segway och dina hjälmar på Colmars enda vingård får du delta i en kort utbildning där du får bekanta dig med utrustningen som du kommer att använda under de följande två timmarna. Efter detta träningspass följer du din guide genom de olika stadsdelarna, inklusive den gamla stadskärnan, den tyska delen och "Quartier des Maraichers". Du kommer också att uppleva en del av regionens natur, då du följer stadens tre floder genom en skog. I slutet av rundturen har du också möjlighet att boka en vinprovning på Martin Jund-vingården som ligger i Colmars centrum.

Colmar: Rundvandring och vinprovning

Colmar: Rundvandring och vinprovning

Utforska de viktigaste sevärdheterna i Colmar i Alsace, från renässansbostäder till gotiska helgedomar, på en vandring i Gamla stan. Lär dig varför staden har en viktig plats i regionen som "huvudstad för Alsace-viner". Upptäck de många charmiga arkitektoniska och kulturella skatterna i denna stad i Haut-Rhin med en lokal guide. Beundra de traditionella färgglada korsvirkeshusen. Vandra genom de smala kullerstensgatorna i det historiska medeltida centrumet, fullt av dolda pärlor. Efter att ha kollat in stadens sevärdheter stannar du till vid en vingård för en provsmakning av Alsace-vin. Upplev de fina vinerna från regionen som är känd för sina vita viner som Gewurztraminer, Riesling och Pinot Gris. Lär dig mer om Alsace druvsorter och vinkultur under denna provning.

Colmar: Entrébiljett till Chokladmuseet

Colmar: Entrébiljett till Chokladmuseet

Upplev uppslukande miljöer, informativa filmer, 3D-projektioner, provningar och mer på denna interaktiva rundtur i Colmars chokladmuseum. Resan börjar i en tropisk skog där du möter en liten apa som äter kakaoskidor och lär dig om skörden av kakaoträden. När du lämnar skogen går du in i ett aztekiskt tempel som avslöjar ormguden Quetzalcoatl, som enligt legenden introducerade kakao på jorden. När du kommer in i nästa rum knarrar golvet, lamporna rör sig, fönstren avslöjar ett azurblått hav ... Scenen utspelar sig på 1500-talet, på ett spanskt skepp, där du kommer att upptäcka kakaos resa till Europa. Det är ett sekel senare som choklad kommer in på de stora europeiska domstolarna och du kommer att följa denna resa och möta den lyxiga utrustningen de gjorde för att dricka denna mycket speciella krydda som kallas kakao. Missa inte de ursprungliga smakerna de erbjöd på den tiden. Choklad ansågs också vara ett läkemedel och du kommer att upptäcka alla föreställningar och sanningar om fördelarna med kakao. Den andra våningen är tillägnad industrialiseringen och alla de chokladtillverkare som gjorde Alsace till den största chokladproducenten i Frankrike. Sedan, i den virtuella demonstrationen, träffar du 3 chokladproducenter som kommer att presentera sina recept och alla knep de använder för att göra sin perfekta choklad.

Colmar : 45-minuters chokladverkstad på Choco-Story

Colmar : 45-minuters chokladverkstad på Choco-Story

Prova dig fram med att skapa en smaklig och vacker chokladgodis i en chokladverkstad. Tillbringa 45 minuter med en chokladmakare och lär dig att dekorera din egen chokladkaka. Välj form och design på din choklad. Lägg din choklad i lager med toppings som t.ex. orange ränder, marshmallows, hasselnötstärningar och minitabletter. Ta med dig 250-300 g choklad hem. Om du kan motstå att äta den på plats. Besök Le Musée Gourmand du Chocolat Choco-Story och njut av 2 våningar med utställningar som berättar om chokladens historia, dess ursprung i Sydamerika och dess nuvarande läge. Se en virtuell demonstration utförd av 3 chokladmakare och njut av en chokladprovning. Barnen kommer att bli förtjusta i de engagerande och chokladiga utställningarna.

Heldagshöjdpunkter på Alsace-turnén: från Strasbourg

Heldagshöjdpunkter på Alsace-turnén: från Strasbourg

Du lämnar Strasbourg på morgonen och gör ditt första stopp på denna dagslånga turné i Colmar. Upptäck charmen i den gamla stadsdelen och besök Pfister-huset, Koïfhus, St. Martins Collegiate Church och de pittoreska stadsdelarna i Lilla Venedig. Utforska den vackra byn Eguisheim, omgiven av vingårdar. Beundra dess smala gator och korsvirkeshusen med sina färgglada blommor. Fortsätt till den befästa staden Riquewirh. Omgiven av vallar har byn överlevt krig och förblivit intakt. Se dess små gator, befästa murar och 1500-talshus och beundra den arkitektoniska harmonin. Du har fri tid att utforska staden och äta lunch. Efter lunch följer du den natursköna Alsace vinvägen . Den 60 år gamla rutten, som ligger mellan Rhendalen och bergskedjan Vogeserna, slingrar sig över kuperade sluttningar i över 170 kilometer. När du når slottet Haut Koenigsbourg tar din guide dig på en rundtur i den mäktiga fästningen som har utsikt över dalen. Slottet byggdes under 1100-talet och intog en strategisk position som kontrollerade vin- och vetevägarna i norr och saltvägen från öster.

Från Colmar: 3 byar i Frankrike, Tyskland och Schweiz

Från Colmar: 3 byar i Frankrike, Tyskland och Schweiz

Ditt äventyr i tre länder börjar med att du hämtas från ditt boende i Colmar. På vägen till Tyskland passerar du den befästa byn Neuf-Brisach, ett UNESCO-världsarv från slutet av 1600-talet. Därifrån kör du till Tyskland och besöker Freiburg, en av skatterna i den tyska delstaten Baden-Württemberg. Strosa genom gatorna som verkar vara rivna direkt ur en saga och lägg märke till de vattenkanaler som rinner precis längs trottoarerna. Efter det passerar du ytterligare en gräns med destination Basel i Schweiz. Staden delas i två delar av floden Rhen och har mycket att erbjuda med sina pittoreska broar, smala, slingrande gränder och fantastiska katedraler. Vandrar du genom den medeltida staden Great Basel, letar du efter stadens unika kulturella aspekter som skiljer den från andra schweiziska städer. Din dagsutflykt avslutas i den kanske charmigaste och vackraste byn i Frankrike: Eguisheim. Staden ligger strax söder om Colmar och löper i koncentriska cirklar runt ett centralt torg. Med tätt packade antika hus målade i ljusa färger, pittoreska affärer och ett medeltida slott finns det få byar i världen som så genuint påminner om en annan tid. När ditt äventyr över gränsen är över återvänder du till ditt boende i Colmar.

Colmar: Scavenger Hunt och Self-Guided Tour

Colmar: Scavenger Hunt och Self-Guided Tour

Lär känna Colmar i din egen takt på den här interaktiva vandringsturen för åteljakt. Du kommer att utforska staden till fots och få poäng för att lösa olika typer av uppgifter: Hitta sevärdheter: Du kommer att använda tips för att hitta de bästa sevärdheterna och gömda pärlor i hela staden. Kartfunktionen i appen hjälper dig att komma dit. Lös frågor: När du har kommit till platsen du letar efter kommer du att få frågor om sevärdheten. Oftast är svaren gömda i skyltar, bilder etc. Ett bra och roligt sätt att lära sig nya saker om staden. Ha så kul: Under äventyret kan du även förvänta dig spännande fotouppgifter som kräver mycket kreativitet. Om du behärskar ögonblicksbilderna kommer du att belönas med poäng. Längs vägen kommer du att nå fantastiska platser som "Rapp Square", "Saint-Martin-kyrkan", "Lilla Venedig" och många fler! När du har bokat spelet får du en spelkod via e-post med instruktioner om hur du spelar. Gå till "Parc du Champs de Mars" och använd koden för att låsa upp spelet i appen. Turnén avslutas vid "Lilla Venedig". Upplevelsen är inte begränsad i tid. Du kan utforska staden i din egen takt och ta pauser. Ladda bara ner Explorial-appen, gå till startpunkten och du är redo att börja med spelet. Turen varar i genomsnitt cirka 1-2 timmar.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Colmar

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Colmar?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Colmar:

Sevärdheterna i Colmar du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Colmar?

De bästa dagsturerna från Colmar:

Se alla dagsturer från Colmar på GetYourGuide

Toppattraktioner i Colmar

Saker att göra i Colmar

Städer i Frankrike

Colmar: Fler aktiviteter och sevärdheter

Colmar: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Colmar

Samlat omdöme

4.7
(707 recensioner)

Aktiviteten var underbar!! Vi hade så roligt. Vi besökte de 4 byarna (särskilt Equisheim och Kayserberg var pittoreska för min smak) och tog en rundtur till dem alla medan vår guide Didien gav oss mycket användbar information och berättade för oss så många uråldriga berättelser.Didien körde väldigt säkert och han är en härlig, artig och humoristisk person.I den tredje byn åt jag tarte flambee (en traditionell tallrik) med sparris (det är deras säsong nu) och det var utsökt. ge aktiviteten tio av tio och naturligtvis var det valuta för pengarna. Resten av gruppen (6 personer totalt) var underbara och intressanta människor och Didien gjorde upplevelsen mer unik med sin personlighet.

Jag kan inte sätta ord på hur fantastisk denna turné och Didier var. Han var så avslappnad, lät oss alla gå i vår egen takt, men var ändå så informativ och hade några fascinerande berättelser om varje by. Man kunde verkligen se hur mycket Didier tycker om sitt jobb de människor han träffar. Vid ett tillfälle började det ösregna och han gick och hämtade skåpbilen åt oss! Bara ett exempel på en liten detalj som visade hur mycket Didier brydde sig. Ta den här turen, du kommer absolut inte ångra dig!

Vi tillbringade en trevlig dag bland de vackraste byarna i Alsace med den mycket snälla och hjälpsamma Christian. Upplevelsen av vinprovning (10 typer av utmärkta lokala viner) i en suggestiv källare med panoramautsikt var mycket vacker. Jag rekommenderar denna turné!!

Vi hade en väldigt trevlig dag och upplevde och såg mycket. Vår guide var mycket vänlig och uppmärksam och pålitlig. Han tillmötesgick alla våra önskemål. Vi bokar gärna med honom igen

Resan gick över förväntan. Vår guide (Jean-Marie) var kunnig och han anpassade resan för att passa våra intressen på ett utmärkt sätt, vilket gjorde det till en mycket minnesvärd dag.