Colle del Gianicolo

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vad besökare tycker om Colle del Gianicolo

Samlat omdöme

4.3 / 5

baserat på 4 999 omdömen

Spännande och intressant, med mycket bra guide som såg till att vi had

Turen startar i närheten av piazza Navona och inledningsvis cyklar man i historiska centrum. Runt Capitolium och förbi Colloseum. Via Caracallas termer ut genom äldsta stadsporten på vis Appia antica. Man fortsätter ut på landet känns det som men man är egentligen fortfarande i centrala Rom. Gravar och katakomber omger vägen. Man färda i ett lugnt område med lite biltrafik. Väldigt vackert. Cyklarna är bra. Flera växlar och elmotor som hjälper till så själva cyklandet blir aldrig jobbigt. Sadlarna är lätta att justera men de är i hårdaste laget så är man ovan cyklist får man lite ont i baken när turen går över kullerstenen. Vår guide hette Irene och hon var riktigt bra. Hon cyklade först och såg hela tiden till att alla var med. Vi utrustades alla med headset och en sändare så Irene kunde informera om vad vi passerade under resan. Jag som cyklade sist av fem hade dock svårt att höra eftersom kontakten inte var så bra. Ofta stannade vi dock och då funkade headsetet bra.

Det var enkelt att hämta ut passen vi köpt. Informationen i Vatikanen var utmärkt, det var enkelt att komma in och se alt, dock var det oerhört mycket människor på Vatikanmuseet. När vi skulle boka inträde till Colosseum var det inte lika enkelt, vi frågade flera och alla gav olika information, när vi väl fått biljetten så flöt allt mycket bra. Enkelt att komma in och perfekt att gå före i kön. Bussarna som har rundturen med OmniCard gick inte lika ofta som övriga bussar, vi upplevde också att det var knapphändig information om bussarna, var de utgick ifrån och vid vilka tider. När vi väl hittat det så funkade det bra. Vår upplevelse är att BigBus turer var bättre. RomaPasset var kanon annars, fördelen i Rom var att bussen gällde mer än en dag. Kollektivtrafiken testade vi och det var enkelt att ta sig med tunnelbana och pendeltåg till havet.

Hjälpsam personal, speciellt på Colosseo. Biljettkontorens personal desto tråkigare, inga frågor gillades. Irriterat när vi frågade om ingången till Peterskyrkan, där det inte fanns någon hänvisning alls till ingång utan kö, fast den var bredvid stora ingången genom pelarall’en.

Perfekt sätt att uppleva Via Appia Antica!

Vår guide, Irene, var vänlig och kunnig och ledde oss tryggt och säkert genom Roms trafikerade gator ut till den lantliga idyllen längs Via Appia Antica. Elcyklarna var bekväma och mycket lättrampade. Vi lärde oss mycket på ett trevligt sätt.

Jätte bra guide! Mkt bra sätt att se flera delar av Rom. Lätt att ta sig runt med E-cykel. Man får ett helt nytt perspektiv när man ser hur det såg ut under romartiden med hjälp av virtual reality glasögon.