Lägg till datum

Claude Monets grav

Claude Monets grav: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Paris: Halvdagsutflykt till Giverny, Monets hus och trädgårdar

1. Från Paris: Halvdagsutflykt till Giverny, Monets hus och trädgårdar

Bli med på en resa till Claude Monets blomstrande egendom i Giverny och lär dig mer om den enormt inflytelserika impressionistiska konströrelsen. Res från Paris till den pittoreska byn Giverny med luftkonditionerad buss. Under resan, som tar cirka en timme, berättar din guide om dagens program. Ditt första stopp är Fondation Claude Monet där du kommer att få en kort men informativ introduktion till gården där den impressionistiska mästaren gjorde sitt hem. Efter rundturen kan du utforska Monets hus och trädgårdar på egen hand med hjälp av en bekväm självguidad ljudapp. Strosa runt i de näckrosbladsklädda dammarna i trädgården som blev berömda genom Monets egna mästerverk. Beundra den fantastiska explosionen av blommor och ta dig runt konstnärens murgröneklädda hus som har restaurerats för att visa hur det skulle ha sett ut under målarens livstid. Du kan också äta lunch på någon av stadens lugna barer eller restauranger. Efter lunch omgrupperar ni och åker den korta vägen tillbaka till Paris med tillräckligt med tid över för att du ska kunna njuta av en annan rolig aktivitet i Paris. Dra nytta av denna oöverträffade upplevelse till en av Frankrikes mest fotograferbara och unika destinationer.

Från Paris: Guidad dagstur till Monets trädgård i Giverny

2. Från Paris: Guidad dagstur till Monets trädgård i Giverny

Utforska den vackra byn och hemmet i övre Normandie där impressionisten Claude Monet tillbringade de sista 40 åren av sitt liv. Stanna till i pittoreska Giverny och upptäck varför denna lilla plats blev en sådan inspirationskälla för impressionisterna. Efter transfern från centrala Paris är det dags att titta in i huset där Monet både levde och arbetade. Trädgårdarna och dess omgivningar ligger i den utsökt vackra dalen runt floden Seine. Landskapen här blev en stor del av hans skapande efter att Monet flyttade hit år 1883. Efter att du har besökt rummen där konstnären bodde tillsammans med sin familj kan du strosa genom de 2 unika trädgårdarna som Monet designade och ändrade om under hela sitt liv. Beundra över 100 olika blomsterarter som sällsamt flätas samman med grönskan i Monets blomträdgård. När du sedan stiger in i hans japanska trädgård kommer det att kännas som att du har gått in i en av hans tavlor. Gå till sjön som är full av näckrosor och få en bättre förståelse för varför Monet använde denna trädgård som inspiration för över 250 av sina målningar.

Små grupper i Giverny och Van Goghs rum i Auvers från Paris

3. Små grupper i Giverny och Van Goghs rum i Auvers från Paris

Upptäck den oöverträffade skönheten i Clos Normand och japanska vattenträdgårdar i Claude Monet i Giverny. Du kommer att känna att du har klivit in i en av hans impressionistiska målningar när du går bland pilträden och korsar den lilla gröna bron över hans damm av näckrosor. Sedan kommer du att utforska insidan av hans färgglada familjehem och få en unik tillgång till om konstnärerna faktiskt levde och verkade. Efter att ha besökt Claude Monets hem och trädgårdar, stanna vid hans grav för att visa din respekt för denna stora man. Efteråt besöker du staden Auvers-Sur-Oise, där du kommer att fokusera på Vincent Van Goghs oroliga liv och unika postimpressionistiska konst. Du kommer att se pensionatet där Vincent bodde de sista 3 månaderna av sitt liv. Utforska sedan den lilla staden och det omgivande området, som inspirerade 77 av hans målningar. Besök den gotiska "Church of Auvers" och gå i själva "Weat Field with Crows". Att se dessa platser med egna ögon kommer att hjälpa dig att förstå varför Vincent Van Gogh hittade så mycket inspiration i Auvers-Sur-Oise. Se Van Goghs sista viloplats, en ödmjuk murgrönatäckt gravplats.

Från Paris: Versailles och Giverny heldagsutflykt från Paris

4. Från Paris: Versailles och Giverny heldagsutflykt från Paris

Få en inblick i några av de mest kända personerna i Frankrikes historia, deras liv och hur de gillade att leva. Giverny och Versailles ligger mindre än en timmes bilresa väster om Paris, så det är lätt och avslappnat att kombinera dem båda i en dagsutflykt. Den här turen börjar med den lugna och nästan världsfrånvända skönheten i Claude Monets hem och trädgårdar i Giverny. Lär dig mer om den berömda impressionistiska konstnären och njut sedan av fri tid för att utforska inne i hans färgsprakande hem, promenera längs de charmiga stigarna i hans blomsterträdgård och beundra vattenträdgården med den lilla gröna bron och sjön full av hans berömda näckrosor. På eftermiddagen kommer guiden att berätta om skandalerna kring den franska revolutionen och Marie-Antoinette under ert besök i det kungliga domänerna i Versailles. Du kommer att få tillgång till själva slottet utan att behöva gå i kö och har fri tid att utforska det med en audioguide. Besök de kungliga lägenheterna, den fantastiska spegelsalen och vandra sedan genom de berömda franska trädgårdarna. När palatsrundturen är avslutad njuter du av en enkel transfer tillbaka till Paris, efter att ha fullbordat landskapet.

3 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Claude Monets grav

Claude Monets grav: Fler aktiviteter och sevärdheter

Claude Monets grav: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Claude Monets grav

Samlat omdöme

4.8
(175 recensioner)

På väg till Giverny, har funnits på min bucketlist och idag är allt anpassat så att jag skulle kunna skrapa bort det från min lista - även om jag måste erkänna att jag känner ett behov av att besöka denna utomjordiska plats, om och om igen, efter dagens besök. Ella, vår reseguide var bortom magnifik. Hon var fylld av underbara anekdoter om fransmännen och byarna längs vägen. Att säga att hon var en mängd information är en underdrift, och hennes kvickhet hade oss, eller åtminstone mig själv i stygn under hela vår resa. När man anländer till Giverny är staden lika förtrollande om inte mer än man kan föreställa sig med den stora vördnadsfulla suckerpunchen som går in i Monets utsökta trädgårdar. Om det någonsin funnits en plats att kalla himlen på jorden, så är den här. Trädgårdarna är en fest för sinnena och huset en tidskapsel av en anmärkningsvärd svunnen tid. Om du får chansen att besöka, missa inte det. Hela turen från början till slut är mer än värt besväret. Bonne journée and bon voyage!

Morgonen började lite stenigt eftersom några av de andra deltagarna inte fick informationen om Bastilledagen och hur gatu- och tunnelbanestängningar skulle påverka att ta sig till mötesplatsen. När allt löste sig hade vi en fantastisk morgon med Ella. Hon gav bra insiderinformation om Monets trädgårdar och hjälpte oss att navigera till de mest kända platserna innan det blev för trångt. Transporten var också underbar och en trevlig paus från att behöva navigera på Paris-resan helt på egen hand. Rekommenderas starkt!

Vår turné var mycket bra. Utmärkt tidshantering av vår guide som kunde planera turnén på ett sådant sätt att vi undvek köer och folkmassor att komma in i Monets hus. Hans diskussion om trädgårdarna och Monets grav var också bra. Skulle också ha älskat att ha en reseguide inne i Monets hus som diskuterade konsten i rummen, men det förklarades tydligt när vi bokade turnén att vi inte skulle... bara något som verkligen kunde ha särskiljt denna turné om den erbjöds.

Vår turné var fantastisk! Vi anlände till Giverny före alla andra grupper, så Ella kunde leda oss genom trädgårdarna utan störningar. Hon var mycket kunnig och kunde svara på alla våra frågor i trädgården, kyrkan, kyrkogården och under resan. Hon gjorde definitivt turnén till en av de bästa upplevelserna av vår semester.

Turnén var utmärkt och vår guide Brue var mycket kunnig och trevlig. Hon var också en utmärkt förare som skötte all trafik i Paris. Trädgårdarna är vackra och väl värt att åka ut för att se dem. Mängden tid som tilldelades var också perfekt.