Citadella

24 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Citadella: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Sliema: Gozo, Comino & Den Blå Lagunen Båt- & Busstur

Från Sliema: Gozo, Comino & Den Blå Lagunen Båt- & Busstur

Ni avgår från Sliema Ferries på morgonen och reser norrut mot ön Gozo, beundrar Maltas norra kustlinje och njuter av de vackra havsvyerna, ser den karga kustlinjen och andra sevärdheter som finns längs kustlinjen. När du anländer till Mgarr Harbour (Gozos största hamn) går du ombord på en av våra bussar som tar dig till Victoria (Gozos huvudstad). På vägen till Victoria gör ni ett fotostopp på ca 15 minuter vid en av Gozos vackra vikar och kör förbi olika sevärdheter, som kyrkor och andra landmärken, beundrar den magnifika landsbygden och det fantastiska landskapet och tar in den imponerande skönheten och speciella charmen hos denna lilla ö. Du gör ett andra stopp på cirka 75 minuter i Victoria, Gozos huvudstad. Här har du lite ledig tid att strosa runt i staden, ta en kaffe eller ett mellanmål på något av de många kaféerna eller besöka något av stadens shoppingcenter. I staden Victoria kan du också besöka det majestätiska Citadellet, en imponerande medeltida fästning som av UNESCO betraktas som ett möjligt världsarv. Efter sightseeingturen kryssar du mot ön Comino. Gör dig redo att förundras över det turkosa, kristallklara vattnet i den berömda Blå lagunen. Här stannar du i cirka 90 minuter för att simma, sola, snorkla eller bara njuta av en promenad på landsbygden på Comino Island. Ön Comino är också värd ett besök under lågsäsongsmånaderna när det kan vara för kallt att simma vid Blue Lagoon. Här finns inga bilar eller tätorter, vilket gör ön till ett utmärkt resmål för vandrare och fotoentusiaster. Här finns många vandringsleder som leder till St Mary's Chapel, St Mary's Watch Tower och St Mary's Battery. Efter ett stopp vid Blue Lagoon åker du förbi de fantastiska Comino-grottorna innan du återvänder till Sliema.

Från Malta: Gozo heldagsjeeptur med lunch och båttur

Från Malta: Gozo heldagsjeeptur med lunch och båttur

Utforska ön Gozo med jeep och se de vackraste sevärdheterna på denna dagsutflykt från Malta. Stanna till i de charmiga städerna och njut av olika vikar som Ramla Bay och Xlendi Bay. Upptäck hemligheterna i Calypsos grotta och ät en läcker lunch. Åk till Victoria och åk förbi Blå lagunen och Cominos grottor. Dra nytta av hotellhämtning på Malta och privat båt till Gozo. Möt din chaufför och åk till Qala Belvedere för panoramautsikt över havet och besök sedan den vackra semesterorten Ramla Bay. Se ruinerna i Calypsos grotta eller utforska tempelkomplexet i Ġgantija (på egen bekostnad). Gör ett stopp för att tanka med en trerätters måltid i den vackra byn Xewkija. Upptäck den typiska fiskebyn Xlendi Bay och förundras över klippformationerna i Dwejra. Kom nära saltpannorna på nordkusten nära badorten Marsalforn Bay. Besök Citadellet i huvudstaden Victoria och njut av en avkopplande simtur i havet. Avsluta med en tur med motorbåt tillbaka till Malta via Blå lagunen och Cominos grottor.

Från Malta: Dagsutflykt till Gozo med templen i Ggantija

Från Malta: Dagsutflykt till Gozo med templen i Ggantija

Under denna heldagstur får du uppleva Gozos magnifika arv, besöka viktiga landmärken och upptäcka dolda pärlor, samtidigt som du njuter av den imponerande skönheten och den speciella charmen som denna lilla ö har att erbjuda.  Den här turen börjar med en kort 20-minuters färjeöverfart till Gozo, vilket genast ger dig en inblick i Gozos unika atmosfär. Det första stoppet är de megalitiska templen i Ggantija, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Denna imponerande arkeologiska plats är från ca 3600-3200 f.Kr. och tros vara det äldsta fristående monumentet i världen, före Stonehenge i England och pyramiderna i Egypten. Etymologin för "Ggantija" kommer från det maltesiska ordet för jätte ("ggant") eftersom man trodde att platsen byggdes av en ras av jättar.  Denna mytologiska idé är logisk med tanke på att templen är byggda av megaliter (massiva kalkstensblock) som är mer än 5 meter långa och väger över 50 ton. Därefter beger du dig till den medeltida befästa staden som lokalt kallas "Cittadella" (citadellet).  Den gamla befästa staden ligger i Gozos huvudstad (Victoria), med sin distinkta skyline och imponerande militärarkitektur, och är Gozos främsta landmärke, en ledstjärna som syns från hela ön. Nästa besök är den underbara havsviken Xlendi Bay, som ligger i slutet av en djup, frodig ravin som en gång var en flodbädd och är omgiven av pittoreska branta klippor. Denna vik är ett måste-besök för de flesta som besöker ön på en dag.  Xlendis lilla men livliga strandpromenad är livlig under alla tider på dygnet, med en mängd kaféer, restauranger och en handfull souvenirbutiker. Även om Xlendi Bay tycks vara full av aktivitet under sommaren är den en uppfriskande lugn plats även under högsäsong. Dwejra blir ditt sista stopp. Området ligger på Gozos västra kust och är ett geologiskt och ekologiskt paradis. Omgivningen erbjuder en blandning av geologi, landskap, fauna, livsmiljöer, strandlinje, havslandskap, arkeologi, flora och historia, vilket gör detta till en upplevelse att minnas. Dwejra är också känt för sitt Inlandshav, en liten vik omgiven av höga klippor och förknippad med en imponerande 65 meter lång naturlig tunnel som mynnar ut i det öppna havet, en verkligt fascinerande naturlig formation som väcker vördnad och lämnar ett slående intryck. Efter en dag full av upplevelser och unika minnen tar du en kort färjeöverfart tillbaka till Malta och återvänder till ditt hotell.

Gozo: Stad Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Gozo: Stad Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Denna sightseeingtur med buss hjälper dig att upptäcka Gozo - en av de mest orörda öarna i Medelhavet. Utforska de pittoreska och lugna städerna och byarna, där livet knappt har förändrats på hundratals år och många traditioner fortfarande upprätthålls. Denna nya rundtur med öppen buss på Gozo börjar i den vykortsvackra hamnen Mgarr. Resan tar ca 2,5 timmar med 14 stopp och besök på alla de största attraktionerna som denna vackra ö har att erbjuda. Hoppa på och av när det passar dig vid de bekvämt belägna hållplatserna längs rutten. På ena sidan av Mgarr Harbor ligger Fort Chambray, byggt av Johanniterriddarna 1749, som majestätiskt och trotsigt vaktar hamnen från sin utsiktspunkt, medan kyrkan tillägnad Our Lady of Lourdes är ett framträdande landmärke med utsikt över hamnen. Njut av 360 graders panoramautsikt från övre däck på en öppen buss. Hoppa av vid huvudstaden Victoria, med sitt berömda citadell som har varit kärnan i öns aktiviteter sedan neolitisk tid och har passande nog kallats Gozos krona. Victoria ligger precis i mitten av ön och är öns mest befolkade område. Ta bussen till Republic Street, huvudgatan som kantas av butiker, banker och restauranger. Här kan du äta middag, se en föreställning på någon av teatrarna eller passa på att köpa souvenirer. Ta en paus vid Bishop's Chancery, Il-Mall eller Rundle Gardens, en oas av lugn mitt i den livliga staden som rymmer en mängd lokala och importerade träd. På en sightseeingtur med buss på Gozo besöker man de fascinerande och antika Ggantuja-templen och Fungus Rock. För att vara en så liten ö har Gozo också en hög koncentration av kyrkor, inklusive den berömda Xewkija Rotunda Church, som har en kapacitet på 3000 - tillräckligt för att rymma hela befolkningen i Xewkija by. Hållplatser:- Lila rutten: Stopp 1 - Mgarr Stopp 2 - Xewkija Stopp 3 - Savina Kreativitet Stopp 4 - Victoria till Dwejra Stopp 5 - Ta' Dbiegi Stopp 6 - Dwejra Stopp 7 - Ta' Pinu Stopp 8 - Fontana Stopp 9 - Xlendi Blå rutt: Stopp 10 - Victoria till Marsalfom Stopp 11 -Marsalfom Stopp 12 - Ggantija Stopp 13 - Ramla Stopp 14 - Nadur Stopp 15 - Mgarr

Sliema eller St Paul's Bay: Dagstur till det bästa av Gozo och Comino

Sliema eller St Paul's Bay: Dagstur till det bästa av Gozo och Comino

Ombord på vår moderna katamaran avgår ni på morgonen från Sliema Ferries i Sliema eller från Sirens Quay i St Paul's Bay (välj önskad avgångsplats och tid när ni bokar). Ni börjar med att kryssa längs den nordöstra kusten, via norra Comino-kanalen, mot ön Gozo, en idyllisk medelhavsö med pittoreska fiskebyar och fridfulla vikar. När du anländer till Mġarr Harbour (Gozos huvudhamn) välkomnas du av en av våra representanter som tar dig till Victoria, Gozos huvudstad. Längs vägen passerar ni olika sevärdheter som kyrkor och andra landmärken, njuter av det magnifika landskapet och tar in den imponerande skönheten och charmen hos denna lilla ö. Vid ankomsten till staden Victoria har du cirka 1,5 timmes fri tid att utforska staden, där du också kan besöka den fantastiska medeltida fästningen känd som "Cittadella" (Citadellet), som ligger i staden Victoria. Med sin distinkta silhuett och imponerande militärarkitektur är denna gamla fästning Gozos främsta landmärke, en fyr som syns från hela ön. Efter att ha besökt den mytomspunna ön Gozo går du återigen ombord på vårt fartyg och kryssar till Blå lagunen i Comino, där du går i land. Gör dig redo att förundras över det kristallklara vattnet i den berömda Blue Lagoon! Denna pittoreska vik med transparent turkost vatten, en vit sandstrand och ett rikt marint liv är den perfekta platsen för en avkopplande och oförglömlig eftermiddagspaus. Här har du ca 2 timmars fritid att utforska ön, simma, sola, snorkla eller bara njuta av en promenad på Comino Islands landsbygd. Ön Comino har inga bilar eller tätorter och är därför också värd att besöka under vintern, vilket gör den till ett utmärkt resmål för vandrare och fotoentusiaster. Här finns många vandringsleder som leder till St Mary's Chapel, St Mary's Watch Tower och St Mary's Battery.

Malta: Heldagskryssning på Gozo och den blå lagunen

Malta: Heldagskryssning på Gozo och den blå lagunen

Kryssa längs Maltas norra kust och njut av utsikten över St Paul's Island och Mellieha på den här heldagskryssningen. Besök ön Gozo, utforska staden Rabat och simma i det kristallklara vattnet i Blue Lagoon. Hämta upp dig från en av de utsedda uppsamlingsplatserna på Malta, eller möt upp direkt vid seglingsplatserna i Sliema eller Buggiba, och sätt segel längs kusten. Vid ankomsten till Gozo går du ombord på en buss på väg till huvudstaden Rabat. Här kan du njuta av 75 minuters fritid för att utforska staden och Cittadella. På eftermiddagen går du ombord på båten igen och beger dig till ön Comino för att njuta av det kristallklara vattnet i den blå lagunen. Simma eller snorkla i det lugna turkosa vattnet eller koppla av på stranden innan du åker tillbaka till Malta på kvällen.

Malta: Gozo heldagstur med Tuk-Tuk och lunch

Malta: Gozo heldagstur med Tuk-Tuk och lunch

Låt Gozos charm och gamla historia förtrolla dig på den här dagsutflykten från Malta. Tuk-tuk runt Gozo innan du tar en kryssning längs Cominos hisnande stränder. Njut av en lätt traditionell gozitisk lunch med ett uppfriskande glas lokalt vin eller vatten. Möt din chaufför på en upphämtningsplats i närheten av ditt boende. Slappna av medan du kör till båten. Beundra skönheten i den maltesiska kusten när du åker till ön Gozo. Hör fascinerande berättelser från din lokala flerspråkiga chaufför. Njut av doften av vilda blommor och smaka på havsluftens salta tangering när du korsar kust- och lantterräng på en tuk-tuk. Besök platser som inte går att nå med hop-on och hop-off-bussar eller kollektivtrafik. Se fängslande klippor förvandlas till frodiga gröna dalar. Färdas på tidens slitna kullerstensgator. Upptäck öns kultur, passioner och historia när du upptäcker avlägsna vikar, gamla fort, mytiska grottor och mirakelkyrkor. Stilla alla dina sinnen med en autentisk lokal lunch och ett glas stärkande vin. Bekanta fantastiska havsgrottor när du återvänder till din upphämtningsplats.

Från Malta: Jeeptur till Gozo med lunch och transfer till hotellet

Från Malta: Jeeptur till Gozo med lunch och transfer till hotellet

Denna exklusiva jeeptur är det bästa möjliga sättet att upptäcka och uppleva Gozos sanna skönhet, ta spektakulära fotografier av det hisnande landskapet, uppleva Gozos magnifika arv, besöka viktiga landmärken och upptäcka gömda pärlor, allt medan du njuter av den imponerande skönhet och distinkta charm som denna lilla ö har att erbjuda. Låt en av våra erfarna chaufförer ta hand om körningen och navigeringen medan du lutar dig tillbaka, varvar ner och njuter av landskapet! På morgonen hämtas du från ditt boende (eller en nära mötesplats) för att resa till ön Gozo. Vid ankomsten till Mġarr Harbour (Gozos huvudhamn) går ni ombord på en av våra jeepar och får följa med på en oförglömlig resa runt den vackra ön Gozo. Varje jeep har en av våra erfarna förare, som också kommer att ge dig förklaringar och information under hela resan. Ytterligare information ges vid varje stopp på det språk du har bokat. När du reser genom många byar, dalar och småvägar kommer du att njuta av den hisnande skönheten på ön Gozo. Turen tar dig till några av de mest pittoreska platserna och viktiga landmärkena på ön. Du kommer att besöka underbara platser som Daħlet Qorrot Valley, den pittoreska byn Nadur, Ramla Valley, den berömda Calypso Cave och de megalitiska templen i Ġgantija, en UNESCO: s världsarvslista och de äldsta fristående strukturerna i världen! Här kommer du också att ha lite ledig tid för att besöka templen (inträdesbiljett till Ġgantija Temples ingår inte). Efter att ha njutit av en härlig lunchbuffé som sköljs ner med något gott kylt gozitanskt vin, fortsätter du till den andra delen av turen, som tar dig till några andra fantastiska platser, till exempel den pittoreska bukten Xlendi, den majestätiska medeltida Citadel-fästningen, som ligger i hjärtat av Victoria (huvudstaden i Gozo), ett traditionellt kalkstensbrott, den vackra Dwejrabukten och dess innanhav, där du har möjlighet att ta en valfri båttur (båttur ingår inte i priset), Mielaħdalen och de berömda saltpannorna, där du kan lära dig hur salt har producerats från havet sedan romartiden. Om vädret tillåter, under högsäsong (vanligtvis från april till oktober), kommer vi också att stanna för en uppfriskande simtur vid en av de många vackra vikarna på Gozo (glöm inte att ta med badkläder!) Vi passerar badorten Marsalforn Bay och kör till Mġarr Harbour, där ni går ombord på en av våra motorbåtar som tar er tillbaka till Malta, förbi Cominos Blå lagun, Kristallagun och havsgrottor (motorbåtstransfern är beroende av väderförhållanden och andra operativa överväganden; när detta inte är möjligt kommer överfarten att göras med den kommunala Gozo Channel-färjan).

Från Malta: Gozo heldagstur med guide, tempel och tåg

Från Malta: Gozo heldagstur med guide, tempel och tåg

Åk till den lilla ön Gozo och njut av en heldagsutflykt till systerön Malta. Kör till Ggantija Temples, ett megalitiskt tempelkomplex från den neolitiska eran. Dessa tempel är de tidigaste av de megalitiska templen på Malta och är äldre än pyramiderna i Egypten. Nästa anhalt är den historiska befästa staden The Citadella i hjärtat av Victoria. Staden kallas även Citadellet och finns med på Maltas lista över UNESCO:s framtida världsarv, och här finns ett gammalt fängelse innanför stadsmurarna. I Rabat finns ledig tid för de som vill äta lunch innan vi besöker Ta' Pinu-basilikan, som ligger nära byn Gharb. Därefter besöker vi Dwejra, där det en gång fanns ett azurblått fönster. Slutligen kör vi till Mgarr Port via Qala Belvedere, där hisnande scener väntar.

Malta: En heldags Gozo heldagssafari med jeep och transfer med motorbåt

Malta: En heldags Gozo heldagssafari med jeep och transfer med motorbåt

Utforska ön Gozo med jeep och se dess charmigaste städer och byar. Hämta upp dig från ditt boende på Malta och njut av en snabbbåtstransfer över till Gozo. Fördjupa dig i öns historia medan din chaufför tar dig till de mest pittoreska stränderna, vikarna och grottorna. Några av de platser som din chaufför tar med dig på besök är Qala Belvedere, Ramla, Calypso-grottan, Ggantija-templen, Dwejra/Inlandshavet, saltpannorna, Marsalforn, klipporna och Xlendi Bay. Njut av en aptitretande lunchbuffé på Mariblu Restaurant, tillsammans med lokalt vin och vatten. Upplev underverken i detta gamla land och dess vackra landskap fullt ut och skapa fantastiska minnen. Återvänd via den berömda Blå lagunen och Comino med speedbåt, om vädret tillåter, och titta på det kristallklara havet.

De mest populära sevärdheterna i Victoria

Att göra i Citadella

Städer i Malta

Citadella: Fler aktiviteter och sevärdheter

Citadella: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Citadella

Samlat omdöme

4.3
(1 494 recensioner)

Jag tyckte att arrangörerna (Luzzu Cruises) var mycket vänliga! Trots att båten var fullbokad förblev de vänliga och var tydliga i sin kommunikation. Till skillnad från de andra researrangörerna hamnade vi av misstag hemma hos grannarna och jag kände mig som ett nummer där och bemötandet var mycket mindre vänligt. Som tur var hade vi fel och var tvungna att åka till Luzzu Cruises!

Mycket komplett aktivitet. Vår favorit, utan tvekan, stoppet vid Blue Lagoon. Dess havsgrottor är imponerande. Trevliga och kortfattade guider om tid och träffpunkt. De pratade engelska, italienska och spanska. På färjan märkte vi ett litet svaj, som accentuerades vid returen, på grund av den grova sjön. Jag rekommenderar detta företag.

Det var verkligen väldigt trevligt. På grund av trafiken kommer bussarna ibland för sent, men det var inte dåligt. Vi hade bokat en biljett online och då ställdes färjan in kort innan på grund av väderförhållandena. Vi kunde fortfarande använda biljetten veckan efter utan problem. Det var definitivt bra!

Jag kan inte fel denna resa, särskilt när vi kom till Gozo och fick på minibussen. Edward vår guide var så kunnig. Det var mycket för pengarna och jag skulle definitivt rekommendera det.

Det var en mycket trevlig och välorganiserad resa. Vår reseledare förklarade och förklarade något om allt, så vi plockade upp en massa intressanta saker.