Lägg till datum

Cimetiere du Pere-Lachaise

Cimetiere du Pere-Lachaise: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Paris: Guidad tur till den hemsökta kyrkogården Père Lachaise

1. Paris: Guidad tur till den hemsökta kyrkogården Père Lachaise

Upptäck Père-Lachaise-kyrkogården, Paris största och mest populära kyrkogård och en plats för fantastiska paranormala fenomen. Hör berättelser om de kändisar som ligger begravda här, lär dig mer om kyrkogårdens långa historia och upptäck fascinerande berättelser om spöken som vandrar omkring på området. Promenera bland gravarna med din guide och upptäck de platser där berömda personer som Frédéric Chopin, Edith Piaf, Marcel Proust, Oscar Wilde och Jim Morrison vilar. Lär dig mer om livet för de kändisar och många parisare som vilar på Père-Lachaise-kyrkogården. Med över en miljon människor begravda på kyrkogården är det ingen överraskning att den är en av de mest hemsökta platserna i Paris. Lär dig mer om kyrkogårdens långa historia, de märkliga kulter som är förknippade med den och fördjupa dig i de spöken som rapporterats genom åren. Medan du utforskar kyrkogården berättar din guide historier om spiritismens grundare Allan Kardec, fantasier som hittats vid Jim Morisons grav, Marcel Prousts spöke som vandrar runt på kyrkogården för att leta efter sin älskare och många mindre kända fenomen som finns på Père-Lachaise-kyrkogården.

Paris: Guidad rundtur på Père Lachaise-kyrkogården

2. Paris: Guidad rundtur på Père Lachaise-kyrkogården

Upptäck en förtrollad kulle i centrala Paris under en guidad rundtur på den labyrintiska Père Lachaise-kyrkogården, världsberömd för dess begravningskonst och som sista viloplats för många stora män och kvinnor från världen av konst, musik, litteratur och historia. Père Lachaise är Paris mest överraskande friluftsmuseum och är hem för 70 000 gravar och 5 300 träd över 44 hektar av anlagd skönhet. Din guide leder dig nerför kyrkogårdens kullerstensbelagda gångar för att se många pittoreska gravstenar. Denna dödsromantiska utflykt, som är certifierad av Paris turistbyrå, tar dig med på en resa genom historien som ger liv åt stora kändisar från det förflutna. Se gravarna där Oscar Wilde, Edith Piaf och Jim Morrison vilar. Upptäck Molières och Chopins sista viloplatser. Visa din respekt vid Isadora Duncans och Gertrude Steins gravar och förundras av Héloise och Abaelards gravvalv. Din energiska och passionerade guide balanserar humor med historisk noggrannhet och delar med sig av hemligheter och anekdoter om dåtidens och nutidens legender.

Paris: De berömda gravarna i Père Lachaise - liten grupptur

3. Paris: De berömda gravarna i Père Lachaise - liten grupptur

Den historiska och natursköna kyrkogården Père-Lachaise ståtar med några av de dyraste och mest eftertraktade gravplatserna i världen. Det är den sista viloplatsen för många berömda konstnärer, författare och musiker, från Yves Montand och Simone Signoret till Chopin och Oscar Wilde. På denna 2-timmars tur promenerar du genom denna labyrint av gravstenar, träd och gångar medan din guide pekar ut de berömda gravar och egenheter som gör denna plats så speciell. Oscar Wildes grav står ut, då den är täckt med klarrött läppstift från kyssar lämnade av besökande beundrare. När du passerar Chopins grav är det nästan som att du nästan kan höra hans välkända begravningsmarsch. Se den sista viloplatsen för den berömde franske dramatikern Molière. Molière (som var känd för ironi och satir) var en sjuk man vars läkare trodde att han var en hypokondriker, och dog på scenen spelandes en frisk man med hypokondri medan publiken jublade. Den mest besökta graven är den som tillhör den amerikanska rockstjärnan Jim Morrison. Hans och de som omger hans gravar är täckta med graffiti från de horder av fans som kommer hit. Njut av en promenad genom en extraordinär kyrkogård och återupplev några av världens storheters liv.

Père-Lachaise kyrkogård: 2 timmars guidad tur i liten grupp

4. Père-Lachaise kyrkogård: 2 timmars guidad tur i liten grupp

Kyrkogården Père-Lachaise öppnades först i Paris 1804. Idag är det den största kyrkogården i Paris och är hem till många gravar som tillhör berömda artister, författare och politiker, inklusive Chopin, Jim Morisson, Oscar Wilde, Edith Piaf och Delacroix.    På detta guidade besök vandrar du igenom kyrkogården för att upptäcka olika typer av arkitektur och skulpturer längs gravarna, kompletterat med fascinerande anekdoter och historiska förklaringar från din guide. Bland annat får du höra om Père Lachaise-kyrkogårdens skapande och namn, samt upptäckten av några vackra gravar och legender, såsom den om det tragiska kärleksparet Heloise och Abelard.

Paris: Père-Lachaise-kyrkogården Självguidad Audio Tour App

5. Paris: Père-Lachaise-kyrkogården Självguidad Audio Tour App

Upptäck Paris magnifika forntida fristad - kyrkogården Père-Lachaise. TouringBees Père-Lachaise audioguide presenterar en självstyrd expedition genom gravarna för dess mest berömda invånare. Med appen i fingertopparna kan du ladda ner information om turen, vilket eliminerar behovet av en internetanslutning. Appens karta visar på ett genialt sätt en naturskön väg genom de förtrollande gångarna till de mest berömda gravarna. Under ditt besök kommer du garanterat att stöta på: - Edith Piaf - Frédéric Chopin - Jim Morrison - Amedeo Modigliani - Honoré de Balzac - Marcel Proust - Oscar Wilde - Molière - den äldsta graven i Père Lachaise. - Héloïse och Abbélard, kända som den franska Romeo och Julia. Samt andra fängslande begravningar. Med tanke på den fridfulla och högtidliga atmosfären på en kyrkogård är det bara passande att utforska den i lugn takt och avstå från högljudda konversationer. Därför är en självguidad tur med en audioguide det bästa tillvägagångssättet. Fördjupa dig i lugnet och elegansen på denna utsökta plats.

Paris: Go City All-Inclusive Pass med 35+ attraktioner

6. Paris: Go City All-Inclusive Pass med 35+ attraktioner

Besök det bästa Paris har att erbjuda och spara upp till 50% * jämfört med att köpa separata attraktionsbiljetter. Välj mellan ett 2, 3, 4 eller 6 dagars Paris All-Inclusive Pass, bläddra bland de inkluderade aktiviteterna, gör bokningar där det behövs och på dagen för ditt besök visar du ditt digitala pass på din mobila enhet för inträde. Så enkelt är det. Beundra sevärdheterna från floden på en Bateaux Parisiens River Cruise, klättra upp i Eiffeltornet på en guidad tur, prova ett fräckt glas franskt vin, hoppa på och av en busstur runt staden och så mycket mer. Välj ett 4- eller 6-dagarspass så får du också ett digitalt Paris Museum Pass, giltigt för inträde till över 50 av stadens bästa museer och landmärken inklusive Louvren, d'Orsay Museum, Versailles och mer. Ditt pass är giltigt i 2 år från inköpsdatumet och aktiveras först när du besöker din första attraktion - vilket ger dig gott om flexibilitet under din resa. Du har sedan 2, 3, 4 eller 6 dagar i rad på dig att fortsätta använda ditt pass där du vill. Ingår i alla varaktigheter av Paris All-Inclusive Pass - (R) bokningar krävs: - Guidad klättring i Eiffeltornet (2: a våningen) (R) - 1-dagars Big Bus Paris Hop-on Hop-off-tur - Bateaux Parisiens - kryssning på floden Seine - Rundtur i Montparnasse - Fransk vinprovning på Les Caves du Louvre (R) - Notre Dame och den arkeologiska kryptupplevelsen (R) - Montmartre & Sacré Coeur - vandringstur (R) - Ostprovning på O Chateau - Mini-workshop om parfym av Fragonard (R) - Söta franska crêpes på Bistro Marbeuf - Champagne Gourmand i Montmartre - Akvarium i Paris - Fransk apéro i Saint-Germains-des-Prés - FlyOver Paris - upplevelse i virtuell verklighet - Ballon de Paris Generali - Parisisk frukost på Café Louise - Modevisning på Galleries Lafayette (R) - Gourmetchokladmuseet Choco-Story - Paris dolda pärlor i Le Marais - vandringstur (R) - Grévin Paris - Vaxmuseum - PanoraMagique på Disney Village - Petit Train de Montmartre - Selfie-tur i Latinkvarteren (R) - Dali Paris - Skandaler och kärleksaffärer på Pere Lachaise - Rundvandring (R) - Montparnasse grannskapsvandring (R) - Rundvandring i täckta passager (R) - Stora kvinnor i historien Walking Tour - Galleries Lafayette guidad kulturarvstur - Rex Studios - Rundtur på Stade de France - Ölprovning och gåvor på Maison BAPBAP - Parc Astérix (öppnar 8 april) - Emily i Paris: Den inofficiella rundturen av ExperienceFirst - Rundvandring i Saint-Germain-Des-Prés - Macaron-paus på morgonen i Montmartre Ingår endast i 4- och 6-dagarspasset Paris All-Inclusive (med Paris Museum Pass): - Louvren (R) - Triumfbågen - Museet d'Orsay - Slottet i Versailles (R) - Orangeriet - Saint-Chapelle (R) - Panthéon - Armémuseum - Centre Pompidou (R) - Picasso-museet - La Conciergerie (R) - Musée Quai Brainly (R) - Paris vetenskapsmuseum - Rodin-museet - Basilikan Katedralen Saint-Dennis och mycket mer! *Besparingar baserade på resplaner på Go Citys webbplats.

Paris: Promenad till kyrkogården Père Lachaise

7. Paris: Promenad till kyrkogården Père Lachaise

Vandra genom de lugna gångarna och den parkliknande miljön på Père Lachaise-kyrkogården, en av de äldsta kyrkogårdarna i Paris, och upptäck Edith Piaf, Oscar Wilde, Molière, Jim Morrison, Jean Paul Sartre, Chopin och många andra. Möt din guide vid ingången till kyrkogården i det 20:e arrondissementet och lär dig om de konstnärer, författare, politiker och andra anmärkningsvärda personligheter som ligger begravda inom dess vackra stenmurar. Hör berättelser som inkapslar Paris historia, själva kyrkogården och till och med 1900-talets populärkultur, litterära och politiska historia. Lär dig om ett grymt kommunistuppror i Paris och om horderna av Jim Morrison-fans som vallfärdar för att besöka The Doors frontfigurens grav.

Kyrkogården Père Lachaise guidad av den stora Sibylle

8. Kyrkogården Père Lachaise guidad av den stora Sibylle

Utforska den gåtfulla kyrkogården Père Lachaise och dyk ner i en värld där liv och död möts, tiden står stilla och hemligheterna hos de själar som hemsöker denna historiska plats avslöjas. Vi inbjuder dig till en unik mystisk rundtur, guidad av en passionerad talare i historiska kläder. Möt Marie-Anne Lenormand, en historisk person från tiden för den franska revolutionen, känd för sina spådomstalanger. Denna stora sibyllan, som ofta glöms bort trots sin betydelse, tar dig med på en spännande och minnesvärd resa genom Père Lachaise-kyrkogården. I sällskap med Miss Lenormand får ni utforska de två sidorna av denna plats - dess romantiska sida och dess moderna del. Upptäck krematoriet, kolumbariet, federaternas mur, den muslimska avdelningen, den judiska avdelningen samt gravarna efter berömda personligheter som Oscar Wilde, Edith Piaf, Victor Noir, Frédéric Chopin, Théodore Géricault, Jim Morrison, Eloise och Abelard. Den här turen är inte bara en vandring genom historien utan en djupdykning i livet efter döden, där berättelserna om själarna som befolkar kyrkogården samexisterar med historien. Turen är idealisk för vuxna och barn över 8 år, och du kommer att fascineras av Miss Lenormands personlighet och hennes berättelser som är fyllda av mystik och nyfikenhet. Ta på dig bekväma skor och gör dig redo för ett möte med historien, mysterierna och de förlorade själarna på Père Lachaise, allt väglett av den livliga och färgstarka andan hos den grandiosa Marie-Anne Lenormand.

Paris: Berättelser om Père Lachaise Cemetery Walking Tour

9. Paris: Berättelser om Père Lachaise Cemetery Walking Tour

Upptäck skandalerna och hemligheterna som ligger begravda på den största kyrkogården i Paris på denna rundvandring på Père Lachaise-kyrkogården. Har möjlighet att boka en gruppresa eller en privat rundtur, som kan göras mer barnvänlig. Möt din guide och börja din rundtur vid graven till de stjärnkorsade älskare Héloïse och Abélard som var separerade i livet men återförenades i döden. Besök gravplatsen Colette, även känd som den franska skandalens första dam. Få chansen att delta i traditionen att rycka sig för att kyssa Oscar Wildes grav. Gnugga en framträdande glänsande del av Victor Noirs bild för att öka dina chanser att bli fertil. Ta reda på hur en ménage à trois med Marilyn Monroe hamnade på Père Lachaise-kyrkogården. Förundras över gravstenar av kända karaktärer som Edith Piaf, Jim Morrison och Yves Montand. Hör om de häftiga historierna om dem som har begravts på denna parisiska kyrkogård.

Oväntade Paris - Marais-distriktet: 2 timmars privat rundtur

10. Oväntade Paris - Marais-distriktet: 2 timmars privat rundtur

Upplev en oväntad sida av Paris tillsammans med en kunnig lokal guide på en 2 timmars privat rundtur som passar en grupp på upp till 9 personer. Din guide tar dig bortom de upptrampade stigarna och de typiska turistvägarna till en annan kulturell dimension, på denna mystiska och förtrollande flykt till några av de mer ovanliga platserna i den franska huvudstaden. Ta en promenad genom den historiska stadsdelen Marais, där många av stadens arkitektoniska pärlor finns. Le Marais är en av de äldsta stadsdelarna i huvudstaden. Från Ludvig 14:s kungliga hov till queer-samhället, via den judiska befolkningen, har det "gamla Paris" fortfarande en ung och dynamisk själ som fortfarande förför besökare. Din guide tar dig med till de vackraste privata herrgårdarna i Paris, som Hotel de Sully, Hotel Carnavalet och Hotel de Sens, och du kommer att bli förförd av deras hemliga innergårdar och trädgårdar. Ni passerar Place des Vosges och "byn St Paul" innan ni avslutar er resa framför Centre Pompidou.

Tillgängliga aktiviteter

13 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Cimetiere du Pere-Lachaise: Fler aktiviteter och sevärdheter

Cimetiere du Pere-Lachaise: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.