Lägg till datum

Christ Church, Oxford

Christ Church, Oxford

Christ Church, Oxford: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från London: Cotswolds och Oxford på guidad dagsutflykt

1. Från London: Cotswolds och Oxford på guidad dagsutflykt

Följ med på en guidad heldagstur på den engelska landsbygden från London. Beundra de sagolika husen i Cotswolds, det historiska Oxford University och den vackra engelska landsbygden. Lämna London på en heldagstur som tar dig västerut för att uppleva den vackra landsbygden i Cotswolds och universitetsstaden Oxford. Kör genom Cotswolds och njut av utsikten över det vackra landskapet och stenbyarna. Detta är ett utpekat område med enastående naturskönhet och den engelska landsbygden när den är som finast. Vi stannar till i Bibury och Burford, de två mest älskade byarna i Cotswolds. Fortsätt till Oxford för att utforska världens mest berömda universitetsstad. Fri tid för lunch i hjärtat av staden. Ta en promenad bland collegebyggnaderna och beundra deras drömska spiror. Din guide kommer att rekommendera en promenadväg som täcker de mest kända platserna, inklusive Sighs Bridge och Christchurch Cathedral. Lär dig mer om Oxfords koppling till Alice i Underlandet och Harry Potter. Hitta ett bra ställe för en måltid (din guide kommer att ge rekommendationer), eller gå med lokala forskare och akademiker över en pint i stadens mest hemsökta pub. Du är tillbaka i London vid 6-tiden på kvällen och du kan använda Londons tunnelbana för att snabbt ta dig till alla delar av London.

Från London: Windsor, Oxford & Stonehenge på heldagsutflykt

2. Från London: Windsor, Oxford & Stonehenge på heldagsutflykt

Windsor slott Windsor Castle tronar stolt på en lummig skogsklädd kulle med utsikt över Themsen. Med sina stora anlagda trädgårdar och det runda tornet är det lätt att förstå varför det är kungens favoritresidens under helgerna. Njut av en fascinerande titt genom nyckelhålet i de påkostade statsvåningarna, där ovärderliga konstverk av Rembrandt och Leonardo da Vinci finns, och besök St George's Chapel, den stämningsfulla sista viloplatsen för tidigare monarker, inklusive Henrik VIII. Du kan besöka drottning Marys dockskåp. Mystiska Stonehenge Den sanna innebörden av denna uråldriga, imponerande skapelse har gått förlorad i tidens dimma. Var Stonehenge ett tempel för soldyrkan, ett läkecenter, en begravningsplats eller kanske en enorm kalender? Hur lyckades våra förfäder bära de mäktiga stenarna från så långt bort och sedan, med endast de mest primitiva verktygen, bygga denna fantastiska struktur? Stonehenge är omgivet av mystik och imponerar alltid. Oxford Följ i fotspåren av Oxfords berömda studenter, från C.S. Lewis till Bill Clinton, när du promenerar på de fängslande universitetsgårdarna och kullerstensgatorna i denna historiska universitetsstad. Ta del av den berömda "staden med de drömmande spirorna" och se Bodleian Library - ett av de äldsta biblioteken i Europa - under ditt besök. Du kommer att fascineras av de oförstörda smala gränderna och de gamla torgen i denna naturligt vackra stad. Beräknad ankomsttid tillbaka till London är ca 19.00

Oxford: Harry Potter-guidning inklusive New College

3. Oxford: Harry Potter-guidning inklusive New College

Möt din Oxford University studentguide i centrala Oxford och bege dig till Hogwarts' Infirmary, som ligger i en av salarna i det berömda Bodleian Library. Föreställ dig sjukstugans sängar på plats här och beundra de rikt skulpterade bestarna och bibliska sniderierna som förekom i många av Harry Potter-filmerna. Utforska sedan en eller två av Oxfords äldsta högskolor, gräv ner i rummen och klostret som var Hogwarts dystra interiör. Se andra inspelningsplatser och hör trivia om karaktärerna och filmproduktionerna. Testa dina kunskaper om allt som har med Harry Potter att göra med vårt anpassade frågesport. Längs vägen får du höra om Oxfords inflytande i känd barnlitteratur, från Alice's Adventures in Wonderland till Hobbit. Avsluta med en rundtur på utsidan av Christ Church, vars hall var en inspiration och inte själva matsalen på Hogwarts.

Oxford: River Thames Sightseeing Cruise

4. Oxford: River Thames Sightseeing Cruise

Färdas längs den härliga floden Themsen på en kort men naturskön båttur från den pittoreska Folly Bridge mot den charmiga Iffley Lock. Beundra din vackra omgivning som består av frodiga träd och mysiga tegelstugor och fördjupa dig i Oxfords härliga gammaldags atmosfär. Stig ombord på båten för att påbörja din resa, under vilken din skeppare kommer att visa upp alla viktiga platser och svara på alla frågor du vill ställa. Beundra utsikten över Christ Churchs ängar, collegebåthus och en blandning av djurliv och landsbygd medan du njuter av din tid ombord. Du kommer antingen att åka på ett fantastiskt fartyg i traditionell stil eller en modernare kryssare. Oavsett vilket kan du vara säker på att du har en rymlig båt att luta dig tillbaka och koppla av på.

Oxford: Sightseeing flodkryssning

5. Oxford: Sightseeing flodkryssning

Denna flodkryssning tar dig med på en fascinerande sträcka av Themsen, med början vid University Regatta Course och på väg mot den pittoreska byn Iffley. Denna del av floden - som lokalbefolkningen kallar Isis - är en av de livligaste och ger en korrekt bild av det livliga flodlivet. När du tar dig nerför floden ser du den gamla Folly Bridge, Christchurch College och Meadows, universitetets roddbåtshus och Iffley Lock. På vattenvägarna bredvid dig finns roddare, puntbåtar och fritidskryssare, och de är lika intressanta att titta på. Under kryssningen kommer din kapten att berätta lite historia om floden och svarar gärna på eventuella frågor. Ditt kryssningsfartyg kommer att vara ett av många flotta båtar i edwardiansk stil. Dessa båtar kombinerar de eleganta linjerna och teakinteriörerna från det tidiga 1900-talet med dagens miljövänliga, utsläppsfria elteknik.

Oxford: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

6. Oxford: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Oxford är hem till Storbritanniens äldsta universitet och är ett arkitektoniskt underverk. Du får en fantastisk utsikt över de honungsfärgade byggnaderna och spännande glimtar av de tysta innergårdarna vid de många collegen. Besök det internationellt prisbelönta kulturarvsområdet Oxford Castle och åk förbi Ashmolean, Sheldonian, den historiska Carfax-korsningen - se detta och mycket mer på City Sightseeing-turen i Oxford. Turens stopp: 1) Järnvägsstationen 2) Park End Street 3) Busstationen Gloucester Green 4) Oxford slott 5) Köpcentret Westgate 6) John Lewis 7) Speedwell Street 8) Christ Church 9) Radcliffe-kameran 10) Queen's College 11) Magdalen Street East 12) St. Cross Road 13) South Parks Road 14) Wadham College 15) Trinity College 16) Parks Road 17) Banbury Road 18) Woodstock Road 19) St Giles kyrka 20) Martyrernas minnesmärke

Från London: Universitetsresa till Oxford och Cambridge

7. Från London: Universitetsresa till Oxford och Cambridge

Utforska Oxford och Cambridg på guidade promenader under denna heldagsutflykt med bekväm buss från London. Dyk ner i berättelserna bakom dessa institutioner och hör din guide tydligt med de medföljande headseten. Hoppa ombord på den rymliga bussen på Victoria Station och koppla av under resan över Chiltern Hills till Oxford, "staden med de drömmande spirorna", vars tysta innergårdar har inspirerat generationer av forskare som Bill Clinton, Lewis Carroll, C.S. Lewis och J.R.R. Tolkien. Börja din guidade vandring och besök Christ Church college, där Harry Potter-scener filmades. Se Bodleian Library och de bildsköna universitetsgårdarna som Oxford med rätta är känt för. Gå tillbaka till bussen för resan till Cambridge, en levande stad som har format historien och som idag återspeglar det bästa av det historiska och moderna livet. Besök universitetsområdet som inspirerat personer som Charles Darwin, Isaac Newton och många i Monty Python-gruppen. Se det magnifika Kings College på en guidad rundtur. Promenera genom en stad fylld av vackra byggnader och historiska egendomligheter, inklusive den berömda Suckarnas bro. Återvänd till Victoria Station i London i slutet av din rundtur.

Oxford: Officiell universitets- och stadsvandring

8. Oxford: Officiell universitets- och stadsvandring

Utforska Oxford, staden med de drömmande spirorna, på en rundvandring med en expertguide från stadens turistbyrå. Få se stadens mest kända sevärdheter, upptäck stadens dolda historia och ta del av alla häpnadsväckande historier om Oxfords viktigaste karaktärer - verkliga och fiktiva. Möt din guide på den storslagna och mycket gamla Broad Street (som en gång var stadens vallgrav), låt dem veta var du kommer ifrån och vilka speciella Oxfordintressen du har så kommer de att göra sitt bästa för att ta med dem. Gå till Martyrs' Memorial, platsen för fruktansvärda religiösa vedergällningar under medeltiden, och vidare till det äldsta tornet i St Michael of the Northgate som byggdes under saxisk tid. Ta dig sedan till universitetets hjärta och inspirationen bakom Harry Potters Hogwartsskola. Passera förbi pubarna där Inklings brukade träffas för att diskutera sitt skrivande samt pubarna där Inspector Morse spelades in och de populäraste studentdrinkställena i gamla tider. Upptäck staden som är hemvist för flera av Storbritanniens mest kända litterära karaktärer - både fiktiva och verkliga - som JRR Tolkien och CS Lewis, Philip Pullman och Colin Dexter samt några av deras mest kända skapelser som Lyra och Will och Inspector Morse. Beundra Oxfords fantastiska arkitektur, gargoyles och grotesker, som är så underbart bevarade från alla historiska perioder och stilar, och ta en promenad på det hisnande Radcliffe Square. Korsa den finurliga Suckarnas bro, som den är känd som, precis som de i Venedig och Cambridge. Se Bodleian Libraries från utsidan i den fantastiska Old Schools Quadrangle. Lär dig mer om stadens berömda museer, bland annat Museum of the History of Science, som innehåller Einsteins svarta tavla, The Pitt Rivers, som en gång i tiden var hemvist för krympta huvuden, och det fantastiska Ashmolean, som var ett av de allra första museerna i världen. Om du har tid kan du promenera så långt som till de vackra Christ Church Meadows, där man kan åka stävja och där boskapen betar, en verkligt pastoral och typisk engelsk scen.

Oxford: Christ Church Harry Potter Film Locations Tour

9. Oxford: Christ Church Harry Potter Film Locations Tour

Njut av en rundvandring som visar hur Harry Potter skapades i Oxford och en audioguidad rundvandring i Christ Church College. Se och hör om både Harry Potter och Lewis Carrolls legendariska karaktärer, som Alice och den galna hattmakaren. Först beundrar du utsikten över Christ Church Meadows. Ta in gränserna för floderna Cherwell och Isis. Se sedan långhornsboskap som betar och de drömska spetsarna på Merton College och Corpus Christi. Sedan kan du se Bodleian Library, ett av Europas äldsta bibliotek. Se Christ Churchs kloster och trappor som användes som inspiration till Great Hall, eller besök New College. Och få även inträde till antingen Divinity School eller New College-filmplatsen.

Oxford: Vandringstur med valfritt inträde till Christ Church

10. Oxford: Vandringstur med valfritt inträde till Christ Church

Gå genom viktiga ögonblick i Oxfords historia på denna rundtur på Oxford University. Följ din alumniguide och hör berättelser om campus och beundra arkitektoniska mästerverk. Se lyktstolpen som inspirerade till Narnia-världen och arkitekturen som inspirerade till boken His Dark Materials. Förundras över några av världens främsta exempel på gotisk och barock arkitektur. Upptäck Oxford från en akademiker som har förstahandserfarenhet av att gå på och komma in på denna prestigefyllda institution. Njut av att höra om vad studenter verkligen sysslar med på denna klassiska 90-minuterstur. Om du väljer det privata alternativet med inträde till Christ Church får du möjlighet att se det ikoniska colleget från insidan.

44 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Christ Church, Oxford

Christ Church, Oxford: Fler aktiviteter och sevärdheter

Christ Church, Oxford: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Christ Church, Oxford

Samlat omdöme

4.5
(2 560 recensioner)

Darren och James var båda fantastiska guider, superkunniga och passionerade. Vi var en mindre turné vilket var fantastiskt, vi anlände till båda cotswolds byar före andra bussar och kunde njuta av varje by utan en massa människor. Det fanns tillräckligt med tid vid varje stopp, och jag kunde bocka av några Harry Potter-inspelningsplatser en gång i Oxford. Sammantaget rekommenderar jag starkt denna turné för en dagstur från London.

Utmärkt, Iván är en fantastisk guide och ger en rundtur full av detaljer åtföljd av fotografier som låter dig fördjupa dig i hur saker och ting såg ut vid tiden för morden.

Hade en mycket intressant och trevlig dag. Oskar vår guide var väldigt mån om att vi skulle ha det bra. Han kunde berätta mycket om varje ställe vilket var uppskattat.

Vi njöt verkligen av turnén. Vi har mycket erfarenhet. Vi kan bara rekommendera det

Milo guiden var mycket intressant och vänlig ☺️. Vi lärde oss mycket av honom!