Våra mest rekommenderade saker att göra i Chochołów

Krakow: Zakopane och varma källor med upphämtning på hotellet

1. Krakow: Zakopane och varma källor med upphämtning på hotellet

Utforska Zakopane på en guidad tur inklusive transport tur och retur från Krakow. Upplev det helande vattnet från varma termalkällor och i ett spa-komplex, åk linbana till toppen av Gubałówka Mountain och njut av en ost- och alkoholprovning. Vi börjar med att hämta dig på ditt hotell, din lägenhet eller någon annan valfri plats i Krakow. Därifrån tar transporten från Krakow till Zakopane ca 2 timmar. Cirka 20 minuter från Zakopane ligger staden Chochołów. Chocholow är känt för sina trähus som ser nästan identiska ut. Bosättarna tvättar traditionellt träväggarna i byggnaderna med tvål och vatten, vilket händer två gånger om året före jul och påsk. Tack vare denna rengöring ser gamla byggnader helt nya ut. Byn är upptagen på världsarvslistan. Besök herdestugan (ostfabriken) där höglandsbefolkningen tillverkar rökt fårost som är traditionell för regionen Polen. Smaka på den lokala osten Oscypek och lär dig mer om hur den tillverkades. Ankomst till Zakopane, huvudstaden i de polska bergen. Varje år lockar denna plats många turister som vill uppleva den unika stilen i Gorlaskie-kulturen, som uttrycks genom arkitektur, mat, musik, talstil och kläder. I stadens centrum ligger Krupówki Street. Njut av tid för oberoende utforskning och lunch (ingår ej). Denna gata är marknadstorget i Zakopane, där du kan hitta souvenirbutiker och många restauranger som serverar lokal mat. Zakopane har också tillgång till linbana. Hoppa på en linbana och ta in utsikten över de polska Tatrabergen från toppen av Gubałówka Mountain. Efter att ha utforskat Zakopane och det omgivande området kör chauffören dig till Thermal Pools Complex i Chochołów, där du kan koppla av och känna hälsoeffekterna av vattenbad med varma källor. På plats får du en klocka som ger tillgång till omklädningsrum och skåp. Inträdesbiljetten till Chocholow Thermal Springs inkluderar temaområden för barn och vuxna så att alla kan njuta av sin tid. Besökarna har tillgång till utomhus- och inomhuspooler, samt vattenrutschbanor och jacuzzis. Den extra nakenzonen ingår inte i entrépriset. Inne på området finns också en poolbar där du kan beställa drycker. Drycker ingår inte i biljettpriset utan betalas extra, du köper genom att ladda den mottagna klockan och efter avslutad simning betalar du avgiften i kassan i receptionen. Efter ditt besök kommer din chaufför att ta dig till din upphämtningsplats i Krakow.

Krakow: Zakopane-tur med varma badpooler och upphämtning på hotellet

2. Krakow: Zakopane-tur med varma badpooler och upphämtning på hotellet

Njut av utsikten över Tatrabergen på denna fantastiska dagsutflykt till Zakopane. Upplev de varma källpoolerna och de varma vattenrutschbanorna i de bästa termiska baden, åk bergbanan Mt. Gubałówka, promenera längs Krupowki-gatan och smaka på lokal ost och vodka i byn Chocholow Resan börjar med upphämtning på ditt hotell. Under resan till Zakopane har vi planerat in två fantastiska stopp. Chochołów - en av de vackraste byarna i södra Polen där du hittar de äldsta husen som bebos av lokalbefolkningen. Du får möjlighet att lära dig mer om historien och ta några underbara bilder. När vi anländer till vår destination - Zakopane, kommer din guide att förklara hur man använder linbanan och förse dig med alla nödvändiga biljetter, vilket sparar tid och undviker köerna till biljettkontoret. Varje turist tillbringar sin fritid i Zakopanes centrum på sitt eget sätt. Vissa kan njuta av läckra lokala kryddor eller ta lugna promenader och beundra bergsutsikten, vissa kan köpa souvenirer medan andra räknar minuterna för att uppleva den sista attraktionen - de varma termiska poolerna där de kan njuta av denna lyckliga avkoppling. Termalbaden i Chochołów är en av de största anläggningarna av detta slag i Polen. Vattnets hälsoegenskaper har en positiv inverkan på huden och det allmänna välbefinnandet. Poolbarerna ger möjlighet till en stunds avkoppling med en drink. Familjer som reser med barn kommer också att hitta något för sig själva eftersom varje entrébiljett som vi erbjuder på Chocholow Termal Baths ger tillgång till alla zoner (utom bastun). Glöm inte att ta med din telefon och fånga oförglömliga ögonblick! Vi ses ombord! Välj en av de mest bokade och bäst recenserade turerna från Krakow. Tusentals människor har redan litat på oss.

Krakow: Zakopane med varma källor, linbana och upphämtning på hotellet

3. Krakow: Zakopane med varma källor, linbana och upphämtning på hotellet

Utforska Tatrabergen på en privat eller grupputflykt från Krakow med hotelltransfer och guide. Utforska Chocholow, ett levande museum med historiska träbyggnader, och prova regional ost och alkohol. Åk Gubałówka linbanan, utforska Zakopane på egen hand och koppla av i ett termiskt bad. Efter upphämtning från Krakow, kör till byn Chocholow för att se de bästa exemplen på Goral trähus och lära dig mer om denna karakteristiska träbyggnadsstil. Efteråt kan du prova regionala godis, inklusive oscypekost och lokal alkohol i en traditionell herdehydda som heter Bacówka. . Nästa, ta linbanan från Zakopane till Gubałówka, den mest berömda toppen av de polska Tatrabergen. På bara 3,5 minuter kommer du till en höjd av 1122 m över havet. Från toppen kan du njuta av ett panorama över Zakopane och Tatrabergen. På din nedstigning kan du njuta av ledig tid (2,5 timmar) på Krupowki, Zakopanes mest berömda gata. Hitta lokala butiker med produkter från Podhale-regionen. Du kan köpa smycken (inklusive broscher i det typiska hjärtformade " parzenica" -mönstret), kläder gjorda av ull och läder och intrikat snidade trä souvenirer. Slutligen, varva ner på Chocholow Thermal Baths (2,5h) där 14 poolbassänger, över 300 meter vattenrutschbanor, saltvattenbassänger, gejsrar, vattenkanoner och jacuzzier väntar på dig. Koppla av med en underbar utsikt över High Tatras. Till slut körs ni tillbaka till ert hotell i Krakow.

Krakow: Zakopane-tur med linbana och biljett till termiska bad

4. Krakow: Zakopane-tur med linbana och biljett till termiska bad

Din dag börjar med upphämtning från ditt hotell/lägenhet i Krakow. På vägen till Zakopane besöker du den idylliska, över 200 år gamla byn Chochołów, känd för sina nästan identiska trähus. Du får lära dig mer om de traditioner som gör att dessa historiska byggnader ser nya ut. 10 minuter från Chochołów stannar du vid en herdehytt för att prova den regionala rökta osten Oscypek och regional alkohol. Den här osten tillverkas vanligtvis av fårmjölk, endast i den här regionen i Polen. Den smakar bäst grillad med tillsats av tranbärssylt och du kommer att smaka den i denna form. Därefter anländer du till Zakopane, som kallas "Polens vinterhuvudstad". Såväl på sommaren som på vintern besöks denna plats av många polska och utländska turister. Oavsett vilken tid på året staden befinner sig har den sin egen unika charm. Först tar guiden dig till linbanan till berget Gubałówka, varifrån du kan njuta av en vacker utsikt över Tatrabergen. Därefter tillbringar ni tid i stadens centrum, där ni promenerar längs Krupówki-gatan, där det finns många restauranger, främst med regionala rätter, samt många butiker, souvenirer och stånd med regionala produkter. Från Zakopane tar chauffören er till Chochołowskie termalbad, där ni kan koppla av i inomhus- och utomhuspooler, i det läkande termiska vattnet som utvinns i detta område. Det väntar på dig där vattenrutschbanor, saltvattenbassänger, gejsrar, vattenkanoner, bastu och jacuzzis. Det finns även en restaurang och en swim-up bar inne i anläggningen (kostnad ej inkluderad). Koppla av med en fantastisk utsikt över Höga Tatra. Du kommer att tillbringa cirka 2,5 timmar i de termiska baden, varefter chauffören tar dig tillbaka till ditt hotell/lägenhet i Krakow.

Från Krakow: Dagstur i Zakopane och Tatrabergen

5. Från Krakow: Dagstur i Zakopane och Tatrabergen

Upptäck charmen i Zakopane, den förtrollande bergsstaden som ligger inbäddad i hjärtat av de polska bergen. Fördjupa dig i den pittoreska skönheten i Chochołów och upplev det rika kulturarv som staden har att erbjuda. Njut av de unika smakerna från det traditionella polska köket på en rustik bergshytta där du kan njuta av den härliga oscypekosten tillsammans med ett urval av lokalt producerade spritdrycker. För äventyrslystna väntar den ikoniska hoppbacken Wielka Krokiew, där du kan bevittna de orädda idrottarnas hisnande prestationer. Förundras över det arkitektoniska mästerverket Jaszczurówka, en träkyrka som ligger inbäddad i en fantastisk natur. För att förhöja din upplevelse kan du ta en spännande tur med Gubałówkas linbana och njuta av panoramautsikten över de majestätiska Tatrabergen. Oavsett om du söker utomhusäventyr, kulturupplevelser eller bara en fridfull tillflyktsort erbjuder Zakopane och dess omgivande attraktioner en oförglömlig blandning av skönhet, tradition och spänning.

Krakow: Zakopane och Tatrabergen med upphämtning på hotell

6. Krakow: Zakopane och Tatrabergen med upphämtning på hotell

Ta en dag från Krakow och åk 100 km söderut till Polens vinterhuvudstad. Utforska den regionala marknaden i Zakopane, promenera på Krupowki-gatan och upplev staden på egen hand. Se autentiska bostäder i Chocholow och förundras över Tatrabergen genom att åka linbana uppför Gubalowka-backen. Res till vinterstaden Zakopane. Utforska som du vill och hitta många sevärdheter som är värda att besöka, till exempel den professionella skidspringbacken. Promenera genom den livliga Kripowki-gatan och prova regional mat. Hitta Vår Fru Fatimas helgedom, Jaszczurowca-kapellet och utforska den gamla kyrkogården. Åk strax utanför staden till byn Chocholow och beundra de traditionella trähusen. Smaka på en äkta bergsost som kallas "Oscypek" och njut av den pittoreska magin i denna gömda skatt. Klättra ombord på en fantastisk lutande järnväg och ta dig upp till toppen av Gubalowka-kullen, som är 1126 meter hög. Fånga en hisnande utsikt över Tatrabergen, de högsta topparna i hela Polen.

Krakow: Thermal Baths Evening Experience

7. Krakow: Thermal Baths Evening Experience

Simma i varmt mineralvatten och se solnedgången i denna vitaliserande upplevelse. Unna dig en kväll av avkoppling på Chocholows termalbad. Ta en paus från sightseeing och njut av en av de åtta bubbelpoolerna av termiska vatten. Njut av roliga aktiviteter i inomhus- och utomhuspoolerna, inklusive vattenvolleyboll, vulkangejsrar, vattenväggar och uppblåsbara rutschbanor. Stanna till vid den svalkande poolen på terrassen eller ät på hotellets restaurang innan du återvänder till ditt hotell.

Krakow: Zakopane & termiska bad med valfri lunch

8. Krakow: Zakopane & termiska bad med valfri lunch

Utforska Zakopane, som är Polens huvudstad för skidåkning och den mest populära semesterorten i landet. Besök byn Chocholow, med traditionella trähus som byggdes av de lokala höglandsborna för flera år sedan. Se de vackra och historiskt berömda träkapellen.  Krupowki är huvudgatan i Zakopane. Möt lokalbefolkningen och se vad bylivet har att erbjuda när du handlar souvenirer. Ta en tur upp på Gubałówka-berget med en bergbana och upplev den fantastiska naturen. Från toppen av berget kan du njuta av en vacker utsikt över Tatrabergskedjan. Se den berömda hoppbacken som används för Grant Prix skidhoppstävlingar. Unna dig avkoppling i det varma vattnet i Chocholowska-baden, som är det största termiska komplexet i Podhale. Ta ett dopp i de naturliga vattnen som dras upp till ytan från ett djup på nästan 3600 meter under jorden. Njut av de oslagbara panoramavyerna. 

Krakow: Zakopane Tour Linbana Ostprovning Hotellhämtning

9. Krakow: Zakopane Tour Linbana Ostprovning Hotellhämtning

Utforska staden och tillbringa en dag med att utforska den polska landsbygden i bekvämligheten av ett privat fordon. Se traditionella trähus, se Tatras bergskedja från toppen av Gubałówka Hill och smaka på traditionell rökt fårmjölksost. Börja din turné med en upphämtning från en plats du väljer i Krakow. Hoppa ombord på ett luftkonditionerat fordon och åk mot en av de mest pittoreska platserna i Polen, Zakopane och Tatrasbergen. När du är i Zakopane, gå direkt till Krupówki Street som ligger i centrum av staden. Utforska de många butikerna, restaurangerna och curio-butikerna som ligger längs denna gågata. I slutet av Krupówki Street hittar du ditt nästa stopp på turnén, stationen för Gubałówka Hill linbana. Hoppa på en av linbanan och njut av fantastisk utsikt över Zakopane och de omgivande bergen när du tar dig upp på Gubałówka Hill. När du är på toppen, förundras över den hisnande utsikten över de polska Tatrasbergen. Få ut det mesta av detta fantastiska läge och njut av ett glas glögg eller en uppfriskande drink medan du tar in utsikten. Besök Jaszczurówka-kapellet, en träbyggnad som ligger i utkanten av Zakopane, och se Wielka Krokiew, den största och mest berömda skidhoppbacken i Polen. Det sista stoppet på din turné är byn Chochołów. Beundra den ovanliga arkitektoniska stilen i de berömda trähusen och se Bacówkach, de traditionella husen där Oscypek eller rökt ost produceras. Lär dig hur denna lokala specialitet tillverkas och prova olika typer för att upptäcka de olika smakerna som skapas av röknivån.

Krakow: Kvällsupplevelse med termalbad

10. Krakow: Kvällsupplevelse med termalbad

Simma i varmt mineralvatten och titta på solnedgången i denna återupplivande upplevelse. Unna dig en avkopplande kväll på Chocholow Thermal Baths. Ta en paus från sightseeing och njut av en av de åtta bubbelpoolerna i termiskt vatten. Njut av roliga aktiviteter i inomhus- och utomhuspoolerna, inklusive vattenvolleyboll, vulkangejsrar, vattenväggar och uppblåsbara rutschbanor. Stanna vid kylpoolen på terrassen eller äta på hotellets restaurang innan du återvänder till ditt hotell.

Lägg till datum

Saker att göra i
Chochołów

Alla aktiviteter

90 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Chochołów

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Chochołów

Chochołów: Fler aktiviteter och sevärdheter

Chochołów: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Chochołów

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 1 501 omdömen

Jättebra erfarenhet! Eri och Sebastian var verkligen välkomnande och omtänksamma och tack vare dem båda kunde vi verkligen njuta av vår dag i Zakopane! Allt var väldigt välorganiserat, vi hade inte bråttom och njöt verkligen av hur dagen gick! Vi rekommenderar 100% om du vill tillbringa en dag utanför staden och ta ett dopp på ett riktigt trevligt ställe! Tack Eri och Sebastian, från de två franska vodkadrickarna

Vår sjåfør Krystian møtte presis ved avreise. Kjørte oss trygt fram till Zakopane, där vi gick några timer på egen hand. Fikk god information om vad vi bör göra, och om det var Krystian ga god service, och vi var körde tillbaka när vi ville ha det (litt för avtalt tidpunkt). En fin tur

Vi hade en fantastisk dag från början till slut. Jag blev lite avskräckt av restiden men bestämde mig för att åka ändå. Vår guide var fantastisk, bröt upp resan med lite ost och smaksatt vodkaprovning. Zakopane var vacker. Thernal bad var också fab. Definitivt en resa id göra igen.

Fantastisk resa, rekommenderar starkt. Natalia vår reseguide var fantastisk och mycket informativ hela dagen.

fantastisk dagtripp chauffören berättade om sevärdheter och historia om diverse platsee