Saker att göra i
Chochołów

Våra mest rekommenderade saker att göra i Chochołów

Krakow: Zakopane och Thermal Springs Tour med hotellupphämtning

Krakow: Zakopane och Thermal Springs Tour med hotellupphämtning

Njut av oförglömliga minnen i Zakopane. Denna fängslande destination som passar naturälskare, erbjuder en perfekt blandning av traditionell höglandsarkitektur, pulserande gatuliv i stadskärnan och utomhusäventyr. Resan börjar med upphämtning från ditt hotell eller din lägenhet i Krakow (eller från närmaste plats om det visar sig omöjligt eller svårt att ta sig dit med bil). Transporten från Krakow till Zakopane tar ca 1,5 - 2 timmar beroende på vägförhållandena. Den första punkten på turen är en liten by Chocholow. Byn är känd för sina välbevarade exempel på traditionell träarkitektur och ger besökarna en inblick i regionens rika kulturarv. Gör dig redo för en promenad och ta med kameran för massor av fantastiska bilder från denna plats. Det andra stoppet på turen är en herdehydda (ostfabrik). Här får du möjlighet att smaka på traditionell rökt fårost som kallas Oscypek och en shot polsk vodka - vilket ger extraordinära smakupplevelser. Nästa stopp blir staden Zakopane, där du har 2,5 timmars fritid. Väl där börjar du på linbanan som tar dig till toppen av Gubalowka. Utsiktspunkten är känd för sin hisnande panoramautsikt över Tatrabergen. Här finns också många kaféer, restauranger, souvenirbutiker och en gravitationsrutschkana (öppen på sommaren, ingår inte i resans pris). Efter nedfärden är det värt att ta en promenad längs de charmiga gatorna och äta lunch på någon av de lokala restaurangerna (ingår inte i resans pris). Krupowki är den viktigaste gågatan i Zakopane. Denna livliga och pulserande gata är stadens hjärta och fungerar som en knutpunkt för både lokalbefolkningen och besökare. Gatan kantas av ett brett utbud av lokala restauranger, butiker och marknadsstånd. Besökarna kan hitta ett brett utbud av varor, inklusive traditionellt hantverk från högländerna, souvenirer, lokala livsmedelsprodukter och kläder. Den sista punkten på resan är Hot Springs Complex. På plats får du en klocka som ger tillgång till omklädningsrum och skåp. Inträdesbiljetten för 2,5 timmar till Chocholow Thermal Baths inkluderar temaområden för barn och vuxna så att alla kan njuta av sin tid väl. Besökarna har tillgång till utomhus- och inomhuspooler samt vattenrutschbanor och jacuzzis (nakenzonen ingår inte). Här finns också en poolbar där du kan beställa drycker (drycker och mat ingår inte i biljettpriset). Efter rundturen tar din chaufför dig tillbaka till Krakow, Polen.

Krakow: Zakopane-tur med termiska pooler och upphämtning på hotellet

Krakow: Zakopane-tur med termiska pooler och upphämtning på hotellet

Njut av utsikten över Tatrabergen på denna fantastiska dagsutflykt till Zakopane. Upplev de varma källpoolerna och de varma vattenrutschbanorna i de bästa termiska baden, åk bergbanan Mt. Gubałówka, promenera längs Krupowki-gatan och smaka på lokal ost och vodka i byn Chocholow Resan börjar med upphämtning på ditt hotell. Under resan till Zakopane har vi planerat in två fantastiska stopp. Chochołów - en av de vackraste byarna i södra Polen där du hittar de äldsta husen som bebos av lokalbefolkningen. Du får möjlighet att lära dig mer om historien och ta några underbara bilder. När vi anländer till vår destination - Zakopane, kommer din guide att förklara hur man använder linbanan och förse dig med alla nödvändiga biljetter, vilket sparar tid och undviker köerna till biljettkontoret. Varje turist tillbringar sin fritid i Zakopanes centrum på sitt eget sätt. Vissa kan njuta av läckra lokala kryddor eller ta lugna promenader och beundra bergsutsikten, vissa kan köpa souvenirer medan andra räknar minuterna för att uppleva den sista attraktionen - de varma termiska poolerna där de kan njuta av denna lyckliga avkoppling. Termalbaden i Chochołów är en av de största anläggningarna av detta slag i Polen. Vattnets hälsoegenskaper har en positiv inverkan på huden och det allmänna välbefinnandet. Poolbarerna ger möjlighet till en stunds avkoppling med en drink. Familjer som reser med barn kommer också att hitta något för sig själva eftersom varje entrébiljett som vi erbjuder på Chocholow Termal Baths ger tillgång till alla zoner (utom bastun). Glöm inte att ta med din telefon och fånga oförglömliga ögonblick! Vi ses ombord! Välj en av de mest bokade och bäst recenserade turerna från Krakow. Tusentals människor har redan litat på oss.

Krakow: Zakopane med varma källor, linbana och upphämtning på hotellet

Krakow: Zakopane med varma källor, linbana och upphämtning på hotellet

Utforska Tatrabergen på en privat eller grupputflykt från Krakow med hotelltransfer och guide. Utforska Chocholow, ett levande museum med historiska träbyggnader, och prova regional ost och alkohol. Åk Gubałówka linbanan, utforska Zakopane på egen hand och koppla av i ett termiskt bad. Efter upphämtning från Krakow, kör till byn Chocholow för att se de bästa exemplen på Goral trähus och lära dig mer om denna karakteristiska träbyggnadsstil. Efteråt kan du prova regionala godis, inklusive oscypekost och lokal alkohol i en traditionell herdehydda som heter Bacówka. . Nästa, ta linbanan från Zakopane till Gubałówka, den mest berömda toppen av de polska Tatrabergen. På bara 3,5 minuter kommer du till en höjd av 1122 m över havet. Från toppen kan du njuta av ett panorama över Zakopane och Tatrabergen. På din nedstigning kan du njuta av ledig tid (2,5 timmar) på Krupowki, Zakopanes mest berömda gata. Hitta lokala butiker med produkter från Podhale-regionen. Du kan köpa smycken (inklusive broscher i det typiska hjärtformade " parzenica" -mönstret), kläder gjorda av ull och läder och intrikat snidade trä souvenirer. Slutligen, varva ner på Chocholow Thermal Baths (2,5h) där 14 poolbassänger, över 300 meter vattenrutschbanor, saltvattenbassänger, gejsrar, vattenkanoner och jacuzzier väntar på dig. Koppla av med en underbar utsikt över High Tatras. Till slut körs ni tillbaka till ert hotell i Krakow.

Från Krakow: Dagstur i Zakopane och Tatrabergen

Från Krakow: Dagstur i Zakopane och Tatrabergen

Upptäck charmen i Zakopane, den förtrollande bergsstaden som ligger inbäddad i hjärtat av de polska bergen. Fördjupa dig i den pittoreska skönheten i Chochołów och upplev det rika kulturarv som staden har att erbjuda. Njut av de unika smakerna från det traditionella polska köket på en rustik bergshytta där du kan njuta av den härliga oscypekosten tillsammans med ett urval av lokalt producerade spritdrycker. För äventyrslystna väntar den ikoniska hoppbacken Wielka Krokiew, där du kan bevittna de orädda idrottarnas hisnande prestationer. Förundras över det arkitektoniska mästerverket Jaszczurówka, en träkyrka som ligger inbäddad i en fantastisk natur. För att förhöja din upplevelse kan du ta en spännande tur med Gubałówkas linbana och njuta av panoramautsikten över de majestätiska Tatrabergen. Oavsett om du söker utomhusäventyr, kulturupplevelser eller bara en fridfull tillflyktsort erbjuder Zakopane och dess omgivande attraktioner en oförglömlig blandning av skönhet, tradition och spänning.

Krakow: Zakopane-tur med linbana och biljett till termiska bad

Krakow: Zakopane-tur med linbana och biljett till termiska bad

Din dag börjar med upphämtning från ditt hotell/lägenhet i Krakow. På vägen till Zakopane besöker du den idylliska, över 200 år gamla byn Chochołów, känd för sina nästan identiska trähus. Du får lära dig mer om de traditioner som gör att dessa historiska byggnader ser nya ut. 10 minuter från Chochołów stannar du vid en herdehytt för att prova den regionala rökta osten Oscypek och regional alkohol. Den här osten tillverkas vanligtvis av fårmjölk, endast i den här regionen i Polen. Den smakar bäst grillad med tillsats av tranbärssylt och du kommer att smaka den i denna form. Därefter anländer du till Zakopane, som kallas "Polens vinterhuvudstad". Såväl på sommaren som på vintern besöks denna plats av många polska och utländska turister. Oavsett vilken tid på året staden befinner sig har den sin egen unika charm. Först tar guiden dig till linbanan till berget Gubałówka, varifrån du kan njuta av en vacker utsikt över Tatrabergen. Därefter tillbringar ni tid i stadens centrum, där ni promenerar längs Krupówki-gatan, där det finns många restauranger, främst med regionala rätter, samt många butiker, souvenirer och stånd med regionala produkter. Från Zakopane tar chauffören er till Chochołowskie termalbad, där ni kan koppla av i inomhus- och utomhuspooler, i det läkande termiska vattnet som utvinns i detta område. Det väntar på dig där vattenrutschbanor, saltvattenbassänger, gejsrar, vattenkanoner, bastu och jacuzzis. Det finns även en restaurang och en swim-up bar inne i anläggningen (kostnad ej inkluderad). Koppla av med en fantastisk utsikt över Höga Tatra. Du kommer att tillbringa cirka 2,5 timmar i de termiska baden, varefter chauffören tar dig tillbaka till ditt hotell/lägenhet i Krakow.

Krakow: Kvällsupplevelse med termalbad

Krakow: Kvällsupplevelse med termalbad

Simma i varmt mineralvatten och titta på solnedgången i denna återupplivande upplevelse. Unna dig en avkopplande kväll på Chocholow Thermal Baths. Ta en paus från sightseeing och njut av en av de åtta bubbelpoolerna i termiskt vatten. Njut av roliga aktiviteter i inomhus- och utomhuspoolerna, inklusive vattenvolleyboll, vulkangejsrar, vattenväggar och uppblåsbara rutschbanor. Stanna vid kylpoolen på terrassen eller äta på hotellets restaurang innan du återvänder till ditt hotell.

Krakow: Zakopane och Tatra Mountain Tour med hotellupphämtning

Krakow: Zakopane och Tatra Mountain Tour med hotellupphämtning

Ta en dag från Krakow och åk 100 km söderut till Polens vinterhuvudstad. Utforska den regionala marknaden i Zakopane, promenera på Krupowki-gatan och upplev staden på egen hand. Se autentiska bostäder i Chocholow och förundras över Tatrabergen genom att åka linbana uppför Gubalowka-backen. Res till vinterstaden Zakopane. Utforska som du vill och hitta många sevärdheter som är värda att besöka, till exempel den professionella skidspringbacken. Promenera genom den livliga Kripowki-gatan och prova regional mat. Hitta Vår Fru Fatimas helgedom, Jaszczurowca-kapellet och utforska den gamla kyrkogården. Åk strax utanför staden till byn Chocholow och beundra de traditionella trähusen. Smaka på en äkta bergsost som kallas "Oscypek" och njut av den pittoreska magin i denna gömda skatt. Klättra ombord på en fantastisk lutande järnväg och ta dig upp till toppen av Gubalowka-kullen, som är 1126 meter hög. Fånga en hisnande utsikt över Tatrabergen, de högsta topparna i hela Polen.

Krakow: Thermal Baths Evening Experience

Krakow: Thermal Baths Evening Experience

Simma i varmt mineralvatten och se solnedgången i denna vitaliserande upplevelse. Unna dig en kväll av avkoppling på Chocholows termalbad. Ta en paus från sightseeing och njut av en av de åtta bubbelpoolerna av termiska vatten. Njut av roliga aktiviteter i inomhus- och utomhuspoolerna, inklusive vattenvolleyboll, vulkangejsrar, vattenväggar och uppblåsbara rutschbanor. Stanna till vid den svalkande poolen på terrassen eller ät på hotellets restaurang innan du återvänder till ditt hotell.

Från Krakow: Snöskoter- och termalbadstur till Zakopane

Från Krakow: Snöskoter- och termalbadstur till Zakopane

Njut av landskapet i Zakopane-området och se Tatrabergen från en annan vinkel i sällskap med en av våra guider på snöskoter (snöskoteruthyrning ingår inte i priset). I början av turen stannar vi till i Chochołów, som finns med på Unescos världsarvslista (traditionell stugby i trä). Du kommer att få möjlighet att utforska skulptörens hydda och se hur höglandsborna tillbringar sin dag. En tur på vår snöskoter ger dig en oförglömlig upplevelse och utsikten över bergen kommer att slå dig med häpnad. Få känslan av ett äkta vinteräventyr när du susar fram genom de snöiga bergen tillsammans med vår erfarna reseledare. Vi har valt en naturskön rutt för denna tur omgiven av Tatrabergen för att erbjuda dig vackra vyer, och naturligtvis gör vi massor av pauser för foton. Efter snöskoterturen bjuds du på traditionell ostprovning "oscypek" som du själv har grillat på eldstaden. I slutet av turen kan ni koppla av i Chocholowskies termalbad. Med rekreation och avkoppling i åtanke besöker du Podhales största termiska poolkomplex. Chochołowskies termalbad har en vattenyta på nästan 3 000 m2 och 30 bassängtråg. Eftersom termalvatten är rikt på många mikronäringsämnen garanterar vi att du får ett uppsving av vitalitet och en fullständig regenerering av kroppen. Förutom simbassänger och en jacuzzi med termalvatten bjuder vi in er till behandlingszonen med sulfid- och saltvatten. VI KÖR DENNA TUR PÅ FYRHJULINGAR OM DET INTE FINNS TILLRÄCKLIGT MED SNÖ. Chocholow träby är stängd på söndagar. Turer på söndagar kommer att hoppa över denna attraktion. VÄNLIGEN NOTERA: SNÖSKOTERUTHYRNING INGÅR EJ

Från Krakow: Zakopane dagstur med provsmakning och linbanefärd

Från Krakow: Zakopane dagstur med provsmakning och linbanefärd

Följ med på en heldags äventyrsresa från Krakow till hjärtat av södra Polen. Möt din chaufför på ditt hotell och ge dig ut på en naturskön bilresa utan att behöva oroa dig för biljetter eller köer. Få viktiga insikter om bergsstaden från din guide. Smaka på lokala läckerheter som fårost (oscypek) och regionala spritdrycker. Utforska Zakopanes hjärta på Krupówki-gatan och åk sedan upp till Gubałówka med en modern linbana för att få en hisnande utsikt över Tatrabergen. På fritiden kan du njuta av det polska köket eller ta en lugn promenad och undvika turiststråken. I Chochołów kan du slutligen utforska traditionella, gamla trähus som byggdes av de polska högländarna, och de äldsta husen är från första kvartalet av 1800-talet.

Alla aktiviteter

113 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Chochołów

Vilka är de bästa dagsturerna från Chochołów?

De bästa dagsturerna från Chochołów:

Se alla dagsturer från Chochołów på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Chochołów

Att göra i Chochołów

Städer i Polen

Chochołów: Fler aktiviteter och sevärdheter

Chochołów: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Chochołów

Samlat omdöme

4.7
(1 501 recensioner)

Weronica var vår guide och vibbarna var immaculate. Jag kan inte förklara hur mycket jag gillade den här upplevelsen, jag rekommenderar dig starkt att åka på den här resan. Jag och min vän tar våra mammor och vi kommer förhoppningsvis att få Weronica igen eftersom hon just gjorde upplevelsen ännu bättre. Hon var så hjälpsam och extremt snäll och kunnig om allt. Hon skapade en grupp så att information och mötesplatser lätt kom ihåg samt en spellista för alla att lägga till musik på bussen

Mirek vår reseguide var mycket informativ, kunnig, vänlig och gjorde det till en otrolig resa! Han talade mycket bra engelska och var mycket pratsam på resan. Definitivt bra valuta för pengarna! Vi såg några mycket fantastiska platser och skulle starkt rekommendera!!! Han skapade till och med en WhatsApp-grupp för alla bilder / mötesplatser / tider etc :)

PIOTR var den bästa guiden någonsin - så rolig, engagerande och pratsam på bussresa till platser, mycket intressant att höra från honom om Polens historia. mycket bra valuta för pengarna mycket vackra platser mycket bekväma resor älskade upplevelsen skulle rekommendera

Vi hade en riktigt bra tid. Full av underhållning och värd Mirek är en sann diamant. Allt som erbjuds, i tid och med trevligt sällskap. Brawo för Sebastian, vår förare också. tx

En bra dag ute med Kamil! Vodkaprovning klockan 11 på en söndag är ett utmärkt sätt att börja! Precis vad vi behövde efter en hektisk vecka med att utforska Krakow...