Lägg till datum

Saker att göra i
Chipping Norton

Våra mest rekommenderade saker att göra i Chipping Norton

Från Oxford: Cotswold Explorer heldagstur

1. Från Oxford: Cotswold Explorer heldagstur

Börja din oförglömliga Cotswold-resa med att gå ombord på minibussen i Oxford. Därefter åker du på en naturskön bilresa till den charmiga byn Minster Lovell. Njut av att se de vackra halmtakade husen och utforska den ruinerade 1500-talshallen. Fortsätt vägen genom de idylliska byarna Asthall och Swinbrook till Burford, "porten till Cotswolds". Gör ett stopp här för att ge dig tid att strosa runt på den sluttande High Street och surfa runt i de udda butikerna och kaféerna. Fortsätt sedan din panoramautflykt genom de gamla stenbrottsbyarna Taynton och Barringtons mot Bourton-on-the-Water, "Cotswolds Venedig". Ta en promenad längs den pittoreska floden Windrush som korsas av vackra stenbroar. Från Bourton-on-the-Water följer du vägen genom några förtrollande Cotswoldbyar till Broadway med sina gyllene stenhus. Hitta en pub eller ett café för lunch i denna by som inspirerade konstnärer och författare som Frank Millet, J M Barrie och William Morris. Efter lunch besöker du den vackra marknadsstaden Chipping Campden med sin gamla marknadshall och ullkyrka. Utforska sedan Stow-on-the-Wold, den högst belägna staden i Cotswolds. Här kan du strosa runt bland de smala gångvägarna och bland antikaffärer och konstgallerier. Slutligen återvänder du till Oxford via den livliga marknadsstaden Chipping Norton med ett sista kort fotostopp i Woodstock, där Blenheim Palace ligger (där Sir Winston Churchill föddes).

Klassiska Cotswolds: Interaktiv guidebok för regionen

2. Klassiska Cotswolds: Interaktiv guidebok för regionen

Denna reseguide online hjälper dig att skapa en skräddarsydd road trip för att underlätta planeringen av din semester innan du reser och när du är på din semester. Med Cotswolds uppdelat i minirutter kan du vara säker på att du får se det bästa av utsikten över chokladaskarna, men också upptäcka mer och komma bort från allfarvägarna med de bredare, mindre kända Cotswolds också. Få ut det mesta av din semester med vår användarvänliga online-guide som gör planeringen till en barnlek. Välj helt enkelt bland alternativen och se till att du inte missar något! Få tillgång till denna roadtrip i Cotswolds på 2 enheter (mobil, surfplatta eller dator) i 12 månader för att hjälpa dig att planera din semester innan du reser, samt på din semester. Höjdpunkter i Cotswolds: - Den föreslagna kartlagda rutten är en helt flexibel rutt som slingrar sig genom Cotswolds med en serie miniteman som ansluter till varandra och skapar en bilresa på 183 miles (292 km) med en körtid på cirka 7 timmar och 35 minuter. - Den föreslagna kartlagda rutten i online-guiden är helt flexibel, vilket innebär att den hjälper dig att planera din resa med platser att besöka och saker att se och göra, från 3 till 14 dagar - När du reser genom Cotswolds kommer du också att resa genom tiderna och upptäcka landets historia och de tidsåldrar som definierat det. Vi börjar med de neolitiska bosättningarna. - Brons- och järnålderns fort och romerska bosättningar. Lär dig mer om hur den välmående ullhandeln formade välmående städer och gav upphov till flera "ullkyrkor" under medeltiden. - I de mer framträdande städerna i Cotswolds kan du uppleva Regency- och Victoriatiden, inklusive ångkraftens guldålder, och på så sätt ta dig igenom tusentals år av historia på din bilsemester. Online & interaktiv guidebok för destinationer: - Spara timmar genom att använda vår inspiration och vägvisning för att planera din perfekta Classic Cotswold-resa. - Resmålsguiderna omfattar 20 resmål och guider till viktiga platser att besöka i Cotswolds, t.ex. fort från brons- och järnåldern och romerska bosättningar. Missa inte något av de ikoniska husen och trädgårdarna längs rutten. - Destinationsguiden innehåller över 220 attraktioner, upplevelser och aktiviteter för att upptäcka ditt eget England. Kartan Uncover More innehåller: - 40+ utsiktspunkter - 195+ platser av intresse - 40+ Dolda pärlor - 20+ Vilda badplatser - 30+ Platser på skärmen Kartan över övernattningsmöjligheter innehåller: - 50+ campingplatser i Cotswolds - 25+ ställplatser för husbilar & nästan vilda platser - 120+ hotell - 135+ B&B, gästhus och lodger

Från London: Oxford, Cotswolds och lunch på lantlig pub

3. Från London: Oxford, Cotswolds och lunch på lantlig pub

Vår dagsutflykt från London börjar med ett besök i Oxford, staden med de drömmande spirorna. Här kan du följa din guide i fotspåren av berömda studenter som författaren J.R.R. Tolkien, poeten och dramatikern Oscar Wilde och den berömde fysikern Stephen Hawking. Vandra längs smala bakgator till gamla colleges och vackra quadrangles och insup atmosfären i denna livliga universitetsstad. Du kommer också att besöka Oxford Universitys äldsta klassrum - den medeltida Divinity School. När stadsvandringen är slut har ni tid att utforska staden på egen hand innan vi beger oss till de fantastiska Cotswolds. Vi lämnar Oxford och kör till de mjukt böljande kalkstenskullarna i Cotswolds, där vi kör på enkelspåriga smala landsvägar i vår minibuss och utforskar småvägarna och de små slingrande dalarna. Med en expertguide ombord får vi lära oss om ullhandelns uppgång och fall i denna region och hur den lämnade efter sig ett landskap som är orört av den moderna världen, med små honungsfärgade stenbyar och dolda gröna dalar med porlande bäckar. Vårt första stopp är härliga Burford med stenhus som faller ner mot floden Windrush, se Woolsack-gravar på den historiska kyrkogården innan vi stannar för en utsökt lunch i en traditionell Cotswolds country pub. Luta dig tillbaka och koppla av i ett gammalt stenhus och upplev det månghundraåriga tavernalivet i en värld där en mild och långsammare takt är normen. Vi besöker sedan Bibury med dess fotogeniska samling av hus som kallas Arlington Row, innan vi kör genom fantastiska hundraåriga byar med fotostopp. Våra mindre fordon kan köra uppför den smala Coln Valley på enkelspåriga vägar, förbi fårhagar och sömniga byar. Vårt sista stopp är livliga Stow on the Wold med sitt livliga marknadstorg, innan vi kör tillbaka till London genom Chipping Norton och Woodstock.

Cotswolds: 30 minuters flygupplevelse

4. Cotswolds: 30 minuters flygupplevelse

Ta dig upp i luften och upplev hur det är att vara pilot med den här extraordinära 30-minuters flygupplevelsen. När du anländer till flygfältet välkomnas du av vänlig personal som erbjuder dig förfriskningar medan du fyller i några säkerhetsformulär. Därefter presenteras du för din pilot, som visar dig runt, tar dig till planet och svarar på alla dina frågor. Sedan är det dags att ta sig upp i luften! Med avgång från Enstone Airfield kommer du att flyga djupare in i Cotswolds och njuta av spektakulära vyer över några kända Cotswold-byar och berömda landmärken. På väg tillbaka mot Enstone får du uppleva den vackra engelska landsbygden från ovan innan du fortsätter mot Chipping Norton. Ta en rundtur runt Chipping Campden innan du landar tillbaka på Enstone Airfield. Om du har tur kanske du får chansen att sitta i cockpit och få en praktisk känsla av hur det är att vara pilot på ett lätt flygplan. När du väl är säkert tillbaka på marken kan du njuta av förfriskningar i klubbloungen med vänlig personal som svarar på dina frågor och tar foton så att du kan minnas din dag.

Chipping Norton: Fler aktiviteter och sevärdheter

Chipping Norton: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.