Saker att göra i
Chamarel Waterfall

Chamarel Waterfall: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Mauritius - privat rundtur Privat tur i sydvästra delen med lunch

Mauritius - privat rundtur Privat tur i sydvästra delen med lunch

Efter upphämtning från hotellet besöker ni staden Curepipe och Floreal. Ni besöker kratern Trou aux Cerfs och Indu-templet i Grand Bassin. Här får du chansen att lära dig mer om Indu-kulturen och traditionerna och hur de lever kvar i det moderna Mauritius-samhället. Härifrån kör ni sedan till Black River, där ni kan beundra fantastiska landskap och utsikt över bergen. Slutligen reser ni till Chamarel, där ni besöker vattenfallen, parken Seven Coloured Earths och besöker jättesköldpaddorna i parken. Härifrån kör ni tillbaka till ert hotell, där ni blir avsläppta. Under dagsturen kommer du att stoppas på vår lokala mauritiska restaurang för att upptäcka våra mauritiska rätter som ingår i detta paket.

Mauritius: Wild Southwest heldagstur med lunch

Mauritius: Wild Southwest heldagstur med lunch

Njut av en naturskön rundtur i det vilda landskapet i sydvästra Mauritius och smaka på den lokala rommen innan du äter en utsökt lunch på en restaurang. Se den vulkaniska kratern Trou Aux Cerfs, vattenfallet Chamarel, den sjufärgade jorden, La Rhumerie de Chamarel och mycket mer med en guide.  Besök skeppsmodellfabriken i Curepipe där hantverkarna är skickliga på miniatyrisering och tekniker för repliker. Du kommer sedan att bege dig till den heliga sjön Grand Bassin, som är den viktigaste gudstjänstplatsen för mauritiska hinduer, och du gör en kort biltur till Black River Gorges och stannar till vid Black River View Point för att se öns endemiska flora och fauna. Besök La Rhumerie de Chamarel för att lära dig om de olika stegen som är inblandade i att göra lokala den rommen innan du provsmakar slutprodukten! En läcker gourmetlunch serveras sedan på en lokal restaurang. Efter lunch fortsätter vi till Chamarel Village för att beundra det 90 meter höga Chamarel-vattenfallet och den märkliga 7-färgade jorden, ett naturfenomen som uppstår när basaltisk lava omvandlar lermineralen till livfulla nyanser av rött, brunt, violett, grönt, blått, lila och gult. Ta en slingrande biltur till Mauritius sydvästra hörn och njut av körningen genom Macondé Bridge för panoramautsikt över Baie Du Cap-floden.

Mauritius: Privat Instagram-dagsutflykt

Mauritius: Privat Instagram-dagsutflykt

Besök de mest Instagram-värdiga platserna på med en rutt skräddarsydd för dig med denna dagsutflykt med bil i Mauritius. Upptäck de livfulla färgerna på lokala marknader och botaniska trädgårdar. Se ett tempel i Ganga Talo, flerfärgade sanddyner och Chamarel Falls. Bli upphämtad från ditt hotell i Mauritius och bege dig ut på ett heldagsäventyr i en bekväm bil. Stanna till vid Umbrella Square i Port Louis och promenera genom livliga marknader som skuggas av en mängd färgglada parasoller. Gå till Pamplemousses botaniska trädgård, som är hemvist för cirka 500 växtarter från hela världen, inklusive den sällsynta Talipotpalmen, som sägs blomma endast en gång under sin 60-åriga livstid. Res till Ganga Talo, den heligaste hinduiska platsen i Mauritius, som innehåller ett tempel tillägnat Lord Shiva. Titta på hisnande statyer som är över 30 meter höga. Besök sedan 7 Colored Earth, en samling sanddyner som kännetecknas av lager av färgad sand. Avslutar du med en tur till Chamarel Waterfalls, det största vattenfallet på Mauritius med en höjd på över 300 fot. Efteråt, transporteras tillbaka till ditt boende.

Privat sydtur med krokodilpark och sju färgad jord

Privat sydtur med krokodilpark och sju färgad jord

Börja er rundtur med upphämtning på ert hotell var som helst i Mauritius. Ni kommer att mötas och hälsas välkomna av vår guide och efter ombordstigning till ert bekväma fordon, åker ni sedan till ert första stopp. Därefter kör ni till Ganga Talao som är en kratersjö, ca 550 meter över havet. Ganga Talao är ett stort besöksmål i Mauritius, och många människor besöker platsen för att be, meditera eller bara för att promenera vid sjön och njuta av den vackra omgivande utsikten. Nästa stopp är Alexandra Falls som ligger ca 700 meter över havet och är en av de mest populära naturplatserna i Mauritius. Sedan går ni vidare till utsiktsplatsen Gorge Viewpoint med panoramautsikt över det turkosa havet. Sedan besöker ni Seven-Colored Earth som är ett naturfenomen och en framstående turistattraktion. Färgerna har utvecklats genom omvandling av basaltisk lava till lermineraler. Det är ett relativt stort område med sanddyner som består av sand i sju olika färger, ungefär rött, brunt, violett, grönt, blått, lila och gult. Det finns också en sköldpaddspark och en souvenirbutik. Efter en stund besöker ni Chamarel Waterfall, som utan tvekan är Mauritius högsta vattenfall med en enda droppe, ca 100 m högt. Turister kan välja att se vattenfallen från det övre däcket som ligger vid Chamarel Seven Colored Earth, eller under sig själv. Efteråt åker ni till en lokal restaurang för att njuta av en 3-rätters mauritisk lunch bestående av färska sallader, ris, soppor, kycklingcurry eller fisk och grönsaker. Därefter beger ni er till utsiktsplatsen Maconde. Det kommer att kännas som om ni befinner er "mitt i havet". Mellan Le Morne och Baie du Cap kommer du att kunna se en fantastisk kustutsikt från ovan på Maconde View Point. Du kommer att åka till Trou Aux Cerfs som är en av de berömda naturliga turistattraktionerna i Mauritius. Trou aux Cerfs krater är omgiven av ett stort område med frodig skog som består av inhemska växtarter och några gigantiska gröna tallar. Efteråt åker ni till Souillac för att se den häpnadsväckande utsikten över Gris-Gris. Du kommer att ha en fantastisk utsiktspunkt på klipporna och se vågorna slå mot flankerna. "Roche Qui Pleure" där om du tittar på klippan från rätt vinkel, kommer det att se ut som ett ansikte med tårar som ständigt strömmar ner, eftersom vågorna ständigt kraschar. Därefter åker ni till krokodilparken La Vanille där ni kan upptäcka den flora och fauna som är endemisk för Mauritius. Du får chansen att observera dessa djur i reservatet (enligt djurskyddslagen): nilkrokodiler, tenreker, ålar, leguaner och sköldpaddor från Madagaskar och Seychellerna. Du kommer att få se en samling fossil av djur som nu är utdöda, t.ex. dronten och elefantfågeln från Madagaskar. La Vanille Nature Park har också ett insektarium med en sällsynt samling arter från olika platser runt om i världen. Du kan observera nilkrokodiler i olika stadier av deras tillväxt. Resan söderut avslutas med transport tillbaka till hotellet

Chamarel 7 färger och vattenfall - exklusiv tur i sydväst

Chamarel 7 färger och vattenfall - exklusiv tur i sydväst

Resan börjar med upphämtning på ditt hotell / Airbnb var som helst i Mauritius. 1. Besök Trou aux Cerf-kratern. (Den vilande vulkanen i Mauritius där den frodiga vegetationen och tropiska växterna kommer att ta andan ur dig.) 2. Besök Mare aux Vacoas (den största reservoaren i Mauritius) 3. Fortsätt till Grand Bassin (det hinduiska templet och den heliga sjön) 4. Få se vilda apor i deras naturliga livsmiljö. 5. Utforska 7 Colored Earth Geopark och Chamaral vattenfall, 5. Besök ytterligare 2 vattenfall (Alexandra falls & Black River Gorge) 6. Möjlighet att äta lunch på Le chamarel Restaurant 7. Besök romdestilleriet i Chamarel (upplev tillverkningen av traditionell mauritisk rom) 8. Upplev Curious Corner (valfritt besök) 9. Besök utsiktsplatsen Gorge (få panoramautsikt över landsbygdslandskapet i Black River-distriktet och topparna på Le Morne Brabant-berget) 10. Efter dagsutflykten kör vi tillbaka till ditt hotell eller Airbnb.

Wild South West Private Tour med upphämtning

Wild South West Private Tour med upphämtning

Du kommer att bege dig till Trou Aux Cerfs, som är en krater omgiven av ett stort område med frodig skog bestående av inhemska växtarter och några gigantiska gröna tallar. Definitivt är en av de viktigaste höjdpunkterna 360-gradersutsikten över staden Curepipe och bergskedjan. Fortsätt till en lokal verkstad för modellering av flottan, som är känd för att designa historiska, handgjorda fartygsmodeller. Bläddra i museets samling, titta på när en hantverkare snickrar ett nytt projekt eller köp din egen souvenir för att få ett originellt reseminne. Efteråt kan du bege dig till Mare Aux Vacoas reservoar som har äran att vara den största reservoaren på ön och som samtidigt är ett ganska populärt stopp för turister som besöker södra delen av ön. Härifrån reser du till Grand Bassin, en helig sjö som ligger inbäddad runt en vulkankrater, förskönad med ett hinduiskt tempel där en berömd staty av Shiva står. Sedan är det dags att besöka Black River för en oförglömlig panoramautsikt, där du också kan få en glimt av Black River Gorge. Körningen fortsätter till Chamarel Village för att beundra det 90 meter höga Chamarel-vattenfallet och den märkliga 7-färgade jorden, ett naturfenomen som orsakas när basaltisk lava omvandlar lermineralen till livfulla nyanser av rött, brunt, violett, grönt, blått, lila och gult.

Mauritius: Privat sydvästlig 7-färgad jordtur och lunch

Mauritius: Privat sydvästlig 7-färgad jordtur och lunch

Utforska sydvästra Mauritius på denna natursköna dagstur med privat transport. Täck hela sydväst och njut av en traditionell lunch på Chamarel. Upptäck tunnland av böljande kullar, djupa dalar, spektakulära vattenfall och oöverträffad skönhet av flora och fauna i den sydvästra regionen. Börja din turné med en hotellhämtning var som helst i Mauritius. Gå till Souillac för att se den häpnadsväckande utsikten över Gris-Gris. Få utsikt över klipporna och se hur vågorna slår mot flankerna. Fortsätt till Ganga Talao som är en kratersjö, ca 550 meter över havet. Under ditt besök på denna heliga plats kommer du oundvikligen att bli imponerad av den gigantiska statyn av Lord Shiva. Kör till Alexandra Falls, för att beundra molnskogen Mt Cocotte och vattenfallet. Njut av en panoramautsikt över sydkusten med dess turkosa hav. Stanna för en fantastisk panoramautsikt över de ändlösa gröna sträckorna vid Gorge Viewpoint. Gå sedan till den häpnadsväckande utsiktspunkten Chamarel för att se byn Chamarel som ligger under dina ögon. Se den frodiga grönskan och det turkosa vattnet på sydvästra kusten med Le Morne Brabant till vänster och La Tourelle du Tamarin till höger. Gå sedan till en lokal restaurang för att njuta av en 3-rätters mauritisk lunch bestående av färska sallader, ris, soppor, kycklingcurry eller fisk och grönsaker. Besök den sjufärgade jorden som är ett naturfenomen och en framstående turistattraktion. Upptäck ett nästan overkligt, månliknande skådespel av regnbågsfärgade sanddyner. Se det högsta vattenfallet med en droppe i Mauritius, Chamarel-vattenfallet cirka 100 meter högt. Slutligen, bevittna en fantastisk kustutsikt från ovanför utsiktspunkten Maconde och beundra panoramautsikten över havet.

PRIVAT HELDAGSTUR I NORR OCH SÖDER

PRIVAT HELDAGSTUR I NORR OCH SÖDER

ITINERARY - Upphämtning 09:00 på hotellet eller annan angiven plats - Pamplemousses botaniska trädgård (entrébiljetter ingår ej) - Utsiktspunkt Marie Reine De La Paix - Port Louis basar och hamnområde - Vattenfallet Chamarel och jorden i sju färger (entrébiljetter ingår ej) - Rhumerie de Chamarel (på begäran, biljetter ingår ej) - Utsikt över Bennitier - Återlämning till upphämtningsplatsen kl. 17.00 Skapa underbara och glada minnen med dina nära och kära och ta Instagram-värdiga bilder. Vi presenterar de färgglada paraplyerna i Port-Louis, Mauritius huvudstad, och låter dig utforska de fantastiska platserna på norra delen av vår vackra ö, som Marie Reine De La Paix och dess panoramautsikt. Därefter har vi Pamplemousses botaniska trädgård med sin rika mångfald av 500 växtarter, monument, flora och fauna. Vi kommer att låta dig upptäcka södra delen av ön med sina pittoreska, fridfulla och charmiga platser. Genom att följa den 7-färgade jorden kommer naturälskare att kunna identifiera färger som rött, brunt, violett, grönt, blått, lila och gult, ett nästan surrealistiskt, månliknande skådespel av regnbågsfärgade sanddyner framför dina ögon. Le Morne Brabant är en historisk plats som bär på en exceptionell historia som symboliserar motståndet mot slaveriet, eftersom berget användes som tillflyktsort av slavar. Upptäck den fascinerande utsikten från västkusten. Boka dina skräddarsydda turer med våra vänliga och professionella förare. Du kommer att hämtas från ditt hotell, njuta av äventyret och släppas av på ditt hotell efter din resa.

Vandra i Le Morne och utforska sydväst (med transport)

Vandra i Le Morne och utforska sydväst (med transport)

**Notera: Denna tur är privat med undantag för den guidade vandringen i Le Morne, eftersom det kommer att finnas andra personer i din vandringsgrupp. Börja dagen med att klättra upp till toppen av den berömda Le Morne, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Du kommer att njuta av en guidad vandring på 3,5 till 4 timmar, som kommer att leda till hisnande vyer över Indiska oceanen och hela sydvästra Mauritius. Observera att en måttlig nivå av fysisk kondition krävs för att göra vandringen. Därefter har ni möjlighet att besöka den sydvästra delen av ön. Stanna till vid den berömda utsiktsplatsen Maconde, en av de mest fotograferbara platserna i Mauritius, där en skarp kurva i vägen leder till fantastiska vyer. Därefter kan du besöka den välkända Chamarel 7-Coloured Earth och Chamarel Falls. Förundras över de unikt bevarade, distinkta färgerna på platsen Coloured Earth och fallen, som faller över 100 meter, mitt i frodig vegetation. I slutet av dagen tar chauffören dig tillbaka till ditt hotell i din privata taxi.

Chamarel 7 färger och vattenfall - exklusiv tur i sydväst

Chamarel 7 färger och vattenfall - exklusiv tur i sydväst

Resan börjar med upphämtning på ditt hotell / Airbnb var som helst i Mauritius. 1. Besök Trou aux Cerf-kratern. (Den vilande vulkanen i Mauritius där den frodiga vegetationen och tropiska växterna kommer att ta andan ur dig.) 2. Besök Mare aux Vacoas (den största reservoaren i Mauritius) 3. Fortsätt till Grand Bassin (det hinduiska templet och den heliga sjön) 4. Få se vilda apor i deras naturliga livsmiljö. 5. Utforska 7 Colored Earth Geopark och Chamaral vattenfall, 5. Besök ytterligare 2 vattenfall (Alexandra falls & Black River Gorge) 6. Möjlighet att äta lunch på Le chamarel Restaurant 7. Besök romdestilleriet i Chamarel (upplev tillverkningen av traditionell mauritisk rom) 8. Upplev Curious Corner (valfritt besök) 9. Besök utsiktsplatsen Gorge (få panoramautsikt över landsbygdslandskapet i Black River-distriktet och topparna på Le Morne Brabant-berget) 10. Efter dagsutflykten kör vi tillbaka till ditt hotell eller Airbnb.

Alla aktiviteter

23 aktiviteter hittades
Sortera efter:

De mest populära sevärdheterna i Chamarel

Att göra i Chamarel Waterfall

Städer i Mauritius

Chamarel Waterfall: Fler aktiviteter och sevärdheter

Chamarel Waterfall: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Chamarel Waterfall

Samlat omdöme

4.8
(854 recensioner)

Väldigt lärorikt varit detta privata dagstur . Vi fick mycket informationer om den vackra. Mauritius natur, koltur och traditioner. Föraren var mycket vänligt, kunnigt och informativt. Han få fem stjärnor av fem.

Trevlig rundtur, Dina var en bra guide och berättade mycket. Vi hade lite otur med vädret, men allt som allt rekommenderades turnén starkt.

Vår reseguide, Minta, gav oss en mycket händelserik dag. Här lärde vi oss mycket om landet och dess folk samt Mauritius historia.

Fantastiskt att se sydväst och lära sig så mycket om Mauritius i processen. Fantastisk turné alltihop :)

Guiden berättade mycket om landet och människorna och målen var intressanta och balanserade.