Saker att göra i
Chamarel

Våra mest rekommenderade saker att göra i Chamarel

Chamarel: Inträdesbiljett till 7 Coloured Earth Geopark

Chamarel: Inträdesbiljett till 7 Coloured Earth Geopark

Besök Original 7 Coloured Earth i Chamarel och njut av det månliknande skådespelet med röda, bruna, violetta, gröna, blå, lila och gula sanddyner mitt i den frodiga gröna vegetationen, med bergskedjan Black River i bakgrunden. På vägen till 7 Coloured Earth kan du också beundra det majestätiska vattenfallet Chamarel Waterfall, det högsta vattenfallet i Mauritius med en droppe på ca 100 meter. Du kan också vandra till sköldpaddsparken för att se sköldpaddorna Toto, Tizean, Rosette, Nini, Tizom och Tifam på nära håll - en fantastisk aktivitet för hela familjen. Arten kommer ursprungligen från Aldabra på Seychellerna och kan bli upp till 1 meter lång med en genomsnittlig livslängd på mer än 150 år. Under ditt besök i geoparken kan du också stanna till för ett mellanmål eller lunch i Coffee Shop. Där hittar du temaprodukter som de sjufärgade makronerna eller Gourmet Popsicles. I Coffee Shop serveras också Chamarel Coffee, det enda lokalt odlade och rostade kaffet i Mauritius. Smaken är unik ... kanske för att det odlas på vulkanisk mark.

Mauritius: Privat rundtur med höjdpunkter på sydvästkusten

Mauritius: Privat rundtur med höjdpunkter på sydvästkusten

::: ITINERARY - Upphämtning på hotellet eller annan angiven plats kl. 09:00 - Le port (fartygsmodell) - Kratern Trou aux Cerfs - Grand Bassin känd som Ganga Talao - Alexandra vattenfall - Svarta flodens ravin - Chamarel 7 colour earth och vattenfall (entréavgifter ingår ej) - Utsikt över Benitier - Släpp vid 17:00 vid upphämtningsplatsen Obs: Föraren kan stanna vid Chamarel Rum Distillery om tid finns, biljetter ingår inte. (endast på begäran) Se sevärdheterna i södra Mauritius med en privat chaufför och guide på en heldagstur som är exklusiv för dig och din grupp. Fortsätt till bergsbyn Chamarel för att titta på de fantastiska sanddynerna i olika färger vid Seven Coloured Earths. Få panoramautsikt över det lantliga landskapet i Black River-distriktet och topparna på berget Le Morne Brabant. Besök utsiktspunkten Alexandra Falls i Gorges nationalpark och titta sedan in i en gammal vulkankrater vid Trou Aux Cerfs, där den frodiga vegetationen och de tropiska växterna får dig att tappa andan. Avsluta med en tur till kratersjön Grand Bassin - även känd som Ganga Talao - för att se statyer av olika gudar som är heliga för hinduer.

Mauritius: Exklusiv rundtur i sydvästra Mauritius

Mauritius: Exklusiv rundtur i sydvästra Mauritius

De ikoniska stoppen inkluderar: -Trou aux Cerfs, en utdöd krater med utsikt över staden Curepipe och med panoramautsikt över -Floreal -Curepipe: Den näst största staden på ön, centralt belägen i Mauritius, även känd som "La Ville Lumière" ("Ljusstaden") eftersom det var den första staden på ön som drevs med elektricitet. Curepipe betyder översatt "rengöring av röret". Bara några minuter från Curepipe ligger Floreal Square, en vacker plats att shoppa på. Här finns taxfree smycken, Floreal Square för textil, Voilier de L'Océan för fartygsmodeller och lokala souvenirbutiker... -Grand Bassin: En sjö belägen i ett bergsområde, djupt inne i Mauritius frodiga landskap. Det är den heligaste hinduiska platsen på ön och många pilgrimer vandrar från sina hem för att hämta vatten och offra till Lord Shiva under Maha Shivaratri-firandet. -Alexandra Falls: Alexandra Falls är verkligen en av de mest emblematiska och populära platserna på ön. Alexandra Falls är inte bara känt för sin hisnande skönhet, utan erbjuder också besökare chansen att leva en unik upplevelse med naturen. -Black River Gorges: En 6 500 hektar stor park som förklarades som naturreservat 1994 och är den största nationalparken i Mauritius. Från Plaine Champagne på den centrala platån har man en hisnande utsikt över Black River Gorges där vi skyddar en stor del av de återstående inhemska skogarna på Mauritius. -Chamarel Sjufärgad jord: Skapad av vulkaniska stenar som svalnat vid olika temperaturer och ger sluttningar med mönster av olika färger. Ett omnämnande av de magnifika Chamarel-fallen!

Mauritius - privat rundtur Privat tur i sydvästra delen med lunch

Mauritius - privat rundtur Privat tur i sydvästra delen med lunch

Efter upphämtning från hotellet besöker ni staden Curepipe och Floreal. Ni besöker kratern Trou aux Cerfs och Indu-templet i Grand Bassin. Här får du chansen att lära dig mer om Indu-kulturen och traditionerna och hur de lever kvar i det moderna Mauritius-samhället. Härifrån kör ni sedan till Black River, där ni kan beundra fantastiska landskap och utsikt över bergen. Slutligen reser ni till Chamarel, där ni besöker vattenfallen, parken Seven Coloured Earths och besöker jättesköldpaddorna i parken. Härifrån kör ni tillbaka till ert hotell, där ni blir avsläppta. Under dagsturen kommer du att stoppas på vår lokala mauritiska restaurang för att upptäcka våra mauritiska rätter som ingår i detta paket.

Mauritius: Privat dagstur i sydväst

Mauritius: Privat dagstur i sydväst

Upptäck Mauritius södra region på en privat dagsutflykt med hämtning och lämning över hela ön. Beundra den spektakulära utsikten över vulkankratern Trou aux Cerfs, bergslandskap, vattenfall, öns flora och fauna, hindutemplet Grand Bassin och upplev en utsökt romprovning. Börja ditt äventyr på ditt hotell med en bekväm upphämtningstjänst. Beroende på var du bor åker du till Trou aux Cerfs-kratern för att se den utdöda vulkanen, som nu har övertagits av frodig skog. Förundras över inhemska växtarter, gigantiska gröna tallar och fascineras av 360-gradersutsikten över staden Curepipe och bergskedjorna. Fortsätt till Grand Bassin för att utforska det hinduiska templet som är omgivet av en kratersjö. Lär dig mer om den hinduiska kulturen i Mauritius i närvaro av Ganga Talao. Fortsätt till utsiktsplatsen Black River Gorges för att beundra den natursköna panoramautsikten över öns södra landskap och berg, tillsammans med den fantastiska utsikten över Alexandra-vattenfallet. Stanna till och ät lunch på en lokal restaurang och njut av en 3-rätters mauritisk måltid bestående av färska sallader, ris, soppor, kycklingcurry eller fisk och grönsaker. Gör ett sista stopp vid 7 Colored Earths i Chamarel för att se det 100 meter höga vattenfallet, det högsta vattenfallet i Mauritius. Alternativt kan du besöka Valley des Couleurs i Chamouny för att se den 23 färgade jorden, tillsammans med massor av lokala aktiviteter. Avsluta äventyret med en bilresa tillbaka till hotellet. VIKTIGT MEDDELANDE FRÅN OCH MED DEN 16 MARS 2024 KOMMER VÄGEN TILL RHUMERIEFABRIKEN OCH DE SJU JORDFÄRGERNA ATT VARA STÄNGD. PÅ GRUND AV VÄGARBETE. EFTERSOM VÄGEN KOMMER ATT VARA NÄRA OMDIRIGERAR VI ALLA KUNDER TILL 23 FÄRG PÅ JORDEN. TILLS NYTT MEDDELANDE

Mauritius: Privat sydtur med upphämtning

Mauritius: Privat sydtur med upphämtning

Utforska Mauritius sydkust och västra inland på en privat dagstur med upphämtning från hela ön. Bli imponerad av den vulkaniska kratern trou aux cerfs, beundra den imponerande skönheten Grand Bassin Hindu Temple, se fantastiska bergslandskap, lyssna på kaskaderande vattenfall och den rika flora och fauna som gör denna ö till ett tropiskt paradis. Ditt äventyr börjar på ditt hotell där du kommer att hämtas och sedan tas till staden Curepipe och Floreal, båda kända för sin koloniala franska arkitektur. Efteråt kör du till toppen av Trou aux Cerfs-kratern för att se en utdöd vulkan som nu är bevuxen med naturen som har återvunnit den en gång utdöda vulkanen. Fördjupa dig i skönheten i inhemska växtarter, höga gröna tallar och bli fängslad av panoramautsikten 360-graders utsikt över staden Curepipe och de majestätiska bergskedjorna. . Gå sedan till Lord Shiva, Grand Bassin Hindu Temple som är omgiven av kratersjön Ganga Talao. Här har du chansen att lära dig om hinduisk kultur och traditioner och hur de kvarstår i det moderna Mauritius-samhället. Från templet kör sedan till Black River Gorges National Park och Alexandra Waterfall för att beundra de hisnande panoramabilderna över öns södra landskap och berg. För att avsluta ditt äventyr med ett sista stopp vid La Valley des Couleurs i Chamouny, där det 23 färgade jordundret väntar, kompletterat med en rad lokala aktiviteter. Din resa avslutas med en naturskön bilresa tillbaka till ditt hotell och lämnar dig med omhuldade minnen från en förtrollande dag i Mauritius.

Mauritius: Hel dags rundtur med privat chaufför

Mauritius: Hel dags rundtur med privat chaufför

Upplev det bästa som Mauritius har att erbjuda under en heldag med en bekväm bil och en erfaren privatchaufför från trakten. Planera din egen resrutt med hjälp av din chaufför och se de platser som du vill besöka allra mest. Detta är den perfekta chansen att upptäcka öns vackra natur. Denna privata utflykt varar i ungefär åtta timmar, vilket är tillräckligt med tid för att utforska en stor del av Mauritius. Din chaufför kan rekommendera de bästa restaurangerna för att provsmaka landets kök när det är dags för lunch. Observera att det finns engelsk-, tysk- och fransktalande chaufförer.

Mauritius: UNESCO-ekovandring till Le Morne

Mauritius: UNESCO-ekovandring till Le Morne

Ett fyrhjulsdrivet fordon tar dig från den utsedda mötesplatsen genom en privat egendom där hjortar, vildsvin och flera fågelarter, som inkluderar fasan, vaktel och pärlhöna, bor. Börja vandringen och passera längs bergets nordvästra bas, som tillåter för två panorama perspektiv över berget som kan uppskattas av de nordvästra och sydöstra flankerna. Den inledande vandringen följer en böljande stig som är utformad för att värma upp dina muskler och höjer din puls innan klättringen börjar. På 340 meter över havet har du en säkerhetsgenomgång innan den första av de fyra klättringsdelarna. Det finns en sektion på 70 meter, 25 meter, 15 meter och 10 meter. De erbjuder de mest spektakulära utsikterna över de frodiga bergskedjorna i Chamarel, samt fantastiska utsikter över en vacker lagun över både de nordvästra och sydöstra kusterna som sträcker sig framför dig till horisonten. Olika vilopunkter erbjuder en unik möjlighet för laget att ta minnesvärda fotografier av dig och din familj så att den unika upplevelsen aldrig glöms bort. Anländ till toppen av V med en rättvis belöning för alla dina ansträngningar och hårda arbete då utsikterna klart är värt det. Laget erbjuder dig ytterligare information, medan du tar fotografier och ger dig möjligheten för att ta en paus och uppskatta platsen och dess fantastiska omgivningar. Vandringen nedför berget börjar under det vakande ögat av ett erfaret och professionellt lag. Återvänd till mötesplatsen och bege dig sedan mot ditt boende. 

Mauritius: Wild Southwest heldagstur med lunch

Mauritius: Wild Southwest heldagstur med lunch

Njut av en naturskön rundtur i det vilda landskapet i sydvästra Mauritius och smaka på den lokala rommen innan du äter en utsökt lunch på en restaurang. Se den vulkaniska kratern Trou Aux Cerfs, vattenfallet Chamarel, den sjufärgade jorden, La Rhumerie de Chamarel och mycket mer med en guide.  Besök skeppsmodellfabriken i Curepipe där hantverkarna är skickliga på miniatyrisering och tekniker för repliker. Du kommer sedan att bege dig till den heliga sjön Grand Bassin, som är den viktigaste gudstjänstplatsen för mauritiska hinduer, och du gör en kort biltur till Black River Gorges och stannar till vid Black River View Point för att se öns endemiska flora och fauna. Besök La Rhumerie de Chamarel för att lära dig om de olika stegen som är inblandade i att göra lokala den rommen innan du provsmakar slutprodukten! En läcker gourmetlunch serveras sedan på en lokal restaurang. Efter lunch fortsätter vi till Chamarel Village för att beundra det 90 meter höga Chamarel-vattenfallet och den märkliga 7-färgade jorden, ett naturfenomen som uppstår när basaltisk lava omvandlar lermineralen till livfulla nyanser av rött, brunt, violett, grönt, blått, lila och gult. Ta en slingrande biltur till Mauritius sydvästra hörn och njut av körningen genom Macondé Bridge för panoramautsikt över Baie Du Cap-floden.

Mauritius: Privat Instagram-dagsutflykt

Mauritius: Privat Instagram-dagsutflykt

Besök de mest Instagram-värdiga platserna på med en rutt skräddarsydd för dig med denna dagsutflykt med bil i Mauritius. Upptäck de livfulla färgerna på lokala marknader och botaniska trädgårdar. Se ett tempel i Ganga Talo, flerfärgade sanddyner och Chamarel Falls. Bli upphämtad från ditt hotell i Mauritius och bege dig ut på ett heldagsäventyr i en bekväm bil. Stanna till vid Umbrella Square i Port Louis och promenera genom livliga marknader som skuggas av en mängd färgglada parasoller. Gå till Pamplemousses botaniska trädgård, som är hemvist för cirka 500 växtarter från hela världen, inklusive den sällsynta Talipotpalmen, som sägs blomma endast en gång under sin 60-åriga livstid. Res till Ganga Talo, den heligaste hinduiska platsen i Mauritius, som innehåller ett tempel tillägnat Lord Shiva. Titta på hisnande statyer som är över 30 meter höga. Besök sedan 7 Colored Earth, en samling sanddyner som kännetecknas av lager av färgad sand. Avslutar du med en tur till Chamarel Waterfalls, det största vattenfallet på Mauritius med en höjd på över 300 fot. Efteråt, transporteras tillbaka till ditt boende.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Chamarel

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Chamarel?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Chamarel:

Sevärdheterna i Chamarel du inte bör missa

De mest populära sevärdheterna i Chamarel

Att göra i Chamarel

Städer i Mauritius

Chamarel: Fler aktiviteter och sevärdheter

Chamarel: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Chamarel

Samlat omdöme

4.7
(1 867 recensioner)

Vi hade en fantastisk rundtur vår förare gjorde ett fantastiskt jobb. han var mycket kunnig. Han är en stor förare i trafiken och kände till ön och alla platser. Han gav bra förslag på saker att se och göra. Vi hade en fantastisk lunch på ett ställe han rekommenderade. Hans kunskap om ön... dess kultur, historia, religion, regering var mycket informativ. Vi skulle definitivt rekommendera honom, han är bäst.

Väldigt imponerande. Utsikten är överväldigande. Ont i musklerna för mig var oundvikligt 😁. Och däremellan fick Bryn ge mig lite mod. Det var lite brant och högt på några ställen. Den sista branta tredjedelen med klättringspartier tar bara 30 minuter. Förresten, att gå ner är mycket lättare 😉👍

Väldigt lärorikt varit detta privata dagstur . Vi fick mycket informationer om den vackra. Mauritius natur, koltur och traditioner. Föraren var mycket vänligt, kunnigt och informativt. Han få fem stjärnor av fem.

Ärligt talat bara fantastiskt!!!! Vissa människor där sa till oss att du inte behöver en guide ... osv. Men ärligt talat om du behöver en guide! Bryn är en fantastisk guide jag rekommenderar honom 100%

det var verkligen magiskt och exceptionellt. perfekt väder och sedan en toppguide, rekommenderar jag med slutna ögon :) det är väldigt vackert!