Saker att göra i
Cesky Krumlov

Våra mest rekommenderade saker att göra i Cesky Krumlov

Från Prag: Hel dags utflykt till Český Krumlov

1. Från Prag: Hel dags utflykt till Český Krumlov

Český Krumlov, en medeltida stad i södra Böhmen, behåller sin sagoliknande atmosfär även idag och det är enkelt att förstå varför Unesco inkluderade staden på listan över kulturarv. Guiden leder vägen längs de smala, vindlande gatorna i stadens historiska centrum där du kan beundra byggnader (med ursprung hos nobla familjer som Rožmberk, Eggenberg, and Schwarzenberg) från Gotiken, Renässansen och Barocken. Besök det berömda slottet, det näst största i Tjeckien (biljetter kan köpas på plats). Du får se möbler som är flera århundraden gamla, konstverk, gobelänger och utsökt utsmyckade vapen samt världens äldsta och välbevarade barockteater.

Från Prag: Dagsutflykt till Český Krumlov och České Budějovice

2. Från Prag: Dagsutflykt till Český Krumlov och České Budějovice

Besök de historiskt rika och pittoreska städerna Cesky Krumlov och Ceske Budejovice på en dagsutflykt från Prag. Res genom södra Böhmen i ett luftkonditionerat fordon med en guide. Besök slottet Cesky Krumlov (april-oktober) och ät lunch på en historisk restaurang. Njut av en naturskön resa från Prag genom södra Böhmen i Tjeckien. Först åker du till Cesky Krumlov, som finns med på UNESCO:s världsarvslista och har över 300 historiska byggnader. Njut av utsikten över staden som domineras av ett enormt slott och kyrkan St Vitus. Fortsätt till Ceske Budejovice och se dess unika historiska torg, kantat av renässans- och barockhus. Efter en heldag i södra Böhmen kan du luta dig tillbaka och njuta av den natursköna landsbygden på vägen tillbaka till Prag.

Från Prag: Resa med all inclusive till Český Krumlov

3. Från Prag: Resa med all inclusive till Český Krumlov

Upptäck det bästa av Český Krumlov på en dagsutflykt från Prag. Gå genom stadens charmiga gator, lär dig om dess historia och besök dess slott. Välj från en mängd olika resealternativ som bäst passar dina behov, inklusive alternativ för hotellhämtning. Lämna Prag och ge dig ut för att upptäcka Český Krumlov. Hör om stadens historia från din guide när du går genom dess vackra gränder. Förbättra din rundtur med möjligheten att besöka det största slottet i Tjeckien. Utforska dess vackra barockträdgårdar med dess unika roterande auditorium. På eftermiddagen kan du njuta av ledig tid och få tips från din guide. Efter rundturen kan du luta dig tillbaka och beundra den natursköna landsbygden på vägen tillbaka till Prag. Bli avsläppt tillbaka på ditt hotell eller i stadens centrum.

Český Krumlov: Flodkryssning med träflotte

4. Český Krumlov: Flodkryssning med träflotte

Slappna av och se några av Český Krumlovs mest kända landmärken när du seglar nerför floden Vltava på en 50-minuters kryssning ombord på en träflotte med livekommentarer och en valfri drink. Åk från Parkáns hamn och driv längs floden Vltava och beundra Český Krumlovs judiska synagoga, kyrkan St Vitus, K, Egon Schiele Art Centrum, Krumlovs slott och stadens historiska bryggeri. Följ med två skeppare som ger dig livekommentarer om de platser du kommer att se längs den natursköna rutten. Stanna i hamnen vid Krumlovské Benátky, som översätts till Krumlovs Venedig, och njut av en gratis drink efter eget val, inklusive öl, vin, läsk, te eller kaffe.

Český Krumlov: 2 timmars privat rundvandring med guide

5. Český Krumlov: 2 timmars privat rundvandring med guide

Utforska de mest ikoniska höjdpunkterna i Český Krumlov tillsammans med en lokal professionell guide och lär dig mer om stadens fascinerande historia och fascinerande medeltida arkitektur. Besök Český Krumlovs mest berömda platser, bland annat huvudtorget, St Vitus-kyrkan, Barberbron, Mantelbron och Björngraven. Beundra de otroliga medeltidshusen i Gamla stan, Latrán-kvarteren och de många slottsgårdarna som finns utspridda runtomkring. Njut sedan av den fantastiska utsikten över staden från några av de upphöjda terrasserna längs rundturen. Ta en romantisk promenad genom de smala och krokiga gatorna och se de medeltida husen luta sig mot varandra, du kan verkligen föreställa dig den historia och de sevärdheter som dessa hus har bevittnat under åren sedan de byggdes. Efter rundturen har du möjlighet att besöka Český Krumlov-slottets inre och din guide hjälper dig att välja rätt tur med de bästa biljetterna.

Från Prag: Cesky Krumlov med buss

6. Från Prag: Cesky Krumlov med buss

Du är inbjuden att besöka den pittoreska medeltida staden Český Krumlov, som ligger i det natursköna södra Böhmen längs floden Vltava. Staden grundades på 1200-talet och har behållit sin tidigare medeltida karaktär. Český Krumlovs slott är det näst största i landet efter Pragborgen. Det var också säte för de mäktiga familjerna Rozmberk och Schwarzenberg och rymmer nu rika historiska samlingar. I slottsträdgården får du inte missa den unika slottsteatern från 1700-talet. Du kommer också att ha tid att ta en paus på en av de många eleganta och mysiga pubarna. Under vintersäsongen ingår lunch i stället för inträdesavgift till slottet.

Privat dagsutflykt till Cesky Krumlov från Prag

7. Privat dagsutflykt till Cesky Krumlov från Prag

Cesky Krumlov är en av Böhmens vackraste städer och är ett levande galleri av eleganta byggnader från renässanstiden med charmiga kaféer, pubar, restauranger, butiker och gallerier. År 1992 upptogs staden på UNESCO:s världsarvslista. Med hjälp av en professionell chaufför-guide kan du bekanta dig med Cesky Krumlov. Staden har varit livlig sedan medeltiden, och det historiska centrumet är utsökt bevarat. Marschera sedan till Krumlovs slott för en smak av renässansen. Krumlovs slott är det näst största i Böhmen, efter Prags slott. Denna juvel lockar besökare från hela världen. (Slottet är stängt från 31 oktober till 21 mars; vi kan besöka staden Ceske Budejovice längs vägen istället). Senare äter ni lunch på en av de lokala pubarna eller restaurangerna, där ni kan njuta av det lokala ölet Eggenberg. Du kan utforska i din egen takt och spara tid för souvenirshopping om du vill. Om ni slutar tidigt har ni också möjlighet att lägga till den närliggande staden Ceske Budejovice till er rundtur.

Från Prag: Český Krumlov heldagstur med upphämtning

8. Från Prag: Český Krumlov heldagstur med upphämtning

Upptäck Český Krumlov, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, på en heldagsutflykt från Prag. Gå på en guidad rundtur i slottet och dess innergårdar och njut sedan av ledig tid för att utforska Gamla stan i din egen takt. Börja din tur med bekväm upphämtning vid ditt boende i stadens centrum. Koppla sedan av i luftkonditionerad komfort medan du kör i cirka 2 timmar till Český Krumlov och njuter av utsikten över den tjeckiska landsbygden på vägen. Vid ankomsten till Český Krumlov följer du din guide Filip uppför en kort kulle till slottet. Vandra runt på slottets alla innergårdar medan du lyssnar på historiska berättelser och besöker de bästa platserna för att ta bilder. Från slottet går ni ner till floden och över en bro för att komma till en medeltida restaurang. Stanna här för lunch på egen bekostnad eller fortsätt till Gamla stan för att äta där om du föredrar det. Efter lunchen har du tid på egen hand att utforska den pittoreska Gamla stan. Din guide kommer att ge dig rekommendationer om vad du bör se och var du kan shoppa. När ni har upptäckt Gamla stan återvänder ni till Prag där ni släpps av vid ert boende.

Cesky Krumlov: Privat 2 timmars stadsvandring

9. Cesky Krumlov: Privat 2 timmars stadsvandring

Lär dig mer om Cesky Krumlovs gamla stad: en unik andlig plats med legendariska historiska personer och gamla hus. Lär dig om människorna och legenderna som gör denna stad så unik, och hör historien om denna speciella UNESCO-skyddade stad. Utforska labyrinten av kullerstensbelagda medeltida gator, dolda vrår och kanske några överraskningar. Vår 2 timmar långa rundtur är fullspäckad med de bästa platserna och ljuden i denna märkliga stad. Vi kommer att vandra i stads- och slottsområdet och se platser som jesuiternas före detta residenssal, den gotiska kyrkan St Vit och stadens före detta bryggeri. Utforska dessa platser och många fler på vår privata stadsvandring i Cesky Krumlov.

Cesky Krumlov : Självguidad höjdpunkter Scavenger Hunt & Tour

10. Cesky Krumlov : Självguidad höjdpunkter Scavenger Hunt & Tour

Lär känna Cesky Krumlov i din egen takt på denna interaktiva skattjaktsvandring som spelas på din telefon. Lös gåtor, interagera med de viktigaste attraktionerna i staden och ta del av intressanta fakta och legender. En perfekt utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en bra teambuilding-aktivitet. När du har laddat ner skattjaktsturen på din mobila enhet kan du använda mobilappen och integrerade kartor för att nå 10 av Cesky Krumlovs viktigaste attraktioner till fots. Vid varje stopp kan du lära dig mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du tar dig till den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp rätt kod och avslöja nästa destination i spelet Stadssightseeing. Vid varje stopp kan du lära dig mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp rätt kod och avslöja nästa destination på turen. Starta aktiviteten när du vill och njut av flexibiliteten att pausa ditt spel när som helst för att ta en paus, knäppa de perfekta bilderna, stanna för lunch eller besöka ett museum. Välj att fortsätta turen senare eller spara resten till en annan dag. I den historiefyllda staden Cesky Krumlov kommer du först att besöka det vackra Kláštery Český Krumlov. Sedan det unika slottstornet Český Krumlov och därefter det oersättliga Lazebnický Most. Denna underbara rutt fortsätter till Sankt Vitus kyrka. Som ett femte stopp hittar du fontänen och pestkolonnen. När du fortsätter din promenad genom staden hittar du det intressanta vaxmuseet. Egon Schiele Art Centrum får naturligtvis inte saknas på denna rundtur. Dessutom kommer du också att beundra Cloak Bridge . Den näst sista destinationen är den avundsvärda Zámecký-parken. Som pricken över i:et på denna unika rundtur kan vi inte missa statsborgen och slottet. Ladda ner appen ''World City Trail'' från butiken. Starta sedan din tur och njut!

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Cesky Krumlov

Från Prag: Hel dags utflykt till Český Krumlov

Från Prag: Hel dags utflykt till Český Krumlov

Český Krumlov, en medeltida stad i södra Böhmen, behåller sin sagoliknande atmosfär även idag och det är enkelt att förstå varför Unesco inkluderade staden på listan över kulturarv. Guiden leder vägen längs de smala, vindlande gatorna i stadens historiska centrum där du kan beundra byggnader (med ursprung hos nobla familjer som Rožmberk, Eggenberg, and Schwarzenberg) från Gotiken, Renässansen och Barocken. Besök det berömda slottet, det näst största i Tjeckien (biljetter kan köpas på plats). Du får se möbler som är flera århundraden gamla, konstverk, gobelänger och utsökt utsmyckade vapen samt världens äldsta och välbevarade barockteater.

Från Prag: Dagsutflykt till Český Krumlov och České Budějovice

Från Prag: Dagsutflykt till Český Krumlov och České Budějovice

Besök de historiskt rika och pittoreska städerna Cesky Krumlov och Ceske Budejovice på en dagsutflykt från Prag. Res genom södra Böhmen i ett luftkonditionerat fordon med en guide. Besök slottet Cesky Krumlov (april-oktober) och ät lunch på en historisk restaurang. Njut av en naturskön resa från Prag genom södra Böhmen i Tjeckien. Först åker du till Cesky Krumlov, som finns med på UNESCO:s världsarvslista och har över 300 historiska byggnader. Njut av utsikten över staden som domineras av ett enormt slott och kyrkan St Vitus. Fortsätt till Ceske Budejovice och se dess unika historiska torg, kantat av renässans- och barockhus. Efter en heldag i södra Böhmen kan du luta dig tillbaka och njuta av den natursköna landsbygden på vägen tillbaka till Prag.

Från Prag: Resa med all inclusive till Český Krumlov

Från Prag: Resa med all inclusive till Český Krumlov

Upptäck det bästa av Český Krumlov på en dagsutflykt från Prag. Gå genom stadens charmiga gator, lär dig om dess historia och besök dess slott. Välj från en mängd olika resealternativ som bäst passar dina behov, inklusive alternativ för hotellhämtning. Lämna Prag och ge dig ut för att upptäcka Český Krumlov. Hör om stadens historia från din guide när du går genom dess vackra gränder. Förbättra din rundtur med möjligheten att besöka det största slottet i Tjeckien. Utforska dess vackra barockträdgårdar med dess unika roterande auditorium. På eftermiddagen kan du njuta av ledig tid och få tips från din guide. Efter rundturen kan du luta dig tillbaka och beundra den natursköna landsbygden på vägen tillbaka till Prag. Bli avsläppt tillbaka på ditt hotell eller i stadens centrum.

Český Krumlov: Flodkryssning med träflotte

Český Krumlov: Flodkryssning med träflotte

Slappna av och se några av Český Krumlovs mest kända landmärken när du seglar nerför floden Vltava på en 50-minuters kryssning ombord på en träflotte med livekommentarer och en valfri drink. Åk från Parkáns hamn och driv längs floden Vltava och beundra Český Krumlovs judiska synagoga, kyrkan St Vitus, K, Egon Schiele Art Centrum, Krumlovs slott och stadens historiska bryggeri. Följ med två skeppare som ger dig livekommentarer om de platser du kommer att se längs den natursköna rutten. Stanna i hamnen vid Krumlovské Benátky, som översätts till Krumlovs Venedig, och njut av en gratis drink efter eget val, inklusive öl, vin, läsk, te eller kaffe.

Český Krumlov: 2 timmars privat rundvandring med guide

Český Krumlov: 2 timmars privat rundvandring med guide

Utforska de mest ikoniska höjdpunkterna i Český Krumlov tillsammans med en lokal professionell guide och lär dig mer om stadens fascinerande historia och fascinerande medeltida arkitektur. Besök Český Krumlovs mest berömda platser, bland annat huvudtorget, St Vitus-kyrkan, Barberbron, Mantelbron och Björngraven. Beundra de otroliga medeltidshusen i Gamla stan, Latrán-kvarteren och de många slottsgårdarna som finns utspridda runtomkring. Njut sedan av den fantastiska utsikten över staden från några av de upphöjda terrasserna längs rundturen. Ta en romantisk promenad genom de smala och krokiga gatorna och se de medeltida husen luta sig mot varandra, du kan verkligen föreställa dig den historia och de sevärdheter som dessa hus har bevittnat under åren sedan de byggdes. Efter rundturen har du möjlighet att besöka Český Krumlov-slottets inre och din guide hjälper dig att välja rätt tur med de bästa biljetterna.

Från Prag: Cesky Krumlov med buss

Från Prag: Cesky Krumlov med buss

Du är inbjuden att besöka den pittoreska medeltida staden Český Krumlov, som ligger i det natursköna södra Böhmen längs floden Vltava. Staden grundades på 1200-talet och har behållit sin tidigare medeltida karaktär. Český Krumlovs slott är det näst största i landet efter Pragborgen. Det var också säte för de mäktiga familjerna Rozmberk och Schwarzenberg och rymmer nu rika historiska samlingar. I slottsträdgården får du inte missa den unika slottsteatern från 1700-talet. Du kommer också att ha tid att ta en paus på en av de många eleganta och mysiga pubarna. Under vintersäsongen ingår lunch i stället för inträdesavgift till slottet.

Privat dagsutflykt till Cesky Krumlov från Prag

Privat dagsutflykt till Cesky Krumlov från Prag

Cesky Krumlov är en av Böhmens vackraste städer och är ett levande galleri av eleganta byggnader från renässanstiden med charmiga kaféer, pubar, restauranger, butiker och gallerier. År 1992 upptogs staden på UNESCO:s världsarvslista. Med hjälp av en professionell chaufför-guide kan du bekanta dig med Cesky Krumlov. Staden har varit livlig sedan medeltiden, och det historiska centrumet är utsökt bevarat. Marschera sedan till Krumlovs slott för en smak av renässansen. Krumlovs slott är det näst största i Böhmen, efter Prags slott. Denna juvel lockar besökare från hela världen. (Slottet är stängt från 31 oktober till 21 mars; vi kan besöka staden Ceske Budejovice längs vägen istället). Senare äter ni lunch på en av de lokala pubarna eller restaurangerna, där ni kan njuta av det lokala ölet Eggenberg. Du kan utforska i din egen takt och spara tid för souvenirshopping om du vill. Om ni slutar tidigt har ni också möjlighet att lägga till den närliggande staden Ceske Budejovice till er rundtur.

Från Prag: Český Krumlov heldagstur med upphämtning

Från Prag: Český Krumlov heldagstur med upphämtning

Upptäck Český Krumlov, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, på en heldagsutflykt från Prag. Gå på en guidad rundtur i slottet och dess innergårdar och njut sedan av ledig tid för att utforska Gamla stan i din egen takt. Börja din tur med bekväm upphämtning vid ditt boende i stadens centrum. Koppla sedan av i luftkonditionerad komfort medan du kör i cirka 2 timmar till Český Krumlov och njuter av utsikten över den tjeckiska landsbygden på vägen. Vid ankomsten till Český Krumlov följer du din guide Filip uppför en kort kulle till slottet. Vandra runt på slottets alla innergårdar medan du lyssnar på historiska berättelser och besöker de bästa platserna för att ta bilder. Från slottet går ni ner till floden och över en bro för att komma till en medeltida restaurang. Stanna här för lunch på egen bekostnad eller fortsätt till Gamla stan för att äta där om du föredrar det. Efter lunchen har du tid på egen hand att utforska den pittoreska Gamla stan. Din guide kommer att ge dig rekommendationer om vad du bör se och var du kan shoppa. När ni har upptäckt Gamla stan återvänder ni till Prag där ni släpps av vid ert boende.

Cesky Krumlov: Privat 2 timmars stadsvandring

Cesky Krumlov: Privat 2 timmars stadsvandring

Lär dig mer om Cesky Krumlovs gamla stad: en unik andlig plats med legendariska historiska personer och gamla hus. Lär dig om människorna och legenderna som gör denna stad så unik, och hör historien om denna speciella UNESCO-skyddade stad. Utforska labyrinten av kullerstensbelagda medeltida gator, dolda vrår och kanske några överraskningar. Vår 2 timmar långa rundtur är fullspäckad med de bästa platserna och ljuden i denna märkliga stad. Vi kommer att vandra i stads- och slottsområdet och se platser som jesuiternas före detta residenssal, den gotiska kyrkan St Vit och stadens före detta bryggeri. Utforska dessa platser och många fler på vår privata stadsvandring i Cesky Krumlov.

Cesky Krumlov : Självguidad höjdpunkter Scavenger Hunt & Tour

Cesky Krumlov : Självguidad höjdpunkter Scavenger Hunt & Tour

Lär känna Cesky Krumlov i din egen takt på denna interaktiva skattjaktsvandring som spelas på din telefon. Lös gåtor, interagera med de viktigaste attraktionerna i staden och ta del av intressanta fakta och legender. En perfekt utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en bra teambuilding-aktivitet. När du har laddat ner skattjaktsturen på din mobila enhet kan du använda mobilappen och integrerade kartor för att nå 10 av Cesky Krumlovs viktigaste attraktioner till fots. Vid varje stopp kan du lära dig mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du tar dig till den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp rätt kod och avslöja nästa destination i spelet Stadssightseeing. Vid varje stopp kan du lära dig mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp rätt kod och avslöja nästa destination på turen. Starta aktiviteten när du vill och njut av flexibiliteten att pausa ditt spel när som helst för att ta en paus, knäppa de perfekta bilderna, stanna för lunch eller besöka ett museum. Välj att fortsätta turen senare eller spara resten till en annan dag. I den historiefyllda staden Cesky Krumlov kommer du först att besöka det vackra Kláštery Český Krumlov. Sedan det unika slottstornet Český Krumlov och därefter det oersättliga Lazebnický Most. Denna underbara rutt fortsätter till Sankt Vitus kyrka. Som ett femte stopp hittar du fontänen och pestkolonnen. När du fortsätter din promenad genom staden hittar du det intressanta vaxmuseet. Egon Schiele Art Centrum får naturligtvis inte saknas på denna rundtur. Dessutom kommer du också att beundra Cloak Bridge . Den näst sista destinationen är den avundsvärda Zámecký-parken. Som pricken över i:et på denna unika rundtur kan vi inte missa statsborgen och slottet. Ladda ner appen ''World City Trail'' från butiken. Starta sedan din tur och njut!

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Cesky Krumlov

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Cesky Krumlov?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Cesky Krumlov:

Sevärdheterna i Cesky Krumlov du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Cesky Krumlov?

De bästa dagsturerna från Cesky Krumlov:

Se alla dagsturer från Cesky Krumlov på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Cesky Krumlov

Att göra i Cesky Krumlov

Städer i Tjeckien

Cesky Krumlov: Fler aktiviteter och sevärdheter

Cesky Krumlov: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Cesky Krumlov

Samlat omdöme

4.3
(983 recensioner)

Fantastisk! Vi rekommenderar absolut denna resa. Det är en tre timmars resa från Prag i en trevlig skåpbil med airco. Du får en trevlig rundtur genom staden och får ägna mycket tid åt att utforska staden på egen hand. Slottet och staden var så vacker. Det enda vi skulle ha velat veta innan aktivitetsdagen är att det finns en fantastisk sjö där du kan bada och göra andra aktiviteter. Eftersom vi inte visste att vi inte tog fram simkläder. Vi blev lite besvikna eftersom vi gärna hade varit med. Det skulle också ha varit trevligt om det fanns drycker (åtminstone vatten) tillgängliga i bussen eftersom det var väldigt varmt. Vi var också tvungna att vänta eftersom vissa människor var försenade, men istället för att sms:a oss så att vi kunde spendera mer tid i staden fick vi sitta och vänta i över en halvtimme eftersom guiden sökte efter folket..

Jag gick till chesky krumlov slott och totalt sett var det en bra upplevelse!! Vår guide var en dag och hon var extremt söt och ödmjuk!! Jag gillade verkligen hur hon gav informationen!! Lunchen var också bra!! Inredningen i slottet är för bra och den engelska guidedamen gav bra detaljer!! Det är bra att se ett sådant slott!! Jag är glad att jag åkte på den här resan!!

Upphämtningen var mycket effektiv och vår guide Viktor var utmärkt, han gav mycket bra information om staden Prag, landsbygden vi reste genom och gav en kort rundtur i det yttre exteriören av slottet och trädgårdarna, tillsammans med att visa oss några extra utsiktspunkter i cresky Krumlov inklusive katedralen.

Vår guide Michaela (hoppas jag fick namnet rätt) var perfekt med allt - balansen mellan information och vila, hastigheten på att gå som var bekväm utan att vara långsam, tiden som gavs för egen utforskning - det kunde inte ha hanterats bättre. Tusen tack för en fantastisk dag.

Vi fick mycket och information om resan. Guiden var mycket omtänksam och gav en bra service hela dagen.