Våra mest rekommenderade saker att göra i Cesky Krumlov

Från Prag: Hel dags utflykt till Český Krumlov

1. Från Prag: Hel dags utflykt till Český Krumlov

Český Krumlov, en medeltida stad i södra Böhmen, behåller sin sagoliknande atmosfär även idag och det är enkelt att förstå varför Unesco inkluderade staden på listan över kulturarv. Guiden leder vägen längs de smala, vindlande gatorna i stadens historiska centrum där du kan beundra byggnader (med ursprung hos nobla familjer som Rožmberk, Eggenberg, and Schwarzenberg) från Gotiken, Renässansen och Barocken. Besök det berömda slottet, det näst största i Tjeckien (biljetter kan köpas på plats). Du får se möbler som är flera århundraden gamla, konstverk, gobelänger och utsökt utsmyckade vapen samt världens äldsta och välbevarade barockteater.

Från Prag: Dagstur till Český Krumlov och České Budějovice

2. Från Prag: Dagstur till Český Krumlov och České Budějovice

Besök de historiskt rika och pittoreska städerna Cesky Krumlov och Ceske Budejovice på en dagsutflykt från Prag. Res genom södra Böhmen i ett luftkonditionerat fordon med en guide. Besök slottet Cesky Krumlov (april-oktober) och ät lunch på ett bryggeri. Njut av en naturskön tur från Prag genom Tjeckiens södra region Böhmen. Först åker du till Cesky Krumlov, som är ett av UNESCO:s världsarv med över 300 historiska byggnader. Njut av utsikten över staden som domineras av ett enormt slott och kyrkan St Vitus. Fortsätt till Ceske Budejovice och se dess unika historiska torg, som kantas av hus i renässans och barockstil. Efter en hel dags utforskande av södra Böhmen kan du luta dig tillbaka och njuta av en naturskön resa tillbaka till Prag.

Från Prag: All Inclusive-resa Český Krumlov med barn gratis

3. Från Prag: All Inclusive-resa Český Krumlov med barn gratis

Upptäck det bästa av Český Krumlov på en dagsutflykt från Prag. Gå genom stadens charmiga gator, lär dig om dess historia och besök dess slott. Välj från en mängd olika resealternativ som bäst passar dina behov, inklusive alternativ för hotellhämtning. Lämna Prag och ge dig ut för att upptäcka Český Krumlov. Hör om stadens historia från din guide när du går genom dess vackra gränder. Förbättra din rundtur med möjligheten att besöka det största slottet i Tjeckien. Utforska dess vackra barockträdgårdar med dess unika roterande auditorium. På eftermiddagen kan du njuta av ledig tid och få tips från din guide. Efter rundturen kan du luta dig tillbaka och beundra den natursköna landsbygden på vägen tillbaka till Prag. Bli avsläppt tillbaka på ditt hotell eller i stadens centrum.

Český Krumlov: 2 timmars privat rundvandring med guide

4. Český Krumlov: 2 timmars privat rundvandring med guide

Utforska de mest ikoniska höjdpunkterna i Český Krumlov tillsammans med en lokal professionell guide och lär dig mer om stadens fascinerande historia och fascinerande medeltida arkitektur. Besök Český Krumlovs mest berömda platser, bland annat huvudtorget, St Vitus-kyrkan, Barberbron, Mantelbron och Björngraven. Beundra de otroliga medeltidshusen i Gamla stan, Latrán-kvarteren och de många slottsgårdarna som finns utspridda runtomkring. Njut sedan av den fantastiska utsikten över staden från några av de upphöjda terrasserna längs rundturen. Ta en romantisk promenad genom de smala och krokiga gatorna och se de medeltida husen luta sig mot varandra, du kan verkligen föreställa dig den historia och de sevärdheter som dessa hus har bevittnat under åren sedan de byggdes. Efter rundturen har du möjlighet att besöka Český Krumlov-slottets inre och din guide hjälper dig att välja rätt tur med de bästa biljetterna.

Från Prag: Cesky Krumlov med buss

5. Från Prag: Cesky Krumlov med buss

Du är inbjuden att besöka den pittoreska medeltida staden Český Krumlov, som ligger i det natursköna södra Böhmen längs floden Vltava. Staden grundades på 1200-talet och har behållit sin tidigare medeltida karaktär. Český Krumlovs slott är det näst största i landet efter Pragborgen. Det var också säte för de mäktiga familjerna Rozmberk och Schwarzenberg och rymmer nu rika historiska samlingar. I slottsträdgården får du inte missa den unika slottsteatern från 1700-talet. Du kommer också att ha tid att ta en paus på en av de många eleganta och mysiga pubarna. Under vintersäsongen ingår lunch i stället för inträdesavgift till slottet.

Privat dagsutflykt till Cesky Krumlov från Prag

6. Privat dagsutflykt till Cesky Krumlov från Prag

Cesky Krumlov är en av Böhmens vackraste städer och är ett levande galleri av eleganta byggnader från renässanstiden med charmiga kaféer, pubar, restauranger, butiker och gallerier. År 1992 upptogs staden på UNESCO:s världsarvslista. Med hjälp av en professionell chaufför-guide kan du bekanta dig med Cesky Krumlov. Staden har varit livlig sedan medeltiden, och det historiska centrumet är utsökt bevarat. Marschera sedan till Krumlovs slott för en smak av renässansen. Krumlovs slott är det näst största i Böhmen, efter Prags slott. Denna juvel lockar besökare från hela världen. (Slottet är stängt från 31 oktober till 21 mars; vi kan besöka staden Ceske Budejovice längs vägen istället). Senare äter ni lunch på en av de lokala pubarna eller restaurangerna, där ni kan njuta av det lokala ölet Eggenberg. Du kan utforska i din egen takt och spara tid för souvenirshopping om du vill. Om ni slutar tidigt har ni också möjlighet att lägga till den närliggande staden Ceske Budejovice till er rundtur.

Cesky Krumlov: Privat 2 timmars stadsvandring

7. Cesky Krumlov: Privat 2 timmars stadsvandring

Lär dig mer om Cesky Krumlovs gamla stad: en unik andlig plats med legendariska historiska personer och gamla hus. Lär dig om människorna och legenderna som gör denna stad så unik, och hör historien om denna speciella UNESCO-skyddade stad. Utforska labyrinten av kullerstensbelagda medeltida gator, dolda vrår och kanske några överraskningar. Vår 2 timmar långa rundtur är fullspäckad med de bästa platserna och ljuden i denna märkliga stad. Vi kommer att vandra i stads- och slottsområdet och se platser som jesuiternas före detta residenssal, den gotiska kyrkan St Vit och stadens före detta bryggeri. Utforska dessa platser och många fler på vår privata stadsvandring i Cesky Krumlov.

Från Prag: Dagstur till Česky Krumlov från Prag

8. Från Prag: Dagstur till Česky Krumlov från Prag

Följ med på denna heldagsutflykt från Prag med rundturer i Česky Krumlovs historiska centrum och dess slott (under vintern är slottet stängt) och museum. Besök en stad som verkar ha hämtats från en saga. Česky Krumlov, som ligger ca 170 km från Prag, är inbäddat i den vackra landsbygden i södra Böhmen, med vackra vyer längs floden Vltava. Den UNESCO-listade stadskärnan har över 300 historiska hus och det näst största slottet i Tjeckien, komplett med magnifika barockträdgårdar. Besök den unika teatern med ett roterande auditorium. Česky Krumlov har bevarat sin medeltida atmosfär, vilket du kommer att uppleva när du promenerar längs de pittoreska smala gatorna, där du hittar butiker fyllda med handgjorda souvenirer. En gång i tiden var slottet säte för viktiga adelsfamiljer, inklusive Rosenbergs, Eggenbergs och Schwarzenbergs. Världens äldsta barockteater är också en del av slottet.

Český Krumlov: Nattvandring med en professionell guide

9. Český Krumlov: Nattvandring med en professionell guide

Följ med på den här nattliga rundturen och se den "mörka" sidan av Český Krumlov. Du kommer att upptäcka att det är nästan en annan stad på natten än på dagen - plötsligt verkar den lite kuslig. Utforska Český Krumlov med sin långa historia och hus som är flera hundra år gamla. Det finns spöken och hemsökta historier kopplade till staden. En del av dem har faktiskt hänt och en del av dem, ja, vem vet. Turen börjar runt solnedgången och avslutas sedan efter skymningen. Kom och hör om de lokala legenderna i Český Krumlov. Njut av Český Krumlov, en av världens vackraste städer. Med sin rika och berömda historia, sin mycket välbevarade medeltida stadskärna och sitt fantastiska läge i landskapet tillhör den med rätta några av Tjeckiens mest värdefulla pärlor. Detta är några av anledningarna till att Český Krumlov blev ett av Unescos världsarv 1992.

Český Krumlov: Halvdags medeltida arkitekturvandring

10. Český Krumlov: Halvdags medeltida arkitekturvandring

Följ med mig på en rundtur i Český Krumlov, den sagoliknande staden full av charm och historia. Med tanke på att staden led av årtionden av förfall i det förflutna, är det ett mirakel att det var möjligt att återföra den till sitt ursprungliga renässans- och barockutseende. Vår tur börjar vid Svornosti-torget, ett pittoreskt torg med sin Jungfru Maria-pelare, renässansens rådhus och den intilliggande gotiska kyrkan St. Vitus. Bara ett stenkast bort tar turen oss till Jesuits Seminary Garden, en sann bildplats med magnifik utsikt över Krumlovs slott och gamla stan. Låt oss gå utanför de upptrampade gränderna för att äntligen nå floden Moldau där vi kan förbise den imponerande stenbron och slottsbyggnaderna. På vägen kan vi smaka på lokal öl eller bakverk. Barber's Bridge tar oss till den krokiga kullerstensgatan i Latran. Medan vi beundrar många av de ursprungliga gotiska, renässans- och barockhusen i Latran, låt oss fortsätta genom Röda porten direkt till slottet eller ta en omväg och besöka det före detta klostret för mindre munkar. På slottet Český Krumlov blir man förvånad över slottstornets magiska skönhet och nyfikenheten hos levande björnar som hålls vid vallgraven. De 5 borggårdarna i slottet är höjdpunkterna på denna turné. Beundra hisnande väggfresker med anor från 1600-talet. Den sista punkten, grädden på moset, är utsikten över gamla stan och dess terrakottatak som sträcker sig runt floden Moldau. Din sightseeing kan fortsätta till slottets trädgårdar.

Lägg till datum

Saker att göra i
Cesky Krumlov

Alla aktiviteter

40 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Cesky Krumlov

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Cesky Krumlov

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Cesky Krumlov?

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Cesky Krumlov?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Cesky Krumlov?

Cesky Krumlov: Fler aktiviteter och sevärdheter

Cesky Krumlov: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Cesky Krumlov

Samlat omdöme

4.3 / 5

baserat på 983 omdömen

Det är lite långt från Prag, men har du en dag så rekommenderas det starkt att åka. Det är två vackra och mycket pittoreska torg. I vårt fall har vi träffat väldigt få människor så det har varit väldigt trevligt att gå genom en pittoresk stad utan folk, tvärtom är de allra flesta restauranger stängda. Guiden mycket uppmärksam, eftersom få var tvungen att vara på engelska, men han var perfekt förstått. Jag gillade inte maten som ingår, för det pris du betalar serverar de bara en maträtt och en drink.

Upphämtningen var mycket effektiv och vår guide Viktor var utmärkt, han gav mycket bra information om staden Prag, landsbygden vi reste genom och gav en kort rundtur i det yttre exteriören av slottet och trädgårdarna, tillsammans med att visa oss några extra utsiktspunkter i cresky Krumlov inklusive katedralen.

Vi åkte på en dagsutflykt från Prag till den magnifika staden Cesky Krumlov. Viktor Dvorak från citytours.cz var vår guide och vi tyckte att han var professionell, snäll, informativ och en mycket trevlig och trevlig man. Vi rekommenderar honom varmt.

Utmärkt aktivitet. Guiden och chauffören Viktor, mycket väl förberedd och alltid villig att samarbeta för att göra denna aktivitet till en första klass

Vi fick mycket och information om resan. Guiden var mycket omtänksam och gav en bra service hela dagen.