Central Market, Port Louise

30 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Toppsevärdheter nära Central Market, Port Louise

Central Market, Port Louise: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Port Louis: Street Food Tour

Port Louis: Street Food Tour

Upptäck sevärdheterna och smakerna i Port Louis genom en guidad rundtur med gatumat. Låt din guide leda dig genom de livliga gatorna till några autentiska matstopp i huvudstaden.  Börja rundturen på Caudan Waterfront, bege dig in i stadens hjärta på fot för att utforska dess gömda hörn och närliggande matstopp. Från Indo-Mauritiska "faratas" (friterad degbröd) som serveras med Creole "rougaille" (en rik tomatbaserad rätt), till Sino-mauritiska "boulettes" (dumplings) och Franco-mauritiska bakverk, upptäck mauritisk kultur genom att provsmaka deras regionala delikatesser. Unna dig ungefär åtta sensationella provsmakningar.  Längs med vägen utforskar du det riktiga Port Louis, de gamla byggnaderna och berättelserna de har att berätta, Company Gardens med deras majestätiska hängande banyan-träd, den livliga marknaden är full av färger, röster och smaker och China Town och dess vilja att bevara dess kultur. Följ med på denna tre timmars kulinariska rundvandring för att tillfredsställa din aptit för mat, historia och kultur.

Mauritius: Dagsutflykt i norr med hotelltransfer

Mauritius: Dagsutflykt i norr med hotelltransfer

Besök de största attraktionerna i Mauritius med din egen privata rundtur. Kolla in en av de äldsta kyrkorna i landet, se 650 arter av växter i den botaniska trädgården och besök en mogen svart tefabrik. Handla souvenirer vid Caudan Waterfront och avsluta vid Fort Adelaide. Börja med ett besök i Notre Dame Auxiliatrice-kyrkan, även känd som den "röda takkyrkan" vid Cap Malheureux. Efter detta, gå till den botaniska trädgården i Pamplemousses för att upptäcka mer än 650 tropiska och inhemska växter, inklusive Baobabs, Giant Water Lilies, en kryddträdgård och mer. Nästa gå vidare till Fort Adelaide. Fortsätt sedan till Ripe Black Tea-fabriken där du kommer att lära dig om historien om mogen svart teproduktion som förbereds och presenteras med kinesisk savoir faire, vilket gör att teets hybrid mauritisk-kinesiska natur inte kan. Smaka på de olika typerna av lokalt producerat te. Efteråt reser du till huvudstaden, Port Louis, för att besöka Caudan Waterfront, som är ett shopping- och fritidsnav som ligger vid vattnet. Handla souvenirer på hantverksmarknaden. Besök sedan den centrala marknaden för att kolla in utställningen av textilier, kryddor och frukt till försäljning. Strosa på gatorna och passera förbi de anglikanska och katolska katedralerna, moskén, Chinatown, Högsta domstolen och Natural History Museum. Slutligen, besök La Citadelle, även kallad Fort Adelaide, som ligger på 240 fot (73 meter) över havet. Titta på staden och återvänd sedan till ditt hotell.

Port Louis: Stadsrundtur med street food

Port Louis: Stadsrundtur med street food

Din upplevelse börjar i Caudan Waterfront. Promenera genom Port Louis livliga gator. Mauritius har en fantastisk mat som påverkas av den indiska, kinesiska och afrikanska kulturen. Den centrala marknaden är en av de bästa platserna för att uppleva den bästa mauritiska maten. Här hittar du färska, friterade gato pima, eller chilibitar. De är gjorda av blötlagda klyftärter, pikant vårlök och grön chili, och de smäller verkligen i munnen. Därefter reser du genom portarna till Chinatown i Port Louis för att upptäcka godsaker som härstammar från Hakka-kinesiska rätter. Turen omfattar cirka 8 olika rätter att prova. På vägen dit kan du utforska de gamla byggnaderna, Company Garden med sina fantastiska hängande banyanträd, den livliga marknaden och China Town.

Mauritius: Privat tur med norra höjdpunkter och sköldpaddssimning

Mauritius: Privat tur med norra höjdpunkter och sköldpaddssimning

Utforska historia, kultur och natur på en privat rundtur i norra Mauritius. Simma med havssköldpaddor, upptäck Red Roof Church och ta guidade turer till sockermuseet L'Aventure du Sucre, Labourdonnais Palace och Pamplemousses botaniska trädgård. Efter upphämtning någonstans på Mauritius åker du till ett orört marint reservat med din guide för en exklusiv utflykt för att simma med sköldpaddor. Njut av nästan garanterade möten med havssköldpaddor och beundra dessa majestätiska marina varelser på nära håll. Ta sedan reda på mer om Mauritius historiska och kulturella arv på L'Aventure du Sucre. Lyssna på din guides djupgående kommentarer om de socioekonomiska effekterna av öns sockerindustri och koloniala förflutna, och få en djupare förståelse för Mauritius utveckling genom århundradena. Fortsätt turen med en naturskön kustresa till den mindre kända pärlan Red Roof Church i Cap Malhereux. Fördjupa dig i den lokala kulturen, interagera med invånarna och ta minnesvärda bilder av den pittoreska kyrkan och dess röda tak. Fortsätt sedan till Labourdonnais Palace och upplev en svunnen tid av elegans och storslagenhet. Få privilegierad tillgång till denna magnifika koloniala herrgård och förundras över dess överdådiga interiörer, frodiga trädgårdar och rikt bevarade artefakter, som ger en inblick i Mauritius aristokratiska förflutna. Efteråt besöker du Pamplemousses botaniska trädgård. Ta en promenad genom naturen och upplev en sensorisk fest av exotisk flora och fauna. Upptäck sällsynta växtarter, lär dig om bevarandeinsatser och förundras över trädgårdens naturliga skönhet. När ni har utforskat den botaniska trädgården beger ni er till Caudan Waterfront, ett av Mauritius främsta resmål som erbjuder en livlig blandning av shopping, restauranger, underhållning och fritidsaktiviteter. Turen avslutas efteråt med avresa tillbaka till ditt hotell.

Mauritius: Port Louis och norra höjdpunkterna heldagsutflykt

Mauritius: Port Louis och norra höjdpunkterna heldagsutflykt

Upptäck det bästa av Mauritius på en heldagstur till öns huvudstad Port Louis och den vackra botaniska trädgården Pamplemousses. Besök Fort Adelaide, den centrala marknaden och Caudan Waterfront. Utforska Pamplemousses botaniska trädgård och sockerfabriksmuseet L'Aventure Du Sucre. Börja din resa med bekväm upphämtning från ditt boende på Mauritius och koppla av i en bekväm bil på resan till Port Louis. Besök Fort Adelaide, en brittisk militärfästning från 1800-talet med en muromgärdad innergård och panoramautsikt över staden. Gå till den centrala marknaden i Port Louis där du kan botanisera bland stånden med ett brett utbud av kläder, souvenirer, lokala grönsaker och exotiska kryddor. Du kan välja att köpa en välsmakande "Dholl Puri", ett tunnbröd fyllt med lätt kryddade gula ärtor/gula gram tillsammans med grönsakscurry. Köp ett uppfriskande och mjölkigt glas av den speciella drycken "Alouda". Fortsätt er utflykt till det fantastiska Caudan Waterfront, en idealisk plats för shopping och den enda hamnen i Mauritius. Efter Port Louis besöker ni den vackra botaniska trädgården Pamplemousses (på egen bekostnad), med en otrolig mångfald av både inhemska och utländska tropiska växter. Njut av lugnet i denna frodiga miljö. Ta dig till "L'Aventure Du Sucre", ett sockerfabriksmuseum (på egen bekostnad), där du kan upptäcka sockerproduktionens historia i Mauritius och smaka på några lokala produkter. Resa längs nordöstra kusten via Grand Baie. Stanna till vid Cap Malheureux, en by i distriktet Rivière du Rempart, och se Röda kyrkan, en romersk-katolsk kyrka som är känd för sitt klarröda tak som lyser mot det turkost färgade havet. Se utsikten över ön Coin de mire innan du återvänder till ditt boende tidigt på kvällen.

Heldagstur i Port Louis

Heldagstur i Port Louis

Besök Port Louis och upplev dess främsta sevärdheter på en heldagstur. Utforska Caudan Water Front Shopping Complex och Craft Market, där du har möjlighet att köpa unika handgjorda gåvor till dina vänner och din familj. Besök sedan Pamplemousses (Sir Seewoosagur Ramgoolam) botaniska trädgård, som har en mängd olika tropiska växter, en kryddträdgård och sällsynta palmer - inklusive Talipo, som blommar vart 60-100:e år. Efter en kort vila vid Mont Choisy Public Beach besöker du Cap Malheureux för att se kyrkan med det röda taket och få en fantastisk utsikt över ön Coin de Mire från stranden. Glöm inte att ta med dig din kamera.

Port Louis och norra Mauritius heldagsguidning

Port Louis och norra Mauritius heldagsguidning

Spendera första delen av utflyktsdagen med att utforska Mauritius huvudstad Port Louis. Klättra upp till Fort Adelaide, känt som "Citadellet", en militär befästning från 1800-talet som har en muromgärdad innergård och panoramautsikter över staden. Åk sedan till den centrala marknadsplatsen, Grand Port Louise Bazaar och till Chinatown för att strosa runt en stund. Förundras över det imponerande utbudet av kläder, lokala grönsaker och exotiska kryddor. Fortsätt din shoppingutflykt vid praktfulla Caudan Waterfront, ett enormt shoppingcenter. Besök på eftermiddagen de vackra trädgårdarna i Grapefruit Botanical Paradise. Fortsätt därefter längs den nordvästra kusten via Tamil Temple, Choisy Beach  och Grand Baie. Gör ett stopp vid Cap Malheureux,  en by belägen i distriktet Rivière du Rempart för att se den palatsliknande Red Church, en romersk-katolsk kyrka som är känd för sitt intensivt färgade röda tak som kontrasterar mot det ljusa turkosa havet och den azurblå himlen. Välj om du vill göra ett besök på L'Aventure Du Sucre (sockerfabriksmuseet) där du får lära dig historia om Mauritius sockerproduktion och smaka lokala produkter. Eller gör du kanske hellre ett stopp vid majestätiska  Chateau de Labourdonnais, ett av öns allra vackraste hus från kolonialtiden, byggt med inspiration från italiensk nyklassisk arkitektur. Kostnad för lunch är inte inkluderat i rundturen, dock kan  din chaufför  ge dig förslag på en mängd olika restauranger, beroende på vad du är sugen på. Tveka inte att be om att få göra stopp vid någon annan restaurang du gillar när som helst under utflyktsdagen.

Mauritius: Privat heldagstur till norra Mauritius

Mauritius: Privat heldagstur till norra Mauritius

Fördjupa dig i norra Mauritius livfulla kultur och historia på denna privatguidade tur. Du kommer att få en speciell resa av din guide, som också är en fullt licensierad och professionell förare med grundlig kunskap om var och en av de platser du kommer att åka till. Det finns fem utvalda stopp under din resa: Port Louis, Mauritius huvudstad; La Citadelle, ett nationalmonument som reser sig över Port Louis; Sir Seewoosagur Ramgoolams botaniska trädgård i Pamplemousses; Sockerfabriken och museet; och Chateau de Labourdonnais. North Tour är en heldagsaktivitet som varar ca 8 timmar. Denna rundtur är helt privat. Medan ovanstående stopp föreslås för att ge dig en väl avrundad inställning till Mauritiens norra kultur, omfattar de inte på något sätt alla möjligheter för turnén. Du har sista ordet när det gäller att bestämma var du vill stanna och hur länge du vill stanna. Du kan till och med utforma din egen resa från grunden; din chaufförsguide kommer alltid att vara i beredskap för dig. Port Louis är huvudstad och största stad i Mauritius. Det är ett livligt handelscentrum med ett brett utbud av människor och sevärdheter. Din guide kommer att bespara dig besväret med att parkera, eftersom alla parkeringsavgifter täcks för denna aktivitet. Väl framme i staden har du möjlighet att smaka på både lokal mat och finare mat. Du kan också shoppa både på lokala marknader och i taxfree-butikerna i Le Caudan Waterfront. Eller så kan du bara njuta av blandningen av historisk och modern arkitektur. Över Port Louis reser sig La Citadelle. Från dess höga murar har du panoramautsikt över huvudstaden, den livliga hamnen och de vulkaniska bergen i söder och öster. Från staden tar din guide dig nordost till staden Pamplemousses, där SSR:s botaniska trädgård ligger. Det här är en stor trädgård som är känd för sin fridfulla atmosfär. Promenera på skuggiga stigar under viskande träd, lär dig om de gamla sätten att göra socker på Chateau Mon Plaisir och observera de olika djurarterna som kallar trädgården sitt hem. Därefter kör ni till Sugar Factory & Museum, en nedlagd sockerfabrik som blivit museum och som också kallas L'Aventure du Sucre. Sockerrörens tillväxt och förädling har haft en enorm inverkan på Mauritius kultur och historia. Du får lära dig hur och varför under detta stopp. Du får också en djupgående inblick i hela processen med att skörda sockerrör och förvandla det till färdiga produkter. Prova några av de oraffinerade lokala sockertyperna för att uppskatta resultatet av allt detta arbete; och för vuxna gäster, ta din uppskattning ytterligare genom att prova en mängd olika lokala rom.

Mauritius: Port Louis Street Food Walking Tour

Mauritius: Port Louis Street Food Walking Tour

Starta din resa vid Le Caudan Waterfront och gå bort från de turistvänliga platserna. Promenera genom Port Louis livliga gator. Mauritius har fantastisk mat, influerad av dess indiska, kinesiska och afrikanska kulturer. Den centrala marknaden är en av de bästa platserna för att uppleva den bästa mauritiska maten. För en smak av Gujarati-influensan hittar du färska, friterade gato pima, eller chilibitar. De är gjorda av blötlagda klyftärter, pikant vårlök och grön chili, och de smäller verkligen i munnen. Nästan kan du resa genom portarna till Chinatown i Port Louis för att upptäcka godsaker som härstammar från Hakka-kinesiska rätter. Turen omfattar cirka 8 olika rätter att prova.

Mauritius: Anpassad privat tur med bil

Mauritius: Anpassad privat tur med bil

Skapa din egen resplan för att utforska Mauritius i en privat bil. Välj att se den livliga centralmarknaden. Shoppa på Caudan Waterfront. Se världsarvet Aapravasi Ghat eller någon annan destination som du vill. Du blir hämtad och lämnad vid ditt boende. Planera din egen resväg med hjälp av din chaufför. Välj vart du vill åka. Bli hämtad på ditt hotell av din chaufför. Tillbringa 8 timmar med att ta del av öns fantastiska skönhet och imponerande sevärdheter. Dra nytta av din egen privata chaufför och reseledare. Njut av en bekväm avlämning på ditt hotell.

Central Market, Port Louise: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Port Louis: Street Food Tour

Port Louis: Street Food Tour

Upptäck sevärdheterna och smakerna i Port Louis genom en guidad rundtur med gatumat. Låt din guide leda dig genom de livliga gatorna till några autentiska matstopp i huvudstaden.  Börja rundturen på Caudan Waterfront, bege dig in i stadens hjärta på fot för att utforska dess gömda hörn och närliggande matstopp. Från Indo-Mauritiska "faratas" (friterad degbröd) som serveras med Creole "rougaille" (en rik tomatbaserad rätt), till Sino-mauritiska "boulettes" (dumplings) och Franco-mauritiska bakverk, upptäck mauritisk kultur genom att provsmaka deras regionala delikatesser. Unna dig ungefär åtta sensationella provsmakningar.  Längs med vägen utforskar du det riktiga Port Louis, de gamla byggnaderna och berättelserna de har att berätta, Company Gardens med deras majestätiska hängande banyan-träd, den livliga marknaden är full av färger, röster och smaker och China Town och dess vilja att bevara dess kultur. Följ med på denna tre timmars kulinariska rundvandring för att tillfredsställa din aptit för mat, historia och kultur.

Mauritius: Dagsutflykt i norr med hotelltransfer

Mauritius: Dagsutflykt i norr med hotelltransfer

Besök de största attraktionerna i Mauritius med din egen privata rundtur. Kolla in en av de äldsta kyrkorna i landet, se 650 arter av växter i den botaniska trädgården och besök en mogen svart tefabrik. Handla souvenirer vid Caudan Waterfront och avsluta vid Fort Adelaide. Börja med ett besök i Notre Dame Auxiliatrice-kyrkan, även känd som den "röda takkyrkan" vid Cap Malheureux. Efter detta, gå till den botaniska trädgården i Pamplemousses för att upptäcka mer än 650 tropiska och inhemska växter, inklusive Baobabs, Giant Water Lilies, en kryddträdgård och mer. Nästa gå vidare till Fort Adelaide. Fortsätt sedan till Ripe Black Tea-fabriken där du kommer att lära dig om historien om mogen svart teproduktion som förbereds och presenteras med kinesisk savoir faire, vilket gör att teets hybrid mauritisk-kinesiska natur inte kan. Smaka på de olika typerna av lokalt producerat te. Efteråt reser du till huvudstaden, Port Louis, för att besöka Caudan Waterfront, som är ett shopping- och fritidsnav som ligger vid vattnet. Handla souvenirer på hantverksmarknaden. Besök sedan den centrala marknaden för att kolla in utställningen av textilier, kryddor och frukt till försäljning. Strosa på gatorna och passera förbi de anglikanska och katolska katedralerna, moskén, Chinatown, Högsta domstolen och Natural History Museum. Slutligen, besök La Citadelle, även kallad Fort Adelaide, som ligger på 240 fot (73 meter) över havet. Titta på staden och återvänd sedan till ditt hotell.

Port Louis: Stadsrundtur med street food

Port Louis: Stadsrundtur med street food

Din upplevelse börjar i Caudan Waterfront. Promenera genom Port Louis livliga gator. Mauritius har en fantastisk mat som påverkas av den indiska, kinesiska och afrikanska kulturen. Den centrala marknaden är en av de bästa platserna för att uppleva den bästa mauritiska maten. Här hittar du färska, friterade gato pima, eller chilibitar. De är gjorda av blötlagda klyftärter, pikant vårlök och grön chili, och de smäller verkligen i munnen. Därefter reser du genom portarna till Chinatown i Port Louis för att upptäcka godsaker som härstammar från Hakka-kinesiska rätter. Turen omfattar cirka 8 olika rätter att prova. På vägen dit kan du utforska de gamla byggnaderna, Company Garden med sina fantastiska hängande banyanträd, den livliga marknaden och China Town.

Mauritius: Privat tur med norra höjdpunkter och sköldpaddssimning

Mauritius: Privat tur med norra höjdpunkter och sköldpaddssimning

Utforska historia, kultur och natur på en privat rundtur i norra Mauritius. Simma med havssköldpaddor, upptäck Red Roof Church och ta guidade turer till sockermuseet L'Aventure du Sucre, Labourdonnais Palace och Pamplemousses botaniska trädgård. Efter upphämtning någonstans på Mauritius åker du till ett orört marint reservat med din guide för en exklusiv utflykt för att simma med sköldpaddor. Njut av nästan garanterade möten med havssköldpaddor och beundra dessa majestätiska marina varelser på nära håll. Ta sedan reda på mer om Mauritius historiska och kulturella arv på L'Aventure du Sucre. Lyssna på din guides djupgående kommentarer om de socioekonomiska effekterna av öns sockerindustri och koloniala förflutna, och få en djupare förståelse för Mauritius utveckling genom århundradena. Fortsätt turen med en naturskön kustresa till den mindre kända pärlan Red Roof Church i Cap Malhereux. Fördjupa dig i den lokala kulturen, interagera med invånarna och ta minnesvärda bilder av den pittoreska kyrkan och dess röda tak. Fortsätt sedan till Labourdonnais Palace och upplev en svunnen tid av elegans och storslagenhet. Få privilegierad tillgång till denna magnifika koloniala herrgård och förundras över dess överdådiga interiörer, frodiga trädgårdar och rikt bevarade artefakter, som ger en inblick i Mauritius aristokratiska förflutna. Efteråt besöker du Pamplemousses botaniska trädgård. Ta en promenad genom naturen och upplev en sensorisk fest av exotisk flora och fauna. Upptäck sällsynta växtarter, lär dig om bevarandeinsatser och förundras över trädgårdens naturliga skönhet. När ni har utforskat den botaniska trädgården beger ni er till Caudan Waterfront, ett av Mauritius främsta resmål som erbjuder en livlig blandning av shopping, restauranger, underhållning och fritidsaktiviteter. Turen avslutas efteråt med avresa tillbaka till ditt hotell.

Mauritius: Port Louis och norra höjdpunkterna heldagsutflykt

Mauritius: Port Louis och norra höjdpunkterna heldagsutflykt

Upptäck det bästa av Mauritius på en heldagstur till öns huvudstad Port Louis och den vackra botaniska trädgården Pamplemousses. Besök Fort Adelaide, den centrala marknaden och Caudan Waterfront. Utforska Pamplemousses botaniska trädgård och sockerfabriksmuseet L'Aventure Du Sucre. Börja din resa med bekväm upphämtning från ditt boende på Mauritius och koppla av i en bekväm bil på resan till Port Louis. Besök Fort Adelaide, en brittisk militärfästning från 1800-talet med en muromgärdad innergård och panoramautsikt över staden. Gå till den centrala marknaden i Port Louis där du kan botanisera bland stånden med ett brett utbud av kläder, souvenirer, lokala grönsaker och exotiska kryddor. Du kan välja att köpa en välsmakande "Dholl Puri", ett tunnbröd fyllt med lätt kryddade gula ärtor/gula gram tillsammans med grönsakscurry. Köp ett uppfriskande och mjölkigt glas av den speciella drycken "Alouda". Fortsätt er utflykt till det fantastiska Caudan Waterfront, en idealisk plats för shopping och den enda hamnen i Mauritius. Efter Port Louis besöker ni den vackra botaniska trädgården Pamplemousses (på egen bekostnad), med en otrolig mångfald av både inhemska och utländska tropiska växter. Njut av lugnet i denna frodiga miljö. Ta dig till "L'Aventure Du Sucre", ett sockerfabriksmuseum (på egen bekostnad), där du kan upptäcka sockerproduktionens historia i Mauritius och smaka på några lokala produkter. Resa längs nordöstra kusten via Grand Baie. Stanna till vid Cap Malheureux, en by i distriktet Rivière du Rempart, och se Röda kyrkan, en romersk-katolsk kyrka som är känd för sitt klarröda tak som lyser mot det turkost färgade havet. Se utsikten över ön Coin de mire innan du återvänder till ditt boende tidigt på kvällen.

Heldagstur i Port Louis

Heldagstur i Port Louis

Besök Port Louis och upplev dess främsta sevärdheter på en heldagstur. Utforska Caudan Water Front Shopping Complex och Craft Market, där du har möjlighet att köpa unika handgjorda gåvor till dina vänner och din familj. Besök sedan Pamplemousses (Sir Seewoosagur Ramgoolam) botaniska trädgård, som har en mängd olika tropiska växter, en kryddträdgård och sällsynta palmer - inklusive Talipo, som blommar vart 60-100:e år. Efter en kort vila vid Mont Choisy Public Beach besöker du Cap Malheureux för att se kyrkan med det röda taket och få en fantastisk utsikt över ön Coin de Mire från stranden. Glöm inte att ta med dig din kamera.

Port Louis och norra Mauritius heldagsguidning

Port Louis och norra Mauritius heldagsguidning

Spendera första delen av utflyktsdagen med att utforska Mauritius huvudstad Port Louis. Klättra upp till Fort Adelaide, känt som "Citadellet", en militär befästning från 1800-talet som har en muromgärdad innergård och panoramautsikter över staden. Åk sedan till den centrala marknadsplatsen, Grand Port Louise Bazaar och till Chinatown för att strosa runt en stund. Förundras över det imponerande utbudet av kläder, lokala grönsaker och exotiska kryddor. Fortsätt din shoppingutflykt vid praktfulla Caudan Waterfront, ett enormt shoppingcenter. Besök på eftermiddagen de vackra trädgårdarna i Grapefruit Botanical Paradise. Fortsätt därefter längs den nordvästra kusten via Tamil Temple, Choisy Beach  och Grand Baie. Gör ett stopp vid Cap Malheureux,  en by belägen i distriktet Rivière du Rempart för att se den palatsliknande Red Church, en romersk-katolsk kyrka som är känd för sitt intensivt färgade röda tak som kontrasterar mot det ljusa turkosa havet och den azurblå himlen. Välj om du vill göra ett besök på L'Aventure Du Sucre (sockerfabriksmuseet) där du får lära dig historia om Mauritius sockerproduktion och smaka lokala produkter. Eller gör du kanske hellre ett stopp vid majestätiska  Chateau de Labourdonnais, ett av öns allra vackraste hus från kolonialtiden, byggt med inspiration från italiensk nyklassisk arkitektur. Kostnad för lunch är inte inkluderat i rundturen, dock kan  din chaufför  ge dig förslag på en mängd olika restauranger, beroende på vad du är sugen på. Tveka inte att be om att få göra stopp vid någon annan restaurang du gillar när som helst under utflyktsdagen.

Mauritius: Privat heldagstur till norra Mauritius

Mauritius: Privat heldagstur till norra Mauritius

Fördjupa dig i norra Mauritius livfulla kultur och historia på denna privatguidade tur. Du kommer att få en speciell resa av din guide, som också är en fullt licensierad och professionell förare med grundlig kunskap om var och en av de platser du kommer att åka till. Det finns fem utvalda stopp under din resa: Port Louis, Mauritius huvudstad; La Citadelle, ett nationalmonument som reser sig över Port Louis; Sir Seewoosagur Ramgoolams botaniska trädgård i Pamplemousses; Sockerfabriken och museet; och Chateau de Labourdonnais. North Tour är en heldagsaktivitet som varar ca 8 timmar. Denna rundtur är helt privat. Medan ovanstående stopp föreslås för att ge dig en väl avrundad inställning till Mauritiens norra kultur, omfattar de inte på något sätt alla möjligheter för turnén. Du har sista ordet när det gäller att bestämma var du vill stanna och hur länge du vill stanna. Du kan till och med utforma din egen resa från grunden; din chaufförsguide kommer alltid att vara i beredskap för dig. Port Louis är huvudstad och största stad i Mauritius. Det är ett livligt handelscentrum med ett brett utbud av människor och sevärdheter. Din guide kommer att bespara dig besväret med att parkera, eftersom alla parkeringsavgifter täcks för denna aktivitet. Väl framme i staden har du möjlighet att smaka på både lokal mat och finare mat. Du kan också shoppa både på lokala marknader och i taxfree-butikerna i Le Caudan Waterfront. Eller så kan du bara njuta av blandningen av historisk och modern arkitektur. Över Port Louis reser sig La Citadelle. Från dess höga murar har du panoramautsikt över huvudstaden, den livliga hamnen och de vulkaniska bergen i söder och öster. Från staden tar din guide dig nordost till staden Pamplemousses, där SSR:s botaniska trädgård ligger. Det här är en stor trädgård som är känd för sin fridfulla atmosfär. Promenera på skuggiga stigar under viskande träd, lär dig om de gamla sätten att göra socker på Chateau Mon Plaisir och observera de olika djurarterna som kallar trädgården sitt hem. Därefter kör ni till Sugar Factory & Museum, en nedlagd sockerfabrik som blivit museum och som också kallas L'Aventure du Sucre. Sockerrörens tillväxt och förädling har haft en enorm inverkan på Mauritius kultur och historia. Du får lära dig hur och varför under detta stopp. Du får också en djupgående inblick i hela processen med att skörda sockerrör och förvandla det till färdiga produkter. Prova några av de oraffinerade lokala sockertyperna för att uppskatta resultatet av allt detta arbete; och för vuxna gäster, ta din uppskattning ytterligare genom att prova en mängd olika lokala rom.

Mauritius: Port Louis Street Food Walking Tour

Mauritius: Port Louis Street Food Walking Tour

Starta din resa vid Le Caudan Waterfront och gå bort från de turistvänliga platserna. Promenera genom Port Louis livliga gator. Mauritius har fantastisk mat, influerad av dess indiska, kinesiska och afrikanska kulturer. Den centrala marknaden är en av de bästa platserna för att uppleva den bästa mauritiska maten. För en smak av Gujarati-influensan hittar du färska, friterade gato pima, eller chilibitar. De är gjorda av blötlagda klyftärter, pikant vårlök och grön chili, och de smäller verkligen i munnen. Nästan kan du resa genom portarna till Chinatown i Port Louis för att upptäcka godsaker som härstammar från Hakka-kinesiska rätter. Turen omfattar cirka 8 olika rätter att prova.

Mauritius: Anpassad privat tur med bil

Mauritius: Anpassad privat tur med bil

Skapa din egen resplan för att utforska Mauritius i en privat bil. Välj att se den livliga centralmarknaden. Shoppa på Caudan Waterfront. Se världsarvet Aapravasi Ghat eller någon annan destination som du vill. Du blir hämtad och lämnad vid ditt boende. Planera din egen resväg med hjälp av din chaufför. Välj vart du vill åka. Bli hämtad på ditt hotell av din chaufför. Tillbringa 8 timmar med att ta del av öns fantastiska skönhet och imponerande sevärdheter. Dra nytta av din egen privata chaufför och reseledare. Njut av en bekväm avlämning på ditt hotell.

De mest populära sevärdheterna i Port Louis

Att göra i Central Market, Port Louise

Städer i Mauritius

Central Market, Port Louise: Fler aktiviteter och sevärdheter

Central Market, Port Louise: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Central Market, Port Louise

Samlat omdöme

4.5
(129 recensioner)

Vi hade en fantastisk upplevelse på denna turné med vår förare/guide Raj som var vänlig, kunnig och var en absolut fröjd att tillbringa vår dag i Mauritius med. Vi var bara i hamn i 9 timmar och under tiden vi tillbringade med Raj lämnade vi och kände oss extremt nöjda med vad vi kunde se och göra. Jag rekommenderar starkt denna dagstur för att upptäcka historien och skönheten i Port Louis och norra Mauritius.

Fantastisk tid med Adrien. Kulinariskt besök men inte bara det. Massor av historisk information och till och med om det mauritiska livet. Vi hade en fantastisk tid och hade rätt att smaka gatumat av hög kvalitet. Jag rekommenderar starkt denna turné.

Fantastiskt besök, jag älskade Rudy, förklarar han mycket bra, och han introducerade oss till både historien om gamla stan och utmärkta kulinariska specialiteter. Jag skulle rekommendera besöket utan att tveka

Bra guide, bra turné! Med 6 mellanmål för att få dig mätt (utan kul!) på det lokala sättet! Utsökt ... och mycket informativ, en A.

Jag måste säga att guiden Raj var mycket vänlig och hjälpsam.