Celsusbiblioteket

Celsusbiblioteket
163 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Celsusbiblioteket

Celsusbiblioteket: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Kusadasi: Efesos, Marias hus och Artemistemplet med lunch

Kusadasi: Efesos, Marias hus och Artemistemplet med lunch

Möt din guide när du hämtar din tur och börja dagen. Först besöker du Jungfru Marias hus. Den här kyrkan, som ligger 6 km norr om Efesos ruiner, byggdes på 6-talet e.Kr. ovanpå grunderna till ett hus från 1C e.Kr. Därefter kollar du in Efesos, en arkeologisk skatt och den bäst bevarade klassiska staden i östra Medelhavet. Under 1C e.Kr. var Efesos den näst största staden på planeten efter Rom med mer än 250 000 invånare. Den låg i centrum av den kända världen och spelade rollen som en port mellan öst och väst. Med sin gigantiska hamn var den också centrum för handel under antiken. Här finns också ett av den antika världens sju underverk, Artemis tempel. Vad man går på de antika gatorna bland de vackra monumenten, som det tredje största biblioteket i den antika världen eller den största romerska teatern på den asiatiska kontinenten, får man känslan av att vara en tidsresenär. Efter lunchen fortsätter du till Artemis tempel. Dess antika kult tillägnad Artemis var berömd under antiken och gjorde Efesos till en mycket besökt pilgrimsort. I slutet av rundturen åker du tillbaka till ditt hotell eller hamnen.

SKIP-THE-LINE: Efesos och Artemistemplet Landutflykt

SKIP-THE-LINE: Efesos och Artemistemplet Landutflykt

Efter din upphämtningstid möter du din guide och transfer till den första sevärdheten i antika Efesos, den bäst bevarade klassiska staden i östra Medelhavet och det största friluftsmuseet i Turkiet. Efesos innehåller mer än 30 byggnader och strukturer som är sammanlänkade av gator som fortfarande har märken av antika vagnshjul. Besök den stora teatern, där Paulus predikade mot hedningarna och gladiatorerna en gång i tiden slogs. Teatern, som ursprungligen rymde 25 000 personer, byggdes under den hellenistiska perioden och renoverades av flera romerska kejsare. Den utformades för teaterföreställningar, men senare ändringar gjorde det möjligt att hålla gladiatortävlingar här. Celsusbiblioteket, som har restaurerats på ett anmärkningsvärt sätt, är förmodligen den mest fotograferade platsen i Efesos och byggdes ursprungligen mellan 115 och 125. Du kanske också får se Odeontemplet, Trajanus fontän, Hadrianus tempel, ångbadet Scholastica, marmorvägen, agoran och Domitians tempel. Efter besöket i antika Efesos fortsätter vi till Arthemis tempel. Artemistemplet anses vara ett av de sju underverken i den antika världen och var tillägnat jaktens gudinna. Endast grunden och en kolumn återstår av detta tempel som en gång mätte 425 fot med 220 fot bred. St. Pauls framgångsrika tjänst i denna stad ansågs vara ett hot mot detta tempel. Staden nådde sin guldålder och blev en bra modell för den antika världen inom kultur och konst. Turnén avslutas cirka 1:00, härifrån återvänder du till kryssningshamnen.

Från Izmir: Hel dagstur till Efesus

Från Izmir: Hel dagstur till Efesus

Start med upphämtning från ditt hotell i Izmir. Sedan börjar upptäckten av Efesos med Jungfru Marias hus och en 10 minuters bilresa till den antika staden Efesos. Utforska staden genom att gå på marmorgatorna tillsammans med en guide. Se Odeon, State Agora, Pretension, Memmiusmonumentet, Domitianustemplet, Herkulesporten, Curetesgatan, Hadrianustemplet och latrinerna. Välj att göra ett valfritt besök till terrasshusen mot en extra kostnad. Efter terrasshusen kan du fortsätta din utforskning med Celsusbiblioteket, Marmorgatan, den kommersiella agoran, Stora teatern och Arcadian (hamnvägen). Njut av en god lunch som serveras på en pittoresk lokal restaurang. Besök Artemisas tempel och ta bilder av Johannes kyrka och İsa Beys moské. Njut av fri tid i den gamla byn Sirince för att upptäcka de traditionella husen, produktionen av fruktsmakande vin och njut av en vinprovning. Slutar dagen med en transfer tillbaka till Izmirs flygplats eller till ditt hotell i Izmir.

Kusadasi: Efesos & Marias hus Landutflykt med inträde

Kusadasi: Efesos & Marias hus Landutflykt med inträde

Efter hälsningen börjar den 20 minuter långa bilfärden till Efesos. Väl framme påbörjar ni en rundtur i staden, som är en av de 12 städerna i Joniska förbundet. Som hamnstad var detta en viktig utgångspunkt för handelsvägarna till Mindre Asien. Vandra genom historien längs marmorgator kantade av underbara offentliga byggnader, bland dem kan du upptäcka Scholasticas bad och Celsus bibliotek. Se Hadrianus tempel och Grand Theater, som är två av de mest imponerande byggnaderna i Efesos. Besök terrasshusen som ligger på kanten av berget Pion. Se de 6 bostadshusen som byggdes på 3 konstgjorda terrasser. Dessa hus är dekorerade med väggfresker och golvmosaiker och beboddes av de rika medborgarna i Efesos. (Terrasshus ingår endast i alternativen Privat med terrasshus och Liten grupp med terrasshus. Ingår inte i de andra 2 alternativen. OBS Rekommenderas inte för personer som har svårt att gå och akrofobi (rädsla för höjder). Se Jungfru Marias hus, som ligger i Aladagbergen, 5 km från Efesos, och lär dig om dess koppling till när Maria kom till Efesos år 431 e.Kr. och varför detta område blev en pilgrimsort år 1892. Stanna till vid Artemission-templet, där ett av den antika världens 7 underverk en gång fanns. Detta kommer att vara det sista stoppet på er rundtur innan ni återvänder till er utgångspunkt.

Från Kusadasi: Privat rundtur i Efesos för kryssningspassagerare

Från Kusadasi: Privat rundtur i Efesos för kryssningspassagerare

Gå i land och möt din privata guide i Kusadasis hamn. Vi börjar med att köra till Jungfru Marias hus, den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar, officiellt förklarad som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986. Därefter kör du en kort bit till Efesos för att beundra de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Upptäck denna historiska plats, en av de 7 uppenbarelsekyrkorna, genom att promenera längs marmorgatorna i sällskap med din guide. Se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House, Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine. Gå vidare till Artemistemplet och ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från bästa möjliga vinkel. Slutligen släpps du av i Kusadasi hamn.

Kusadasi: Efesos, Marias hus, Artemis 4 till 6 timmar Turer

Kusadasi: Efesos, Marias hus, Artemis 4 till 6 timmar Turer

Alternativ för privatpersoner och minigrupper (max. 10 gäster) med/utan terrasshus Efesos, Jungfru Marias hus och Artemission-templet på en guidad tur. ( Skip the lines biljetter betalas till vår guide efter turen ) Din guide kommer att ha din namnskylt vid Kusadasi kryssningsterminalens utgång strax efter att du passerat tullen. Observera att upphämtningstiden (vanligtvis 30 minuter efter din kryssnings ankomst) kommer att skickas med e-post inom 24 timmar efter din bokning. Om du saknar detta e-postmeddelande, glöm inte att kontakta oss för upphämtningstid. Efter att ha träffat din guide kör du till Jungfru Marias hus, som ligger i Aladagbergen, 5 mil från Efesus. Besök Efesos, en av de 12 städerna i Joniska förbundet, ett antikt grekiskt distrikt på Mindre Asiens västkust, beläget nära Izmir. Som hamnstad var staden en viktig utgångspunkt för handelsvägarna till Mindre Asien. Vandra genom de historiska marmorgatorna som kantas av historiska offentliga byggnader som Scholasticas bad, Celsus bibliotek, Hadrianus tempel och Grand Theatre. Besök terrasshusen som ligger på kanten av berget Pion. Se de 6 bostadshusen som byggdes på 3 konstgjorda terrasser. Dessa hus är dekorerade med väggfresker och golvmosaiker och beboddes av de rika medborgarna i Efesos. (Terrasshus ingår endast i alternativen Privat med terrasshus och Minigrupp med terrasshus. Ingår inte i de andra 2 alternativen. OBS Rekommenderas inte för personer som har svårt att gå eller har akrofobi (höjdskräck). Sista anhalt innan ni kör tillbaka till Kusadasi centrum är Artemissiontemplet, som tidigare var ett av de sju underverken i den antika världen. Observera: Denna tur är endast för kryssningsfartygspassagerare och är inte tillgänglig för dem som bor på hotell.

Kusadasi: Efesos och Artemis Skip-the-line-tur för små grupper

Kusadasi: Efesos och Artemis Skip-the-line-tur för små grupper

Skip The Lines : Minigruppresa till Efesos med privat alternativ Börja din tur med att bli hämtad i Kusadasi hamn med din namnskylt. (Din upphämtningstid kommer att anges i din bekräftelse via e-post av din lokala operatör) Kör 20 minuter till Efesos, en av 12 städer i den joniska ligan, det antika grekiska distriktet på västra kusten av Mindre Asien. Denna stad blomstrade för århundraden sedan som en grekisk koloni och sedan som en del av det antika Rom. Under sin storhetstid var stadens livliga hamn en viktig utgångspunkt för handelsvägarna till Mindre Asien. Idag är staden fortfarande fylld av välbevarade ruiner från denna tid. Följ med på en resa tillbaka i tiden när du promenerar längs marmorgator som pryds av underbara offentliga byggnader. Se ruinerna av Scholasticas bad, en badanläggning med anor från 1000-talet. Beundra fasaden på Celsus bibliotek. Detta romerska bibliotek var en gång ett av de största biblioteken i den antika världen, men blev förstört när det skakades av en jordbävning och brändes av invaderande goter samma år. Trots den bristande turen står den magnifika fasaden fortfarande kvar. Beundra den massiva kollonaden i Hadrianus tempel. Utforska den stora teatern. Denna imponerande byggnad rymmer 24 000 åskådare och det var här kejsarna en gång i tiden såg pjäser, konserter och gladiatorkamper. Förundras över ruinerna av Artmisission-templet, ett av de sju underverken i den antika världen. Templet är tillägnat den grekiska jaktgudinnan och pilgrimer från hela den antika världen brukade resa till templet för att be om gudinnans gunst. Efter en rundtur i templet kan ni njuta av bekvämligheten med att bli skjutsade tillbaka till Kusadasi centrum och hamn.

Från Kusadasi/Izmir: Privat rundtur i Efesos med mindre promenader

Från Kusadasi/Izmir: Privat rundtur i Efesos med mindre promenader

Upptäck Efesos underverk på en privat rundtur med mindre promenader och mer utforskande för resenärer som söker en mer avslappnad upplevelse. Njut av upphämtning från Izmir eller Kusadasi. Med en guide och tillgång till skip-the-line, kringgå köer och dyk rakt in i hjärtat av denna UNESCO-listade plats. Utforska det ikoniska Celsus bibliotek, ett arkitektoniskt mästerverk som en gång inhyste tusentals skriftrullar. Förundras över storheten i Grand Theatre, där gladiatorer en gång kämpade och publiken fängslades av teaterföreställningar. Strosa längs de antika gatorna i Efesos, som pryds av intrikata kolumner och historiska ruiner. Fördjupa dig i den rika historien och kulturarvet i denna UNESCO-världsarvslista. Lyssna på fascinerande berättelser och legender från din guide som kommer att väcka Efesos till liv. Njut av fördelen med mindre promenader och njut av varje ögonblick utan att känna dig stressad. Ta fantastiska bilder, njut av atmosfären och låt det antika förflutna transportera dig till en svunnen tid.

Från Marmaris: Ephesus och Selcuk Tour med lunchbuffé

Från Marmaris: Ephesus och Selcuk Tour med lunchbuffé

Ankomst till Efesus och komfortpaus: Efter frukost fortsätter vi vår resa till Efesos. Du behöver inte oroa dig för att resan ska vara obekväm, eftersom alla våra bussar är mysiga och rymliga och alla har luftkonditioneringssystem. Du kommer också att kunna få några förfriskningar under resan. När vår långa men bekväma resa är över kan vi börja vårt underbara besök i den antika staden Efesos. Besök i den antika staden Efesos: Besöket kommer att pågå i ungefär två timmar, under vilka du får ta en promenad genom det förflutna för en av de största antika civilisationer som mänskligheten känner till. Våra guider kommer att berätta många historier och legender, liksom några fängslande historiska fakta, medan ni promenerar genom de välbevarade resterna av denna stora antika stad. Öppen lunchbuffé: När vårt besök i Efesos är över kommer vi att äta en öppen buffélunch på en fin restaurang i närheten. Fri tid i Selcuk eller besök i Marias hus: När vår lunchpaus är över får du lite fritid i den charmiga staden Selcuk. Under den tiden kan du koppla av och ta en drink på en lokal cafeteria eller utforska andra historiska platser, t.ex: Museer, Artemistemplet eller Jungfru Marias hus. Vår guide kommer att ge dig detaljerad information om dessa unika platser, men i slutändan är valet ditt. När du kommer tillbaka till Marmaris: Vi räknar med att vara i Marmaris vid ungefär 19:00. Vi släpper av dig framför ditt hotell så att du kan vila och koppla av.

Från Bodrum: Efesos & Jungfru Marias hus Guidad dagstur

Från Bodrum: Efesos & Jungfru Marias hus Guidad dagstur

På denna guidade heldagstur från Bodrum kan du resa tusentals år tillbaka i tiden till den en gång blomstrande metropolen Efesos. Denna antika stad anses vara en av de bäst bevarade platserna i Medelhavet. Mellan de arkeologiska underverken kan du njuta av en lunch på en lokal restaurang. Börja din resa med en tidig upphämtning från ditt boende i Bodrum. Sätt dig i ditt luftkonditionerade fordon och slappna av medan du färdas in i Turkiets pittoreska landsbygd. På vägen får du lära dig av din guide om Efesos historia och det arkeologiska bevarandet av UNESCO-platsen. Nästan får du njuta av ett kort stopp för frukost innan du anländer till Efesos. När du har beundrat den antika staden från utsidan går du in för en rundvandring på de marmorbelagda gatorna. Kika in i smultronställda butiker och hus som en gång stödde en av de största romerska städerna och sjöhamnarna. Fortsätt din rundtur i Efesos ruiner med utsikt över den fantastiska fasaden på Celsusbiblioteket. Därefter slingrar du dig mot Hadrianus tempel, badhusen och den stora teatern, där Paulus en gång predikade och gladiatorspel hölls för en publik på upp till 25 000 åskådare. Paus för lunch på en lokal restaurang och bege dig sedan till Jungfru Marias hus, känt som Meryemana. Det lilla kapellet står i dag på grunderna av det hus som tros vara Marias sista hem. Efter att ha utforskat platsen återvänder du till Bodrum för att avsluta din rundtur.

De mest populära sevärdheterna i Selcuk

Att göra i Celsusbiblioteket

Städer i Turkiet

Celsusbiblioteket: Fler aktiviteter och sevärdheter

Celsusbiblioteket: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Celsusbiblioteket

Samlat omdöme

4.6
(270 recensioner)