Våra mest rekommenderade saker att göra i Cebu City

Cebu City: Valhajsimning & Kawasan Falls kanjonklättring

1. Cebu City: Valhajsimning & Kawasan Falls kanjonklättring

Ge dig ut på en simningupplevelse med valhajar som du bara upplever en gång i livet. Njut av en naturskön resa tillsammans med din privata guide från östkusten av Cebu till staden Oslob för att få syn på denna magnifika fiskart. Snorkla och simma bland dessa stora och vänliga varelser i deras naturliga livsmiljö. Efter att ha simmat tillsammans med dina nya fiskvänner anländer du till Badian för att äta lunch före ditt kanjonäventyr. Du åker till hoppplatsen och simmar, klättrar, firar dig ned med mera över Badians pittoreska klippor - missa inte chansen att hoppa från klippor som är så höga som nio meter.  Slappna av efter dina nervkittlande hopp med ett dopp i det vackra vattnet i de vackra och lugna Kawasan Falls. Du kommer sedan att lämnas av vid ditt hotell med oförglömliga minnen och hjärtat fyllt med extas.

Oslob: Privat rundtur med valhaj, Tumalog Falls och apor

2. Oslob: Privat rundtur med valhaj, Tumalog Falls och apor

Upptäck den vackra staden Oslob på en privat dagsutflykt från Mandaue, Lapu-Lapu eller Cebu City. Följ med på ett oförglömligt äventyr som kombinerar naturens underverk med ett nära möte med milda jättar, spännande vattenfall, charmiga apor och en traditionell lokal delikatess. Din resa mot den vackra staden Oslob, som ligger i den sydöstra delen av Cebu, börjar med upphämtning på hotellet. När du anländer till Oslob välkomnas du av synen av det azurblå havet. Upplev spänningen växa när du förbereder dig för resans höjdpunkt: att simma med valhajar. Oslob är känt för sin hållbara valhajsturism, där du kan uppleva snorkling tillsammans med dessa mjuka jättar i deras naturliga miljö. Turen inkluderar en genomgång av certifierade guider om ansvarsfull interaktion med valhajar, vilket säkerställer välbefinnandet för dessa majestätiska varelser. Efter mötet med valhajarna fortsätter äventyret med ett besök vid Tumalog Falls. Tumalog Falls ligger inbäddat bland frodig grönska och fängslar besökare med sin gardinliknande kaskad som skapar en fascinerande effekt. Svalka dig i det uppfriskande turkosa vattnet och fördjupa dig i naturens fantastiska skönhet. Nästa punkt på resplanen är ett besök i en lokal apreservat, där du kan interagera med lekfulla primater. Fristaden är avsedd för bevarande och rehabilitering av apor, och din guide kommer att dela insiktsfull information om dessa intelligenta varelser och deras betydelse i ekosystemet. När dagen närmar sig sitt slut bjuds du på en äkta filippinsk chicharron (traditionellt snacks med krispigt fläskkött). Efter att ha sett det bästa av Oslob körs du tillbaka till din upphämtningsplats för avlämning.

Cebu: Sardinjakt i Moalboal och snorklingsäventyr med sköldpaddor

3. Cebu: Sardinjakt i Moalboal och snorklingsäventyr med sköldpaddor

Simma bland tusentals fiskar och titta på sardinerna i Moalboal. Snorkla tillsammans med havssköldpaddor i deras naturliga miljö. Ät utsökt fisk och skaldjur på en restaurang vid havet. Sola på White Sand Beach och avsluta dagen med en kopp kaffe på vägen tillbaka till Cebu City. Börja dagen med transfer från Cebu City eller Lapu-Lapu. Sedan anländer du till Moalboal och dyker ner i det kristallklara vattnet för att se sardinerna. Titta på tusentals sardiner som simmar tillsammans och uppskatta detta magnifika naturunderverk. Efter detta beger du dig till ett annat snorklingställe. Simma tillsammans med havssköldpaddor i deras naturliga livsmiljö med din guide. Beundra det känsliga ekosystemet och observera dessa djur i deras naturliga miljö. Därefter äter du en utsökt lokal lunch och njuter av välsmakande skaldjur på en vacker restaurang vid havet. Koppla av i solen på den vita sandstranden (Bas Daku). Slutligen går du ombord på din privata transport och återvänder till Cebu City. Stanna till för en gratis filippinsk kaffe på SM Seaside på vägen tillbaka, och reflektera över din dag med en perfekt kopp bryggkaffe.

Från Cebu: Snorkla med valhajar & Tumalog Falls

4. Från Cebu: Snorkla med valhajar & Tumalog Falls

Åk med privat bilcharter till Oslob där du på riktigt nära håll kan möta vänligt sinnade valhajar under din vistelse i Cebu. Denna långsamma fisk av arten matt-hajar, som filtrerar sin föda, är världens största fisk - och verkligen en syn för ögat! På denna utflykt får du snorkla och simma med valhajarna. För att inleda ditt äventyr, vakna upp på gott humör och bli upphämtad i ditt hotells lobby kl. 03.00. Gör en naturskön resa längs Cebus södra kust. På plats i Oslob får du din snorklingsutrustning och kan hoppa i vattnet för ditt möte med valhajarna. Efter en genomgång om vad du ska hålla koll på och grundläggande säkerhetsregler är det dags att för en njutbar tid i det vackra havet som vimlar av fantastiska havsvarelser. Ta dig tid att vänja dig vid vattnet och snorklingsutrustningen och ha en verkligt unik upplevelse genom att bli vän med Oslobs berömda valhajar.I slutet av upplevelsen kan du njuta av en lokal lunch för att ladda din energi.Återvänd tillbaka till ditt boende i Cebu runt 13-14 med en bekväm privat transfer. Uppgradera din aktivitet för att inkludera en 1-timmes avslappnande helkroppsmassage. Välj mellan svensk, shiatsu eller thailändsk massage. Ge ro till själen och ny energi till kroppen efter en lång resdag. Alternativt, efter din valhajsupplevelse kan du uppgradera din aktivitet och besöka Tumalog Falls. Din guide tar dig med på en vandring och en motorcykeltur för att se unika klippformationer och vattenfallens klara vatten. Återvänd till Cebu/Mactan kl. 16.00.

Lapu-Lapu eller Cebu City: Historisk & Street Food guidad tur

5. Lapu-Lapu eller Cebu City: Historisk & Street Food guidad tur

Följ med på en fängslande historisk stads- och matrundtur i Cebu City. Fördjupa dig i det rika kulturarvet och de kulinariska läckerheterna i denna livliga filippinska destination med hjälp av en guide och luftkonditionerat fordon. Du hämtas från ditt boende och kan luta dig tillbaka och koppla av medan din guide visar dig ikoniska landmärken, forntida fästningar och hundraåriga kyrkor. Stanna till längs vägen för att njuta av de olika smakerna i Cebus kök, vilket skapar en härlig blandning av historia och gastronomi. Här får du chansen att prova allt från läskande färska kokosnötter till utsökt street food. Besök det nionde största köpcentret i världen, SM Seaside City Cebu, för att köpa souvenirer eller prova filippinskt gourmetkaffe. Njut av en rundtur som tillgodoser alla dina behov, så om du vill anpassa turen efter dina preferenser har du chansen att få dessa önskemål tillgodosedda.

Cebu: Höglandstur (Cebu Taoist, Temple of Leah och Sirao)

6. Cebu: Höglandstur (Cebu Taoist, Temple of Leah och Sirao)

Upptäck den naturliga skönheten i Cebu på denna resa som inte liknar någon annan! Ditt första stopp är Cebu Taoist Temple. Det är en av de mest populära sevärdheterna i Cebu City. Det är fyllt med klassisk kinesisk arkitektur, skulpturer och kalligrafi. Detta tempel ligger i Beverly Hills Subdivision, Cebu City. Det är öppet för både tillbedjare och icke tillbedjare. För den andra resan, om du vill ha en "Instagrammable" bild, har vi Sirao Flower Garden, även känd som Little Amsterdam i Cebu City. Definitivt en av de största attraktionerna i Cebu. Denna vackra trädgård ligger i Brgy. Sirao, Cebu City bara några minuter från JY Square Mall i Lahug. På nästa tur ska vi besöka Temple of Leah som också kallas "Taj Mahal" i Cebu. Det är en av de främsta kulturella och historiska platserna i Cebu City. Temple of Leah har 24 kammare som rymmer ett bibliotek, bar, museum och galleri. Det ligger i Barangay Busay, bara några minuter från JY Square Mall i Lahug. Som sista anhalt har vi Mountain View Nature's Park som ligger på Roosevelt Drive, Sitio Garahe, Busay, Cebu City. Bara några meter från Temple of Leah. Detta är den perfekta platsen för dig att varva ner och se de vackra stadsljusen. De erbjuder barnpark, botanisk trädgård, pool, reträttplats och rumsboende också. Jag kan också lägga till Chixboy filippinsk matrestaurang på gästens begäran. Det ligger bara några meter från Temple of Leah och Mountain View Nature's Park. ☑️ gratis upphämtning från hotellets lobby ☑️ gratis avhämtning tillbaka till hotellet PS: När vi reser till dessa platser, låt oss inte glömma att upprätthålla renligheten och vara en ansvarsfull resenär.

Cebu: Filippinerna/ Asien eSIM Roaming Mobil Dataplan

7. Cebu: Filippinerna/ Asien eSIM Roaming Mobil Dataplan

Säg hejdå till krånglet med fysiska SIM-kort och att hitta mobiloperatörernas butiker med vår e-SIM-tjänst. Efter köpet får du en QR-kod som du kan skanna på din kompatibla enhet för att installera e-SIM-kortet var och när du behöver det. Välj bland en rad olika datavolymer, giltighetsperioder och täckningsalternativ i olika länder för att enkelt hålla kontakten. De flesta iPhone-modeller utöver XS stöder e-SIM, och följ våra instruktioner i fotosessionen för att kontrollera kompatibiliteten för andra enheter. Dela QR-koden via AirDrop eller skanna den till en annan enhet. Installera e-SIM-kortet genom att ansluta till WiFi eller ett nätverk, och kom ihåg att aktivera roaming för e-SIM-kortet. Om du har problem med att ansluta till nätverket kan du läsa vår felsökningsguide. Om du har en ansluten resa i Asien väljer du helt enkelt alternativet 22 asiatiska länder, som täcker: Vietnam, Hongkong, Macao, Kambodja, Kina, Taiwan, Malaysia, Australien, Indonesien, Filippinerna, Thailand, Singapore, Nya Zeeland, Indien, Pakistan, Sri Lanka, Myanmar, Kuwait, Saudiarabien, Israel, Japan, Sydkorea Om din data är förbrukad? Enkelt, köp bara ett annat e-SIM för att fylla på. APN (åtkomstpunktens namn): iboots Lokalt nätverk:Globe

Cebu: Båtluffningstur med lunch ombord

8. Cebu: Båtluffningstur med lunch ombord

Upplev båtluffning i provinsen Cebu, en av Filippinernas allra vackraste regioner. Börja din tur med att hoppa ner i en banca (ett slags motoriserad kanot). Upplev havets bris och friska luft medan du reser till Gilutungans marinreservat. Luta dig tillbaka och njut av snacks och drinkar längs vägen. När du anländer till stranden hoppar du av båten för att få chansen att beundra det rika marina livet liksom många olika koraller och revinvånare. Känn dig fri att mata fiskarna för hand för att få närkontakt med det lokala djurlivet. När du lämnar Gilutanga kommer sedan att få njuta av en läcker lunch med lokala specialiteter under resan till din nästa destination, ön Caohagan. Välj mellan att dyka eller äta (eller både och!) för att riktigt njuta av de klara vattnen och den läckra mat som erbjuds på buffén. Härifrån fortsätter du vidare till nästa ö, Sulpa, med fler chanser att både dyka och äta. Vattnen kring Sulpa är djupare än de du besökte tidigare och här kan du se mer livliga marina liv, så ta chansen att använda en av våra snorklar och masker utan extra kostnad för att utforska det klara och vackra vattnet. Vi återvänder sedan mot Cebu City, vilket ger dig en chans att koppla av en stund och ta in dina omgivningar efter denna unika båtluffningsupplevelse.

Från Cebu City: Cebu Safari and Adventure Park Day Tour

9. Från Cebu City: Cebu Safari and Adventure Park Day Tour

Vid din planerade tur hämtar chauffören dig i lobbyn på ditt hotell. Du kommer sedan att ta en tur upp på de vackra och natursköna kullarna i Carmen, ungefär en timmes bilresa från Cebu City, ett äventyr lockar för dem som är redo att fly till något nytt och underbart. Cebu Safari & Adventure Park är den främsta safariparken med en egendom på över 170 hektar med mer än tusen djur från 120 olika arter. Parkens huvudattraktioner för närvarande är den afrikanska savannen, Michelles trädgård, världens trädgårdar och safarin med det vita lejonet.

Cebu: Kawasan Falls - privat tur med kanjonering & klipphopp

10. Cebu: Kawasan Falls - privat tur med kanjonering & klipphopp

Besök ett av Filippinernas vackraste vattenfall. Kawasan Fall är beläget i Badian och är känt för sitt vattenfall med tre lager. Om du är sugen på ett adrenalinkickande äventyr i Cebu, är kanjonering vid Badians berömda klippor det du söker. Börja dagen med en bekväm upphämtning från ditt hotell i Badian. Du kommer att få tid att hitta en plats för att äta frukost. Möt dina vänliga guide och lär dig de grundläggande säkerhetsprocedurerna för kanjonering för att till fullo njuta av din tur. Dagen fylls av pittoreska landskap med vattenfall och spännande äventyr genom Cebus naturområden. Testa dina nerver när du går genom bäckar och vattendrag längs Badianfloden och slingrar dig genom grottor och snabba floder. Många spännande aktiviteter väntar på dig, som möjligheten att hoppa och firas ner från klippor och simma genom raviner. Efter kanjoneringen, koppla av vid Kawasan Falls, Cebus välkända 3-nivåers vattenfall innan du njuter av en rejäl lunch vid kristallklara, blåa vatten och grönskande skogar. Fallen är turkosfärgade och är perfekta för att ta fantastiska bilder. Efteråt, om du känner dig äventyrlig, kan du passa på att hoppa ner i det djupa blåa vattnet från sju klipphoppsplatser som är upp till 6 meter höga.

Lägg till datum

Saker att göra i
Cebu City

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Cebu City

Alla aktiviteter

33 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 3

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Cebu City

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Cebu City

Vilka är de bästa inomhusaktiviteterna i Cebu City när det regnar?

Cebu City: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

Cebu City: Fler aktiviteter och sevärdheter

Cebu City: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Cebu City

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 193 omdömen

Fantastiskt ställe som bör upplevas! Bra att veta, man får möjligheten att antingen åka zip-line till början av turen för 600 pesos per person. Alt går man 45 min dit. Det kommer grillstånd ungefär i mitten av floden med spett av olika slag för 50 pesos/st samt att man kan köpa dryck och ris. Guiden tar massa bilder och hjälper dig att bära om du har med en vattentät väska. Men packa lätt, man behöver egentligen inget annat än lite pesos. Ett tips kan vara att ha telefonen i en sån vattentät påse att ta bild genom då det stänker endel!