Saker att göra i
Cebu City

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Cebu City

Cebu City: Simning med valhajar & Kawasan Falls klättring i kanjon

Cebu City: Simning med valhajar & Kawasan Falls klättring i kanjon

Ge dig ut på en enastående simupplevelse med valhajar. Din privata guide tar dig med på en naturskön resa från Cebus östkust till staden Oslob för att fånga en bild av denna magnifika fisk. Snorkla och simma tillsammans med dessa milda jättar i deras naturliga miljö. Efter att ha simmat tillsammans med dina nya fiskvänner anländer du till Badian för lunch innan du ger dig ut på ditt canyoneering-äventyr. Du åker till startpunkten och simmar, klättrar, rappellerar och mycket mer över Badians pittoreska klippor - missa inte chansen att hoppa från klippor som är så höga som trettio meter. Kom ner från dina pulshöjande hopp med en avkopplande simtur i det vackra vattnet i de vackra och fridfulla Kawasan Falls. Du kommer tillbaka till ditt hotell med ovärderliga minnen och äventyrets spänning i hjärtat.

Oslob: Valhajar, Tumalogs vattenfall och apor Privat rundtur

Oslob: Valhajar, Tumalogs vattenfall och apor Privat rundtur

Till skillnad från andra turer är detta en privat liten grupptur som är exklusiv för några få gäster - vilket innebär att du får extra komfort med utrymme i vår kommersiella Van tillsammans med extra tid mellan aktiviteterna eftersom det inte är en stor grupp på 12 personer som andra turer. Upptäck den vackra staden Oslob på en privat dagsutflykt från Mandaue, Lapu-Lapu eller Cebu City. Följ med på ett oförglömligt äventyr som kombinerar naturens underverk med ett närgånget möte med mjuka jättar, spännande vattenfall, charmiga apor och en traditionell lokal behandling. UPPDATERING: På grund av Tumalog Falls stängning av lokala myndigheter - vi kommer att uppgradera till Dalaguete Beach All snorkelutrustning och flytvästar är gratis och du får extra hjälp av en erfaren simmare och miljöaktivist som hjälper dig i vattnet med flytutrustning, så även icke-simmare kan njuta av denna upplevelse - du har också möjlighet att hyra en GoPro mot en liten avgift med din guide som tar professionella bilder och videor, så låt teamet veta om du vill fånga dessa minnen. Oslob-aporna är lekfulla och mjuka till skillnad från de andra aporna som finns på Bali som är aggressiva och stjäl tillhörigheter - Barn älskar särskilt att leka med Oslob-apor och de kommer till och med att försiktigt gnugga din arm som ett tecken på artighet innan de ger dem bananer som vi levererar. Vi kan försäkra att du kommer att njuta av våra inhemska aparter. Din resa mot den vackra staden Oslob, som ligger i den sydöstra delen av Cebu, börjar med upphämtning på hotellet. När du anländer till Oslob välkomnas du av synen av det azurblå havet. Upplev den växande spänningen när du förbereder dig för resans höjdpunkt: att simma med valhajar. Efter mötet med valhajarna fortsätter du äventyret med ett besök vid Tumalog Falls. Tumalog Falls ligger inbäddat bland frodig grönska och fängslar besökare med sin ridåliknande kaskad som skapar en fascinerande effekt. Svalka dig i det uppfriskande turkosa vattnet och fördjupa dig i naturens skönhet. Nästa punkt på resplanen är ett besök på en lokal apreservat, där du kan interagera med lekfulla primater. Sanctuary är tillägnad bevarande och rehabilitering av apor, och din guide kommer att dela insiktsfull information om dessa intelligenta varelser och deras betydelse i ekosystemet. När dagen närmar sig sitt slut kommer du att behandlas med autentisk filippinsk färsk kokosnöt förutsatt att de är under säsong och några är tillgängliga. Efter att ha sett det bästa av Oslob, körs du tillbaka till din upphämtningsplats för avlämning. Vänligen notera: - Tumalog Falls är stängt varje 2: a onsdag i månaden av lokala myndigheter för rengöring och underhåll - vi kan dock erbjuda lämpliga alternativ om det behövs. - Av artighet mot andra resenärer och för att säkerställa en snabb ankomst till Whale Shark Snorkelling-schemat, upprätthåller vi en väntetid på högst 20 minuter efter din nominerade upphämtningstid på ditt hotell / vistelse som en del av våra villkor.

Bohol Countryside Joiners-tur från Cebu City

Bohol Countryside Joiners-tur från Cebu City

Upptäck kulturen och den naturliga skönheten i Bohol med denna heldagstur i liten grupp från Cebu. Höjdpunkterna inkluderar Chocolate Hills Natural Monument, Bilar Mahogany Forest, Tarsier Conservation Area, Loboc River Cruise och Baclayon Church. Inkluderar transfer tur och retur på land och färja samt en chaufför som också kan hjälpa till som guide. Påbörja en smidig och trevlig resa med bara två färjeturer till den fängslande ön Bohol, där de ikoniska Chocolate Hills väntar på din förvåning. Dessa 1 268 kullar, som är ett filippinskt geografiskt monument, bjuder på ett fängslande böljande landskap. Njut av den förtrollande närvaron av tarsier, en liten primat som bara finns på Bohol, vilket ger ditt besök en touch av underhållning. Utforska en noggrant odlad konstgjord skog, en fristad för sällsynta och utrotningshotade växter och djur. Ta en paus vid Baclayon Church, ett värdefullt arv som gör anspråk på att vara den äldsta stenkyrkan i landet. Som höjdpunkt på dagen kan du njuta av en naturskön kryssning längs Lobocfloden och en utsökt lunch som serveras ombord på en flytande flotte.

Cebu: Gruppresa med valhajssimning och Kawasan Canyoneering

Cebu: Gruppresa med valhajssimning och Kawasan Canyoneering

Din resa börjar tidigt på morgonen med avgång från ditt hotell (Cebu City, Lapu-Lapu City eller Mandaue City) med en gemensam grupptransfer till platsen för valhajsskådning på en 2 timmar och 30 minuters bilresa till Oslob. Vid ankomsten lämnar vi omedelbart fordonet för att säkra vårt prioritetsnummer från turistpersonalen i Oslobs LGU. Efteråt kan du ta en lugn promenad eller njuta av de berömda lokala läckerheterna till frukost medan du väntar på din tur. När vårt nummer ropas upp kan vi njuta av 30-45 minuter av förtrollande stunder med havets milda jättar, valhajarna. Du får en detaljerad genomgång av guiderna och lär dig mer om valhajarnas beteende och de viktigaste riktlinjerna för en ansvarsfull och respektfull interaktion. Sedan går du ombord på en traditionell utriggare och njuter av ett oförglömligt vattenäventyr när du snorklar med gigantiska valhajar. Fånga nära möten och lekfulla simturer och skapa bestående minnen. Efter denna häpnadsväckande upplevelse återvänder du omedelbart för att möta vår chaufför för nästa del av vårt äventyr. En naturskön 2-timmars bilresa leder oss till de hisnande Kawasan Falls för en adrenalinpumpande canyoningupplevelse. Vid ankomsten till startpunkten för canyoneering utforskar du pittoreska raviner och naturliga klippformationer på en spännande resa i naturen. Navigera genom kanjonerna och ta dig an spännande utmaningar med klipphoppning på olika höjder. Heja på de andra deltagarna när de tar varje adrenalinpumpande språng. Dyk ner i uppfriskande pooler, simma genom naturliga vattenformationer och vandra tillsammans genom de fantastiska landskapen. Vi når den stora finalen vid Kawasan Falls, där hela gruppen firar kulmen på canyone-äventyret med spännande hopp i de kristallklara poolerna. Njut av en välförtjänt och inkluderad lunch nära Kawasan Falls innan du återvänder till ditt hotell. (Du kan ta den inkluderade lunchen före eller efter Canyoneering-aktiviteten) Efter att ha avslutat canyoneering-kursen återvänder deltagarna till startpunkten, där transport tillbaka till sina boenden. Denna tur erbjuder en perfekt blandning av marina äventyr och adrenalinfylld canyoneering, vilket ger deltagarna oförglömliga minnen av Cebus naturliga underverk.

Cebu: Oslob valhaj och Moalboal sardinsköldpaddsäventyr

Cebu: Oslob valhaj och Moalboal sardinsköldpaddsäventyr

DEN ULTIMATA CEBU-TUREN - 2 IKONISKA PLATSER PÅ 1 DAG Om du bara har en enda dag på dig att göra din Cebu-upplevelse minnesvärd genom att besöka de ikoniska världsarvsplatserna Moalboal (sardiner och sköldpaddor) och Oslob (valhajar) - då är detta 2 i 1-äventyr något för dig Till skillnad från andra turer kommer du att besöka detta är en privat liten grupptur exklusiv för få gäster - vilket innebär att du får extra komfort med utrymme i vårt kommersiella fordon tillsammans med extra tid mellan aktiviteterna eftersom det inte är en stor grupp på 10 plus personer som andra turer. Ge dig ut på en oförglömlig akvatisk odyssé med vår 2-i-1 Oslob Whale Shark och Moalboal Sardines Run & Turtle Snorkeling Tour! Ditt äventyr börjar med en sömlös hotellupphämtning från var som helst i Cebu eller Lapu-Lapu City, som sätter scenen för en dag full av naturliga underverk. När vi reser mot Oslob kommer du att behandlas med hisnande vyer längs den natursköna körningen. När vi anländer till Oslob ökar förväntningarna när vi förbereder oss för huvudevenemanget: simma tillsammans med de majestätiska valhajarna. Dessa mjuka jättar, de största fiskarna i havet, glider graciöst genom det kristallklara vattnet och erbjuder ett fascinerande möte som du kommer att värna om för alltid. Med expertvägledning och fokus på ansvarsfull turism kommer du att förundras över dessa magnifika varelser samtidigt som du respekterar deras naturliga livsmiljö. All snorklingsutrustning och flytvästar ingår utan kostnad. Efter denna häpnadsväckande upplevelse fortsätter resan till Moalboal, som är känt för sin spektakulära sardinfiske och sitt livliga marina liv. Dyk ner i det azurblå djupet för att bevittna det fascinerande skådespelet med otaliga sardiner som virvlar i samklang och skapar en fascinerande balett av skimrande silver. Mitt i denna undervattenssymfoni möter du graciösa havssköldpaddor som elegant navigerar i sin akvatiska värld och lägger till ytterligare ett lager av förtrollning till ditt äventyr. Efter de spännande snorklingsutflykterna är det dags att ladda upp och njuta av havets smaker med en valfri lunch på en charmig lokal restaurang vid havet. Skäm bort dig med läckra skaldjursdelikatesser medan du njuter av den avslappnade kuststämningen, ett perfekt sätt att varva ner och återuppleva dagens höjdpunkter med andra äventyrare. När turen närmar sig sitt slut erbjuder vi en naturskön resa tillbaka till ditt hotell, med möjlighet till en förtrollande omväg till ett vackert vattenfall längs vägen, förutsatt att tiden och säsongens väderförhållanden tillåter det. Detta extra stopp utlovar ett uppfriskande dopp i naturens omfamning och avslutar din dag av utforskning med en föryngrande final. Med varje ögonblick noggrant kurerat för maximal njutning och säkerhet, garanterar vår Oslob Whale Shark och Moalboal Sardines Run & Turtle Snorkeling Tour en upplevelse en gång i livet. Oavsett om du är en erfaren marinentusiast eller en första gången äventyrare, fördjupa dig i magin i Filippinernas undervattensparadis och skapa omhuldade minnen som kommer att vara en livstid.

Cebu: Kawasan Falls kanjonvandring och klipphopp privat tur

Cebu: Kawasan Falls kanjonvandring och klipphopp privat tur

Besök ett av de vackraste fallen i Filippinerna. Kawasan Falls ligger i Badian och är känt för sitt vattenfall i tre lager. Om du har smak för ett riktigt, hjärtstoppande äventyr i hjärtat av Cebu, är canyoning vid de berömda klipporna i Badian svaret. Börja dagen med en bekväm upphämtning från ditt hotell till Badian. Du får lite tid på dig att hitta en plats att äta frukost på. Du träffar din vänliga guide och lär dig de grundläggande säkerhetsprocedurerna för canyoning för att kunna njuta fullt ut av turen. Dagen kommer att fyllas med pittoreska scener från vattenfallen och spännande äventyr genom Cebus naturområden. Testa dina nerver när du vandrar genom bäckar och strömmar längs Badian River, när du slingrar dig genom grottor och genom snabba floder. Många spännande aktiviteter väntar på dig, t.ex. möjligheten att hoppa och rappellera från klippor och simma genom raviner. Efter canyonevandring varvar ni ner vid Kawasan Falls, Cebus berömda vattenfall i tre nivåer, innan ni avnjuter en rejäl lunch vid de kristallblå poolerna och de frodiga skogarna. Fallen är turkosfärgade och perfekta för fantastiska foton. Efteråt, om du känner dig äventyrlig, kan du passa på att hoppa från 7 klippor som når upp till 6 meters höjd ner i det djupblå vattnet.

Cebu: Dagstur med valhajar, Tumalog Falls och Sumilon Island

Cebu: Dagstur med valhajar, Tumalog Falls och Sumilon Island

På denna dagstur får du uppleva det ultimata äventyret i Cebus fantastiska natur. Njut av bekvämligheten med van-transport och lokal lunch. Under din dag i naturen kan du simma med valhajar, utforska regnskogen och snorkla längs en sandbank. Börja din resa med upphämtning i Cebu, Talisay, Lapu-Lapu eller Mandaue. Åk sedan till Oslob för att simma i det orörda vattnet som är hem för de magnifika valhajarna. Förundras över dessa milda jättar i havet. Därefter tar du en kort biltur till Tumalog Falls. Du kommer att förtrollas av det brusande vattenfallet. Ta ett dopp i det svala, uppfriskande vattnet och njut av lugnet i den omgivande frodiga regnskogen. Efteråt kan du utforska Sumilon Islands fantastiska sandbank, som sträcker sig oändligt ut i det glittrande havet. Här finns gott om tid att upptäcka öns rika marina liv med snorkel, eller bara njuta av lugnet i detta avskilda paradis. Återvänd till SM City Cebus Travellers' Lounge för att avsluta turen i slutet av dagen.

Cebu: Valhajar i Oslob, sardinfiske i Moalboal och havssköldpaddor

Cebu: Valhajar i Oslob, sardinfiske i Moalboal och havssköldpaddor

Njut av en fantastisk dagsutflykt för både familj och vänner där du kan simma med valhajar i Oslob och uppleva regionens naturliga skönhet. Simma runt korallrev och beundra havssköldpaddor. Oslob är en av de enda platserna där du kan se vilda valhajar äta. Snorkla med valhajar i det vilda på en tur med en 99% observationsfrekvens. Beundra synen av valhajar som är över 10 meter långa och simmar graciöst och äter med sina stora munnar. Fortsätt med att simma runt vackra korallrev, bedårande havssköldpaddor och stora stim av kraftfulla sardiner i Moalboal, en förstklassig snorklingsplats. Upplev den mystiska scenen med bedårande havssköldpaddor som simmar graciöst och små sardiner som vandrar som en enda stor livsform i ett stim.

Från Cebu: Valhajtur och privat tur till Inambakan Falls

Från Cebu: Valhajtur och privat tur till Inambakan Falls

Res med privat bilcharter till Oslob där du kommer nära de vänliga valhajarna på din resa till Cebu. Denna långsamt rörliga filtermatande matthaj är en av de största kända fiskarterna - och en sann syn att skåda. På resan får du snorkla och simma med valhajarna. För att börja ditt äventyr, vakna upp pigg och där du kommer att hämtas i hotellets lobby kl. 2:00. Ta en naturskön biltur längs södra Cebus kustlinje. När du anländer till Oslob, hämta din snorkelutrustning och hoppa i vattnet för ditt valhajmöte. Efter en genomgång av vad ni ska leta efter och grundläggande säkerhetsregler kan ni njuta av den vackra oceanen som är fylld av fantastiska havsdjur. Ta dig tid att vänja dig vid vattnet och snorklingsutrustningen och få en verkligt unik upplevelse av att bli vän med Oslobs berömda valhajar. Efter din Whale Shark-upplevelse kan du utforska Inambakan Falls - en dold pärla med flera nivåer av kaskader och naturliga pooler. Dyk ner i det svala, kristallklara vattnet, koppla av under de uppfriskande fallen eller vandra runt för att upptäcka de olika nivåerna i detta förtrollande vattenfall. Återkomst till hotellet senast kl. 15.00.

Cebu: Båtluffningstur med lunch ombord

Cebu: Båtluffningstur med lunch ombord

Upplev båtluffning i provinsen Cebu, en av Filippinernas allra vackraste regioner. Börja din tur med att hoppa ner i en banca (ett slags motoriserad kanot). Upplev havets bris och friska luft medan du reser till Gilutungans marinreservat. Luta dig tillbaka och njut av snacks och drinkar längs vägen. När du anländer till stranden hoppar du av båten för att få chansen att beundra det rika marina livet liksom många olika koraller och revinvånare. Känn dig fri att mata fiskarna för hand för att få närkontakt med det lokala djurlivet. När du lämnar Gilutanga kommer sedan att få njuta av en läcker lunch med lokala specialiteter under resan till din nästa destination, ön Caohagan. Välj mellan att dyka eller äta (eller både och!) för att riktigt njuta av de klara vattnen och den läckra mat som erbjuds på buffén. Härifrån fortsätter du vidare till nästa ö, Sulpa, med fler chanser att både dyka och äta. Vattnen kring Sulpa är djupare än de du besökte tidigare och här kan du se mer livliga marina liv, så ta chansen att använda en av våra snorklar och masker utan extra kostnad för att utforska det klara och vackra vattnet. Vi återvänder sedan mot Cebu City, vilket ger dig en chans att koppla av en stund och ta in dina omgivningar efter denna unika båtluffningsupplevelse.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Cebu City

Vilka är de bästa dagsturerna från Cebu City?

De bästa dagsturerna från Cebu City:

Se alla dagsturer från Cebu City på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Cebu City

Att göra i Cebu City

Städer i Filippinerna

Cebu City: Fler aktiviteter och sevärdheter

Cebu City: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Cebu City

Samlat omdöme

4.6
(193 recensioner)

Jag kommer aldrig att glömma korallreven och fiskarna jag såg när jag snorklade. Båt- och sjöguiden var mycket snäll och underbar. Förutom lunch köpte vår guide till oss en stekt kyckling i bilen. Jag hade svårt att äta det varma köttet med händerna, men det var jättegott. Men eftersom jag inte kunde göra klart hälften av det, var jag tvungen att slänga resten, vilket var så slöseri. Det hade varit trevligt med lite uppskärning. Jag ville att guiden, föraren och alla på båten skulle äta resten. Jag vill eliminera matförlust. På båten berättade en lokal fiskare att vi förutom lunch kunde sälja jättemusslor, sjöborrar och skaldjur vid en grillfest på båten, men det var dyrt och vi hade inte så mycket pengar. Resultatet var tipsen till guiderna på ön och alla på båten borta. Det var en oväntad utgift. Jag borde ha varit lite mer ihärdig och prutat eller sänkt priset.

Definitivt en höjdpunkt på vår Filippinernas resa, allt var perfekt organiserat! Vi hämtades vid 02:00 eftersom det var så mycket på gång på valskådning. Vår förare Raul var fantastisk! Resan från Cebu tog cirka 2,5 timmar. När vi kom fram blev vi lite chockade över kön 😅 folk står tydligen i kö redan vid 02-tiden. Vi hade då möjlighet att komma dit tidigare om vi ville dyka. Sagt och gjort. Det var min partners första dyk, så det hela var ganska spännande. Sedan fortsatte vi canyoning. Först med motorcykeln uppför ett berg (färden var vild) och sedan vidare med zipline (jag skulle definitivt rekommendera att boka, annars skulle du behöva gå) Vår guide Junar och hans kollega var SUPER! Han hade min telefon och tog en massa bilder och filmer. Vi njöt också av lunch. Ris, kyckling, sinigang och grönsaker, så inget vilt ❤️

Vi hämtades på hotellet på Mactan tidigt vid 2-tiden och nådde Oslob runt 04:30 där vi köade för biljetterna. Efter en kort väntan på cirka 30 minuter kunde vi sova i bilen till 07.00 innan vi fördes till båtarna. Mötet med hajarna var imponerande vi togs ca 100m ut i havet i små roddbåtar och kunde observera djuren på nära håll. Möjligheten att hyra en GoPro på plats för €10 gjorde det möjligt för oss att ta fantastiska bilder som vi kunde ladda upp direkt till vår mobiltelefon. Organisationen var topp och upplevelsen oförglömlig. Cirka 1,5 timme bort var canyoning, där vi skulle rekommendera en zip line-utflykt för att undvika den långa vandringen till starten. Kanjonen bjöd på ett fantastiskt landskap och vår guide var oerhört hjälpsam och tog till och med foton och filmer av oss utan att bli våt på min telefon.

I toppen ! Privat transport endast för oss två, föraren var punktlig och mycket artig, jag var mycket nöjd med hans körning som var mycket säker. Hajguiderna på plats var mycket trevliga och försökte inte sälja alternativ till oss. Det är fortfarande en av de bästa upplevelserna i mitt liv! För canoying var guiden både snäll och bedårande, vi var bara två och det var riktigt trevligt och aktiviteten är verkligen värd en omväg! Jag rekommenderar det starkt :)

Tack till guiden Belle för en trevlig pratstund vid stranden och ta hand om oss denna fantastiska dag. Och båtmam JR(? fick inte namnet) för att hon vakade över när man snorklade i vackert vatten och för "muscitocleaner" genom att stå bredvid så att vi kunde äta gott:) tack för en oförglömlig dag!!