Saker att göra i
Castle Combe

Våra mest rekommenderade saker att göra i Castle Combe

Från Bristol: Dagstur till Stonehenge och Cotswold Villages

Från Bristol: Dagstur till Stonehenge och Cotswold Villages

En dag full av underverk väntar oss i dag. Från Bristol är det första stoppet för dagen det förhistoriska monumentet Stonehenge. Många legender omgärdar dessa otroliga stående stenar som väger cirka 25 ton vardera och som i åratal har lockat människor från hela världen. Kanske tror du att de skapades av Merlin, som på magisk väg transporterade dem från Irland. Kanske tror du att Stonehenge är en landningsplats för utomjordiska rymdskepp. De kanske påminner dig om ruinerna av ett romerskt tempel. Du kan inte förneka deras storslagenhet, oavsett vad du tror. Avebury är ditt nästa stopp. Njut av din lediga tid här: ät lite lunch, vandra runt i området och se förstås de tre stencirklarna. Avebury henge kan skryta med den största stencirkeln i Storbritannien, så stor att hela den pittoreska engelska byn ryms inuti. Så du kan ta en öl och en bit mat medan du är omgiven av en stencirkel. Ganska magiskt, eller hur? Din resa fortsätter till den pittoreska byn Lacock. Du har fritid här, du kanske är intresserad av att besöka klostret. Harry Potter-fans kommer att vara besatta av att se Lacock Abbey Cloisters, som används som Hogwarts korridorer i filmerna. Besökare kan också utforska de medeltida rummen och klostergården, innan de tar en titt på Fox Talbot Museum som utforskar fotografins historia. Castle Combe är vårt sista stopp, ofta kallad en av de vackraste byarna i England. Fans av filmer som War Horse och Neil Gaimans Stardust kanske känner igen den här platsen, så håll kameran redo. Härifrån är det bara en kort bilresa tillbaka till Bristol.

Från Bath: Stonehenge & Cotswolds dagstur med inträde

Från Bath: Stonehenge & Cotswolds dagstur med inträde

Efter ett tillfälligt farväl till vackra Bath är ert första resmål något som de flesta har hört talas om, många har längtat efter att få uppleva och oändligt många har förundrats över. De stående stenarna i Stonehenge är en av de mest storslagna platser vi känner till idag. De som besöker platsen tar en paus från den moderna världen för en stund och förflyttas tillbaka till en sedan länge bortglömd värld, en värld där andlighet, hedendom och dyrkan definierade människor. Men det här är inte de enda stenarna du bör förundras över. I den söta byn Avebury kommer besökare för att vandra bland världens största förhistoriska stencirkel. Bland herrgårdar och natur är denna plats verkligen värd ett besök. Efter lunch åker vi till den lantliga byn Lacock i Wiltshire, som är känd för sina pittoreska gator, historiska byggnader och sin roll som inspelningsplats för TV- och filminspelningar. Klostret i hjärtat av byn har en egen skogspark och är ett säreget lanthus med fascinerande arkitektoniska stilar. Sista stoppet på din dagsutflykt är Castle Combe, som ofta kallas en av de vackraste byarna i England. Fans av filmer som War Horse och Neil Gaimans Stardust kanske känner igen den här platsen, så det är bara att ta fram kameran. Härifrån är det bara en kort bilresa tillbaka till Bath.

London - Harry Potter Lacock & The Cotswolds Harry Potter-tur för mindre grupper

London - Harry Potter Lacock & The Cotswolds Harry Potter-tur för mindre grupper

Fördjupa dig i Harry Potters förtrollande värld i Lacock Village och Lacock Abbey, verklighetstrogna inspelningsplatser från filmserien. Utforska historiska gator och medeltida kammare, och res sedan till Gloucester Cathedral, där gotisk arkitektur ger Hogwarts liv. Kliv in i Harry Potters förtrollande värld när du reser genom Lacock Village och Lacock Abbey, ikoniska verkliga filmplatser som har fångat miljontals fantasier. Utforska Lacock Village, en tidlös pärla med timrade stugor och historiska gator frusna i tiden. Bevittna magin i Lacock Abbey, vars gamla murar ekar av Hogwarts hemligheter. Fördjupa dig i klostren och de medeltida kamrarna som utgjorde bakgrunden för viktiga ögonblick i Harry Potter-filmserien. Från de kusliga korridorerna till de majestätiska salarna, varje hörn rymmer en bit av filmhistorien. Ge dig ut på en förtrollande tur genom de majestätiska salarna i Gloucester Cathedral. Förundras över den intrikata gotiska arkitekturen medan du utforskar korridorerna som fördubblades som den ikoniska Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Stå i vördnad under de skyhöga välvda taken som fungerade som bakgrund för många scener i den älskade filmserien. Från de spöklikt vackra klostren till katedralens storslagenhet, fördjupa dig i filmens magi som har väckts till liv.

Från London: Wales 5-dagars gruppresa

Från London: Wales 5-dagars gruppresa

Dag 1: Lämna London och åk västerut till de böljande kullarna i Cotswolds genom Englands vackraste historiska byar. Ta de bästa fotografierna och lyssna till de mest fascinerande berättelserna. Färdas genom Welsh Marches, markerade av den antika Offa’s Dyke. Åk in i hjärtat av de Kambriska bergen och den vackra dalen Elan. Slutligen få anländer du till den vackra kuststaden Aberystwyth, där du kommer att tillbringa följande två nätter. Dag 2: Res till den bergiga regionen Snowdonia National Park. Besök bergsbyn Beddgelert för att se den berömda graven som tillhör Gelert, den legendariska hunden, eller utforska en närliggande koppargruva. Fortsätt sedan till staden Machynlleth och se det antika klocktornet, och leta efter antikviteter. Sedan väntar Porthmadog och över gångbron Cob, innan du får fram till det medeltida slottet Harlech Castle.Efter en dag fylld med äventyr återvänder du till Aberystwyth under sen eftermiddag. Dag 3: Färdas längs med kusten i Cardigan Bay, genom Aberaeron till New Quay. Utforska den pittoreska hamnen och ha chans att se delfiner och valar. Fortsätt till de Svarta bergen och utforska en grotta under ett slott, och besök sedan Laugharne, där Dylan Thomas skrev det berömda hörspelet Under Milk Wood. Åk vidare till Tenby, en charmig kuststad och din bas för kommande två nätter. Dag 4: Se några av Storbritanniens vackraste kustlinjer i Pembrokeshire Coast National Park. Res till den lilla katedralstaden St. Davids för lunch och utforskning, och stanna till i staden Pembroke för att gå in i slottets tjocka, medeltida väggar. Härifrån återvänder du till Tenby för en avkopplande kväll. Dag 5: Lämna Tenby på morgonen och påbörja din resa tillbaka till London. Åk förbi de industriella städerna i South Wales, mot utkanten av Cardiff och besök utomhusmuseet för nationalhistoria. Åk över bron Seven Bridge tillbaka till England, och ta en paus vid Castle Combo, en by i Cotswold som är perfekt för en promenad bland stugor från 1500-talet.

Stonehenge, Bath & Stratford Tour (1 natt i Cotsowlds)

Stonehenge, Bath & Stratford Tour (1 natt i Cotsowlds)

DAG ETT Resan börjar med avresa från London till Stratford-upon-Avon, hemstaden för William Shakespeare, författare till ikoniska verk som Romeo & Julia och Macbeth. Utforska denna historiska marknadsstad och besök alla platser som är kopplade till världens mest berömda dramatiker, inklusive Shakespeares födelseplats, hans skola och kyrkan där han gifte sig med Anne Hathaway. Vi har gott om tid att utforska Stratford och äta lunch. I eftermiddag reser vi genom landsbygden i Cotswolds, ett charmigt landskap som har en historia av fårfarmning. Vi stannar till i marknadsstaden Chipping Camden, som har "Storbritanniens vackraste gata" och över 200 gamla byggnader i stadskärnan. Vi fortsätter längs gränderna mot byn Broadway, där vi kan njuta av en spektakulär utsikt över landsbygden. Vi övernattar i staden Cirencester i Cotswolds, där kvällen är fri att utforska och äta middag. Övernattning - Cotswolds DAG TVÅ Denna morgon lämnar vi Cirencester, men stannar kvar i The Cotswolds när vi besöker Castle Combe, en av Storbritanniens vackraste byar. Här kan vi njuta av den lugna atmosfären och promenera längs floden. Därefter gör vi den korta resan till Storbritanniens kanske vackraste stad: Bath. Staden grundades av romarna och det sägs att källvattnet i Bath har läkande krafter. Det finns mycket att se och göra i staden, inklusive att besöka de ikoniska romerska baden, se elegant georgiansk arkitektur och utforska fantastiska museer. Det kommer att finnas gott om tid att utforska Bath och äta lunch. I eftermiddag reser vi till världens mest berömda stencirkel, Stonehenge. Stenarnas ursprung är höljt i dunkel och är fortfarande oklart. De byggdes för ca 4 500 år sedan och många teorier har lagts fram om ursprunget till Stonehenge: begravningsplats, solkalender eller utomjordisk konstruktion. Ta dig tid att utforska platsen och komma nära stenarna. Sent på eftermiddagen lämnar vi Stonehenge och återvänder till London ca kl. 18.00, där vår rundtur avslutas.

Från London: Smågruppstur till Stonehenge, Bath och Cotswolds

Från London: Smågruppstur till Stonehenge, Bath och Cotswolds

Ge dig ut på ett oförglömligt dagslångt äventyr från London och utforska det bästa av Englands arv och charm: det ikoniska Stonehenge, den historiska staden Bath och den pittoreska byn Castle Combe på en enda dag. Bli upphämtad på en av två platser, först med London Eye och sedan vidare till Victoria, och ge dig sedan iväg på din heldagsresa. Besök det gåtfulla Stonehenge, som finns med på UNESCO:s världsarvslista och är ett under av forntida ingenjörskonst. Fördjupa dig i mysterierna kring dessa kolossala stenar som har stått i århundraden. Utforska platsen med din guide och ta del av historien och legenderna medan du går i våra förfäders fotspår. Fånga magin i detta förhistoriska underverk och njut av gott om tid för kontemplation och utforskning. Efter Stonehenge beger vi oss till den charmiga staden Bath. Fördjupa dig i den rika historien i denna romerska spa-stad. Följ med din guide på en valfri stadsvandring, strosa genom de eleganta georgianska gatorna och förundras över Bath Abbeys storslagenhet. Njut av lite ledig tid för att avnjuta en härlig lunch på ett av Baths lokala matställen eller utforska staden i din egen takt. Från Bath åker ni till ert slutmål, den typiskt engelska byn Castle Combe, som ligger inbäddad i de pittoreska Cotswoldsbergen. Gå tillbaka i tiden när du vandrar genom kullerstensgator kantade av honungsfärgade stugor. Njut av lugnet på detta vykortsvackra bytorg och ta in den tidlösa skönhet som gör Castle Combe till en av de vackraste byarna i England. Fånga charmen i denna dolda pärla innan vi tar farväl av den engelska landsbygden. Missa inte denna extraordinära endagstur som kombinerar de antika underverken i Stonehenge, den kulturella rikedomen i Bath och den tidlösa charmen i Castle Combe. Boka din plats nu för en dag fylld av upptäckter och förtrollning.

Från Bath: Privat dagstur till Cotswolds med upphämtning

Från Bath: Privat dagstur till Cotswolds med upphämtning

Dagen börjar i Castle Combe, som utan tvekan är en av de mest fotograferade byarna i hela England. Här har inte mycket förändrats sedan 1400-talet - inga gatlyktor eller TV-antenner. Denna medeltida pärla är känd för sina pittoreska stugor och sin porlande bäck. Resan fortsätter mot den gamla marknadsstaden Burford. Denna idylliska stad är en av de allra äldsta i hela England och har utvecklats under 900 år. Den är känd för sin pittoreska och blomstrande High Street som innehåller flera medeltida värdshus samt kaféer och butiker. Njut av en traditionell publunch i eller i närheten av staden. Resan fortsätter genom hjärtat av Cotswolds-området med enastående naturskönhet mot de idylliska tvillingbyarna Upper & Lower Slaughter. Lower Slaughter utsågs 2021 till den vackraste byn i England och det är lätt att förstå varför. En plats fångad i tiden, där underbara fotomöjligheter väntar dig bland blomdraperade stugor och romantiska gångbroar. Njut av en kort promenad genom landsbygden till grannbyn Upper Slaughter (väderberoende). Tetbury är kungaparet Camillas hemstad och ligger granne med deras Highgrove Estate. Fotografera de berömda Chipping Steps, kantade av gamla vävarstugor och köp en souvenir från Hans Majestäts Highgrove Shop. Observera att barn som är 12 år eller yngre inte är tillåtna på denna tur på grund av brittiska lagbegränsningar för barnstolar. Din chaufför-guide är varken försäkrad eller licensierad under denna gräns.

Från Bath: Hidden Cotswolds & Dark Age England turné för 2-8

Från Bath: Hidden Cotswolds & Dark Age England turné för 2-8

Upptäck det allra bästa av Cotswolds på en intim upptäcktsresa som delar några av de mest ikoniska delarna av Cotswolds, liksom flera extraordinära platser, berättelser och upplevelser som ligger långt från turiststråken. Utforska den ikoniska byn Castle Combe - som sägs vara den vackraste byn i England (och inspelningsplats för Dr. Doolittle, Stardust, War Horse m.m.) och upptäck några av de otroliga pärlor, berättelser och insikter som de flesta besökare missar. Åk sedan till en av de största städerna i Englands historia för morgonförfriskningar på ett 800 år gammalt hotell medan du lär dig historien om det gamla, stora klostret intill och de stora helgon och kungar som begravdes där och vars gravar hedrades av pilgrimer i århundraden efteråt! Res djupt in i det "dolda" Cotswolds och njut av den ena hisnande utsikten efter den andra längs smala, gamla vägar, stanna till för lunch på ett typiskt lantligt värdshus och passera kung Karls lantliga tillflyktsort på vägen. Återvänd till Bath avslappnad, berikad och med minnen som du kommer att uppskatta för alltid!

Cotswolds: Privat endagsutflykt med bil

Cotswolds: Privat endagsutflykt med bil

Denna privata dagsutflykt inkluderar upphämtning och avlämning från ditt hotell, kryssningsfartyg eller flygplats från någon av de större städerna i beskrivningen och är för upp till 6 personer med handbagage eller 4 personer med fullt bagage. Upplev skönheten i den engelska landsbygden och upptäck de mest pittoreska byarna Burford, Bibury, Chippenhem och Castle Combe i officiellt utsedda Area of Outstanding Natural Beauty. Dagsutflykten till Cotswolds tar dig genom hela regionen från söder till norr. Du kommer att befinna dig i en sagolik atmosfär med traditionella honungsfärgade stenhus, bäckar och ett hav av blommor. Missa inte chansen att utforska originella lokala butiker och ta en pint på en gammal pub eller cream tea i traditionella tesalonger.

Från Bath: Privat tur till lugna Cotswolds med upphämtning

Från Bath: Privat tur till lugna Cotswolds med upphämtning

Dagen börjar i Castle Combe, som utan tvekan är en av de mest fotograferade byarna i hela England. Här har inte mycket förändrats sedan 1400-talet - inga gatlyktor eller TV-antenner. Denna medeltida pärla är känd för sina pittoreska stugor och sin porlande bäck. Turen fortsätter till den naturskyddade byn Lacock, som har anor från 1200-talet och där bilar är det enda tecknet på det moderna livet. Det är inte konstigt att byn har använts som inspelningsplats för Downton Abbey, Harry Potter och flera BBC-produktioner, bland annat Stolthet och fördom. Närbelägna Corsham är en typisk engelsk marknadsstad med många vackra och historiska byggnader. Beundra de exotiska påfåglarna som spatserar längs de kullerstensbelagda gatorna. Njut av en traditionell publunch här. Bradford-on-Avon är känt för sin sexhundraåriga ull- och vävindustri: medeltida vävstugor överskuggas av de viktorianska stora kvarnarna som fortfarande ger ett bestående arkitektoniskt intryck. Den gigantiska Tithe Barn är en av de största i England. Vandra längs den historiska kanalen från tidigt 1800-tal med sina handmanövrerade slussar. Observera att barn som är 12 år eller yngre inte är tillåtna på denna tur på grund av brittiska lagbegränsningar för barnstolar. Din chaufför-guide är varken försäkrad eller har körkort under denna gräns.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Castle Combe

Att göra i Castle Combe

Städer i England

Castle Combe: Fler aktiviteter och sevärdheter

Castle Combe: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Castle Combe

Samlat omdöme

4.8
(60 recensioner)

Turen är välorganiserad. De besökta platserna var många och över förväntan. Vår guide Jack var exceptionell. Mycket väl förberedd och tillgänglig för alla önskemål. Uppmärksam på gästerna och deras behov. Jag skulle föreslå att du lägger till ett kort besök i Cardiff (åtminstone slottet)