Casa del Poeta Tragico

Casa del Poeta Tragico

Casa del Poeta Tragico: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Pompeji: Inträdesbiljett och guidad tur med arkeolog

1. Pompeji: Inträdesbiljett och guidad tur med arkeolog

Följ med på en liten grupptur med max 20 deltagare till de fängslande ruinerna av Pompeji, som begravdes år 79 e.Kr. av Vesuvius utbrott. Denna 2-timmars vandringstur leds av en arkeologisk expert och en kunnig lokal guide, som fördjupar dig i en av de mest välbevarade arkeologiska platserna i världen. Upptäck Pompejis anmärkningsvärda landmärken, som Marina Gate, Basilikan, Forum, antika bad och Lupanar (bordell). Låt dig imponeras av bageriet, det berömda Faunens hus, Termopolium, huvudgatorna, de gripande gipsavgjutningarna av offren och de historiska teatrarna. Turen avslutas med ovärderliga insikter från din guide, som kommer att ge utmärkta rekommendationer för vidare utforskning av Pompejis ruiner eller den moderna staden. Denna tur är idealisk för dem som är angelägna om att få en omfattande förståelse för denna symboliska historiska plats.

Pompeji: Inträdesbiljett med valfri audioguide

2. Pompeji: Inträdesbiljett med valfri audioguide

Gå tillbaka i tiden med denna biljett till den arkeologiska platsen Pompeji med en valfri audioguide. Upplev spänningen i att gå längs gator som bevarats av vulkanisk aska. Upptäck templen, teatrarna, de eleganta villorna och de offentliga byggnaderna. Ta dig bekvämt genom anläggningen med gratis bagageförvaring. Välj mellan Pompei Express (Endast den antika staden Pompeji, förortsvillor ingår inte) och Pompei+ (Den antika staden Pompeji med förortsvillor: Villa of the Mysteries + Villa of Diomedes + Villa Regina in Boscoreale with Antiquarium) och lägg till en officiell audioguide till din upplevelse. Visa upp biljetten vid dörren och börja utforska en av världens mest berömda arkeologiska platser. Audioguider kan endast hämtas och återlämnas vid parkens officiella audioguidedisk i Porta Marina Superiore. På morgonen den 24 augusti år 79 överraskade Vesuvius utbrott de 11 000 invånarna i Pompeji. Den dramatiska händelsen dödade invånarna och staden begravdes under aska. Känn spänningen när du ser var romarna köpte sin lunch på marknadsplatsen. Se de intrikata mosaikerna i de offentliga baden. Se hellenistiska platser som Faunens hus. Föreställ dig att du sitter i publiken på amfiteatern eller beundra mysteriernas villa med freskomålningar. Strosa till templen för Venus, Apollo och Jupiter. Ta en bild av staden med Vesuvius i bakgrunden. Du får tid att utforska platsen i din egen takt och slipper stressen med att boka biljetter till denna populära sevärdhet. Observera: denna biljett inkluderar inte tillgång till förortsvillor (Villa dei Misteri)

Pompeji: Smågruppstur med en arkeolog

3. Pompeji: Smågruppstur med en arkeolog

Förflytta dig tillbaka till romartiden på en guidad tur i Pompeji ledd av en arkeolog. Utforska UNESCO:s världsarvslista i 2 timmar med hjälp av din expertguide, som tar dig runt i staden som bevarats av vulkanisk aska från Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. Välj den upplevelse du vill ha, med valet mellan antingen en delad liten gruppresa eller en privat resa för dig och din grupp ensam. Gå in i staden vid Porta Marina Superiore, en av den antika stadens 7 portar, och gå längs huvudgatorna och vandra runt Forum, stadens gamla hjärta och centrum för det offentliga livet. Härifrån kan ni se Vesuvius med utsikt över staden. Upptäck höjdpunkter som basilikan (affärs- och juridiskt centrum), termalbad, tempel, bageri och den stora teatern i Pompeji. Lyssna på intressanta anekdoter från din arkeologiska guide, som kommer att berätta om människor som bodde i Pompeji. Titta på gipsavgjutningar av dem som befann sig i staden vid tiden för utbrottet. Se välbevarade konstverk, mosaiker och fresker och gör en resa nästan 2000 år tillbaka i tiden. Bland höjdpunkterna finns Vetti-huset och Lupanar-bordellen. Ta reda på hur denna berömda bordell fick sitt namn och se de bevarade stenbäddarna och freskerna. Få bra tips från din guide i slutet av turen om hur du kan spendera resten av dagen, eller till och med välja att stanna inne i den arkeologiska platsen längre för att utforska på egen hand. Få vägbeskrivningar till Sanctuary Dedicated to Our Lady of the Holy Rosary, den lokala katedralen som ligger i närheten av utgrävningsplatsen. Du kan också få vägbeskrivningar till Amfiteatern och Orto dei Fuggiaschi.

Från Neapel: Pompejis ruiner och Vesuvius dagstur

4. Från Neapel: Pompejis ruiner och Vesuvius dagstur

Återbesök platsen där vulkanen Vesuvius gjorde ett utbrott och begravde Pompeji under smält aska på en dagsutflykt med minibuss eller buss. Följ din auktoriserade guide genom resterna av detta UNESCO-världsarv, som har varit fruset i tiden i nästan 2 000 år. Njut av en pizzalunch från närområdet längs vägen. Hör berättelser om Forum, termalbad, Lupanare, den grekiska teatern och gipsavgjutningar av kroppar som bränts av vulkanisk aska och lapilli. Njut av en typisk Napoli-pizzalunch på ett av Pompejis kaféer. Kör sedan nära bergets topp som förstörde staden. Därifrån tar du en kort promenad till kraterns kant och tar in atmosfären av det rykande berget. Återbesök den förödande dagen år 79 e.Kr. då Vesuvius fick ett utbrott och begravde den romerska staden Pompeji under smält aska. Vid ankomsten upptäcker du resterna av detta UNESCO-världsarv, som har varit fruset i tiden i nästan 2 000 år. Det är den enda aktiva vulkanen på den europeiska kontinenten. Njut av den fantastiska utsikten över Neapelbukten. Återvänd till Neapel vid 17.00-tiden och bli avsläppt vid ditt hotell, ditt kryssningsfartyg eller järnvägsstationen.

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Positano

5. Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Positano

Hoppa ombord på en bekväm, luftkonditionerad minibuss samt börja resan till Pompeji, som är ett av UNESCO:s världsarv. När du kommer till Pompeji kan du ta dig förbi de långa köerna med din Skip-the-Line-biljett. Gå in i en tidskapsel från den antika romerska världen. Låt din lokala expertguide ge dig en rundtur i dessa fantastiskt välbevarade ruiner. Åk till Positano, där husen faller nerför bergssluttningen, och strosa runt bland butikerna. Köp lite av den lokala limoncellolikören, besök Santa Maria Assunta-kyrkan eller titta på folk från en restaurangterrass. Efter lite fritid samt lunch (på egen bekostnad) i Pompeji fortsätter du söderut längs Amalfikustens pittoreska kustvägar. Beundra den spektakulära kusten när bergen faller ner i havet och de romantiska byarna klättrar uppför bergen.

Från Neapel: Pompeji halvdagsutflykt

6. Från Neapel: Pompeji halvdagsutflykt

Se Pompejis mest spännande punkter på denna halvdagstur från Neapel. Besök den berömda arkeologiska platsen i sällskap med en guide på en VIP-tur i liten grupp, en liten grupptur eller en vanlig grupptur. Välj mellan en morgon- eller eftermiddagstur och res bekvämt i en luftkonditionerad buss när du tar dig från Neapel till Pompeji. Vid ankomsten upptäcker du denna välbevarade romerska stad med asfalterade gator, lyxiga villor och tempel. Känn närvaron av de gamla romarna. Besök de termiska baden, teatrarna, forumen och det berömda Vettis hus och "Lupanare". Se naturliga kroppsavgjutningar, bevarade av vulkanisk aska för nästan 2.000 år sedan. Besöket varar i cirka 2 timmar innan du åker tillbaka till avlämningsplatsen. Resplanen inom Pompeji-utgrävningarna kan variera från dag till dag beroende på öppnandet av vissa kontor och tillströmningen av besökare. Besöket garanterar utforskningen av en byggnad från varje kategori: 1 tempel, 1 marknad, 1 antik butik, 1 villa, 1 termalbad, 1 teater och Forum. Valet av besökta byggnader bestäms varje gång av guiden baserat på antalet besökare, väntetider och deras öppettider. I rundturen ingår ett besök på en Cameo-fabrik. Cameos är typiska juveler från den romerska eran som upptäcktes under utgrävningarna av Herculaneum och Pompeji 1748. På fabriken kan du se en hantverkare i arbete. Cameos är juveler tillverkade av snäckor och ädelstenar och de är handsnidade av hantverkaren. Om du besöker fabriken kan du använda toaletterna gratis innan du går in i utgrävningarna. Att stanna till vid Cameo-fabriken är därför inte bara informativt utan också viktigt när det gäller att hantera besöket vid Pompeji-utgrävningarna. Turen på det valda språket anses bekräftad med minst 6 deltagare. Om minimiantalet inte uppnås kommer det att finnas möjlighet att välja antingen en audioguidad tur på det valda språket eller en guidad tur på engelska.

Från Rom: Pompeji och Vesuvius dagsutflykt med lunch

7. Från Rom: Pompeji och Vesuvius dagsutflykt med lunch

Fördjupa dig i det antika Italien med vår stressfria dagsutflykt från Rom till Pompeji. Resan sker i en luftkonditionerad privatbuss tillsammans med en engelsktalande reseledare. Gå förbi köerna och få direkt tillgång till en av Italiens mest ikoniska platser på UNESCO:s världsarvslista. Din personliga arkeolog leder dig längs de antika gatorna och avslöjar hemligheterna i Pompejis bevarade bostäder, bad, mataffärer och utomhusteatrar. Till skillnad från ett museum kommer du här direkt in i hjärtat av det antika livet. Njut av en härlig lunch på en spektakulär restaurang med panoramautsikt över Neapelbukten, Amalfikusten och närliggande öar. Njut av en traditionell pizza som perfekt kompletterar de regionala smakerna. Lunchupplevelsen inkluderar en förrätt och en efterrätt, så att du är väl förberedd för de äventyr som väntar. Fortsätt resan med en uppstigning till Vesuviusberget, en aktiv vulkan med fantastisk utsikt över Capri och Sorrento. På Vesuvius kan du välja mellan en uppfriskande vandring till den berömda kratern eller välja en mer lugn naturalistisk promenad tillsammans med en professionell geolog som avslöjar de dolda underverken i Vesuvius-landskapet.

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Sorrento

8. Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Sorrento

Följ med på en resa från Rom till de fängslande underverken i Pompeji, Sorrento och den förtrollande Amalfikusten på denna guidade dagsutflykt. Hoppa på en bekväm buss vid en centralt belägen mötesplats i Rom och beundra landsbygden på vägen till Pompeji. Dyk ner i de stämningsfulla ruinerna som ligger dolda under Vesuvius aska på den inkluderade rundturen i Pompeji. Lär dig mer om denna välbevarade plats med hjälp av din arkeologiska guide. Ta bilder av ruinerna som ligger i skuggan av den ökända vulkanen. Du har tid att köpa en god lunch i Pompeji innan du fortsätter din resa till Amalfikusten, där varje blick är ett levande vykort. Njut av utsikten över hisnande landskap med stopp för att absorbera skönheten i Amalfikustens pittoreska städer som ligger inbäddade som skatter bland böljande kullar och charmiga vägar. Kör till Sorrento, en riktig pärla på Amalfikusten. Njut av kustens lockelse i denna filmiska stad som pryds av kyrkor och pittoreska gator. Tillbringa ledig tid med att promenera, utforska och upptäcka dolda keramikbutiker som erbjuder härliga souvenirer. Avsluta dagen på ett sött sätt i Sorrento, känt för sin limoncello. Njut av en provsmakning på ett lokalt destilleri och ta del av den fascinerande historien bakom detta gyllene elixir som tillverkas av lokala citroner. När turen avslutas kan du bära med dig en bit av Sorrentos magi, en flaska av denna oefterhärmliga likör. Återvänd till din mötesplats i Rom i slutet av din resa med oförglömliga minnen av Pompeji, den drömska Amalfikusten och de färgglada gatorna i Sorrento.

Från Neapel eller Sorrento: Pompei halvdagstur

9. Från Neapel eller Sorrento: Pompei halvdagstur

Utforska Pompejis ruiner med entrébiljetter med köföreträde och lär dig om livet där före Vesuvius utbrott. Se vad som återstår av marknaderna, forumet, termalbaden och mer. Välj från en lista över utsedda avgångsställen och åk med ett bekvämt fordon till Pompeji på denna halv dags rundtur. Utforska de antika ruinerna i denna berömda romerska stad. När du väl är på den arkeologiska platsen kan du hoppa över köerna och följa din guide till de mest intressanta platserna, till exempel forumet, termalbadet, Vettii och Lupanars lyxiga hus eller en berömd bordell. Lär dig mer om hur de gamla grekerna bosatte sig i området på 800-talet f.Kr. och hur Pompeji blev en blomstrande semesterort för Roms mest framstående medborgare, med eleganta hus och eleganta villor längs de stenlagda gatorna. Se ruinerna av fabrikerna och hantverksbutikerna, tavernorna, kaféerna och badhusen där turister och stadsbor en gång i tiden rörde sig, tillsammans med arenan med 20 000 sittplatser och marknadsplatserna utomhus. Du får lite fritid för att utforska den arkeologiska parken i Pompeji på egen hand innan du åker tillbaka till Sorrento eller Neapel.

Från Neapel: Pompeji och Vesuvius guidad dagsutflykt med lunch

10. Från Neapel: Pompeji och Vesuvius guidad dagsutflykt med lunch

Resan börjar vid ingången till Starhotels Terminus, på Piazza Giuseppe Garibaldi 91, där du möter din reseledare Ni kommer först att klättra upp till en höjd av 1000 meter för att beundra Vesuviuskraterns storslagenhet och en hisnande utsikt över Neapelbukten. När ni når kratern kommer en lokal guide att ge er några tips om vulkanens historia. I slutet av vandringen tar du en lunchpaus och sedan kommer du till Pompeji: här får du uppleva den gamla lokala livsstilen och följa stigarna på den arkeologiska utgrävningsplatsen. Du tar ett steg in i historien och utforskar staden som begravdes 79 e.Kr. av Vesuvius utbrott: en lokal guide tar dig genom historien om den antika staden inklusive bad, bagerier, teatrar, frescomålningar och mosaiker I slutet av besöket kommer du tillbaka till Neapel på samma mötesplats

356 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Casa del Poeta Tragico

Casa del Poeta Tragico: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Pompeji: Inträdesbiljett och guidad tur med arkeolog

Pompeji: Inträdesbiljett och guidad tur med arkeolog

Följ med på en liten grupptur med max 20 deltagare till de fängslande ruinerna av Pompeji, som begravdes år 79 e.Kr. av Vesuvius utbrott. Denna 2-timmars vandringstur leds av en arkeologisk expert och en kunnig lokal guide, som fördjupar dig i en av de mest välbevarade arkeologiska platserna i världen. Upptäck Pompejis anmärkningsvärda landmärken, som Marina Gate, Basilikan, Forum, antika bad och Lupanar (bordell). Låt dig imponeras av bageriet, det berömda Faunens hus, Termopolium, huvudgatorna, de gripande gipsavgjutningarna av offren och de historiska teatrarna. Turen avslutas med ovärderliga insikter från din guide, som kommer att ge utmärkta rekommendationer för vidare utforskning av Pompejis ruiner eller den moderna staden. Denna tur är idealisk för dem som är angelägna om att få en omfattande förståelse för denna symboliska historiska plats.

Pompeji: Inträdesbiljett med valfri audioguide

Pompeji: Inträdesbiljett med valfri audioguide

Gå tillbaka i tiden med denna biljett till den arkeologiska platsen Pompeji med en valfri audioguide. Upplev spänningen i att gå längs gator som bevarats av vulkanisk aska. Upptäck templen, teatrarna, de eleganta villorna och de offentliga byggnaderna. Ta dig bekvämt genom anläggningen med gratis bagageförvaring. Välj mellan Pompei Express (Endast den antika staden Pompeji, förortsvillor ingår inte) och Pompei+ (Den antika staden Pompeji med förortsvillor: Villa of the Mysteries + Villa of Diomedes + Villa Regina in Boscoreale with Antiquarium) och lägg till en officiell audioguide till din upplevelse. Visa upp biljetten vid dörren och börja utforska en av världens mest berömda arkeologiska platser. Audioguider kan endast hämtas och återlämnas vid parkens officiella audioguidedisk i Porta Marina Superiore. På morgonen den 24 augusti år 79 överraskade Vesuvius utbrott de 11 000 invånarna i Pompeji. Den dramatiska händelsen dödade invånarna och staden begravdes under aska. Känn spänningen när du ser var romarna köpte sin lunch på marknadsplatsen. Se de intrikata mosaikerna i de offentliga baden. Se hellenistiska platser som Faunens hus. Föreställ dig att du sitter i publiken på amfiteatern eller beundra mysteriernas villa med freskomålningar. Strosa till templen för Venus, Apollo och Jupiter. Ta en bild av staden med Vesuvius i bakgrunden. Du får tid att utforska platsen i din egen takt och slipper stressen med att boka biljetter till denna populära sevärdhet. Observera: denna biljett inkluderar inte tillgång till förortsvillor (Villa dei Misteri)

Pompeji: Smågruppstur med en arkeolog

Pompeji: Smågruppstur med en arkeolog

Förflytta dig tillbaka till romartiden på en guidad tur i Pompeji ledd av en arkeolog. Utforska UNESCO:s världsarvslista i 2 timmar med hjälp av din expertguide, som tar dig runt i staden som bevarats av vulkanisk aska från Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. Välj den upplevelse du vill ha, med valet mellan antingen en delad liten gruppresa eller en privat resa för dig och din grupp ensam. Gå in i staden vid Porta Marina Superiore, en av den antika stadens 7 portar, och gå längs huvudgatorna och vandra runt Forum, stadens gamla hjärta och centrum för det offentliga livet. Härifrån kan ni se Vesuvius med utsikt över staden. Upptäck höjdpunkter som basilikan (affärs- och juridiskt centrum), termalbad, tempel, bageri och den stora teatern i Pompeji. Lyssna på intressanta anekdoter från din arkeologiska guide, som kommer att berätta om människor som bodde i Pompeji. Titta på gipsavgjutningar av dem som befann sig i staden vid tiden för utbrottet. Se välbevarade konstverk, mosaiker och fresker och gör en resa nästan 2000 år tillbaka i tiden. Bland höjdpunkterna finns Vetti-huset och Lupanar-bordellen. Ta reda på hur denna berömda bordell fick sitt namn och se de bevarade stenbäddarna och freskerna. Få bra tips från din guide i slutet av turen om hur du kan spendera resten av dagen, eller till och med välja att stanna inne i den arkeologiska platsen längre för att utforska på egen hand. Få vägbeskrivningar till Sanctuary Dedicated to Our Lady of the Holy Rosary, den lokala katedralen som ligger i närheten av utgrävningsplatsen. Du kan också få vägbeskrivningar till Amfiteatern och Orto dei Fuggiaschi.

Från Neapel: Pompejis ruiner och Vesuvius dagstur

Från Neapel: Pompejis ruiner och Vesuvius dagstur

Återbesök platsen där vulkanen Vesuvius gjorde ett utbrott och begravde Pompeji under smält aska på en dagsutflykt med minibuss eller buss. Följ din auktoriserade guide genom resterna av detta UNESCO-världsarv, som har varit fruset i tiden i nästan 2 000 år. Njut av en pizzalunch från närområdet längs vägen. Hör berättelser om Forum, termalbad, Lupanare, den grekiska teatern och gipsavgjutningar av kroppar som bränts av vulkanisk aska och lapilli. Njut av en typisk Napoli-pizzalunch på ett av Pompejis kaféer. Kör sedan nära bergets topp som förstörde staden. Därifrån tar du en kort promenad till kraterns kant och tar in atmosfären av det rykande berget. Återbesök den förödande dagen år 79 e.Kr. då Vesuvius fick ett utbrott och begravde den romerska staden Pompeji under smält aska. Vid ankomsten upptäcker du resterna av detta UNESCO-världsarv, som har varit fruset i tiden i nästan 2 000 år. Det är den enda aktiva vulkanen på den europeiska kontinenten. Njut av den fantastiska utsikten över Neapelbukten. Återvänd till Neapel vid 17.00-tiden och bli avsläppt vid ditt hotell, ditt kryssningsfartyg eller järnvägsstationen.

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Positano

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Positano

Hoppa ombord på en bekväm, luftkonditionerad minibuss samt börja resan till Pompeji, som är ett av UNESCO:s världsarv. När du kommer till Pompeji kan du ta dig förbi de långa köerna med din Skip-the-Line-biljett. Gå in i en tidskapsel från den antika romerska världen. Låt din lokala expertguide ge dig en rundtur i dessa fantastiskt välbevarade ruiner. Åk till Positano, där husen faller nerför bergssluttningen, och strosa runt bland butikerna. Köp lite av den lokala limoncellolikören, besök Santa Maria Assunta-kyrkan eller titta på folk från en restaurangterrass. Efter lite fritid samt lunch (på egen bekostnad) i Pompeji fortsätter du söderut längs Amalfikustens pittoreska kustvägar. Beundra den spektakulära kusten när bergen faller ner i havet och de romantiska byarna klättrar uppför bergen.

Från Neapel: Pompeji halvdagsutflykt

Från Neapel: Pompeji halvdagsutflykt

Se Pompejis mest spännande punkter på denna halvdagstur från Neapel. Besök den berömda arkeologiska platsen i sällskap med en guide på en VIP-tur i liten grupp, en liten grupptur eller en vanlig grupptur. Välj mellan en morgon- eller eftermiddagstur och res bekvämt i en luftkonditionerad buss när du tar dig från Neapel till Pompeji. Vid ankomsten upptäcker du denna välbevarade romerska stad med asfalterade gator, lyxiga villor och tempel. Känn närvaron av de gamla romarna. Besök de termiska baden, teatrarna, forumen och det berömda Vettis hus och "Lupanare". Se naturliga kroppsavgjutningar, bevarade av vulkanisk aska för nästan 2.000 år sedan. Besöket varar i cirka 2 timmar innan du åker tillbaka till avlämningsplatsen. Resplanen inom Pompeji-utgrävningarna kan variera från dag till dag beroende på öppnandet av vissa kontor och tillströmningen av besökare. Besöket garanterar utforskningen av en byggnad från varje kategori: 1 tempel, 1 marknad, 1 antik butik, 1 villa, 1 termalbad, 1 teater och Forum. Valet av besökta byggnader bestäms varje gång av guiden baserat på antalet besökare, väntetider och deras öppettider. I rundturen ingår ett besök på en Cameo-fabrik. Cameos är typiska juveler från den romerska eran som upptäcktes under utgrävningarna av Herculaneum och Pompeji 1748. På fabriken kan du se en hantverkare i arbete. Cameos är juveler tillverkade av snäckor och ädelstenar och de är handsnidade av hantverkaren. Om du besöker fabriken kan du använda toaletterna gratis innan du går in i utgrävningarna. Att stanna till vid Cameo-fabriken är därför inte bara informativt utan också viktigt när det gäller att hantera besöket vid Pompeji-utgrävningarna. Turen på det valda språket anses bekräftad med minst 6 deltagare. Om minimiantalet inte uppnås kommer det att finnas möjlighet att välja antingen en audioguidad tur på det valda språket eller en guidad tur på engelska.

Från Rom: Pompeji och Vesuvius dagsutflykt med lunch

Från Rom: Pompeji och Vesuvius dagsutflykt med lunch

Fördjupa dig i det antika Italien med vår stressfria dagsutflykt från Rom till Pompeji. Resan sker i en luftkonditionerad privatbuss tillsammans med en engelsktalande reseledare. Gå förbi köerna och få direkt tillgång till en av Italiens mest ikoniska platser på UNESCO:s världsarvslista. Din personliga arkeolog leder dig längs de antika gatorna och avslöjar hemligheterna i Pompejis bevarade bostäder, bad, mataffärer och utomhusteatrar. Till skillnad från ett museum kommer du här direkt in i hjärtat av det antika livet. Njut av en härlig lunch på en spektakulär restaurang med panoramautsikt över Neapelbukten, Amalfikusten och närliggande öar. Njut av en traditionell pizza som perfekt kompletterar de regionala smakerna. Lunchupplevelsen inkluderar en förrätt och en efterrätt, så att du är väl förberedd för de äventyr som väntar. Fortsätt resan med en uppstigning till Vesuviusberget, en aktiv vulkan med fantastisk utsikt över Capri och Sorrento. På Vesuvius kan du välja mellan en uppfriskande vandring till den berömda kratern eller välja en mer lugn naturalistisk promenad tillsammans med en professionell geolog som avslöjar de dolda underverken i Vesuvius-landskapet.

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Sorrento

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Sorrento

Följ med på en resa från Rom till de fängslande underverken i Pompeji, Sorrento och den förtrollande Amalfikusten på denna guidade dagsutflykt. Hoppa på en bekväm buss vid en centralt belägen mötesplats i Rom och beundra landsbygden på vägen till Pompeji. Dyk ner i de stämningsfulla ruinerna som ligger dolda under Vesuvius aska på den inkluderade rundturen i Pompeji. Lär dig mer om denna välbevarade plats med hjälp av din arkeologiska guide. Ta bilder av ruinerna som ligger i skuggan av den ökända vulkanen. Du har tid att köpa en god lunch i Pompeji innan du fortsätter din resa till Amalfikusten, där varje blick är ett levande vykort. Njut av utsikten över hisnande landskap med stopp för att absorbera skönheten i Amalfikustens pittoreska städer som ligger inbäddade som skatter bland böljande kullar och charmiga vägar. Kör till Sorrento, en riktig pärla på Amalfikusten. Njut av kustens lockelse i denna filmiska stad som pryds av kyrkor och pittoreska gator. Tillbringa ledig tid med att promenera, utforska och upptäcka dolda keramikbutiker som erbjuder härliga souvenirer. Avsluta dagen på ett sött sätt i Sorrento, känt för sin limoncello. Njut av en provsmakning på ett lokalt destilleri och ta del av den fascinerande historien bakom detta gyllene elixir som tillverkas av lokala citroner. När turen avslutas kan du bära med dig en bit av Sorrentos magi, en flaska av denna oefterhärmliga likör. Återvänd till din mötesplats i Rom i slutet av din resa med oförglömliga minnen av Pompeji, den drömska Amalfikusten och de färgglada gatorna i Sorrento.

Från Neapel eller Sorrento: Pompei halvdagstur

Från Neapel eller Sorrento: Pompei halvdagstur

Utforska Pompejis ruiner med entrébiljetter med köföreträde och lär dig om livet där före Vesuvius utbrott. Se vad som återstår av marknaderna, forumet, termalbaden och mer. Välj från en lista över utsedda avgångsställen och åk med ett bekvämt fordon till Pompeji på denna halv dags rundtur. Utforska de antika ruinerna i denna berömda romerska stad. När du väl är på den arkeologiska platsen kan du hoppa över köerna och följa din guide till de mest intressanta platserna, till exempel forumet, termalbadet, Vettii och Lupanars lyxiga hus eller en berömd bordell. Lär dig mer om hur de gamla grekerna bosatte sig i området på 800-talet f.Kr. och hur Pompeji blev en blomstrande semesterort för Roms mest framstående medborgare, med eleganta hus och eleganta villor längs de stenlagda gatorna. Se ruinerna av fabrikerna och hantverksbutikerna, tavernorna, kaféerna och badhusen där turister och stadsbor en gång i tiden rörde sig, tillsammans med arenan med 20 000 sittplatser och marknadsplatserna utomhus. Du får lite fritid för att utforska den arkeologiska parken i Pompeji på egen hand innan du åker tillbaka till Sorrento eller Neapel.

Från Neapel: Pompeji och Vesuvius guidad dagsutflykt med lunch

Från Neapel: Pompeji och Vesuvius guidad dagsutflykt med lunch

Resan börjar vid ingången till Starhotels Terminus, på Piazza Giuseppe Garibaldi 91, där du möter din reseledare Ni kommer först att klättra upp till en höjd av 1000 meter för att beundra Vesuviuskraterns storslagenhet och en hisnande utsikt över Neapelbukten. När ni når kratern kommer en lokal guide att ge er några tips om vulkanens historia. I slutet av vandringen tar du en lunchpaus och sedan kommer du till Pompeji: här får du uppleva den gamla lokala livsstilen och följa stigarna på den arkeologiska utgrävningsplatsen. Du tar ett steg in i historien och utforskar staden som begravdes 79 e.Kr. av Vesuvius utbrott: en lokal guide tar dig genom historien om den antika staden inklusive bad, bagerier, teatrar, frescomålningar och mosaiker I slutet av besöket kommer du tillbaka till Neapel på samma mötesplats

De mest populära sevärdheterna i Pompei

Att göra i Casa del Poeta Tragico

Städer i Italien

Casa del Poeta Tragico: Fler aktiviteter och sevärdheter

Casa del Poeta Tragico: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Casa del Poeta Tragico

Samlat omdöme

4.5
(32 118 recensioner)

Laura har varit en utmärkt guide. Han har kombinerat arkeologiska data med stunder där han har visat ett stort sinne för humor, som alla tillsammans har bidragit till att göra besöket både roligt och lärorikt. Jag vill också lyfta fram hans stora kunskaper i spanska och hans vänlighet.

Fantastisk upplevelse. En av de bästa sakerna att se i hela världen. Behöver mycket tid för att se allt. Om du vill göra en snabb promenad men ändå se det mesta av det stora räcker det med 4 timmar.

Allt är perfekt, headsetet som låter dig lyssna på guiden utan att behöva vara precis bredvid den är väldigt praktiskt. Besöket är mycket intressant och guiden är mycket vänlig

Guiden var både informativ och trevlig! Rekommenderar alla att besöka Pompeji med en guide då det är svårt att orientera sig inom området på egen hand.

Vår guide Sylvia var verkligen passionerad och kär i sitt arbete. En riktig resa genom tiden med napolitanska ljud. Mycket berikande besök.