Casa Batllo

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Fem fakta om Casa Batlló

Antoni Gaudí såg naturen som sin musa, och lät sig inspireras av dess former och mönster i sina arkitektoniska mästerverk. Casa Batlló är ett paradexempel på hans påhittighet och fantasi, och borde stå överst på din lista över saker att göra i Barcelona. Det här är en byggnad att bli glad av!

 • Historia

  1. Historia

  1904 ville familjen Batlló renovera rejält och bad Gaudí att göra vad han ville med deras byggnad, förvandla den i enlighet med sin kreativitet. Det uppdraget lyckades han minst sagt bra med.

 • Arkitektur

  2. Arkitektur

  Gaudís teknik med sten, glas, färg och abstrakta former, i såväl Casa Batllós böljande fasad som på insidan, är en illustration av katalansk modernism när den är som bäst.

 • Kungliga rummet

  3. Kungliga rummet

  I denna eleganta del bodde familjen Batlló. Den svampformade alkoven med bänkar invid en eld visar hur Gaudis begåvning också har en praktisk dimension.

 • Insidan

  4. Insidan

  De varma tonerna och träet skapar ett harmoniskt flöde hela insidan igenom, höljt under solljuset som silas genom fönstrens vackra blålila mosaikglas.

 • Tak

  5. Tak

  Egendomliga skorstenar reser sig bakom vad som ser ut som en drakrygg i blåtonat tegel, och förstärker känslan av ett sagohus.

Planera ditt besök

 • Biljetter till Casa Batlló

  I inträdet ingår alltid en jättebra audioguide. När du köper din biljett på nätet får du dessutom en gratis videoguide som visar hur några av rummen såg ut när de var bebodda och möblerade. Videon finns även i biljettkassan, men då kostar den extra. När du bokar biljett på nätet kan du även lägga till tjänsten "fast pass" och därmed få gå förbi kön.

 • Öppettider

  Casa Batlló är öppet 365 dagar om året, kl 09.00-21.00 (sista insläpp sker kl. 20.00). För att hinna se den här underbara byggnaden ordentligt behöver du åtminstone ett par timmar.

 • Adress

  Ligger på Passeig de Gràcia 43 i stadsdelen Eixample i Barcelona. Närmaste tunnelbanestation är Passeig de Gràcia, som trafikeras av linje 3.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Öppet varje dag kl. 09.00-21.00, sista insläpp kl. 20.00.
 • Vad kostar det?
  Biljett för en vuxen över 18 år: 21,50 EUR, pensionärer över 65, och barn i åldern 7-18 år: 18,50 EUR. Barn under 7 år går in gratis.
 • Behöver jag en guide?
  Inträdet inkluderar alltid en audioguide, men om du köper biljetten på nätet får du dessutom en videoguide gratis.
 • Hur tar jag mig dit?
  Casa Batlló ligger på promenadavstånd från de flesta hotellen i stadskärnan.
 • Ytterligare tips

  • Barn måste ha med sig en vuxen.

  • Ta ett par timmar på dig för att se Casa Batlló.

Alla saker att se i Casa Batllo

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Casa Batllo? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Casa Batllo

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 2 267 omdömen

Det var verkligen ett mycket trevligt besök! Turen i Barcelona är väldigt komplett, den historiska informationen och beskrivningen av monumenten under hållplatserna är mycket intressanta.Jules Éteins guide som delar med oss sin passion för Barcelona och dess kultur. Vi rekommenderar starkt denna turné

Stor turné, spännande och perfekt lämpad för den första dagen i Barcelona. Helt trevlig student som guide med kvickhet, charm och esprit. Sedan fick alla tips för restauranger och barer som passar deras smak. Det var verkligen värt det. Hälsningar till Julia

Kul upplevelse, perfekt sätt att se olika sevärdheter och samtidigt få guidning av duktig guide. Hörlurar i hjälmen. Bra cykelleder. Kan rekommendera detta. Och bra pris också.

Trevlig resa för att utforska staden. Högt rekommenderad!!! Utgångspunkten var också precis vid vårt topphotell Magdalenes.

Bra organiserat personalen förklarade bra hur busslinjen går grön och orange