Capri

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Capri

De nio bästa sakerna att se och göra på Capri

Ön Capri är ett paradis som vibrerar av färg, från havsgrottans vackra blå toner till de rödflammande solmogna tomaterna i den lokala capresesalladen. Vi har listat några platser du inte får missa!

 • Blå grottan

  1. Blå grottan

  Detta blåskimrande underverk ser nästan overkligt ut. Ta båten in i grottan som fascinerat människan sedan urminnes tider – inte undra på att romarna använde den som tempel!

 • Villa San Michele

  2. Villa San Michele

  Villa San Michele ligger 300 meter över havet och har en fantastisk utsikt över Capri. Där finns även vackra trädgårdar och antika egyptiska reliker.

 • Faraglioni

  3. Faraglioni

  Missa inte pittoreska Faraglioni! Landskapets dramatiska klippformationer bildades genom erosion från havets salta vågor.

 • Villa Jovis

  4. Villa Jovis

  Villa Jovis var en gång den romerske kejsar Tiberius residens. Gå i hans fotspår längs vackra marmorgolv i vidsträckta valv beströdda med imponerande byggnadsdetaljer. Notera att villan är stängd för allmänheten på tisdagar.

 • Via Krupp

  5. Via Krupp

  Via Krupp ska enligt ryktet ha finaniserats av en affärsman som ville ha en snabbare väg till sin favoritkrog i en av Capris grottor. Via Krupp är ibland stängt på grund av rasrisken, så kolla gärna dagsläget innan du beger dig dit.

 • Monte Solaro

  6. Monte Solaro

  Berget Monte Solaro och dess romantiska utsikt var förr i tiden en av Capris lokala konstnärers favoritmotiv, och fortfarande en plats där lugnet råder och kreativiteten flödar. Titta förbi statyn av kejsar Augustus när du ändå är där.

 • Fyren Punta Carena

  7. Fyren Punta Carena

  In i en stenig vik ligger 1800-talsfyren, Punta Carena, som är mycket omtyckt av både lokalbor och Capris besökare. Och fyren är fortfarande i bruk – var tredje sekund sänder den en liten ljussignal ut över havet.

 • Capris filosofiska park

  8. Capris filosofiska park

  Grubblare kommer att uppskatta Capris filosofiska park. Den skapades av den svenska familjen Adler-Karlsson som en hyllning till 60 västerländska filosofer, och är fullströsslad av bevingade ord och kloka sentenser.

 • Grotto delle Felci

  9. Grotto delle Felci

  Grotto delle Felci var en gång neoliternas hemvist, och där är fullt av arkeologiska fynd. En historisk dröm!

Planera ditt besök

 • Ta sig runt på Capri

  Capris själva innerstad upplevs bäst till fots, och om du ska längre bort rekommenderar vi en av lokalbussarna. Observera att bara lokalbor får köra bil inne i centrala Capri från mitten av mars till november, så har du bilen med dig måste du lämna den utanför staden.

 • Vad ska jag äta på Capri?

  Insalata Caprese är en lika enkel som underbar sallad på tomater, mozzarella, olivolja och färsk basilika. Capresen är mäkta populär världen över, men det är förstås en helt annan sak att äta den på plats! Lokalborna äter annars mycket fisk och grönsaker i olivolja, och bläckfisken är mycket bra på Capri.

Praktisk information

 • Språk
  Italienska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+02:00)
 • Landskod
  +39
 • Bäst tid att åka
  På Capri blir det aldrig kallare än 15 plusgrader, men som bäst är ön på sommaren när det är soligt väder och temperaturen ligger på 21-35 grader.

Alla saker att se i Capri

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Capri? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Capri

Samlat omdöme

4.3 / 5

baserat på 3 345 omdömen

Capri - Smidig transfer med minibuss mellan Capris sevärdheter

Smidig transfer i minibuss till Capris sevärdheter. Jag hann se mycket under en dag. OBS att den här turen inte är en sightseeing där inträden ingår. Man betalar själv inträden till det man vill göra samt ev lunch. Guiden i min buss var tyvärr inte så serviceminded, dålig på att informera om tider som gällde på stoppen, sur när frågade om för att jag inte hörde vad han sa (pga dålig högtalare/högt motorljud) Bra att turen börjar och slutar på Capri så välj själv färja till och från. Capri är absolut värt ett besök och otroligt vackra vyer. Stanna gärna kvar för middag på en restaurang med utsikt över havet.

Svårt att vet var man samlas på Capri. Dominic är en mycket bra guide.

När man kommer till Capri så skall man samlas vid ett café. Där var det väldig många människor som skulle på olika turer på ön. Det fanns ingen möjlighet att se vem vi skulle vända oss till så vi fick gå runt och fråga. Det kändes lite som av en slump att vi hittade vår guide. Därefter var turen mycket bra. Dominic är en mycket bra guide :)

En trevlig och originell båttur som erbjöd något utöver det vanliga.

En båttur som översteg våra förväntningar med speciellt utvalda platser för bad i grottor mm utanför turiststråken. En utmärkt guide Alexander samt kapten som tog väl hand om oss för att ge oss det bästa av turen. Perfekt

Det var väldigt bra att ha lite egentid i Capri, synd att vi bara hann med det som föreslog, Capri är så fin att vi hade gärna velat vara där en hel dag. Kaptenen och guiden var väldigt trevliga och roliga också.

Fantastiskt bra. Vi var en liten grupp på 5 personer. Hade en mkt trevlig o kunnig guide. Pluss att vi även fick egen tid. Båttur runt ön rekommenderas.