Lägg till datum

Saker att göra i
Canterbury

Våra mest rekommenderade saker att göra i Canterbury

Från London: Dagstur till Dovers vita klippor och Canterbury

1. Från London: Dagstur till Dovers vita klippor och Canterbury

Upptäck Kents skönhet på denna dagsutflykt från London. Res ombord på en bekväm och luftkonditionerad buss för att beundra White Cliffs of Dover. Följ din guide på en rundvandring i Canterbury för att upptäcka stadens fascinerande historia. Försvinn från London på en heldagstur för att utforska det södra grevskapet Kent, känt som Englands trädgård. Fortsätt till White Cliffs of Dover, med tid för att njuta av en kustnära andningsvandring eller bara ta in kustutsikten. På en klar dag kan du se magnifika vyer över Engelska kanalen och till och med Frankrike. Njut av en timmes fritid för att förundras över de vita klippornas skönhet. Vid besökscentret finns möjlighet att köpa förfriskningar och souvenirer. Välj sedan om du vill tillbringa längre tid vid klipporna eller besöka Dover Castle, ett av de mest imponerande slotten i England. Fortsätt till den historiska staden Canterbury, där din guide kommer att presentera dig för staden med en informativ rundvandring. Vandra bland de gamla byggnaderna och charmiga gatorna i denna pittoreska stad. Ta lite fritid för att besöka Canterburys katedral om du vill, eller spendera längre tid med att utforska denna magnifika historiska stad. Tillbringa 2,5 timmar i Canterbury, med tid för lunch, en rundvandring, ett katedralbesök och tid för att utforska. Du anländer tillbaka till London tidigt på kvällen

London: Canterbury Cathedral, Dover Castle och Vita klipporna

2. London: Canterbury Cathedral, Dover Castle och Vita klipporna

Utforska den vackra katedralstaden Canterbury, de vita klipporna i Dover och Dover Castle på en dagstur från London. Njut av utsikten över den brittiska landsbygden medan du lär dig mer om historien från din guide. Gör ditt första stopp vid den historiska katedralstaden Canterbury. Det finns mycket att se i Canterbury, bland annat katedralen, St Martin's Church och St Augustine's Abbey. Lär dig mer om pilgrimerna som har tagit sig till Canterbury Cathedral sedan medeltiden, och den är fortfarande populär bland besökare från hela världen. Res vidare till kusten för att se White Cliffs of Dover, ett av landets mest spektakulära naturfenomen. De vita klipporna är en ikon för Storbritannien och har varit ett tecken på hopp och frihet i århundraden. Ta en promenad längs klipptopparna och blicka ut över den livliga Engelska kanalen. På en klar dag kan du se över Frankrike. Kör en kort bit på vägen från Dovers vita klippor till Dover Castle, ett av de största slotten i landet, strategiskt placerat vid den kortaste övergången till kontinentala Europa. Se slottet som har spelat en framträdande roll i Storbritanniens historia och går tillbaka till järnåldern. En romersk fyr och en anglosaxisk kyrka står fortfarande kvar på området. Inträde till slottet ingår i turen och du kommer också att ha lite ledig tid för att utforska området.

Från London: Leeds Castle, katedralen i Canterbury och Dover

3. Från London: Leeds Castle, katedralen i Canterbury och Dover

Fly stressiga London på en hel dags sightseeingtur på engelska landsbygden. Du åker till "Garden of England" med besök av Kents slott, Leeds Castle, Dovers vita klippor och katedralen i Canterbury. Resan tar dig över Greenwichmeridianen och förbi området i London som är hem för den kända Cutty Sark "tea clipper" och det kungliga observatoriet. Fortsätt mot slottet Leeds Castle, beskrivet av Lord Conway som "det vackraste slottet i världen". Slottet ligger mitt i en sjö och är omgivet av 200 hektar park och trädgårdar. Gå in i slottet innan dörrarna öppnas för allmänheten och upplev dess magi i en lugn atmosfär. Ta dig tid att utforska slottet och hitta Lady Baillie Garden med utsikter över sjön. Fortsätt sedan mot Canterbury och besök den historiska katedralen i Canterbury. Detta är den viktigaste anglikanska kyrkan i världen och det centrala Bell Harry Tower dateras till 1498 och kryptan är från 1000-talet. Din guide berättar historier om det chockerande mordet på ärkebiskopen Thomas Beckett 1170, och det finns också tid att utforska Canterburys smala gator med möjlighet att stanna till för lunch. Fortsätt resan genom Kents pittoreska landskap med ovanliga byggnader och pittoreska byar. Anländ till Dover för att se de berömda vita klipporna, som ligger 120 meter över havet. På klipporna ligger det vidsträckta Dover Castle, som fortfarande vakar över staden efter 800 år.

Canterbury: Officiell guidad stadsvandring

4. Canterbury: Officiell guidad stadsvandring

Från medeltida gränder och pilgrimsvärdshus till den majestätiska katedralens område, resa tillbaka i tiden när din guide förgyller dig med berättelser och avslöjar hur staden har utvecklats under åren på denna 90-minuters guidade vandringstur. Möt din guide i den historiska Buttermarket i centrala Canterbury och börja utforska denna historiska plats. Gå genom de smala kullerstensgatorna med sina korsvirkesbyggnader och se magnifik utsikt mot katedralen. Beundra Crooked House, Old Weavers' House och den ökända ankpall och Eastbridge Hospital, en plats för gästfrihet för pilgrimer sedan 1190. Du kommer också att se mer modern arkitektur som Marlowe Theatre och dess alldeles egna rörliga staty. Du kommer också att resa runt utsidan av katedralen, och där det är möjligt se ruinerna av det gamla klostret, klostret och grunderna för den historiska King's School.

Från London: Canterbury & White Cliffs of Dover Tour

5. Från London: Canterbury & White Cliffs of Dover Tour

Resa från London och tillbringa en dag med att utforska höjdpunkterna i Kent, en region som är känd som "Englands trädgård". Njut av en rundtur i ett avslappnat tempo som ger gott om tid att upptäcka Kents två mest ikoniska platser: staden Canterbury och White Cliffs of Dover. När du lämnar London gör du dagens första stopp i den historiska staden Canterbury. Där kan du upptäcka en av de äldsta kyrkorna i England, Canterbury Cathedral, som är från 600-talet och där den romerske munken Augustinus etablerade kristendomen i Storbritannien. När du är i Canterbury får du gott om tid att besöka katedralen och utforska hjärtat av stadens centrum, de gamla murarna och alla stadens viktigaste landmärken. En självguidad rundvandring erbjuds också. Nästan fortsätter du genom den charmiga landsbygden i Kent mot kusten för nästa stopp i den vackra kuststaden Deal, där den första romerska invasionen i Storbritannien landsteg för över 2 000 år sedan. Här kan du njuta av atmosfären vid havet, utforska den pittoreska huvudgatan och äta lunch. Kanske till och med prova fish and chips vid havet. På eftermiddagen följer du kusten mot de världsberömda White Cliffs of Dover, ett av Storbritanniens mest ikoniska landmärken vid kusten. På vägen passerar du Dover Castle, ett av Storbritanniens största och viktigaste fästningar. Vid White Cliffs of Dover finns det gott om tid att promenera längs klipporna och beundra den spektakulära utsikten innan du återvänder till London på kvällen.

Katedralen i Canterbury Inträdesbiljett med audioguide

6. Katedralen i Canterbury Inträdesbiljett med audioguide

Canterbury Cathedral ligger i hjärtat av Englands historia med 1 400 år av historia att utforska. Säkerställ din inträdesbiljett för att utforska moderkyrkan för den världsomspännande anglikanska kommunionen och ärkebiskopens säte i Canterbury. Njut av en handledning och en audioguide för att berika ditt besök. När du utforskar katedralen kan du upptäcka arkitektur som har skapats genom hundratals år av byggande och ombyggnader, och som förändrats med varje stilförändring inom den medeltida perioden, men dess rötter sträcker sig ännu längre. Beundra färgglada glasmålningar, varav några är bland de äldsta i världen. Koppla in hörlurarna och lyssna på din egen personliga audioguide för att höra historier om kungligheter, munkar och martyrer när du går under katedralens höga tak. Din inträdesbiljett ger dig också tillgång till det historiska kapitelshuset med sitt otroligt detaljerade tak, den stämningsfulla stora klosterkyrkan som brukades av munkar i århundraden, tre offentliga trädgårdar, inklusive en omgestaltning av ett medeltida herbarium, och upp till tre utställningar runtomkring platsen. 597 e.Kr. skickade påven Gregorius den store en munk, Augustinus, till England som missionär för att sprida kristendomen i England. Augustinus etablerade sitt säte (eller cathedra) och kloster i Canterbury och blev Englands första ärkebiskop. När mirakler sades ha ägt rum kring platsen blev katedralen ett av Europas viktigaste pilgrimscentra, vilket mest kända berättas i Geoffrey Chaucers Canterbury Tales. Efter en brand 1174 återuppbyggdes delar av katedralen i den nya perpendikulära gotiska stilen.

Leeds slott, Canterburys katedral, Dover och Greenwich

7. Leeds slott, Canterburys katedral, Dover och Greenwich

Ge dig iväg ut på en dagsutflykt från London för att upptäcka några av Englands främsta sevärdheter. Utforska Leeds Castle, se den historiska katedralen i Canterbury, stanna vid Battle of Britain Memorial och beundra de vita klipporna i Dover. Leeds Castle har beskrivs som "världens vackraste slott" av Lord Conway och ligger i en två kvadratkilometer stor anlagd park, spridd över två idylliska öar, djupt inne i hjärtat av Kents praktfulla landsbygd. Anländ tidigt för att besöka Leeds Castle, där Henrik VIII drog sig tillbaka för att undkomma pesten som härjade i London under hans regeringstid. Vid ankomsten till Leeds Castle bli du välkomnad av din guide. Upptäck historien bakom detta magiska slott och upplev livet som Henrik VIII skulle ha gjort. Därefter fortsätter du med ett besök i Canterbury Cathedral, där det ohyggliga mordet på ärkebiskopen Thomas Becket skedde 1170. Lär dig den spännande historien bakom detta fängslande mästerverk, ett praktexempel på medeltida arkitektur. Beundra katedralens spektakulära fönster med vackert färgade glas, varav många är bevarade från sent 1100-tal och tidigt 1200-tal. Beundra Dovers berömda vita klippor när du kör förbi dem. Åk sedan till Greenwich för att se Old Royal Naval College (designat av Sir Christopher Wren) samt Royal Observatory och världsberömda Cutty Sark, som är ett fascinerande klipperskepp från 1800-talet. Stanna till vid Battle of Britain Memorial, där du kan njuta av underbara vyer över Dovers vita klippor. Få ett nytt perspektiv på Londons ikoniska sevärdheter under en båttur på Themsen, som tar dig från Greenwich till Embankment Pier. Passera Tower Bridge och den imponerande Sankt Pauls-katedralen längs vägen.

Från London: Leeds Castle, Canterbury, Dover och Greenwich

8. Från London: Leeds Castle, Canterbury, Dover och Greenwich

Avresa från London på morgonen på en bilresa till Leeds Castle, det tidigare kungliga residenset för 6 av Englands medeltida drottningar. Palatset omvandlades av Henrik VIII och blev en tillflyktsort för de rika och mäktiga. Börja med en privat visning innan slottet öppnar för allmänheten. Utforska kapellet, gallerierna, innergårdarna och bankettsalen. Efteråt får du se markerna som är hem åt viltfåglar, svarta svanar och voljärfåglar. Nästa aktivitet på din heldagstur är en naturskön åktur längs den gamla kustvägen till Dovers berömda vita klippor. Beundra den historiska hamnen och dess magnifika 1100-tals slott. En klar dag har du utsikt över Frankrike på andra sidan Engelska kanalen. Upplev den gamla staden Canterbury och dess största skatt, katedralen i Canterbury, som förmodligen är mest känd som platsen för det brutala mordet på Thomas Becket 1170. Du har fri tid att utforska Canterbury på egen hand. Ta en rundvandring i Greenwich, som har utsökta parker och trädgårdar. Se den berömda Cutty Sark som var det snabbaste segelfartyget på sin tid. När kvällen närmar sig kommer du att njuta av en exklusiv kryssning på Themsen. Kryssa tillbaka till Londons centrum och segla förbi historiska platser som Tower of London, Big Ben och Houses of Parliament.

Dover till London & Heathrow via Canterbury och Leeds Castle

9. Dover till London & Heathrow via Canterbury och Leeds Castle

När du har mött din vänliga guide vid Dover Cruise Terminal går du ombord på en lyxig buss och kombinerar din transfer till London med en underbar rundtur i Englands trädgård, med besök i historiska Canterbury och Leeds Castle. Först kommer du att få möta de vita klipporna i Dover och det magnifika slottet Dover Castle. Fästningen har anor från romartiden och är ett av de största och mest imponerande slottsfästena i Storbritannien. Fortsätt genom detta kritlandskap och upptäck landets historia, från keltiska bosättare och romerska inkräktare till den saxiska invandringen och normandiska erövringen. Stanna till i staden Canterbury och få en glimt av dess världsberömda katedral under en guidad rundvandring. Staden, som tidigare var den romerska staden Durovernum Canticorum, kan skryta med sin rika historia. Efter rundvandringen har du lite fritid att gå på de smala gatorna och beundra de historiska byggnaderna. I katedralen kan du se kung Henrik IV:s grav, den svarta prinsens viloplats och få veta hur Thomas Becket, ärkebiskop av Canterbury, dog 1170. Därefter går det vidare förbi Oast Houses, humlefält, fruktträdgårdar och vingårdar till Leeds Castle, som av Lord Conway beskrivs som världens vackraste slott. Leeds Castle är daterat till 880 e.Kr. och har varit hemvist för många engelska drottningar, från slutet av 1100-talet till Tudortiden. Vackra anlagda trädgårdar är ett huvuddrag i området, liksom den fantastiska sjön. Utforska slottets historiska interiör, beundra de härliga rummen och gå vilse i den berömda labyrinten. Efter lite fritid avgår turen till centrala London för att påbörja avlämningar, följt av avlämningar från Heathrow. Körningen från Leeds Castle till London tar dig genom Royal Greenwich och förbi Tower Bridge med utsikt över Tower of London.

Canterbury: Treasure Hunt Puzzle Game Pack med pubrabatt

10. Canterbury: Treasure Hunt Puzzle Game Pack med pubrabatt

Börja med att begära att få ett paket skickat till din postadress eller få en digital PDF-version av aktiviteten. Välj den postade versionen av turen och få ett ledtrådsblad, skattkarta, urklipp, kompass och ett kuvert med historisk information, ett aktivitetspaket och en pubrabatt. Välj det digitala alternativet och få en PDF med all information du behöver för att delta i aktiviteten. Ge er ut på ett spännande äventyr där ni utforskar det lokala landskapet, väver genom ikoniska landmärken och upptäcker dolda pärlor. Fördjupa dig i den rika historiska vävnaden och de fängslande berättelserna som ger liv åt själva strukturen i området. Triumfera i denna spännande skattjakt, avkoda ledtrådar, lösa pussel och bemästra trivia om den livfulla omgivningen. Slutligen anländer du till X på skattkartan, en fantastisk pub där du inte bara kan njuta av den spännande jakten utan också få exklusiva rabatter och ett aktivitetspaket. Gör dig redo för en resa som kombinerar spänningen i att utforska med glädjen i att upptäcka.

Alla aktiviteter

31 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Canterbury

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Canterbury?

Vilka är de bästa dagsturerna från Canterbury?

De bästa dagsturerna från Canterbury:

Dover

Canterbury: Fler aktiviteter och sevärdheter

Canterbury: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Canterbury

Samlat omdöme

4.4
(1 108 recensioner)

De vita klipporna var riktigt fina. Det finns två alternativ när du väl anländer: stanna vid de vita klipporna i mer än en timme, annars skulle de köra dig till Dover-slottet (där du måste köpa biljetter på plats, som var ganska dyra, men fick en trevlig rundtur inuti om Dunkirk). Om du valde det senare alternativet (vilket vi gjorde), skulle du kunna ta bilder vid de vita klipporna i cirka 5 minuter och sedan bege dig till Dovers slott. Du får spendera mer än en timme på Dover castle, men ändå lite bråttom. Du kan ta något att bita i eller slå dig ner på en resto på Canterbury. Besök Westgates trädgård, supersnygg! Kom tillbaka till London runt 18:30.

Tom var en bra och vänlig guide. Älskade hans brittiska humor. I början gav han oss choklad och förklarade lite av Londons historia. Det fanns också tid att koppla av tills vi anlände till Dover. Därifrån besökte vi Canterbury. Katedralen är värd sin inträdesavgift. Föraren gjorde också ett bra jobb. Det var en välanvänd dagsutflykt.

Bussen kom väldigt sent. Det tog lång tid att göra ett badrumsstopp. Guiden väntade inte på att hela gruppen skulle vara närvarande för att ge turistinformation. Inte tillräckligt med tid för att turnera Canterbury...

Utmärkt resa, hade en fantastisk tid. Reseledaren tog väl hand om alla passagerare och bussen var helt ny. Skulle starkt rekommendera denna turné!

Lucy var en perfekt guide, trevlig och pratade mycket tydlig engelska