Cannes

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Cannes

Sju saker att se och göra i Cannes

Cannes förknippas kanske framför allt med den årliga filmfestivalen i maj, men det finns en massa mer som har gjort paradisiska Côte d'Azur (Franska rivieran) till de rika och berömdas favorit. Få en smak för det goda livet på några av följande ställen.

 • Le Palais des festivals et des congrès

  1. Le Palais des festivals et des congrès

  Posera som en filmstjärna och ta en selfie på trappan till palatset där Cannes berömda filmfestival hålls.

 • Notre-Dame-d'Espérance

  2. Notre-Dame-d'Espérance

  Högst uppe på en av Cannes kullar ligger alltsedan 1300-talet kyrkan Notre-Dame-d'Espérance. Håll utkik efter fresken som avbildar Jesu dop!

 • Provences konst- och historiemuseum

  3. Provences konst- och historiemuseum

  Detta charmiga museum visar, som namnet avslöjar, provensalsk konst och historia. Gratis inträde.

 • Rivieran

  4. Rivieran

  Sola i flärdfull stil på lyxkryssning med båten French Riviera. Om du vill kan du även äta elegant middag.

 • Marché Forville

  5. Marché Forville

  Cannes enorma inomhusmarknad säljer lokalproducerad mat efter säsong och har öppet varje morgon, utom på måndagar då du istället kan titta på antikviteter.

 • Îles de Lérins

  6. Îles de Lérins

  De två stora öarna i Cannesbukten heter Saint-Honorat och Sainte-Marguerite, och ståtar med klosterruiner och ett slott.

 • Vinprovning

  7. Vinprovning

  Åk med på en tur ut på landsbygden och utforska regionens berömda viner! Den förtjusande Château Saint-Martin är bara en av många ljuvliga vingårdar i trakterna runt Cannes.

Planera ditt besök

 • Solskyddskräm

  På grund av Cannes utsatta läge vid Medelhavet är det nödvändigt att skydda sig mot solen. Smörj in dig ordentligt, så slipper du tillbringa semestern rödflagig och öm.

 • Restauranger

  Gatan Rue d'Antibes är en tummelplats för samhällets övre skikt, och kostar därefter. Gå lite längre bort om du vill äta middag – maten är inte bara billigare utan dessutom minst lika god!

 • Dagsutflykter från Cannes

  Om du inte kan få nog av lyxlivet är det nära från Cannes till Monaco både med bil och båt.

 • Stay safe

  Där det finns pengar finns det tyvärr också både ficktjuvar och rånare. Var försiktig med dina värdesaker och klä dig nedtonat om du inte ska göra något speciellt.

Praktisk information

 • Språk
  Franska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+02:00)
 • Landskod
  +33
 • Bäst tid att åka
  Om du inte vill behöva boka långt i förväg och armbågas med tusentals andra besökare är det bättre att undvika Cannes under festivaltiderna i maj. Temperaturerna börjar inte dala förrän i november i Cannes, och även om det då inte är jättebra badväder så kommer din plånbok att vara glad!

Sitemap Cannes

Wil je alle activiteiten in Cannes ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Vad besökare tycker om Cannes

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 3 964 omdömen

Mycket trevlig tur och bra guide. Perfekt tur vid weekendresa.

Får uppleva och se mycket av den franska sydkusten på en dag. Fantastiskt upplägg och även möjligheter att hinna med en del på egen hand vid de olika stoppen. Här får man uppslag till idéer som man kan utforska mer vid ett annat tillfälle. Lagom stor grupp på 7 personer. På denna tur så får man verkligen se lite av det mesta. Vi är supernöjda.

Mycket bra upplägg, vi var en grupp på 8 personer vilket var jättebra. Vår chaufför och guide Lionel var mycket proffsig, kunnig och trevlig. Man fick ut allt man kan tänka sig på en dag utav Franska Rivieran! Kan rekommemderas, värt varenda krona!

Alldeles lagom halvdagsutflykt med stopp längs rivierans pärlor. Bra att bara behöva åka med och inte fixa med allt själv. Perfekt med upphämtning/avlämning på hotellet!

En perfekt dag med en utmärkt guide, Lionel, som mycket kunnigt guided oss runt på den franska rivieran. Ett bra sätt att få se mycket på samma dag, rekommenderas.

Saint-Paul de Vence var hela behållningen

Det var en väldigt varm dag och i bokningen stod det att man skulle få en vattenflaska. Tyvärr såg vi inte till nå vatten och det hade verkligen behövts.