Camp Nou

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De bästa Barcelonaspelarna genom tiderna

Men en publikkapacitet på nästan 100 000 är Camp Nou den största fotbollsarenan i Europa och dessutom högkvarter för hemmalaget FC Barcelona. Här är en lista över de största spelarna.

 • Johan Cruyff

  1. Johan Cruyff

  Denne holländske legend valde Barça på grund av Real Madrids samröre med diktatorn Francisco Franco. Att han skrev på för Barcelona blev dödsstöten för Reals totala dominans över spansk fotboll.

 • László Kubala

  2. László Kubala

  Få känner till honom numera, men Kubala gjorde 274 mål på 345 matcher! Kuriosa: Han spelade för tre landslag: Tjeckoslovakien, Ungern och Spanien!

 • Xavi Hernandez

  3. Xavi Hernandez

  Anses av somliga som den bästa centrale mittfältsspelaren någonsin. Efter en hel karriär för Barcelona har Xavi slutligen gått i pension. Sin sista match spelade han den 6 juni 2015.

 • Ronaldinho

  4. Ronaldinho

  Barças fans drog en lättnadens suck när denne brasilian slutade efter en skadebenägen säsong 2007-2008, men dessförinnan hade han regelbundet gjort mål av den sort som barn drömmer om att få göra en vacker dag när de själva är stora fotbollsstjärnor.

 • Lionel Messi

  5. Lionel Messi

  Världens bäste spelare har ett lugnt temperament, en listig spelteknik och den sorts naturliga känsla för rättvisa som till exempel Reals mer cyniska Ronaldo saknar.

Planera ditt besök

 • Hur tar jag mig dit?

  De närmaste tunnelbanestationerna är Palau Reial och Les Corts som båda trafikeras av linje 3, alternativt Collblanc eller Badal Camp som trafikeras av linje 5. Du kan även ta bilen till stadion via Access 14. Parkeringen är gratis under Camp Nou Experiences öppettider.

 • Hur uttalas Camp Nou?

  Camp Nou är katalanska och betyder "Nya fältet". Svenskar tenderar att uttala u:et i "Nou", men det ska faktiskt vara stumt. "Nou" uttalas faktiskt ungefär som engelskans ord för nej: "No".

 • Köpa matchbiljetter

  Biljetter till stora matcher som Barcelona mot Real Madrid går åt fort. Om du är ute i sista sekund lär du inte få tag på någon biljett med mindre än att du säljer ett vitalt organ eller två. Det smartaste är alltid att köpa biljetterna på nätet innan du bokar resan. Eftersom Camp Nou rymmer så många åskådare är chansen att få biljett till mindre viktiga matcher rätt stor.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Undvik att komma kl. 11.00-16.00 eftersom köerna är långa då. Kolla FC Barcelonas hemsida innan du åker, eftersom stadion används flitigt och spontana ändringar av öppettider därför kan förekomma.
 • Vad kostar det?
  En vanlig vuxenbiljett kostar 23 EUR.
 • Behöver jag en guide?
  Det kan definitivt vara till hjälp. Det kan vara värt att kolla våra bästsäljarturer.
 • Hur tar jag mig dit?
  Tunnelbanestationerna Palau Reial (trafikeras av linje 3) och Colllblanc (trafikeras av linje 5) ligger nära stadion. Om du kör bil ligger parkeringen bakom Access 14 från Carrer Aristides Maillol.
 • Ytterligare tips

  • Alla biljetter är giltiga fram till 31 december det år de köptes.

  • Om du kommer på morgonen så var där innan kl. 11.00.

Alla saker att se i Camp Nou

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Camp Nou? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Camp Nou

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 1 944 omdömen

CampNouVisit rekommenderas starkt om du vill få en glimt av FC Barcelonas unika och fantastiska historia. Vi hade bokat denna guidade turné hemifrån: "Secret Camp Nou Tour med en sportsjournalist". Vår guide, Olivier, är en sportsjournalist och är uppdaterad med spelare, stadionhistoria och vad som händer just nu i FC Barcelona. Du kan känna att han brinner för det och lägger mycket energi i resan. Han kunde visa bilder han just tagit dagen innan och visa oss bilder vi inte kan se på museet, och vi fick också mycket hemlig information. Vår guide, Olivier, var otroligt medveten om att alla var där och inte föll efteråt. Han såg också till att alla hade sitt behov av nyfikenhet ställd och svarade på alla frågor. Han hjälpte till med att ta bilder under hela resan. Han tog till och med ett retrofoto med sin instaxkamera, som vi fick utan betalning, som souvenir. Servicenivån och resan var helt topp och kan starkt rekommenderas.

Mycket bra guide, mycket trevlig upptäckt av stadion och fotbollens historia. Jag gjorde denna överraskning för min man, men jag som inte riktigt gillar fotboll, blev upptagen av orden och av hans kunskap. Det gör att du vill komma tillbaka till nästa resa till Barcelona. Denna person har gett av sin tid för oss, vi ser att han brinner för sitt jobb. Det var inte många av oss, det är också en bra kvalitet så vi har guiden för oss ensam, det är bättre, vi kan ställa våra frågor och han har tid att förklara oss bättre. Snäll person generös med vänlighet, tack för aperitiven efter besöket. Tack så mycket och ses snart

Allt var perfekt, scheman respekterades. Guiden, sportsjournalist, Mathieu, var mycket vänlig och uppmärksam. Jag rekommenderar det till dig. Vårt besök gjordes på franska med en liten liten grupp (8 personer), vilket främjar utbyten för alla. Vi behandlades med ett litet souvenirfoto. Den enda punkt som jag kan notera för att förbättra är att guiden har en surfplatta för att visa besökares videor eller foton.

Grymt maffigt, och häftigt att se en sådan stor arena med alla lagets framgångar. Gigantisk arena med så mycket folk som får rundvisningen att bli spännande.

Visa närvaro. Buss på mitt språk, spektakulär rundtur.