Camp Nou

The largest stadium in Europe and home to one of the world’s top club football teams.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De bästa Barcelonaspelarna genom tiderna

Men en publikkapacitet på nästan 100 000 är Camp Nou den största fotbollsarenan i Europa och dessutom högkvarter för hemmalaget FC Barcelona. Här är en lista över de största spelarna.

 • Johan Cruyff

  1. Johan Cruyff

  Denne holländske legend valde Barça på grund av Real Madrids samröre med diktatorn Francisco Franco. Att han skrev på för Barcelona blev dödsstöten för Reals totala dominans över spansk fotboll.

 • László Kubala

  2. László Kubala

  Få känner till honom numera, men Kubala gjorde 274 mål på 345 matcher! Kuriosa: Han spelade för tre landslag: Tjeckoslovakien, Ungern och Spanien!

 • Xavi Hernandez

  3. Xavi Hernandez

  Anses av somliga som den bästa centrale mittfältsspelaren någonsin. Efter en hel karriär för Barcelona har Xavi slutligen gått i pension. Sin sista match spelade han den 6 juni 2015.

 • Ronaldinho

  4. Ronaldinho

  Barças fans drog en lättnadens suck när denne brasilian slutade efter en skadebenägen säsong 2007-2008, men dessförinnan hade han regelbundet gjort mål av den sort som barn drömmer om att få göra en vacker dag när de själva är stora fotbollsstjärnor.

 • Lionel Messi

  5. Lionel Messi

  Världens bäste spelare har ett lugnt temperament, en listig spelteknik och den sorts naturliga känsla för rättvisa som till exempel Reals mer cyniska Ronaldo saknar.

Planera ditt besök

 • Hur tar jag mig dit?

  De närmaste tunnelbanestationerna är Palau Reial och Les Corts som båda trafikeras av linje 3, alternativt Collblanc eller Badal Camp som trafikeras av linje 5. Du kan även ta bilen till stadion via Access 14. Parkeringen är gratis under Camp Nou Experiences öppettider.

 • Hur uttalas Camp Nou?

  Camp Nou är katalanska och betyder "Nya fältet". Svenskar tenderar att uttala u:et i "Nou", men det ska faktiskt vara stumt. "Nou" uttalas faktiskt ungefär som engelskans ord för nej: "No".

 • Köpa matchbiljetter

  Biljetter till stora matcher som Barcelona mot Real Madrid går åt fort. Om du är ute i sista sekund lär du inte få tag på någon biljett med mindre än att du säljer ett vitalt organ eller två. Det smartaste är alltid att köpa biljetterna på nätet innan du bokar resan. Eftersom Camp Nou rymmer så många åskådare är chansen att få biljett till mindre viktiga matcher rätt stor.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Undvik att komma kl. 11.00-16.00 eftersom köerna är långa då. Kolla FC Barcelonas hemsida innan du åker, eftersom stadion används flitigt och spontana ändringar av öppettider därför kan förekomma.
 • Vad kostar det?
  En vanlig vuxenbiljett kostar 23 EUR.
 • Behöver jag en guide?
  Det kan definitivt vara till hjälp. Det kan vara värt att kolla våra bästsäljarturer.
 • Hur tar jag mig dit?
  Tunnelbanestationerna Palau Reial (trafikeras av linje 3) och Colllblanc (trafikeras av linje 5) ligger nära stadion. Om du kör bil ligger parkeringen bakom Access 14 från Carrer Aristides Maillol.
 • Ytterligare tips

  • Alla biljetter är giltiga fram till 31 december det år de köptes.

  • Om du kommer på morgonen så var där innan kl. 11.00.

Alla saker att se i Camp Nou

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Camp Nou? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Camp Nou

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 2 169 omdömen

En fantastisk upplevelse..... det bästa sättet att se denna otroliga stad. Tyckte först att det verkade lite dyrt men så glad att vi gjorde det....ingen ånger alls och väl använda pengar.....som det gamla ordspråket säger "du får vad du betalar för" och det gjorde vi verkligen!

Grymt maffigt, och häftigt att se en sådan stor arena med alla lagets framgångar. Gigantisk arena med så mycket folk som får rundvisningen att bli spännande.

Definitivt komplett och välorganiserad upplevelse, tydlig och inte tråkig ljudguide, super hjälpsamma guider. Att upprepa!

Åkerna visar Barcelona från alla håll. Förklaringen om hörlurarna är lätt att förstå

Jättebra vi fick uppleva hela Barcelona på en dag.