Lägg till datum

Cala Vella

Cala Vella: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Palma de Mallorca: 5 timmars kryssning med katamaran med lunch och bad

1. Palma de Mallorca: 5 timmars kryssning med katamaran med lunch och bad

Kliv ombord en katamaran och åk från Palma de Mallorca till strandorterna Portal Vells eller Cala Vella, beroende på vindförhållandena. Beundra de lyxiga fartygen och lustjakterna i hamnen Port de Palma och segla längs den spektakulära sydkusten. Kasta ankar och hoppa i vattnet när du anlänt till din destination. Simma i de turkosa vattnen bara några meter bort från en idyllisk strand. Sola i Medelhavets sköna solsken och slappna av i den lugna atmosfären. Låna några gratis snorkelmasker och ge dig ut för att spana efter det lokala marinlivet på en snorklingsäventy r, innan du reser vidare till ditt andra stopp, där du kan ta ett bad igen. På den här turen gör du två stopp, först i Cala Vella eller Portals Vells och sedan i en av vikarna intill. Ta dig sedan tillbaka ombord på båten för att njuta av en lunchbuffé med ett fint urval av grillat kött (med kycklingbröst,  grillspett och goda  korvar), som serveras med fräsch sallad och en god bakelse till efterrätt. Lättdrycker och mineralvatten ingår under hela turen, med sangria och lokalproducerade viner från Mallorca under måltiden.  Välj mellan en avgång på morgonen kl. 10.00 eller en avgång på eftermiddagen kl. 15.30 och ta del av fem timmars fritid. Segla sedan tillbaka till Palma de Mallorca i slutet av dagen.

Palma: Katamarankryssning med simning och snorkling

2. Palma: Katamarankryssning med simning och snorkling

Följ med på en båtutflykt på en modern segelkatamaran genom den vackra Palma-bukten. Tillbringa några timmar med att koppla av på båten och ta dig tid att simma och snorkla. Utflykten utgår från Arenal Nautical Club och går mot Cap Enderrocat och Cala Vella, som är skyddade miljöområden. Känn dig bekväm i den avslappnade atmosfären under hela utflykten. Ankra på en vacker plats och njut av 90 minuter för att simma eller sola. Du kan också snorkla med den utrustning som tillhandahålls.  Om du väljer att njuta av en nylagad grillmat med pastasallad och lokalt bröd ombord. Du får också en drink med vatten, öl eller sangria att dricka medan du njuter av maten.

El Arenal, Mallorca: Båttur i Palmabukten med snorkling

3. El Arenal, Mallorca: Båttur i Palmabukten med snorkling

Utforska den vackra Palmabukten på en båttur. Slappna av på ett modernt fartyg som är utrustat med simmatta, flytsaker, ett högkvalitativt ljudsystem och barservice. Ta härliga pauser för att bada i naturreservatets kristallklara vatten. Utforska undervattensvärlden med hjälp av den snorklingsutrustning som tillhandahålls. Beundra utsikten över Mallorcas södra kustlinje. Se Palmas stadsbild i fjärran och de många stränderna längs kusten, inklusive Cala Vella.

Palma de Mallorca: Rundtur med vattenskoter vid Los Deltas

4. Palma de Mallorca: Rundtur med vattenskoter vid Los Deltas

Utforska Los Deltas vackra skyddade områden på en guidad tur med jetski. Gör stopp för att bada och snorkla och besök den berömda stranden Cala Vella för att se den dramatiska kustutsikten över Palma de Mallorca. Du börjar aktiviteten med en genomgång om hur du använder din jetski, samt några säkerhetsriktlinjer från din guide. Hoppa sedan på din vattenskoter och åk till Cap Rocat och Los Deltas naturskyddade kustområde. Njut av de vackra naturliga omgivningarna från din jetski, med utsikter över höga klippor, gamla grottor och turkosfärgat vatten. Stanna till i Cala Vella där du kan simma eller snorkla i det kristallklara vattnet. Kör avslutningsvis tillbaka till utgångspunkten genom att följa kusten förbi områdena Cala Blava och Son Veri.

Från Palma: Cala Vella Cueva Verde båttur, pizza och drinkar

5. Från Palma: Cala Vella Cueva Verde båttur, pizza och drinkar

Njut av en dag vid havet i Palma Bay på vår segelbåt. Under denna aktivitet gör vi två eller tre stopp beroende på väderförhållandena. För morgonens tidslinje kommer vi att avgå från Marina till Cap Enderrocat eller Punta negra och sedan kommer vi att gå till grottorna eller Cala Blava, sedan lång besök Cala Vella. På eftermiddagen börjar vi segla till Cueva verde, stannar sedan för att bada och ta en drink, senare flyttar vi och äter lite lättare mat och tar en annan drink på en annan plats, till exempel Cala Blava, Cap Enderrocat eller Cala Vella. Om vädret är bra kan du också njuta av paddelsurfing, snorkling och simning i grottor.... Om det blåser från väst eller om vågorna är en meter höga seglar vi till Illetas, Cala Contesa, Cala Nova eller Cala Mayor.

Palma de Mallorca: Seglingstur med skeppare och tapas

6. Palma de Mallorca: Seglingstur med skeppare och tapas

Segelbåtscharter i Palma de Mallorca med en professionell skeppare och en båt designad och utrustad för grupputflykter. För din segelsemester står en Beneteau Oceanis 390 till ditt förfogande. En banbrytande modell med generöst däckutrymme och en smart designad interiör. Perfekt för en privat segling genom Palmabukten med familj och vänner. Upp till 8 personer kan gå ombord på segelbåten. Om du väljer halvdagscharter från Palma kan du se fram emot en tur i riktning mot Cala Vella eller Magaluf/Illetas (beroende på vind och väderförhållanden), och även ett ankarstopp för bad och avkoppling (dykglasögon och paddlar finns tillgängliga ombord). Om du bokar dagcharter från Palma finns det till och med tillräckligt med tid för att segla till Portals Vells-bukten, som ligger längst sydväst i Palmabukten och är känd som en av de 20 vackraste vikarna på Mallorca. Ett ankarstopp för bad och avkoppling erbjuds också för denna heldagsutflykt.

Cala Vella: Fler aktiviteter och sevärdheter

Cala Vella: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Cala Vella

Samlat omdöme

4.3 / 5

baserat på 3 253 omdömen

Så jag var väldigt skeptisk på den tiden: i kön bara unga i tjugoårsåldern. Med 25 år äldre undrade jag vad jag gjorde där ... jag var rädd för översvämningar men absolut inte! Aktiviteten är extremt välorganiserad med en fokuserad, erfaren och mycket trevlig besättning. Denna promenad är definitivt värt det, speciellt när seglet är ute och du korsar Palmabukten i full fart. Att dyka i havet är ett sådant nöje... En måltidsbricka kommer att delas ut till dig, efter att köttet har tillagats av en medlem i besättningen med bröd och sallad. Sedan är det utdelning av vattenmelon och kaka. Obegränsade drycker (cola, sprite, fanta, vatten) och att betala för alkohol. Besättningen gör att nöjet varar till sista minuten och du kommer inte att bli förkortad tidsmässigt. Solnedgången över Palma är magnifik. Helt klart en upplevelse att förnya!

oförglömlig upplevelse, de supervackra vikar, det enda jag kände var att vi spenderade mer tid på katamaranen än i vattnet, annars såg jag att besättningen var lite stressad, men det var normalt att 3 personer inte kan göra mat för 90 personer, segla för 90 personer och kontrollera 90 personer, jag tycker att det borde vara 1 person till med dem, vi var den 30 augusti från 3:30 till 8:30, som jag upprepar, de som får guldsigill är besättningen som med två co .... de utför allt arbete de har !!!!!

Ganska välorganiserat av personalen. Det enda jag skulle implementera är att ange katamarangruppen på biljetten eftersom det var 3 båtar som gick från samma plats och vi inte visste vilken som var vår. Bra segling, förberedd och rolig personal, bra lägen och trevlig mat serverad. Detta var på kvällsskiftet, som slutade perfekt vid solnedgångstid (20.30 i slutet av augusti). Stort servicevärde!

Trevlig badtur som omväxling, bra vatten, fisk. Allt är lite trångt med ca 65 gäster men man kan ordna det. Grillad mat är ganska bra, lite kall men det beror på förhållandena. Vinet till lunch var utsökt. Vi gillade det. Valuta för pengarna är ok.

En underbart härlig dag på havet med god mat som personalen fixade åt oss medans vi badade, glad stämning hela dagen