Lägg till datum

Saker att göra i
Cala Gonone

Våra mest rekommenderade saker att göra i Cala Gonone

Från Cala Gonone: Kryssning i Oroseibukten till Cala Goloritzè

1. Från Cala Gonone: Kryssning i Oroseibukten till Cala Goloritzè

Varje dag kan du avgå från hamnen kl 9:00 10:00 11:00 och 12:00 för en vacker utflykt i Oroseibukten, under dagen finns det tre stopp vid stranden inklusive ett stopp vid den mycket berömda Cala Luna-stranden. Från Cala Luna seglar du till Cala Mariolu som anses vara golfens pärla där våra gäster stannar i cirka 2 timmar. På vägen erbjuds du en sval drink som ingår i priset för att uppmuntra din vistelse ombord. Nästa stopp blir på stranden Cala dei Sisine, därefter når vi den skyddade naturparken Cala Goloritzè som endast kan nås landvägen och du kan ta ett vackert souvenirfoto framför den naturliga bågen. Mellan stoppen kan du beundra hela det pittoreska landskapet, vi kommer också att stanna för foton vid Venus-poolerna och vi kommer att närma oss skarvarnas grotta. Ni avreser från den sista stranden ca kl. 17.30 och återvänder till hamnen ca kl. 18.00. N.B. Ju senare ni åker, desto färre timmar kommer ni att tillbringa på den första stranden ni besöker. Följaktligen blir det inte 8,5 timmar utan 7,5, 6,5 eller 5,5 timmar. Avresa kl. 9.00, 8,5 timmar 10.00 avgång, 7,5 timmar Avgång kl. 11.00, 6,5 timmar Avgång kl. 12.00, 5,5 timmar punktlighet krävs, ingen återbetalning vid försening.

Cala Gonone: Oroseibukten Jolleutflykt med skeppare

2. Cala Gonone: Oroseibukten Jolleutflykt med skeppare

Varje dag avgår vi från hamnen i Cala Gonone kl. 9.00 eller 10.30 för en vacker jolleutflykt i Oroseibukten.(12 personer på båten). Vårt råd är att välja den tidigaste avgången för att minimera tiden för ombordstigning och lämna hamnen, som är mindre upptagen klockan 9 på morgonen. Kaptenerna, erfarna guider som kommer att ge dig en detaljerad och intressant förklaring under seglingen, tar dig till de vackraste och mest pittoreska stränderna (du kommer att se dem alla) : Cala Luna , Cala Sisine, Cala Biriola, Le Piscine di Venere, Cala Mariolu och Cala Goloritzè. (Under strandstoppen kommer det inte att vara möjligt att stanna ombord på grund av kaptenens organisatoriska behov) . När vi lämnar hamnen kommer våra kaptener att genomföra en kustnavigering så att du på nära håll kan beundra underverken på kuststräckan från Cala Gonone till Cala Goloritzè. Under navigeringen kommer våra gummibåtar att kunna komma nära många av de underbara grottorna och vikarna längs kusten, som Grotta dei Cormorani, Grotta Azzurra, katedralen och den turkosa; i vissa kommer du också att kunna simma inuti. Därefter stannar vi till vid Cala Biriola, en förtjusande liten strand med rosa färg och smaragdfärgat vatten, och tar ett lugnt dopp för ankar i det himmelska, kristallklara vattnet i Piscine di Venere, och fortsätter sedan till den underbara Cala Goloritzè där vi gör ett nytt stopp för ett dopp mycket nära den naturliga bågen som gränsar till stranden. Tillbaka ombord sätter kaptenen kurs mot Cala Mariolu där ni gör dagens längsta stopp för att äta, vila och bada i ca 2 1/2 timme (eller mer, särskilt med avgång kl. 9.00). Under lunchen kan du använda de paraplyer (för 2 personer) som du kan be kaptenen om innan du går i land. På eftermiddagen fortsätter ni seglingen för att nå den vackra Cala Luna, som är ännu trevligare på eftermiddagen eftersom det är mycket folk där fram till kl. 14.00. Här kan gästerna stanna i 2 timmar för en uppfriskande simtur. Återkomst till hamnen för denna typ av jolleutflykt är planerad till 16:30. N.B. Om du startar kl. 9.00 på morgonen kommer du att göra 8,5 timmars utflykt. Om ni startar kl. 10.30 blir utflykten 7 timmar.

Cala Gonone: Dagsutflykt med båt med badstopp i Oroseibukten

3. Cala Gonone: Dagsutflykt med båt med badstopp i Oroseibukten

Upptäck vikarna, grottorna och stränderna i Oroseibukten på denna dagstur med båt från Cala Gonone. Ta in vyerna hela vägen upp längs kusten tills du når Cala Goloritzè. Köp drycker och läckra snacks ombord på den bekväma båten. Hoppa ombord på en båt med gott om däck i solen och ett skuggat och slutet däck. Sätt segel från hamnen i Cala Gonone och ta dig ut i det turkosa vattnet i Oroseibukten. Stoppa för att njuta av solen och ta ett dopp vid de suggestiva stränderna Cala Luna och Cala Mariolu. Låt din kapten välja en tredje strand bland Biriola, Cala Gabbiani eller Cala Sisine beroende på dagens väder och havsförhållanden . Har du möjlighet att förlänga din resa med ett besök till Grotta del Bue Marino. Köp en biljett för att komma in i denna grotta med färgglada stalaktiter, stalagmiter och neolitiska väggristningar. Återvänd till din utgångspunkt i slutet av din kryssning.

Från Cala Gonone: Kryssning i Oroseibukten med stopp

4. Från Cala Gonone: Kryssning i Oroseibukten med stopp

Upplev den fantastiska östkusten på Sardinien med avgång från Cala Gonone. På denna tur ombord på en bekväm motorbåt, perfekt för att komma bort från rutinen, kommer du att ha alla bekvämligheter och faciliteter för att njuta av områdets skönhet till fullo. Vi stannar till vid de mest kända stränderna i Oroseibukten, som Cala Mariolu, Cala Luna och Cala Sisine Och det är inte allt! Längs vägen har du möjlighet att beundra fascinerande grottor och dolda hörn, inklusive den vackra Cala Goloritzè. Ditt äventyr kommer också att vägledas av en expertröst som kommer att dela intressanta fakta om regionen på flera språk. En upplevelse som passar perfekt för familjer och de minsta. Resplan: - Avresa från hamnen i Cala Gonone - Färd mot Cala Luna och valfritt stopp vid Grotte del Bue Marino (de som besöker grottorna kommer att ha ett kortare stopp på ca 1 timme i Cala Luna, medan de som inte besöker grottorna kommer att tillbringa ca 2 timmar där) - Stopp i Cala Luna - Stopp vid Cala Mariolu eller Cala Gabbiani - Fotostopp framför Cala Goloritzè (tillträde via havet är inte möjligt, men för information kan du komma till stranden endast landvägen via vandring) - Stopp vid Cala Sisine - Återvänd till hamnen Rutten kan variera beroende på väderförhållanden. Besöket i Bue Marino-grottorna är frivilligt och biljetter kan köpas på egen hand, online eller på kommunens biljettkontor före motorbåtens avgång (den tid som ska beställas är densamma som motorbåtens avgång). I detta fall måste du informera guiden om att du har biljetter till den guidade rundturen i Bue Marino-grottan efter att du har bokat, genom att omedelbart kontakta vår guide på telefonnumret på bokningskupongen. Motorbåtarna är alla säkra, moderna, eleganta, rymliga, bekväma båtar, uppvärmda för resor under lågsäsong och svala och luftiga under sommarseglingar: - Längd: 22 m - Bredd: 5,80 m - Rum på första däck med 100 sittplatser i soffor och organiserade bord för 4-6 personer - Övre däck med ytterligare 80 sittplatser - Bar organiserad och med fri användning

Cala Gonone: Grotta Bue Marino & Cala Luna Beach Boat Tour

5. Cala Gonone: Grotta Bue Marino & Cala Luna Beach Boat Tour

Sedan 1950-talet har Cala Gonones huvudattraktion varit Sea Ox Cave. Sedan dess har den beundrats av miljontals turister. Drottningen i denna grotta var verkligen "sjöoxen": det är vad den folkliga fantasin kallade munksälen på grund av dess besvärliga form och milda beteende. I dag kan besökare som kommer till grottan med våra båtar få tillgång till den södra grenen och längs en enkel gångväg beundra en av de vackraste och mest kända grottorna i Italien. Turen inomhus tar ungefär en timme under vilken expertguider finns på plats för att ge historisk och vetenskaplig information om grottan och den fauna som bebodde den. I slutet av besöket tar vi er med på upptäcktsfärd till den pittoreska stranden Cala Luna. Den anses vara den vackraste stranden i Medelhavet. En 800 meter lång sandtunga, en vit halvmåne med sex enorma grottor som öppnar sig på stranden och i bakgrunden, som en krona, en oleander-skog som föregås av en sötvattendamm. Naturen skyddar viken från den förrädiska sirokocken med en klippvägg i söder. Genom oleander-skogen kan man gå in i "codula" för stigar i en spännande vandring genom tät medelhavskusk som bebos av sällsynta rovfåglar, vildsvin och vilda getter. Från Cala Luna på eftermiddagen seglar en båt varje timme tillbaka till Cala Gonone, beroende på säsong från 15.30 till 18.30..

Cala Gonone: Biljett till akvariet i Cala Gonone

6. Cala Gonone: Biljett till akvariet i Cala Gonone

Den moderna strukturen på Aquarium Cala Gonone, som ligger i en park med fantastisk medelhavsvegetation, väntar på dig mellan Supramontes orörda berg och Orosei-böljans fascinerande landskap för att få dig att uppskatta vad som händer när Sardiniens berg möter havet! Du kommer att upptäcka Medelhavets marina livsmiljöer, dess mest typiska invånare och deras märkliga anpassningar till livet! Akvariet i Cala Gonone, som invigdes den 10 juli 2010, har som mål att kombinera den pedagogiska och didaktiska aspekten med underhållning och nöje. Anläggningen ligger i kustbyn Cala Gonone och har utsikt över Oroseibukten, omgiven av en stor park med praktfull medelhavsbuske. De tjugofyra utställningsbassängerna hyser djur- och växtarter som är typiska för Medelhavet, och rutten avslutas med bassänger som är tillägnade koraller och färgglada tropiska arter. I anslutning till strukturen finns en utomhuslekplats som är tillägnad havssköldpaddornas värld och en stor parkeringsplats för bussar och bilar.

Cala Gonone: Guidad båttur till Cala Luna Beach

7. Cala Gonone: Guidad båttur till Cala Luna Beach

Utforska kusten söder om Cala Gonone och beundra utsikten tills du når Cala Luna. Bord på ett fartyg med gott om plats på soldäck och ett skuggat och stängt däck. Sätt segel från hamnen i Cala Gonone och ta dig fram genom det turkosa vattnet i Oroseibukten. Stoppa för att sola och ta ett dopp på den pittoreska stranden Cala Luna. anses vara den vackraste stranden i Medelhavet. En 800 meter lång sandtunga, en vit halvmåne med sex enorma grottor som öppnar sig på stranden och i bakgrunden, krona, en oleander-skog som föregås av en sötvattendamm. Naturen skyddar inloppet från den försåtliga siroksen med en stenmur i söder. Genom oleander-skogen kan man gå in i "codula" för stigar i en spännande vandring i den täta medelhavsbusken som bebos av sällsynta rovfåglar, vildsvin och vilda getter. Från Cala Luna på eftermiddagen seglar en båt varje timme för att återvända till Cala Gonone, beroende på säsong från 15:30 till 18:30.

Cala Gonone: Båttur till Grotta del Bue Marino och Cala Luna

8. Cala Gonone: Båttur till Grotta del Bue Marino och Cala Luna

-Sea Ox Cave är en del av ett karstsystem som sträcker sig mer än 70 km in i landet; dess namn härrör från det smeknamn som herdar brukade ge munksälen, "Su Oe 'e Mare", som använde grottan för att avvänja sina valpar. Grottan är uppdelad i två grenar, en nordlig och en sydlig, där mötet mellan sötvatten och havsvatten är tydligt synligt och uppsvällningarna skapar spektakulära reflektioner, även nära ingångens mynningar. Den södra grenen av grottan kan besökas i sällskap med erfarna guider som tar dig längs en stig på cirka 800 meter, artificiellt upplyst och korsad av en bred gångbro i trä. Efter besöket i grottan åker du med båt till stranden i Cala Luna -Cala Luna är en av de mest kända stränderna på Sardinien. På 1970-talet valdes den ut som huvudkuliss i den berömda filmen som skrevs och regisserades av Lina Wertmüller, "Svept bort av ett ovanligt öde i det blå augustihavet". Stranden har en blandad botten av sand och småsten och 5 grottor som kan nås till fots, ofta besökta av klättrare eller de som söker skugga under de varma timmarna på dagen. Stranden kan nås till fots från Cala Fuili, den sista stranden i Cala Gonone som kan nås med bil: vandrare kan dra nytta av taxitjänsten, gå stigen och återvända med båt efter att ha tillbringat hela dagen på stranden.

Cala Gonone: Båt tur och retur till Cala Luna

9. Cala Gonone: Båt tur och retur till Cala Luna

Om du har drömt hela året om att tillbringa en dag i solen på en strand på Sardinien är vår båttransfer från Cala Gonone till Cala Luna perfekt för dig. Med oss kan du njuta av en dag på en sandstrand och ha gott om tid att sola och bada i vikens kristallklara vatten. Efter en kort tur ombord på vår flaggskeppsbåt når vi snabbt en av de mest ikoniska platserna på hela ön, där du hittar den perfekta platsen för att koppla av och ta hisnande bilder. Våra förskjutna återkomsttider gör det också möjligt för dig att bestämma hur länge du vill stanna på stranden och organisera din dag i Oroseibukten enligt dina planer och behov. Vi träffas vid Piazzale del Porto (box 2 och 10) 30 minuter före avgång. Om du anländer med bil kan du hitta parkeringsplatser inne i hamnen för 6 euro för hela dagen. Vi har tre olika avgångstider på morgonen (10:00, 11:00 och 12:00) och fyra återkomsttider på eftermiddagen (12:30, 15:30, 16:30 och 17:30). Detta innebär att denna aktivitet kan pågå från minst 2½ timme till högst 7½ timme, så det finns mycket flexibilitet och gör att du kan stanna i Cala Luna nästan en hel dag. Den genomsnittliga längden som anges är cirka 4 timmar, medan tur och returresan tar cirka 30 minuter.

Från Cala Gonone: Jolleutflykt i Oroseibukten

10. Från Cala Gonone: Jolleutflykt i Oroseibukten

En unik upplevelse i kontakt med den vackra naturen i Oroseibukten på den sardinska öns östkust. En kryssning med minigummibåt som inte bara får dig att beundra kusten och det kristallklara vattnet, utan du kan utforska dem genom att dyka i! Du kommer att upptäcka havsbottnar av sällsynt skönhet genom guidade snorklingsupplevelser som är rika på undervattensliv. En expertguide följer med dig hela dagen, inte bara för att leda dig till de bästa platserna, utan också för att berätta anekdoter och kuriosa. Du kommer att beundra Cala Luna, Cala Goloritzè, Venuspoolerna och mycket mer. I slutet av dagen bjuds du på en aperitif ombord. Det kommer verkligen inte att saknas något på denna utflykt som du definitivt aldrig kommer att glömma. Boka med vänner och släktingar och upplev Sardiniens östkust! Resväg - Stopp vid stranden i Cala Luna (ca en och en halv timme) - Venuspooler och uppblåsbart snorklingsstopp (ca en halvtimme) - Passage framför Cala Goloritzè (ca en halvtimme) - Stopp vid stranden i Cala delle Sorgenti (ca en och en halv timme) - Stopp på stranden i Cala Sisine för lunch, där finns restaurang och WC (ca en och en halv timme) - Stopp vid stranden i Caletta Zio Santoru (ca en och en halv timme) Rutten kan ändras efter skepparens bedömning på grund av väder- och sjöförhållanden. Ombord serveras en aperitif bestående av: sötsaker, frukt, vitt vin och läskedrycker Jolle maximal kapacitet: 12 personer (skeppare ingår)

Alla aktiviteter

41 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Cala Gonone: Fler aktiviteter och sevärdheter

Cala Gonone: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.