Upplevelser i

Cairns

Tropiska regnskogar och orörda vatten väntar dig vid porten till Det stora barriärrevet i Australien.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Gratis avbokning

Avbryt upp till 24 timmar innan din aktivitet börjar för full återbetalning.

De sex bästa sakerna att se och göra runt Cairns

Cairns ligger i den norra delen av delstaten Queensland i Australien. Omgivningarna är minst sagt paradisiska – till exempel ligger Stora barriärrevet i närheten, för att bara nämna något. Vi har listat platserna du inte får missa.

 • 1. Stora barriärrevet

  Ta båten från Cairns till Green Island, och hoppa i det Stora barriärrevet. Utforska de nästan overkliga färgerna och djurlivet runt revet som glittrar i solen.

 • 2. Snorkling

  Du kanske inte kommer att kunna utforska Stora barriärrevet tusentals meter ned, men du kan åtminstone snorkla vid havsytan, vilket verkligen inte är fy skam det, heller! Här har du chansen att bli ett med undervattensvärlden i några timmar!

 • 3. Kurandas regnskog

  Njut av Kurundas tropiklummiga regnskog nere på marken, eller segla fram över trädtopparna med linbana. Du kan också glida sömlöst mellan land och vatten i ett amfibiefordon!

 • 4. Tjapukai Aboriginal Cultural Park

  I aboriginernas kulturpark kan du lära dig allt om Djabugayfolkets sedvanor, lyssna på didgeridookonserter, titta på antika väggmålningar, smaka den lokala maten och lära dig kasta bumerang.

 • 5. Undaras lavagångar

  Tillbringa en dag i den australiska outbacken utanför Cairns och utforska lavagångarna under vulkanen Undara.

 • 6. Forsränning vid Tully River

  På Tully River hölls 1991 års australiska mästerskap i kanot och forsränning. Var inte orolig, varje båt håller för sju pers!

Planera ditt besök

 • Vad ska jag packa med mig?

  Tack vare sin närhet till ekvatorn har Cairns väldigt varmt väder året runt. Se till att ha svala bomullskläder och flera ombyten, och packa ned solskyddskräm och hatt!

 • Några särskilda hälso- och säkerhetstips jag borde känna till?

  Det kan vara bra att kolla med läkare om eventuella vaccinationer före resan till Cairns. Om du ska ut till regnskogen så glöm inte myggmedel, vad du än gör. Det bästa är att köpa krämer på plats, de är mer effektiva än de svenska. Se även till att alltid ha en vattenflaska till hands, så att du inte blir uttorkad.

 • Behöver jag teckna någon försäkring inför utomhusaktiviteter?

  Vad gäller extremsporter som forsränning är en försäkring ett måste. Det kan även finnas en åldersgräns, så om du är under 18 bör du kolla upp i förväg vad som gäller.

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  Australiska dollar (AUD)
 • Tidszon
  UTC (+10:00)
 • Landskod
  61
 • Bäst tid att åka
  Augusti är den bästa månaden. Då har Cairns soligt, varmt och inte så fuktigt väder, och dessutom är turistsäsongen i princip slut.

Alla saker att se i Cairns

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Cairns? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Cairns

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 5 627 omdömen

Det var en alltigenom toppenupplevelse. Allt vi förväntat oss blev uppfyllt med råge. Snorklingen i kombination med den duktiga, serviceinriktade och kunniga personalen/besättningen gjorde att vi hade en fantastiskt intressant dag på sjön tillsammans med andra. Det här är ett måste om du är på besök i Cairns.

Omtänksam och kompetent personal. Bra säkerhetstänk. Mycket god, varierande och riklig mat. Brett utbud av aktiviteter som passade alla. Färd hem med fulla segel gav en fantastisk känsla av frihet. Kan verkligen rekommenderas.

Trevlig personal och jättefin service. Fantastisk snorkling och god mat. Hade önskat att de tog bilder som man sen kunde hämta på nätet.

Lisa was Amazing. 30 years of experience and storys. Definitely a tour worth going. Expensive, but worth in my opinio.

It was awesome! Great info, beautiful and so well organised! I really enjoyed the day, big thanks!