Saker att göra i
Cagliari

Våra mest rekommenderade saker att göra i Cagliari

Cagliari: Vandringstur i det underjordiska Cagliari

Cagliari: Vandringstur i det underjordiska Cagliari

Upptäck hemligheterna som ligger under de soliga gatorna i Cagliari på en guidad stadsvandring i stadens underjord. Förbättra din upplevelse med en valfri promenad genom Gamla stan, och välj mellan privata och delade gruppalternativ. Möt din guide för att börja din rundtur i grottorna, kryptorna och tunnlarna under staden. Vandra mellan distrikten Stampace och Marina och besök ett privat tunnelskydd under en skola som användes som bombskydd under andra världskriget. Utforska sedan den magnifika och rika historien i Saint Restitutas krypta. Se freskerna som fortfarande finns kvar och hör det fuktiga droppandet av vatten när du studerar platsen för hednisk tillbedjan under 500-talet. Slutligen kommer du till det fantastiska underjordiska museet Saint Eulalia, där du kan beundra romerska ruiner som till exempel en stenlagd romersk väg. Om du har valt alternativet med en guidad promenad i Gamla stan fortsätter din upplevelse. Promenera genom stadens gator och beundra höjdpunkterna i den historiska stadskärnan med din guide innan du avslutar din tur.

Cagliari: Båttur med 4 badstopp, snorkling och prosecco

Cagliari: Båttur med 4 badstopp, snorkling och prosecco

Du når oss på bara 5 minuters promenad från stadens centrum och gör dig redo att besöka de spektakulära vikarna i Djävulssadeln, guidad av en professionell skeppare. Du kommer att upptäcka förtrollande platser där du kan koppla av ombord, umgås med andra människor, lyssna på Cagliaris historia, simma och snorkla med den utrustning som vi tillhandahåller och njuta av ett glas Prosecco. Du kommer att besöka dolda hörn av kusten som bara kan nås med uppblåsbar båt och om vi har tur kommer vi att träffa delfiner inne i hamnen! Boka nu för att få en av de bästa upplevelserna i ditt liv eftersom vi bryr oss mest om dig. Delad tur med max 11 personer ombord.

Cagliari: Båttur med 4 stopp, snorkling och rosa sangria

Cagliari: Båttur med 4 stopp, snorkling och rosa sangria

Nå oss våra båtar ligger bara 5 minuter från stadens centrum. Ta en tur med en snabbgående rib-craft till "La Sella del Diavolo" - Djävulens sadel - från Cagliari, och njut av mer tid att utforska stränder och vikar än du skulle göra på en segelbåt. Simma i kristallklart vatten och lär dig om kustlinjen och Cagliaris historia från din skeppare medan du njuter av en gratis Pink Sangria . Gå till mötesplatsen för att gå ombord på den 8 meter långa båten och träffa din skeppare. Ta sedan plats i ett av de avkopplande hörnen på båten och ge dig av snabbt längs kusten. Stanna för att simma vid Cala Bernat och besök sedan Cala Mosca Beach. Upptäck Cala Fighera, beundra Gasole Pools under Devil's Saddle och koppla sedan av framför Poetto Beach. Under turen kan du enkelt och säkert ta dig i och ur vattnet tack vare en teleskopstege och två stora bakre plattformar på båten. Njut av sim- och snorklingsstopp när skepparen säger att det är säkert, och tvätta bort saltet i duschen efteråt. Anslut till högtalarna ombord via Bluetooth för att lyssna på din musik och lyssna på historier och legender - och kanske till och med en sång eller två - från din skeppare. Håll utkik efter delfiner, som ibland kan ses under turen, särskilt i trädborrningen. Mat och dryck finns att köpa ombord och det finns en stor båtmarkis som kan fällas upp vid regn eller för mycket sol. Vid slutet av turen släpps du av vid den ursprungliga startpunkten.

Cagliari: Sella del Diavolo båttur Dryck & snacks

Cagliari: Sella del Diavolo båttur Dryck & snacks

Den här turen omfattar en resa på 2 timmar längs Sella del Diavolo-kusten, med besök vid fem olika grottor och stopp vid de viktigaste kalaserna: Piscina della Sella, Grotta dei Colombi, Cala Fighera, Cala Mosca, Scoglio di Sant'Elia, Cala Bernat och Torre del Prezzemolo, med utsikt över gamla stan i Cagliari från havet. Vid varje stopp finns det möjlighet att simma och mata fiskarna, samt njuta av en aperitif och traditionella sardiska snacks som ingår i turen. Våra erfarna guider kommer att prata om historia och fakta om dessa platser. Vår kapten Valter kommer att behandla dig till en mycket trevlig resa och erbjuder dig en guidad tur som talar om historien och andra fascinerande fakta om Sella del Diavolo-kusten mycket troligt att se delfiner hoppa

Cagliari: Seglingstur med båt till Djävulens sadel

Cagliari: Seglingstur med båt till Djävulens sadel

Börja din tur i hamnen och segla mot Devil's Saddle ombord på en fantastisk segelbåt. Se underbara landskap med allt från gyllene stränder till vita klippor som dyker ner i kristallklart turkost och smaragdgrönt vatten fullt av fisk, magiska platser där du kan snorkla eller bara fördjupa dig i det blå. Kom ombord på en fantastisk segelbåt som tar dig till de vackraste hörnen av Änglabukten där du kommer att vara huvudpersonen i en unik upplevelse i vikar som endast kan nås med båt där du kan simma och snorkla vid foten av klippor vita fiskar som dyker i turkos och smaragdvatten bland hundratals fiskar i magiska miljöer som kommer att vara inställningen för din semester på Sardinien. Lär dig om legender och forntida historia, och se landskapen och skönheterna i landet. Avsluta turen på samma plats där du började, ett stenkast från centrum, inom dina ögon de underverk som bara Sardinien kan erbjuda.

Cagliari: Rundvandring i den gamla stadsdelen

Cagliari: Rundvandring i den gamla stadsdelen

Upptäck det vackra Cagliari på en oförglömlig stadsvandring i Gamla stan. Cagliari är en gammal stad med en lång historia. Dess ursprung går tillbaka till det feniciska Karalis, som utvecklades på en bosättning som spårades tillbaka till det tredje årtusendet f.Kr. Möt din guide och promenera genom de smala gatorna i den gamla stadsdelen Castello för att upptäcka stadens skönhet. När du passerar medeltida torn, bastioner, det kungliga palatset och katedralen, upptäck historien om denna fantastiska fästning som vetter mot havet. Under romerska tider blev staden huvudstaden på ön, och under medeltiden var det platsen för olika utländska dominanser, bevis på vilka fortfarande är synliga idag. Panoramapunkterna i Castello kommer att erbjuda oförglömlig utsikt över staden och havet, Molentargius 'Park och Devil's Saddle.

Cagliari: Zodiac Speedboat Tour med 3 stopp för snorkling

Cagliari: Zodiac Speedboat Tour med 3 stopp för snorkling

Upptäck de pittoreska vikarna i området Devil's Saddle på en båttur i en Zodiac RIB från Cagliari. Kasta ankar på 3 olika platser för att utforska undervattensvärlden med snorkelutrustning som ingår. Åk till mötesplatsen för att gå ombord på båten och ge dig sedan iväg i hög fart över Medelhavet. Ta in vyerna över den vackra sardiska kusten när du åker med Zodiac RIB mot Djävulens sadel. Väl framme kan du beundra Djävulssadeln från vattnet och besöka vikarna Cala Fighera, Calamosca och Sant'elia för att simma och snorkla. Kom nära det lokala marina livet i det kristallklara vattnet innan du återvänder till din startpunkt.

Cagliari: Båttur till Djävulens sadel med Spritz och chips

Cagliari: Båttur till Djävulens sadel med Spritz och chips

"Gör dig redo för en oförglömlig resa när vi sätter segel från Cagliari kl. 10.00. Vårt tre timmar långa äventyr kommer att fördjupa dig i skönheten i Cagliarigolfen och erbjuda ett unikt perspektiv på dess turkosa vatten och dolda skatter. Vi seglar längs kusten och vårt första stopp blir Calamosca, en liten skyddad strand som älskas av lokalbefolkningen. Vi beger oss sedan till Cala Fighera, en gömd strand omgiven av höga kalkstensklippor, omtyckt av nudister. Vi fortsätter vår rundtur till den legendariska Djävulens grotta, ett naturligt underverk som är fyllt av myter och mysterier. Förundras över de imponerande klippformationerna som vaktar ingången till denna gåtfulla grotta när vi närmar oss. Därefter fortsätter vi vår resa till den fantastiska Cala Paradiso, som anses vara den vackraste platsen i Cagliari. Beundra det kristallklara vattnet och klipporna som skulpterats av tiden när vi närmar oss denna paradisiska oas. Under hela resan kommer vår expertguide att dela med sig av insikter om Änglabuktens rika historia, marin biologisk mångfald och bevarandeinsatser. När klockan närmar sig 13:00 tar vi motvilligt farväl av det turkosa vattnet i Cagliari, men minnena från detta extraordinära äventyr kommer att vara med dig långt efter att du har återvänt till land. Följ med oss på en resa fylld av upptäckter, äventyr och naturskönhet längs den hisnande Devil's Saddle."

Cagliari: Conti Vecchi Salt Flats tåg och rundtur

Cagliari: Conti Vecchi Salt Flats tåg och rundtur

Upptäck det "vita guldet" i Saline Conti Vecchi på en individuell vandringstur och tågresa genom de vidsträckta saltslätterna i Santa Gilla Basin. Lär dig hur Luigi Conti Vecchi drev regionens ekonomiska utveckling, titta efter flamingos och vandra förbi Macchiareddu, en historisk saltgruvby. Börja din rundtur med att besöka en saltanläggning och ett museum som fortfarande är i drift. Lyssna medan din guide beskriver saltarbetarnas historia och hur industrins framgångar drev Cagliari till ekonomiskt välstånd. Bläddra igenom historiska dokument och vandra genom en historisk verkstad och ett kemiskt labb. Sedan är det dags att ta tåget till Santa Gilla Basin, Sardiniens viktigaste våtmark. Håll utkik efter rosa flamingos, förundras över bergen av vitt salt och saltpannor och lär dig mer om livet i den historiska byn Macchiareddu. Ta några bilder innan du avslutar din resa tillbaka till museet.

Cagliari: Båttur med 4 stopp, simning i havsgrottor och snorkling

Cagliari: Båttur med 4 stopp, simning i havsgrottor och snorkling

Gå ombord på en bekväm båt och ge dig ut på en unik upplevelse med start direkt från hamnen i Cagliari City Centre. Träffa vår vänliga lokala skeppare som talar engelska och älskar att dela med sig av historier om området när vi kryssar fram. Vår motorbåt gör att vi kan utforska fler platser än segel- eller veteranbåtar eftersom vi rör oss snabbare och ser till att du får ut det mesta av din tid på vattnet. När vi lämnar hamnen, håll ögonen öppna för delfiner, vattnet här är känt för frekventa observationer! Delfinmöten är vanligare här än någon annanstans längs Cagliaris kustlinje. Vi beger oss mot det naturskyddade området Devil's Saddle och upptäcker dolda vikar och fantastiska bukter längs kusten. Ta ett uppfriskande dopp i klart vatten på lugna platser och utforska undervattensvärlden med snorkelutrustning som tillhandahålls och upptäck fiskar och marint liv. Om havsförhållandena är de rätta kan du få möjlighet att uppleva en guidad simtur in i en förtrollande naturlig havsgrotta, där solljuset dansar på väggarna och skapar en magisk atmosfär för en verkligt magisk upplevelse. Efter simturen kan du enkelt hoppa ombord igen med hjälp av vår praktiska stege. Ta en snabb dusch med sötvatten för att hålla dig bekväm när vi fortsätter vår resa. Koppla av på däck, njut av solen eller slappa i skuggan och njut av den pittoreska utsikten över kustlinjen. Fira dessa speciella stunder med ett glas Prosecco eller njut av en avkopplande Sunset Aperitif ombord. Vi avslutar vår oförglömliga dag tillbaka i Cagliari och lämnar dig med fina minnen från en dag fylld av utforskning, avkoppling och havets skönhet. Vi ses snart ombord!

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Cagliari

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Cagliari?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Cagliari:

Sevärdheterna i Cagliari du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Cagliari?

De bästa dagsturerna från Cagliari:

Se alla dagsturer från Cagliari på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Cagliari

Att göra i Cagliari

Städer i Italien

Cagliari: Fler aktiviteter och sevärdheter

Cagliari: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Cagliari

Samlat omdöme

4.8
(1 131 recensioner)

Silvia var en fantastisk guide. Hon var så kunnig och så passionerad att jag älskade att höra henne berätta historien om Calgiari och dess underjordiska hemligheter. Hon var ett nöje att vara runt och hon gav oss också några fantastiska middagsrekommendationer. Jag rekommenderar starkt att boka denna turné. Silvia sköter eftermiddagarna och Francia på förmiddagarna. Francia är också en fantastisk guide så du kan inte gå fel oavsett vem du hamnar hos.

Mycket intressant att se de underjordiska områdena och hur de fungerade som skydd och skydd för människor - även för inte så länge sedan. Reseguiden var mycket professionell, kompetent och underhållande, så att du alltid kunde följa med med intresse. Högt rekommenderad!

Vår turné var fantastisk! Vår guide Sylvia var extremt vänlig och kunnig och jag rekommenderar starkt denna turné till de som besöker Cagliari!

Mycket bra faktiskt, 3 stora kontraster av underground. Superb Guide... Verkligen värt att göra

Fabio mycket bra, uppmärksam och mycket trevlig, mycket bra 10