Våra mest rekommenderade saker att göra i Caesarea

Från Tel Aviv: Dagsutflykt till Caesarea, Haifa och Akko

Från Tel Aviv: Dagsutflykt till Caesarea, Haifa och Akko

Tillbringa en dag med att utforska Israels vackra Medelhavskust på denna heldagstur med utgångspunkt i Tel Aviv, Herzliya och Netanya. Låt en expertguide ta dig med en klimatkontrollerad buss för att besöka gamla städer och monument längs kusten. Börja med att upptäcka hamnstaden Caesarea. Upplev en gammal romersk stad fylld av ruiner, inklusive en av de största amfiteatrarna som byggdes under den romerska eran. Därefter åker du till Haifa för att besöka Baha'i Gardens. Besök Baha'i-trädgårdarna med sina fantastiska terrasser, som är kända som en av Israels främsta sevärdheter. Passa på att fotografera de UNESCO-skyddade trädgårdarna innan du fortsätter till Rosh Hanikra. När du väl är där kan du utforska områdets kalkstensgrottor och vitkalkade klippor med utsikt över Medelhavet. Från klipporna kan du kika över gränsen till Libanon innan du fortsätter till Acre i norr. Avslutar du din upplevelse i Acras gamla stad, som är ett av UNESCO:s världsarv, kan du beundra de imponerande stadsmurarna, den charmiga hamnen och den orientaliska basaren. Lär dig om den gamla stadens fascinerande historia av din guide när du vandrar på historiska gator som var kända av grekerna, bysantinerna och ottomanerna.

Caesarea, Haifa och Akko: heldagsutflykt

Caesarea, Haifa och Akko: heldagsutflykt

Utforska fyra av Israels mest imponerande platser på bara en dag på denna resa till Caesarea, Haifa och Akko. Upptäck mångfalden och skönheten i Israels norra kustlinje och förundras över Caesarea's romerska akvedukter som skapades av kung Herodes. Ta in underverket i kung Herodes antika kuststad Caesarea, utforska de livliga marknaderna i Akko, ett av UNESCO:s världsarv, och besök slutligen Haifa, hemvist för de "hängande" Bahai-trädgårdarna. Denna heldagstur, som leds av handplockade israeliska reseledare, avgår från Tel Aviv eller Jerusalem fyra gånger i veckan och är det bästa sättet att bekvämt utforska norra Israel på bara en dag. Den här turen visar dig höjdpunkterna i norr och avslutas med returtransfer till din upphämtningsplats i Tel Aviv eller Jerusalem. Avsluta med erfarenhet med underbara minnen och bestående intryck. Turen är tillgänglig fyra gånger i veckan med garanterade avgångar.

Från Jerusalem: Qesarya, Haifa och Akko på dagsutflykt

Från Jerusalem: Qesarya, Haifa och Akko på dagsutflykt

Denna heldagsutflykt tar dig till pärlor på Israels västkust. Lämna Jerusalem i en busstransfer med luftkonditionering för att ansluta till rundturen i Tel Aviv. Åk upp längs kusten, via Tel Aviv, till den gamla romerska huvudstaden Qesarya. Den magnifika hamnen ligger ungefär halvvägs mellan Haifa och Tel Aviv och har en lång och extraordinär historia. Kung Herodes utvecklade den från en blygsam fenicisk hamn till en av Palestinas mest storslagna städer och den överlevde fram till 1200-talet då Baibars av Egypten förstörde den. Ruinerna är imponerande och inkluderar en mäktig akvedukt och en av de största amfiteatrarna från den romerska eran. Ta en lugn rundvandring kring de arkeologiska utgrävningarna innan du fortsätter upp längs kusten till Haifa. Israels tredje stad har panoramautsikter över Medelhavet och staden själv från en av de viktigaste platserna, Baha'i Gardens i Baha'i World Center. Det är ett av Unescos världsarv och du får en fotomöjlighet och kan njuta av utsikten innan du fortsätter till Rosh Hanikra. Utforska kalkstensgrottorna i Rosh Hanikra på gränsen till Libanon. Se de vackra vita kritklipporna som vetter mot havet. Fortsätt till Akko vid Haifabuktens norra ände. Staden är en av de äldsta kontinuerligt bebodda platserna i västra Galiléen och stadens historia är lika fascinerande som den är lång och du har tid att vandra genom gator där greker, bysantiner, arabiska korsfarare, ottomaner och britter har varit verksamma. Den gamla staden är ett av Unescos världsarv och har massiva stadsmurar, en charmig hamn, en orientalisk marknad och den magnifika Jezzar Pasha-moskén, där ett enda hårstrå från profeten Mohammeds skägg förvaras. Du återvänder längs den vackra kusten på resan tillbaka till ditt hotell.

Från Tel Aviv: Qesarya, Haifa, Akko & Rosh HaNiqra - rundtur

Från Tel Aviv: Qesarya, Haifa, Akko & Rosh HaNiqra - rundtur

Lämna Tel Aviv och res upp längs Medelhavets kust, passera Herzliya och Netanya på vägen. Anländ till den första av rundturens intressanta platser: staden Qesarya som byggdes under Herodes och är uppkallad efter Caesar, den romerska kejsaren. Lär dig av det som återstår av den antika staden att detta en gång i tiden var en blomstrande och lyxig stad. Vid de arkeologiska utgrävningarna kan du se stadsportar, en vallgrav och välbevarade väggar och rum. Besök den perfekt bevarade romerska amfiteatern som fortfarande används för föreställningar av både israeliska och internationella artister. Ta dig över till lämningarna av vad som varit en hippodrom och resterna av ett romerskt tempel som vakade över hamnen.  Fortsätt färden norrut till Haifa och där stannar du för att se den hisnande Bábs helgedom och dess trädgårdar. Strosa genom de terrasserade trädgårdarna som faller likt ett vattenfall nerför Karmelberget mot staden nedanför. Se hur var och en av de 19 terrasserna är fylld av färgglada blommor och formgivna mönster. Nästa uppehåll, Rosh HaNiqra, är den nordligaste platsen på Medelhavets kust i Israel. Åk ner med linbana till nätverket av kalkstensgrottor som skapats av det ständiga bombardemanget av vågor mot klipporna. På returresan söderut, gör ett uppehåll vid Akko som är landets främsta stad från tiden för korstågen. Beundra en extremt välbevarad stad och imponeras av den otroliga arkitektur som överlevt. En del av staden lever än, med marknader och människor som fortfarande bor i de gamla byggnaderna. Se stadsmurarna och vallgraven som rekonstruerades och reparerades av guvernören Jazzar Pasha i slutet av 1700-talet. Få veta hur de mäktiga murarna förhindrade Napoleon att erövra staden. Se slutligen vad som återstår från tiden för korstågen: fängelset som har använts under turkiskt styre och galgen som användes under Brittiska Palestinamandatet för att avrätta judar som bröt mot lagen som begränsade judisk invandring till Palestina efter Andra världskriget.

2 timmars guidad EZ Raider-tur i Caesarea, Israel

2 timmars guidad EZ Raider-tur i Caesarea, Israel

Se sevärdheterna i Caesarea, Israel, från ett helt nytt perspektiv. På den upphöjda plattformen i ditt alldeles egna EZ Raider-fordon glider du lätt genom kuststaden och stannar till vid alla viktiga platser för att beundra och utforska. Efter en kort introduktion och några övningskörningar kan du ge dig iväg på din resa och lära dig att behärska hastighet och balans under resans gång. Den idealiska utgångspunkten för ditt äventyr är den nyligen omgjorda golfbanan i Caesarea, som förutom att den är perfekt anlagd av arkitekten Pete Dye, är den perfekta terrängen för nybörjare på detta transportmedel. Om du fortsätter att hålla farten uppe fortsätter din tur och du besöker de stora arkeologiska platserna med den romerska villan och akvedukten. Byggandet av denna extraordinära struktur började redan när staden grundades mellan 27-13 f.Kr. av Herodes den store. I takt med att staden växte lades ytterligare tre lager till, som transporterade vatten nästan 16 mil från källan i Mount Carmel. Avsluta rundturen med utsikt över det klarblå Medelhavet från stadens orörda stränder.

Från Jerusalem: Caesarea, Haifa, Acre & Rosh Hanikra Tour

Från Jerusalem: Caesarea, Haifa, Acre & Rosh Hanikra Tour

Vi utgår från Jerusalem och reser längs Medelhavskusten. På vägen passerar du Herzilya och Natanya innan du når den första sevärdheten, den gamla staden Caesarea. Upptäck hur denna stad byggdes under Herodes och uppkallades efter den romerske kejsaren Caesar. Bland de arkeologiska utgrävningarna kan du se portar, en vallgrav och välbevarade murar och rum. Besök den perfekt bevarade romerska amfiteatern som fortfarande används idag för föreställningar av israeliska och internationella artister. Bredvid amfiteatern finns resterna av hippodromen och det romerska templet. Lär dig om hur båda byggnaderna stod ovanför hamnen med utsikt över de livliga handelsfartygen som transporterade skatter från öst och de nabatéiska karavanerna som var på väg till Rom. Hör historier om hur staden som var så välmående efter korstågen sjönk i glömska. Fortsätt köra norrut genom Haifa där du stannar för att se den hisnande Baha'i-helgedomen och trädgårdarna. De terrasserade trädgårdarna kaskaderar nerför berget mot staden nedanför, var och en av de 19 terrasserna sprutar av färgglada blommor och landskapsdesign. Nästa stopp är Rosh HaNikra, den nordligaste punkten längs Israels Medelhavskust. Gå ner med linbana i nätverket av kalkstensgrottor som skapats av vågornas ständiga bombardemang mot klipporna. På återresan söderut stannar du till i Akko (Acre), den största korsfararstaden i landet. Beundra hur staden är extremt välbevarad och låt dig imponeras av den otroliga bevarade arkitekturen. Förundras över hur en del av staden är levande med marknader och människor som fortfarande bor i de gamla byggnaderna. Se murarna och vallgraven som rekonstruerades och reparerades av El Jazzar i slutet av 1900-talet. Lär dig om hur de mäktiga murarna hindrade till och med Napoleon från att erövra staden. Besök slutligen korsfararnas kvarlevor, fängelset som användes under turkiskt styre och galgen som användes under det brittiska mandatet för att hänga judar som bröt mot den brittiska lagen som begränsade den judiska invandringen till Palestina efter andra världskriget.

Caesarea, Haifa och Acre: Heldagsutflykt från Tel Aviv

Caesarea, Haifa och Acre: Heldagsutflykt från Tel Aviv

Kör längs Israels västkust till Caesarea, Haifa, Rosh Hanikra och Acre för att uppleva mångfalden i regionens kulturlandskap. Njut av tjänsterna av en statligt licensierad guide medan du reser i lyxiga luftkonditionerade fordon under denna heldagstur. Du kommer att besöka Caesarea, den antika romerska huvudstaden och hamnen. Här kan du njuta av en rundvandring på en teater, arkeologiska ruiner och utgrävningar. När du fortsätter till Haifa får du en naturskön utsikt över staden, hamnen och Bahaiträdgårdarna. Besök Rosh Hanikra anmärkningsvärda grottor, . Efter att ha kört till Acre får ni se korsfararnas och turkarnas underjordiska stad och kryptan. Här kan du promenera runt i den gamla staden, den orientaliska marknaden, den arabiska moskén och den gamla hamnen. Ändringar i programmet är möjliga på grund av helgdagar eller force majeure.

Caesarea, Haifa, Acre, Rosh Hanikra Privat dagstur

Caesarea, Haifa, Acre, Rosh Hanikra Privat dagstur

Möt din professionella guide på ditt hotell eller en förutbestämd mötesplats och ge dig sedan ut på en heldags privat rundtur. Det första stoppet blir i Caesarea nationalpark, där den antika staden ligger. Numera är det en av de bästa och viktigaste arkeologiska platserna på Israels Medelhavskust. Här finns en välbevarad romersk teater, en enorm hippodrom, en gammal hamn, mosaiker, kolonner och vackra havsutsikter. Sedan utforskar ni Haifa och de världsberömda Bahai-trädgårdarna. Du kommer att vandra längs den enorma trädgården som ligger på sluttningarna av berget Carmel, som är en helig plats för Bahai. Under promenaden får du lära dig mer om den nya religion som Bahá'u'lláh grundade i Iran på 1800-talet. Nästa stopp är den gamla staden Acre. Under stadsvandringen berättar din guide om de viktigaste händelserna i Israels äldsta stads historia. Du får lära dig mer om romarna, ottomanerna, korsfararna, mameluckerna, bysantinerna och de brittiska perioderna, som formade Acre. På programmet står Acres gamla stadsmarknad, tempelriddarnas tunnel, turkisk hamam, Ramchal-synagogan, Al-Jazzar-moskén, St Georg-kyrkan och Bahai-huset. Den sista sevärdheten på dagsturen är Rosh Hanikra. Rosh HaNikra är en av de mest extraordinära platserna i Israel där du kan beundra pärlvita klippor, brusande vågor, fantastiska grottor och lära dig mer om historien under andra världskriget. Efteråt återvänder du till din plats.

Från Tel Aviv-området: Caesarea, Haifa och Acre Tour på ryska

Från Tel Aviv-området: Caesarea, Haifa och Acre Tour på ryska

Ta en heldagstur med en rysktalande guide för att upptäcka regionen västra Galileen. Resan börjar med ett besök i Caesarea, den gamla romerska huvudstaden. Vandra förbi arkeologiska fyndplatser, antika byggnader och ruiner. Utforska kung Herodes amfiteater, palatset på revet och upptäck resterna av romerska och bysantinska gator. Fortsätt norrut till Haifa och stanna till vid Baha'i Gardens. Njut av den magnifika utsikten över trädgårdarna och staden, inklusive Haifas hamnområde. Trädgårdarna är indelade i nitton terrasser som ligger runt en grav i mitten. Beundra de många växtarterna, de dekorativa fontänerna och gravens förgyllda kupol. Kör söderut till den närliggande staden Acre, känd som korsfararstaden. Utforska dess museer och den antika marknaden, vandra genom en labyrint av gränder. Se den gamla hamnen och korsfararnas fästningar, och passera moskéer och turkiska bad. Upptäck stadens historia, inklusive dess kopplingar till tempelriddarna. Efteråt körs du tillbaka till din ursprungliga startpunkt.

Från Tel Aviv: Privat tur till norra Israels kust

Från Tel Aviv: Privat tur till norra Israels kust

Upptäck Israels norra kust på en privat dagsutflykt från Tel Aviv, Herzliya eller Netanya. Utforska den gamla romerska huvudstaden Caesarea och dess historiska landmärken. Besök den gamla staden Acre och strosa runt på de pittoreska marknaderna, och stanna sedan till vid Rosh Hanikra-grottorna. Begynna dagen med en upphämtning från ditt boende. Kör längs Israels norra kust för att se Caesarea, ett administrativt centrum i romarriket och huvudstad i den bysantinska provinsen Palaestina Prima. Besök den vackert bevarade romerska teatern, den historiska hamnen och korstågsmurarna. Fortsätt till Haifa och beundra de grönskande Baha'i-trädgårdarna, som är upptagna på Unescos världsarvslista. Därefter når du den gamla staden Acre, som också är upptagen på Unescos världsarvslista, och ser de berömda riddarhallarna, ett av den europeiska arkitekturens mirakel. Njut av de arabiska marknaderna i Acre och gå genom den hemliga tunnel som byggdes av tempelriddarna på XII-talet. Utforska de snirkliga medeltida gatorna med typiska stadsdelar som citadell, moskéer och bad. Förflytta dig vidare till den yttersta norra delen av Israel för att besöka Rosh Hanikra-grottorna, en geologisk formation på gränsen mellan Israel och Libanon. Beundra den hisnande utsikten över de steniga klipporna och det blå havet nedanför. Passera förbi den libanesiska gränsen innan du återvänder till ditt boende.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Caesarea

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Caesarea?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Caesarea:

Sevärdheterna i Caesarea du inte bör missa

De mest populära sevärdheterna i Caesarea

Att göra i Caesarea

Städer i Israel

Caesarea: Fler aktiviteter och sevärdheter

Caesarea: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Caesarea

Samlat omdöme

4.2
(686 recensioner)

Resan var väldigt komplett. Stoppen på platser där historien faktiskt hände, vilket var precis vad vi letade efter, guiden med mycket skicklighet och kunskap, pratade med oss och visade till och med intressanta punkter under resan mellan en stad av andra. Allt flöt på väldigt bra, gruppen var också måna om att känna till historien och lära känna platsernas intressanta punkter. Jag tror bara att du kunde ha spenderat mer tid i Akko, eftersom Porto-marknaden erbjuder intressanta produkter till ett bättre pris än i Jerusalem.

Detta är en mycket trevlig turné som har fokus på norra Israel. Rosh hanikra var en mycket trevlig överraskning. Tyvärr bröt den kontinuerliga språkförändringen för förklaringarna först på engelska och sedan på spanska gruppens kompakthet och skapade vissa problem. Den uttryckliga begäran att lämna ett tips i slutet av dagen är inte alltför välkommen.

Lorne var en fantastisk guide för vår dagstur. Vi besökte alla relevanta platser under vår resa och han gjorde sevärdheterna ännu mer intressanta med många detaljer och berättelser. Vi är verkligen tacksamma för honom och rekommenderar honom till alla som är intresserade av att besöka.

Härlig dagstur med en bra guide. Aviva var mycket kunnig och skötte dagen vackert utan några problem. Lunchen var också bra och vi uppskattade särskilt det faktum att presentshopping hölls till slutet av dagen utan att det tog någon tid från besöken.

Mycket välskött av Omri! Stor kunskap om historien och aktuell politik i landet. Extremt informativt.