Burj Al Arab

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vad finns inne i Burj Al Arab?

Burj Al Arab i Dubai är ett av världens högst belägna hotell. 321 meter mäter det, men det är inte på grund av den imponerande höjden som det har lyckats knipa sina sju stjärnor. Vad är det som döljer sig inne i lyxhotellet och gör det så speciellt?

 • Kungasviten

  1. Kungasviten

  Kungasviten går loss på 19 000 USD per natt och är Burj Al Arabs dyraste rum. Men man får en hel del för pengarna. Bland annat ingår två våningar som man har helt för sig själv, en hel brigad av butlers samt en massa lyxiga små presenter.

 • Al Mahara

  2. Al Mahara

  Hotellrestaurangen nås via en simulerad u-båtsresa genom ett akvarium som är så gigantiskt att det krävs 18 cm tjocka glasväggar för att klara trycket!

 • Helikopterplatta

  3. Helikopterplatta

  Okej, tekniskt sett ligger helikopterplattan inte i utan ovanpå Burj Al Arab. Vad gäller extravaganta aktiviteter så finns det väl få saker som klår att anlända till hotellet i helikopter.

 • Talise Spa

  4. Talise Spa

  Vissa hotellspa är inte stort mycket mer än immiga små garderober. På Burj Al Arab är bastun inte bara rymlig, den ligger dessutom 150 meter upp i luften och har panoramautsikt över staden genom specialbehandlat ångfritt glas.

 • Skyview Bar

  5. Skyview Bar

  Skyview Bar erbjuder cocktails i världklass, livemusik och en inredning som uppmuntrar till intima samtal. Och så en utsikt över golfen från 200 meters höjd förstås!

Planera ditt besök

 • Hur tar jag mig dit?

  Burj Al Arab är beläget på en konstgjord ö och nås via en privat bro. Det enklaste och billigaste sättet att ta sig dit är med taxi, men om du känner för att anlända i stor stil kan du även ringa hotellet och boka en Rolls Royce eller en helikoptertaxi!

 • Hur kommer jag in?

  Tyvärr är det inte bara att dyka upp och ställa sig och glo. Du kan inte ens besöka lobbyn på Burj Al Arab utan att åtminstone ha bokat bord på restaurangen eller i den berömda tesalongen. Ett sätt att kringgå detta är att delta i en guidad tur.

 • Vad kostar en natt på hotellet?

  Alla rum är givetvis inte lika dyra som kungasviten, men till och med det billigaste rummet på Burj Al Arab kostar 1 800 dollar per natt att bo i!

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Burj Al Arab är öppet 24 timmar om dygnet
 • Vad kostar det?

  • Burj Al Arab är en imponerande syn i sig, men det kostar en del att komma in – det bästa är att kolla upp någon av de olika guidade turerna.

 • Behöver jag en guide?
  Inte nödvändigtvis, men du måste boka in besöket i förväg.
 • Hur tar jag mig dit?
  Hotellet ligger på en liten ö vid Dubais kust. Den närmaste tunnelbanestationen är Mall of the Emirates, och därifrån kan du gå till fots över bron. Det är dock lättare att ta en taxi.
 • Ytterligare tips

  • Klä dig propert – det här är ett av världens finaste hotell.

  • Om du inte bor på Burj Al Arab så kan du bara komma in om du har en bordsbokning på restaurangen. Det finns flera olika paket där detta ingår.

Alla saker att se i Burj Al Arab

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Burj Al Arab? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Burj Al Arab

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 9 493 omdömen

Vattenskoterresan var definitivt värt besväret. Jag hade bokat 2 timmars resa och hade turen att vara ensam med reseledaren. 2h är lite för mycket. En timme räcker, särskilt eftersom bilderna framför Bhrj Khalifa e är för långt borta i kontrast till Burj al Arab och Atlantis Hotel etc. Fotona var mycket bra. Reseledaren var också ganska trevlig och tålmodig.

En super rolig upplevelse. Förarna var på gott humör och hade kul med oss. Uppmärksamhet du blir riktigt våt :) Organisation, hygien, prisprestanda allt var jättebra!

Det var verkligen en fantastisk upplevelse och jag skulle gärna göra det igen.

Onlinebokning mycket bra och enkelt. Allt mycket välorganiserat

Vår guide var underbar ... han är så snäll och underbar person