Lägg till datum

Saker att göra i
Bugibba

Våra mest rekommenderade saker att göra i Bugibba

Malta: Gozo & Comino Islands, Blå Lagunen & Seacaves Tour

1. Malta: Gozo & Comino Islands, Blå Lagunen & Seacaves Tour

Upptäck skönheten längs Maltas kust på denna heldagskryssning från Bugibba. Simma i Blue Lagoon och njut av lite ledig tid för att utforska ön Gozo. Välj mellan olika båtar och avgångstider. Din tur börjar i turiststaden Bugibba, där ditt fartyg avgår på en oförglömlig kryssning mellan två öar. Från det öppna havet får du uppleva Malta från en helt unik och vacker utsiktspunkt. Koppla av med förfriskningar som finns att köpa ombord. Kryssa nära kusten och se Maltas magnifika naturligt formade kustlinje, inklusive dess enorma klippor, steniga skrymslen och vrår. Du passerar den lilla ön St Paul's och ser statyn av aposteln St Paul som reser sig högt upp i skyn. Du kommer också att få besöka magnifika havsgrottor, så att du kan ta fantastiska fotografier. Börja med ett stopp vid Crystal Lagoon (endast högsäsong), en plats som många turister inte känner till. Bevittna det otroligt klara vattnet, perfekta förhållanden för simning, snorkling och dykning. Ta ett dopp i det kristallklara vattnet från en av de tre vattenrutschbanorna, eller hoppa från det översta däcket om du vågar. Därefter avgår vi till den berömda Blå lagunen. Njut av att ligga förtöjd i en timme precis bredvid den med bra utsikt från dockningsplatsen. Använd båten som bas och utnyttja alla fantastiska faciliteter. När du anländer till ön Gozo tar landtransporten dig till Gozos huvudstad, som lokalbefolkningen kallar Rabat. Denna lilla stad har en mängd charm och historia, inklusive dess imponerande citadell. När dagen närmar sig kryssar vi tillbaka till Bugibba, går in i Santa Marias piratgrottor och tittar på "Elefanternas huvud", en verkligt fantastisk klippformation. Med olika båtar att välja mellan, välj önskad båt och avgångstid. Du kan välja mellan medelstora båtar som erbjuder en upplevelse med färre personer eller en större katamaran som har undervattensfönster för en unik utsikt över det marina livet nedanför. Förbättra din upplevelse med vattenrutschbanor ombord, bekväma sittplatser i skuggiga och soliga områden, badstegar, toaletter för män och kvinnor, förfriskningar till försäljning och ljudkommentarer på olika språk.

Comino: Blå lagunen, kristallagunen och Seacaves-turen

2. Comino: Blå lagunen, kristallagunen och Seacaves-turen

Ta dig ut på vattnet på denna båtutflykt till ön Comino och njut av landskapet  på öns norra kust. Ta dig till Blå Lagunen för att snorkla och bada, gå in i grottorna i Kristall-lagunen, kasta dig ner i det kristallklara vattnet från en rutschkana eller bara njut av solen på båtens soldäck. När du stigit ombord på fartyget tar resan till ön Comino ungefär en timme. Du kommer att uppleva Malta från en vacker utsiktspunkt från det öppna havet. Du kommer att kryssa nära kusten och bevittna Maltas magnifika naturligt formade kustlinje, inklusive dess enorma klippor, steniga vrår och vrår. Du kommer snart att passera den lilla ön St Paul's, där du kan se statyn av aposteln St Paul som reser sig högt upp i skyn. Du kommer också att besöka magnifika havsgrottor som ger dig möjlighet att ta fantastiska fotografier. Snart kommer du att stanna en timme vid den fantastiska men mindre kända Crystal Lagoon (juni-oktober endast vid fint väder). Den är omgärdad av branta klippor och kan därför endast nås med båtar. Det otroligt klara vattnet är perfekt för bad, snorkling och dykning. Du kan kasta dig ner i det kristallklara vattnet från en av de tre vattenrutschbanorna eller hoppa från det översta däcket om du vågar. Under kvällsutflykten stannar du 2 timmar i Blue Lagoon och 30 minuter i Crystal Lagoon. När du anländer till Blå lagunen kastas ankar vid bästa området. Du kan sedan använda båten som bas och utnyttja alla fantastiska faciliteter, inklusive en enorm vattenrutschkana och ett soldäck med solstolar med kuddar. Du kan tillbringa resten av eftermiddagen med att simma från båten eller gå i land och utforska den lilla ön. Comino är också värt ett besök på vintern och är perfekt för vandrare samt fotografer. Eftersom det inte finns några städer eller bilar på ön kan man lätt känna doften av vild timjan och andra örter. När dagen börjar närma sig sitt slut kommer du att kryssa tillbaka till Bugibbas hamn, gå in i Santa Maria piratgrottor och titta på "Elefanthuvudet".

Malta: Blå lagunen, stränder och vikar Utflykt med katamaran

3. Malta: Blå lagunen, stränder och vikar Utflykt med katamaran

Vi kommer att stanna på 2-3 olika platser. Det första stoppet är Blå lagunen. Båten kommer att kasta ankar bort från folkmassorna så att du kan uppleva det berömda turkosa vattnet i lugn och ro. Stoppen efter den blå lagunen beror på väder och havsförhållanden. Några av våra möjliga stopp är: 1. Crystal Lagoon, omgiven av branta, dramatiska klippor. Dess kristallklara vatten är mycket djupare än Blue Lagoon, vilket gör området fantastiskt för snorkling och simning i och runt grottorna. Under detta stopp kan du njuta av en valfri grillning. 2. Anchor Bay för att se filmkulissen för Popeye's Village, som ligger gömd i en charmig vik. Andra stopp som kan göras är Mellieha Bay, Golden Bay, GHajn Tuffieha Bay, Ramla Bay, Imgiebah Bay eller Half Rock. Alla dessa platser är utmärkta för snorkling och bad. Tillbaka på båten kan du lyssna på dansmusik och köpa cocktails i baren. Om du har valt eftermiddagsalternativet kan du koppla av och titta på solnedgången vid horisonten. Efter en underbar dag till sjöss börjar resan tillbaka till Bugibba.

Malta: Comino, Blå lagunen & Gozo - Båtkryssning på 2 öar

4. Malta: Comino, Blå lagunen & Gozo - Båtkryssning på 2 öar

Följ med kapten Kevin och hans besättning på en oförglömlig båtkryssning till öarna Comino och Gozo. Med start från Bugibba kryssar du förbi Maltas norra kust tillräckligt nära för att ta fantastiska bilder av dess höga klippor, vikar, naturligt formade klippformationer och grottor. Åk förbi historiska landmärken som St Pauls-öarna och den enorma statyn av St Pauls som blev skeppsbruten på Malta år 60 e.Kr. Gå in i grottorna Ahrax och Santa Maria och stanna så nära som möjligt för att ta några otroliga bilder. Under hela resan kommer kapten Kevin att kommentera alla platser i direktsändning, inklusive historisk och kulturell information. Därefter gör vi ett 1,5 timmar långt stopp i den berömda Blå lagunen, platsen som vissa har beskrivit som paradiset. Med sin silkesvita sand och kristallklara vatten är det omöjligt att motstå ett dopp här. Simma, glida eller hoppa i det otroligt klara vattnet eller gå från båten till stranden. Under din tid på Comino Island kan du stanna kvar på båten och använda dess många faciliteter. Sola på det övre soldäcket, koppla av på de skuggiga platserna på huvuddäcket, använd den 10 meter långa rutschkanan eller gå från båten till den lilla sandstranden. Efter tiden i Comino seglar du mot ön Gozo. Njut av 3 timmars fritid för att utforska ön. Ta lokalbussen eller betala ytterligare 5 euro på dagen för en bekväm transfer till Victoria, Gozos huvudstad, och ett andra stopp vid Xlendi-bukten. Efter 3 timmar på Gozo tar du dig tillbaka till hamnen och fortsätter kryssningen tillbaka till Malta genom Cominos södra kanal. Passera Crystal Lagoon, havsgrottor och St Marys torn innan du återvänder till Malta.

Från Bugibba: Eftermiddagssimning i Blå lagunen med solnedgångskryssning

5. Från Bugibba: Eftermiddagssimning i Blå lagunen med solnedgångskryssning

Undvik stora folksamlingar och besök Blå lagunen senare under dagen när temperaturen har sjunkit lite. Den här utflykten är perfekt för dig som vill snorkla, simma och plaska runt i Blue Lagoons kristallklara grunda vatten under den svalare delen av dagen. Njut av det magiska cyanfärgade vattnet i den blå lagunen, som är särskilt lockande sent på eftermiddagen när den varma medelhavssolen har värmt upp det hela dagen, vilket gör att vattentemperaturen är mycket lik lufttemperaturen. Utnyttja vattenrutschbanan ombord och njut av att leka i vattnet för att fly från det varma vädret. Eller om du hellre vill koppla av, tillbringa istället lite tid med att ligga på båten med en drink i handen i en av fåtöljerna. Slutligen på väg tillbaka till hamnen, njut av det lugna havets gungande vågor, beundra den magnifika medelhavskusten, och förundras över den fantastiska solnedgången över havet, glittrande över vattnet och reflekterades från de enorma maltesiska klipporna

St Paul's Bay: Båttur till Comino, Blå lagunen, Gozo och grottorna

6. St Paul's Bay: Båttur till Comino, Blå lagunen, Gozo och grottorna

Upplev naturens underverk vid Maltas kust på en spännande utflykt med båt. Upptäck grottor, klippformationer och den ikoniska blå lagunen när du åker från St Paul's Bay till öarna Comino, Gozo och St Paul's, med några stopp för att bada och utforska längs vägen. Borda din båt på morgonen i Bugibba, St Paul's Bay, och träffa din kapten innan du ger dig ut på en heldagskryssning. Gå in i fantastiska grottor och beundra kustlandskapet på vägen till ditt första stopp. Ankomst till Comino för lite tid att utforska och ta del av den berömda Blå lagunen medan du simmar, snorklar och dyker i Medelhavets kristallklara vatten. Upptäck ön till fots och ha möjlighet att köpa lunch innan du kryssar till ditt andra stopp. Sätt din fot på ön Gozo och fördjupa dig i den livliga gozitiska kulturen när du promenerar genom området. Börja din resa ner till St Paul's Islands och se antingen Crystal Lagoon Caves eller St Mary's Caves. Njut av en sista badpaus på St Paul's Island eller gå upp för att se den berömda statyn och kyrkoruinerna. Gå tillbaka till Bugibbas hamn där din härliga dag till sjöss tar slut.

Malta: Solnedgångskryssning till Blå lagunen

7. Malta: Solnedgångskryssning till Blå lagunen

Se den vackra Blå lagunen mot en fantastisk solnedgång på en resa runt Maltas norra kust ombord på en båt som har en bar med full service och mat. Simma, koppla av och njut av drinkar medan du beundrar panoramautsikten över Malta, strandgrottor och vikar och otroliga klippformationer på en returresa från Bugibba Jetty. Glid förbi St Paul's Island, Ghadira Bay, Coral Cove och Ahrax Point på din resa till Blå lagunen. Stanna till vid Blå lagunen i drygt två timmar och njut av att gå längs den orörda stranden utan dagens folkmassor, koppla av på båtens övre däck eller ta ett dopp i lagunens svala vatten med den nedgående solen som bakgrund. Njut av den utsökta maten som finns ombord till middag innan du kryssar tillbaka till Malta under stjärnorna på en timmes lång returresa.

Malta: Dagsutflykt till Comino, Blue Lagoon och grottor

8. Malta: Dagsutflykt till Comino, Blue Lagoon och grottor

Kryssa med stil och komfort på en lyxig segelbåt på en heldagsutflykt från Bugibba kl. 10.30 (ombordstigning stänger kl. 10.00). På morgonen avgår du från Bugibbas brygga och beger dig till Gozo och den blå lagunen. Längs rutten går färden förbi den lilla ön St Pauls Island, där du kan se platser för skeppsvrak som är närmare 2 000 år gamla samt Smugglers Cove, en känd plats för dykning. Ditt första stopp är Santa Maria Bay, en avskild vik på ön Comino. Har kastas ankar och det blir 1,5 timmars avkoppling, med möjlighet till snorkling, bada eller bara sola på båtens däck. Därefter bär det iväg till Cominos berömda Blå lagunen. Med sitt kristallklara, azurblå vatten och vulkaniska klippformationer är Blå lagunen en av Maltas naturliga skatter. Med 2,5 timmar att spendera vid lagunen finns flera aktiviteter att göra från stranden: till exempel snorkla bland korallreven eller ägna lite tid till att utforska ön - det är upp till dig. Om du känner dig sugen eller törstig, ta en drink eller något att äta från båtens snackbar under seglatsen tillbaka mot Bugibba och förundras över sevärdheterna som passeras, som Santa Maria-grottan, Elefant-klippan och Kristall-lagunen. Du är tillbaka ungefär klockan 17.30, precis i lagom tid för att reflektera över din utflyktsdag under en middag.

Malta: Stadssightseeing med HOHO-buss och valfri båttur

9. Malta: Stadssightseeing med HOHO-buss och valfri båttur

Lär känna den unika ön Malta under en busstur och en båttur. Upptäck över 7 000 år av historia när du kör förbi kulturarvsplatser, populära attraktioner och vackra naturlandskap.  Under sommarmånaderna (maj och framåt) startar hop-on-hop-off-rutten från Bugibba och går via Qawra och St Julian's till Maltas huvudstad Valletta. Du tar dig sedan söderut där du kan uppleva och besöka historiska tempel och sevärdheter längs vägen. Efter stoppet vid den blå grottan går turen tillbaka norrut och inåt landet med stopp vid romerska platser och sevärdheter och sedan tillbaka till Bugibba via Golden Bay på den nordvästra kusten. Med över 30 stopp och 50 sevärdheter längs vägen kan du upptäcka den maltesiska ön som aldrig förr. Upplev viktiga sevärdheter som kyrkan och kupolen i Mosta, hantverksbyn Ta'Qali och Rabat med många romerska platser som den restaurerade romerska villan, St Agathas katakomber och den medeltida staden Mdina. Se de berömda "tre städerna" och Tarxien-templen som tros ha byggts omkring 3000 f.Kr. Marsaxlokk är en traditionell och pittoresk fiskeby som säkert kommer att glädja dig. Passa på att besöka den vackra Blå Grottan. Du kommer att upptäcka massor av saker att göra på den här öresan. Dessutom kan du kombinera din hop-on-hop-off-tur med en hamnkryssning. Hållplatser på norra rutten:• Bugibba (Topaz Hotel / Gillieru Hotel)• Bugibba brygga (Seatrips Outlet) • Bugibba Centre (mittemot HSBC) • Bugibba (Santana Hotel)• Malta National Aquarium• Qawra Palace Hotel• Qawra Seafront• Bellavista Hotel, Qawra • Mediterraneo Marine Park• ITS-rondellen (Radisson & Coronthia Hotel) • St. George's Bay, St. Julians (City Sightseeing Route Stage) • Westin Dragonara, St Julians• Hilton Roundabout, St Julians• Spinola Bay, St. Julians• Balluta Bay (mittemot Balluta Church) • Sliema Seafront (mittemot Preluna Hotel) • Silema Ferries (City Sightseeing Route Stage & stopp för hamnkryssning) • Mittemot Bayview Hotel (CitySightseeing Outlet) • Valletta - centrum• Valletta Waterfront Terminus (byte till södra rutten) • Trädgårdarna i San Anton • Ta Qali - Flygmuseum• Mostadomen • Mdinas huvudingång • Rabat - Domus Romana • Golden Bay Hållplatser på södra rutten: • ITS-rondellen • St Georges Bay, St Julians (CSS Route Stage) • Westin Dragonara, St Julians • Hilton, St Julians• Spinola Bay, St. Julians• Balluta Bay (mittemot Balluta Church)• Sliema Seafront (mittemot Preluna Hotel)• Sliema Ferries (City Sightseeing och hållplats för hamnkryssningen) Mittemot Bayview Hotel • Vallettas centrum• Valletta Waterfront Terminus (byte till North Route) • Tarxiens tempel• Vittoriosa Waterfront • Fiskebyn Marsaxlokk • Pretty Bay (Birzebbugia)• Blå grottan • Hagar Qim-templen och Mnajdra-templen • Vallettas centrum• Valletta - Malta Experience, Knights Hospital War Museum och Fort St Elmo• Valletta Waterfront Terminus (byte till North Route)

Malta: Gozo, Comino och Blå lagunen på båtutflykt

10. Malta: Gozo, Comino och Blå lagunen på båtutflykt

Upptäck äkta maltesisk charm och upplev Malta när du kryssar längs öns karga kust. Åk med båt till Gozo och Comino. Turen börjar i staden Bugibba klockan 10.30 (ombordstigning stänger klockan 10.00). Segla förbi St. Paul's Island, Mellieha Bay och Smuggler's Cove Cave på vägen till Gozo. Vid ankomsten har du fri tid att utforska ön. Ta en minibustur eller promenera och upptäck öns landmärken, grottor och fiskebyar. På eftermiddagen seglar du vidare till Comino, där du kan utforska ön, bada vid båten eller promenera längs med de vita sandstränderna. Bege dig sedan till den berömda Blå lagunen för att snorkla i det kristallklara vattnet.När dagen börjar närma sig sitt slut åker du tillbaka till Buġibba för att besöka Santa Maria-grottorna och titta på "Elephants Head", som är en fantastisk klippformation. Återvänd tillbaka till hamnen.

Alla aktiviteter

43 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Bugibba

Vilka är de bästa dagsturerna från Bugibba?

De bästa dagsturerna från Bugibba:

Valletta

Bugibba: Fler aktiviteter och sevärdheter

Bugibba: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Bugibba

Samlat omdöme

4.5
(7 432 recensioner)

Perfekt valuta för pengarna. Jag rekommenderar personligen att inte ta en buss runt Gozo, utan att ta en Bolt eller Uber på egen hand, som tar dig till din destination. Hela resan varade över 6/7 timmar.

Aktiviteten var som de informerade oss om. Besättningen är mycket vänlig. Det kan förbättra tidshanteringen. De ger dig precis tillräckligt med tid att vara på varje plats. I alla fall utmärkt.

Det var en mycket trevlig och välorganiserad resa. Vår reseledare förklarade och förklarade något om allt, så vi plockade upp en massa intressanta saker.

Det var så härligt bara synd att de missade kristalllagunen så det var bara 6 timmar inte 7 men det var ändå värt pengarna

Allt var underbart och kommer att förbli ett mycket bra minne för mig.