Buenos Aires
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Buenos Aires

Se alla upplevelser i Buenos Aires

Toppsevärdheter i Buenos Aires

Åtta saker att se och göra i Buenos Aires

Buenos Aires är tangons födelseplats och en stad som sjuder av sydamerikanska och europeiska smaker. Här är några saker du kan hitta på i Argentinas huvudstad!

Basilica del Santismo Sacramento

Den här ljuvliga katedralen är en oas undan Buenos Aires buller och larm – håll utkik efter de intrikata fönstren i färgat glas.

Casa Rosada

Casa Rosada i Buenos Aires är den argentinska presidentens residens, och har överlevt en militärisk diktator. Idag är det en symbol för argentinarnas motstånd och överlevnadsförmåga.

Bombonera Stadium

La Bombonera är hemvist för Argentinas största fotbollslag, Boca Juniors. Ta en guidad tur runt arenan!

Museet för latinamerikansk konst

En kantig geometrisk utsida och en insida fullsmockad av verk från latinamerikanska konstnärer gör detta museum till ett måste för alla konstälskare som befinner sig i Buenos Aires.

Palermo

Palermo är ett hippt, bohemiskt område med gammeldags hus, kullerstensgator och väldigt många judiska invånare – välkommen till Buenos Aires immigrantarv.

Fallskärmshopp

"Buenos aires" är spanska för "god vind", så detta är verkligen rätt plats för dig som varit sugen på att hoppa fallskärm men inte vetat om du vågar. Blå himlar och atlantvatten, vad mer kan man begära?

Vinprovning

Argentina är en av världens främsta vinproducenter. Lägg Buenos Aires bakom dig en stund och åk ut till någon av de omgivande vingårdarna för en provrunda!

Cementerio de la Recoleta

Buenos Aires svar på den parisiska Père Lachaise-kyrkogården. Inte bara ligger en massa kändisar begravda på Recoleta, den anses dessutom vara en av de vackraste kyrkogårdarna på jorden.

Planera ditt besök i Buenos Aires

Hur är vädret i Buenos Aires?

Argentina är det land som ligger närmast Antarktis, så räkna med kyla i söder. Buenos Aires har ett fuktigt subtropiskt klimat, så det är varmt – men räkna även med regn och hagelstormar.

Hur länge ska jag stanna?

Fem dagar räcker vanligen. Ett tips är att låta besöket i Buenos Aires bli en del i en större resa runt Sydamerika!

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  Argentinska pesos (ARS)
 • Tidszon
  UTC (-3:00)
 • Landskod
  54
 • Bäst tid att åka
  Oktober och november är de vackraste månaderna i Buenos Aires eftersom jakarandan blommar då, medan mars till maj har idealiskt väder.

Att göra i Buenos Aires

De mest populära sevärdheterna i Buenos Aires

Städer i Argentina

Alla saker att se i Buenos Aires

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Buenos Aires? Klicka här för en fullständig lista.