Lägg till datum

Búðir

Búðir: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Reykjavik: Heldagstur till Snæfellsneshalvön

1. Från Reykjavik: Heldagstur till Snæfellsneshalvön

Lämna Reykjavik och bege dig till Snæfellsnes-halvön på en dagsutflykt med buss för att uppleva Islands mångfaldiga naturskönhet. Se landskapet som består av vulkaniska toppar, vackra klippor, stränder och glittrande fjordar. Besök charmiga fiskebyar såsom Grundarfjordur, Arnarstapi och Hellnar. Beundra de spektakulära bergen och de mäktiga vulkaniska kratrarna, såsom Kirkufjell och Ljósufjöll. Se den svarta sandstranden vid Djúpalónssandur och den majestätiska glaciären Snæfellsjökull. Ta ett fotostopp vid den berömda Svarta Kyrkan i Budir och se sälar som lussar i havet vid Ytri Tunga-stranden. Följ med på en fridfull tur som låter dig uppleva det magnifika landskapet i lugn och ro. Den här turen visar en mängd olika landskap i en kompakt region som Jules Verne förevigade i sin bok "Journey to the Centre of the Earth" (Resan till jordens centrum).

Reykjavik: Snaefellsneshalvön och Kirkjufell dagstur

2. Reykjavik: Snaefellsneshalvön och Kirkjufell dagstur

Besök Snaefellsneshalvön på denna guidade dagsutflykt från Reykjavik. Se vad Island har att erbjuda på en och samma resa, inklusive Berserkjahrauns lavafält, Snaefellsjokull-vulkanen och Kirkjufell m-berget. Lär dig om lokala legender och se en sälkoloni. Börja din resa i den lokala staden Borgarnes. Ta med dig några snacks innan du beger dig till halvön och försöker fånga en topp av den isbelagda stratovulkanen Snaefellsjokull. Kom fram till lavafältet Berserkjahraun och lär dig om ursprunget till dess namn. Nästan fortsätter du till Kirkjufell, som är känt för sin roll i tv-serien "Game of Thrones" och för att vara det mest fotograferade berget i hela landet. Besök det närliggande vattenfallet och låt dig svepas med av magin. Sedan klättrar du upp för trappan till toppen av Saxholl (besöks endast mars-november), en 100 meter hög vulkanisk krater. Nå toppen och bli belönad av den fantastiska utsikten över denna 3000 år gamla naturens bedrift. Lär dig lokala legender och historien om starka isländska förfäder. Växla till den obebodda bosättningen Djupalonssandur och testa din styrka som lokala män brukade göra på stranden. Åk till fiskebyn Arnarstapi och bevittna de vackert eroderade klipporna och skulpturen Barour Snaefellsas. För att slutligen upptäcka en mer djupgående förståelse för Islands historia kan du besöka Budakirkja, eller "den svarta kyrkan". Se historiska artefakter från 1800-talet. Fortsätt till den förtrollande guldfärgade stranden Ytri-Tunga (endast mars-november). Bevittna en enorm sälkoloni som ligger på klipporna och njuter av solen.

Reykjavik: Snaefellsnes & Mt. Kirkjufell Guidad minibussresa

3. Reykjavik: Snaefellsnes & Mt. Kirkjufell Guidad minibussresa

Upptäck en oas av lugn och ro i västra Island och res tillbaka till landet med otaliga hemligheter och gamla landskap på denna gruppresa från Reykjavík. Res till höjdpunkterna på halvön Snæfellsnes ombord på en klimatkontrollerad minibuss. Ta dig till den dramatiska halvön Snæfellsnes där lavafälten avslöjar förstörelsen som landet en gång uthärdat. Förundras över de vulkaniska klipporna i otänkbara former då de sticker upp i vridna former från jorden. Följ med på en promenad längs med de ojämna klipporna i Arnarstapi och se de vackra bågarna i Hellnar där pelare i basalt långsamt stiger upp från det oförlåtande havet. Ta del av den fantastiska bakgrunden på toppen av glaciären Snæfellsjökull. Res längs med vägar som tar dig till stränder med lava och släta vulkaniska stenar på Djupalónssandur. Utforska halvöns norra sida och det berömda berget Kirkjufell. Upptäck fotografens drömobjekt, den svarta kyrkan i Budir, som ligger öde och isolerad. Håll utkik efter lekfulla sälar vid Ytri Tunga Gold Beach, ditt sista stopp. Res sedan tillbaka till din mötesplats i Reykjavík. Ha fördel av dina guiders omfattande kunskaper och erfarenheter. De delar med sig dels av sevärdheterna du bara måste se men även kunskap, fantastiska berättelser och personliga rekommendationer så du kan göra det mesta av ditt besök på Island.

Snaefellsneshalvön och Kirkjufell - rundtur i liten grupp

4. Snaefellsneshalvön och Kirkjufell - rundtur i liten grupp

Se färgglada vilda djur under din 12-timmars rundtur på Snæfellsneshalvön. Se det pittoreska Kirkjufell-berget som stiger 463 meter upp ur havet. Stanna vid den charmiga byn Arnarstapi för att se de hisnande klippformationerna. Besök den svarta stenstranden Djúpalónssandur i Snæfellsnes nationalpark. Hör intressanta historier från din guide över skeppsvrak och äventyr. Res förbi imponerande landskap på vägen till norra sidan av halvön. Njut av utsikten över Gerðubergs naturarv och det dramatiska lavafältet Berserkjahraun. Stanna vid den pittoreska svarta kyrkan, Búðakirkja

Snæfellsnes: Smågruppsresa till Västerns dolda skatter

5. Snæfellsnes: Smågruppsresa till Västerns dolda skatter

I en liten grupp utforskar du halvön Snæfellsnes. Promenera längs strandkanten nära Arnarstapi och se den lilla fiskebyn på avstånd. Därefter besöker du klippformationer som formats av havet vid Lóndrangar. Du kommer att märka att Djúpalónssandurs stenstrand också är platsen för ett skeppsbrott från 1948. I århundraden rodde fiskare ut till Atlanten härifrån. Prova en av "lyftstenarna" för att se om din styrka håller måttet! Kolla sedan in Saxhóll-vulkanen, som bildades i ett utbrott för nästan 4 000 år sedan. För en spektakulär utsikt över lavaformationerna och nationalparken kan du klättra upp till toppen via en trappa. I slutet besöker du ett av Islands mest kända berg - Kirkjufell. Du kommer att känna igen hattformen när du ser den. För den bästa utsikten kan du gå runt dess cirkulära stig och se Kirkjufellsfoss vattenfall. Rolig fakta: Kirkjufell dök upp i Game of Thrones (säsong 6 och 7) som "Arrowhead mountain".

Från Reykjavik: Snaefellsnes Peninsula Small Group Tour

6. Från Reykjavik: Snaefellsnes Peninsula Small Group Tour

Snæfellsneshalvön är en av de vackraste delarna av Island. Landskapet är helt annorlunda än allt annat på Island och ofta känns det som om man befinner sig på en annan planet. Omgiven av lava nästan hela dagen, besök den svarta mystiska kyrkan och promenader på toppen av en vulkankrater. Den här häftiga turen börjar med upphämtning i Reykjavik eller dess närmaste städer mellan 08:00 och 08:30. Du kan hämtas från ditt boende eller närmaste busshållplats (se busshållplatser) i centrum. Därifrån åker du vidare på denna vulkaniska resa till jordens mittpunkt. Kirkjufellsfoss vattenfall & Kirkjufell berget är de första stoppen. Där kommer du att se en massa olika jordarter blandade med varandra och ett spektakulärt berg som formats av gamla glaciärer från istiden. Den gamla vägen på Snæfellsneshalvön brukade leda över till vattenfallet och därför finns det en gammal bro som du kan gå över för att titta ner på vattenfallet. Hellnar har den äldsta fiskehamnen på Snæfellsneshalvön. Besök denna övergivna gamla by, se de gamla ruinerna av hamnen där och ta en titt på hur havet har bildat många grottor och hål i klipporna där. Absolut underbar plats. Djúpalónssandur strand är nästa stopp. Den här stranden är verkligen en av de mest spektakulära på Island. Det är en svart sandstrand med vulkaniska stenar som skapar en unik atmosfär där. Efter en kort bilresa till Arnarstapi tar du en promenad till kusten och förundras över alvernas hem som tornar upp sig över denna magiska gamla fiskeby på ena sidan, med Nordatlanten på andra sidan. Búðir är det sista stoppet innan du beger dig till Reykjavik. Denna plats har en svart gammal kyrka som ligger i lavafälten där Islands enda seriemördare brukade bo. Ta en promenad till stranden där och se de svarta lavafälten som ligger på den gyllene stranden. Surrealistisk miljö. Vilken dag detta kommer att bli!

Halvön Snaefellsness : Privat guidad dagstur

7. Halvön Snaefellsness : Privat guidad dagstur

Vår privata skräddarsydda dagstur till Snaefellsneshalvön är en unik och oförglömlig upplevelse som fördjupar dig i den fantastiska naturskönheten på Islands västkust. Med start i Reykjavik tar din privata guide med dig på en naturskön bilresa genom lavafält, förbi höga berg och pittoreska fiskebyar, och längs slingrande kustvägar som erbjuder hisnande vyer över Atlanten. Under hela turen kommer din guide att berätta historier och legender om området och dela med sig av sin kunskap om Islands historia, kultur och geografi. Du kommer att ha gott om möjligheter att stanna och ta bilder, och din guide rekommenderar gärna lokala restauranger och kaféer där du kan njuta av en utsökt måltid eller ett mellanmål. Personlig upplevelse: Vår privata dagsutflykt till Snaefellsnes erbjuder en personlig upplevelse som tillgodoser varje besökares specifika intressen och behov. Det innebär att du kan utforska regionen i din egen takt och fokusera på de attraktioner som intresserar dig mest. Expertguide: Vår kunniga och erfarna guide tar dig till de bästa platserna i Snaefellsnes och ger dig fascinerande insikter om regionens historia, kultur och naturliga underverk. Du kommer att lära dig mycket och ha jättekul! Bekvämt fordon: Vårt rymliga och bekväma fordon är utrustat med alla bekvämligheter du behöver för att göra din resa så behaglig som möjligt. Du kommer att kunna koppla av och njuta av det fantastiska landskapet utan att oroa dig för transportlogistiken. Flexibilitet: Vår privata dagstur till Snaefellsnes är helt flexibel, vilket innebär att du kan anpassa din resväg så att den passar dina preferenser. Oavsett om du vill ägna mer tid åt vandring, sightseeing eller fotografering kan vi tillgodose dina behov. Oförglömliga minnen: Snaefellsnes är en av de vackraste och mest unika regionerna på Island, och vår privata dagstur är utformad för att hjälpa dig att skapa oförglömliga minnen som kommer att vara livet ut. Du får se otroliga landskap, träffa vänlig lokalbefolkning och uppleva Islands magi på ett sätt som få besökare någonsin gör. Här är en detaljerad resplan för en privat dagstur på Snaefellsneshalvön: Hämtning från hotellet i Reykjavik Besök Ytri-Tunga strand för att se sälar Utforska byn Arnarstapi och kustklipporna Lunchpaus i Stykkisholmur Besök berget och vattenfallet Kirkjufell Stopp vid Djupalonssandurs svarta sandstrand Utforska Saxholls krater och lavafält Avlämning på hotellet i Reykjavik Denna resplan ger gott om tid att se några av de vackraste och mest unika sevärdheterna på Snaefellsneshalvön. Observera att detta bara är ett förslag på resväg och kan anpassas för att passa dina intressen och preferenser.

Privat skräddarsydd rundtur på Snaefellsneshalvön

8. Privat skräddarsydd rundtur på Snaefellsneshalvön

Följ med på ett naturskönt äventyr med din vän i Reykjavik till den förtrollande Snaefellsneshalvön! Förbered dig på fantastiska landskap - en väv av lavafält, kustklippor och det ikoniska berget Kirkjufell. Vår roliga guide blandar utbildning och underhållning, berättar sagor om folklore vid Londrangars basaltklippor, delar med sig av geologiska underverk vid Arnarstapi och avslöjar halvöns rika historia vid Hellnar. Att skräddarsy turen efter dina intressen är vår styrka - vi är flexibla! Vi hämtar dig på ditt hotell och ser till att du får en sömlös, personlig resa genom denna isländska pärla.

Från Grundarfjörður: Dagstur till Snæfellsneshalvön

9. Från Grundarfjörður: Dagstur till Snæfellsneshalvön

Följ med på en oförglömlig dagsutflykt från Grundarfjörður till Snæfellsnes och utforska de fantastiska landskapen och fängslande landmärkena som definierar denna magiska halvö. Resan börjar i hamnen i Grundarfjörður, där du möts av den hisnande silhuetten av Kirkjufell, ett av Islands mest ikoniska berg. Först på resplanen är Kirkjufellsfoss, ett majestätiskt vattenfall vid foten av Kirkjufell. Förundras över synergin mellan berget och vattenfallet och fånga vykortsvackra ögonblick mot bakgrund av naturens storslagenhet. Fortsätt äventyret till Djúpalónssandur, en svart sandstrand med fascinerande rester av ett skeppsvrak. Känn havets uråldriga andar när du utforskar de mystiska stenarna som ligger utspridda längs stranden, var och en med sin egen unika historiska betydelse. När du färdas längs kusten kommer Lóndrangar att dyka upp vid horisonten - kolossala basaltklippor som dramatiskt reser sig ur havet. Titta med vördnad på dessa naturliga skulpturer och förstå hur de geologiska krafterna har format den karga kustlinjen. Arnarstapi, en pittoresk fiskeby, lockar med sin charm och natursköna kust. Promenera längs kustklipporna, andas in den friska havsluften och se fågellivet som häckar i klipporna. Resan avslutas i Búðir, en pittoresk plats med den ikoniska svarta kyrkan mot en bakgrund av lavafält och Snæfellsjökull-glaciären. Ta in den andliga atmosfären och fånga den tidlösa lockelsen på denna historiska plats. När du återvänder till Grundarfjörður hamn kan du reflektera över en dag fylld av naturliga underverk, kulturskatter och den obestridliga magin som är Snæfellsnes. Denna dagstur utlovar en symfoni av sevärdheter och upplevelser som skapar bestående minnen av Islands imponerande skönhet.

Reykjavik: Privat jeeptur till Snaefellsnes och Kirkjufell

10. Reykjavik: Privat jeeptur till Snaefellsnes och Kirkjufell

Snaefellsneshalvön är ett av de vackraste områdena på Island. Den kallas ofta "Island i ett nötskal" på grund av den stora variationen i landskapet och är ett utmärkt område utanför allfarvägarna att besöka på en privat jeeptur från Reykjavik. Ditt första stopp på denna privata rundtur på Snaefellsneshalvön är Budir, där en svart träkyrka står omgiven av spektakulära mossbeklädda lavafält. Därefter åker du in i Snafellsjokull nationalpark där du kör genom fantastiska landskap med din bekväma jeep. Ni stannar sedan till i den gamla fiskebyn Arnarstapi, som ligger vid foten av den mystiska Snaefellsjokull-glaciären. Denna charmiga by erbjuder fantastiska fotomöjligheter, när du går längs de spektakulära havsklipporna och njuter av utsikten över den majestätiska Snaefellsjokull. Glaciären nämns i Jules Vernes roman Resan till jordens medelpunkt som ingången till själva jordens medelpunkt. Din rundtur på Snaefellsneshalvön fortsätter sedan till vulkankratrar, svarta stränder, fyrar, vackra klippor och det berömda Kirkjufell, det mest fotograferade berget på Island. Du kommer sedan att köra till dolda platser som du inte kommer att se på en busstur, och om du har tur kommer vi att få se några sälar eller till och med valar innan din returresa till Reykjavik på kvällen.

24 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Búðir: Fler aktiviteter och sevärdheter

Búðir: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Búðir

Samlat omdöme

4.7
(437 recensioner)

Först och främst ett stort tack till guiden Thomas Ragnarsson. Han är inte bara en fantastisk guide, utan också världens bästa sångare som underhöll alla deltagare riktigt bra. Jag kan bara rekommendera denna turné. Så många bra stopp, oavsett om vattenfall, landskap, fiskebyar runt halvön. Jag skulle vilja uppleva det igen till sommaren. Ett måste för varje turist👌

Mycket trevlig turné: till en början börjar det lite mindre bra, kanske för att jag redan hade gjort turer som jag älskade! Men förtrollande platser efter de två första stoppen, långt att nå. Trots små förseningar i turnéns avgångar var guiden/föraren som var ensam vänlig och hjälpsam. Jag skulle göra det igen

Denna turné var en av de bästa, om inte den bästa, vi gjorde på Island. Vår guide Dennis var super trevlig och informativ. Han gav oss massor av fotostopp och såg till att vi kunde se allt i dagsljus. Landskapet var en dröm! Jag skulle definitivt rekommendera denna turné och göra det igen i ett pulsslag!

Underbar natur och lagom balans mellan bussresa och promenader för alla åldrar. Vi hade dessutom strålande väder - glöm inte att ta med en bra kamera! Vår guide och chaufför Jakob var trevlig, påläst och spirituell - han svarade på frågor om både högt och lågt och såg till att vi fick pausa med god mat.

Det är en mycket vacker region. Upphämtningen var i tid. Guiden var väldigt entusiastisk och därför stannade han även till på extra ställen som faktiskt inte ingick i turen. Rekommenderas definitivt!