Lägg till datum

BudapestHälsa och span

Våra mest rekommenderade Budapest Hälsa och span

Budapest: Heldag på Széchenyi Spa med valfri Pálinka-rundtur

1. Budapest: Heldag på Széchenyi Spa med valfri Pálinka-rundtur

Boka din heldagsbiljett till Széchenyibadet i förväg och utnyttja den kostnadsfria provsmakningen av Ungerns berömda spritdryck "pálinka" på en valfri guidad tur i Pálinka-museet. Széchenyi-badet är det största termalbadkomplexet, inte bara i Budapest utan i hela Europa. Det byggdes 1913 i nybarockstil. När badet öppnade var det privat och hade separata ångbad med olika bassänger för män och kvinnor, samt olika allmänna bad för män och kvinnor. 1927 byggdes spakomplexet ut och det omfattar numera tre utomhus- och 15 inomhuspooler. Efter utbyggnaden räckte källans termiska vatten inte till för badet och därför borrades en ny brunn. Den andra termalkällan är från 1938. Handdukar och badkläder kan endast köpas, inte hyras. Observera att baddräkter som täcker hela kroppen inte är tillåtna. Koppla av i bassängerna i Széchenyi Spa (byggt 1913), som är Europas största helande bad med sina 15 inomhus- och tre stora utomhusbassänger. Bassängerna har varierande temperaturer, mellan 18 och 38 °C. Komplexet på 6 220 kvadratmeter omfattar även bastu och ångbad. Upptäck en dold pärla i stadens centrum efter ditt spabesök för att smaka på ungersk pálinka (sprit; alkoholfria drycker finns också tillgängliga). Pálinka skiljer sig från whisky eller vodka och tillverkas uteslutande av olika sorters frukter och har en aromatisk doft. I Pálinka-museets interaktiva utställningar får du lära dig om dess födelse, tradition och historia. Det är därför som Ungerns Pálinka-lag finns, som reglerar och skyddar produktionen och kvaliteten på pálinka.

Budapest: Heldagsbiljett till Gellért Spa

2. Budapest: Heldagsbiljett till Gellért Spa

Gör ditt besök i Budapest komplett genom att besöka ett av dess världsberömda termiska spa. Gellért Spa är populärt bland lokalbefolkningen och har utsikt över floden Donau. Spaet är känt för jugendstilen i sin stora sal och galleri, och spaets glastak skapar den mest fridfulla badatmosfären i Budapest.

Budapest: Rudas termalbad och middagsupplevelse

3. Budapest: Rudas termalbad och middagsupplevelse

Tillbringa en dag på 450 år gamla Rudas termalbad och koppla av i det varma termiska vattnet. Njut av alla faciliteter på detta spa, såsom bastuområdet, den 42 grader varma termiska bassängen, den 11-gradiga avsvalkningspoolen och en panoramabassäng.   Fortsätt sedan till anläggningens bistro för en utsökt trerättersmåltid från a la carte-menyn. Välj vin- eller champagnealternativet för att få något gott att dricka till maten.    Beundra de fantastiska vyerna över Donau-floden och staden under middagen. Njut av detta unika avkopplingsäventyr i hjärtat av Budapest.

Budapest: Biljetten till den ultimata spafesten sent på kvällen

4. Budapest: Biljetten till den ultimata spafesten sent på kvällen

Fest med den perfekta sammansmältningen av den traditionella och moderna spakulturen i Budapest på The Széchenyi Spa. Hitta ett stort utbud av alkoholhaltiga och alkoholfria drycker i barerna. Välj alternativ för spabiljetter som fungerar bäst för dig, så att du kan festa som du vill. Njut av ett urval av biljetter som erbjuder olika alternativ för omklädningsrum och omklädningsutrymmen. Byt sedan om till din festoutfit för att dansa eller simma hela natten. Kom förbi på en kväll som börjar 21:30 och upptäck Budapests nattliv och badkultur på det mest unika sättet. Avsluta kvällen kl. 02.00 och känn dig upprymd av en avkopplande, men ändå energisk upplevelse.

Budapest: Palatinus Spa & Pools: inträde för en hel dag

5. Budapest: Palatinus Spa & Pools: inträde för en hel dag

Palatinusbadet i Budapest i Ungern är en lyxig oas i hjärtat av staden. Med sin fantastiska arkitektur, vackra omgivningar och breda utbud av terapeutiska behandlingar är det den perfekta platsen för att koppla av och föryngra sig. Badet har flera utomhus- och inomhuspooler, inklusive en termisk pool, en vågbassäng och en barnpool. Vare sig du vill koppla av efter en lång dag av sightseeing eller söker en avkopplande utflykt har Palatinusbadet något för alla. Anläggningen har också ett utbud av bastu, ångbastu och spabehandlingar samt ett gym och fitnesscenter för dem som vill hålla sig aktiva. Palatinusbadet är ett populärt resmål för både lokalbefolkningen och turister, och är ett utmärkt sätt att uppleva de terapeutiska fördelarna med Ungerns termiska vatten.

Budapest: Inträde till Ensana Grand Margitsziget Health Spa

6. Budapest: Inträde till Ensana Grand Margitsziget Health Spa

Skäm bort dig själv på den prestigefyllda Ensana Grand Margitsziget Health Spa för en dag. Spaet är wellnesscentret på Ensana Hotel, som ligger mitt på den största ön i Donau. Njut av den naturliga omgivningen och ta en paus från stadens liv samt rörelse. Med din biljett får du tillgång till de omfattande spa-anläggningarna, inklusive flera termiska inomhus- och utomhuspooler och bastu. Njut av det varma solskenet och den naturliga skönheten på Margaret Island. Med totalt 7 olika pooler och 12 massagerum är din avkoppling garanterad.

Budapest: Underjordisk grottvandring

7. Budapest: Underjordisk grottvandring

Ge dig bort från stadens upptrampade stigar till grottorna Szemlő-hegyi och Pál-völgyi. Följ guiderna till den ungerska grottförenings lokaler och ta dig ner till delar av grottorna som turister vanligen inte ges åtkomst till.  Vandra 500 meter in i de två grottorna, där du finner ovanliga uppströmmar av varmt och naturligt mineralberikat vatten. Lär dig mer om varför grottan Szemlő-hegyi kallas Budapests underjordiska blomsterträdgård och se dess många unika klippformationer. Utforska de interaktiva utställningarna och ett fascinerande vandringsspår med lärorik information.  Fortsätt vidare till grottan Pál-völgyi där du får beundra Ungerns längsta grottsystem, som sträcker sig över 32 kilometer under marken. Du hittar också enastående stalaktit- och stalagmitformationer och naturliga glittrande kristaller som har formats av kalkspat.  Upptäck den berömda Teaterhallen, som framförallt är känd för ekokammaren med dess otroliga akustik. Avsluta din tur med att titta in i stenschaktet från en av de dolda utgångarna till brottet.

Budapest: Lukács Thermal Bath Spa-biljett för en hel dag

8. Budapest: Lukács Thermal Bath Spa-biljett för en hel dag

Upplev den lyxiga helande och avkopplande effekten av Lukács termalbad i Budapest. Detta historiska spa är uppkallat efter dess grundare Dr. Miklos Lukacz, som upptäckte de terapeutiska fördelarna med det termiska vattnet i slutet av 1800-talet, och erbjuder dig traditionella behandlingar och skötsel i århundraden. Njut av det termiska vattnet, som är rikt på mineraler som kalcium, magnesium och svavel - kända för sina terapeutiska egenskaper. Välj bland en rad olika bastur och ångbasturum, var och en med sin unika atmosfär och fördelar. Simma i utomhuspoolerna som är uppvärmda till en behaglig temperatur och som har en rad jetstrålar och vattenfall. Du kan njuta av traditionella ungerska behandlingar medan du njuter av den historiska byggnadens storslagenhet. Skäm bort dig själv med en avkopplande massage eller njut av de terapeutiska effekterna av den termiska poolen.

Budapest: Széchényi Thermal Bath Palm House Pass

9. Budapest: Széchényi Thermal Bath Palm House Pass

Upplev det bästa av ungersk wellnesskultur på en dagspalmbiljett till Szechenyi Bath, ett av de mest ikoniska och historiska termalbaden i hjärtat av Budapest. Få tillgång till badets olika faciliteter som privat pool medan du dricker och äter. Använd faciliteterna i det lyxiga VIP-dagspaområdet som privat pool, bastu och ångbastu. Få tillgång till huvudpoolerna och ta ett varmt dopp i en av de termiska poolerna. Koppla av med stil med bekväma solstolar och personlig service. Njut av en cocktail (alkoholisk/icke-alkoholisk) och mumsa på färska frukter medan du njuter av spatjänsterna.

Guidad rundtur i det judiska kulturarvet och inträde till Szechenyi Spa

10. Guidad rundtur i det judiska kulturarvet och inträde till Szechenyi Spa

Den första delen av den stora rundturen (som börjar kl. 10.00) omfattar Dohány-gatans synagoga, det judiska museet, martyrernas kyrkogård, Raoul Wallenbergs minnespark, livets träd, Hjältarnas tempel och det judiska centret. Efter en kort paus fortsätter du vår vandring genom de judiska kvarteren, på gatorna i det före detta gettot, där synagogor, monument, kosherrestauranger och kosherbutiker finns. Medan din guide berättar viktiga fakta och lokala historier från detta område får du också veta mer om Budapest. Under resan besöker du minnesparken som är tillägnad Carl Lutz, sedan passerar du den berömda Gozsdupassagen. Den tredje stationen i synagogentriangeln är Kazinczy Street Synagogue (interiörbesök), som är en av de största fungerande ortodoxa synagogorna i Europa, byggd i art-nouveau-stil. I slutet av rundturen har du möjlighet att njuta av en tårta i ett glatt kosher konditori. Szechenyi-badets termiska källa är en av de djupaste och varmaste i staden. I Szechenyi finns 15 inomhusbassänger som varierar i storlek och temperaturintervall från 20 °C till 40 °C och 3 utomhusbassänger. Aktivitetsbadet utomhus innehåller en virvelkorridor, undervattensbrusproduktion, nackdusch och en vattenstråle för ryggmassage installerad i sittbänkarna. Lär känna den sanna innebörden av avkoppling inom Szechenyi Spa:s väggar! Gästerna kan komma in via den snabba ingångsbanan, vilket innebär att du inte behöver slösa tid på att vänta på din semester. Det varma termiska vattnets temperatur gör att du kan njuta av utsikten utomhus även när det är kallt ute. Ångbad, våg och simbassänger är alla öppna för besökare. Ta den judiska rundturen från kl. 10 på morgonen och koppla sedan av i spaet till och med till kl. 22 på kvällen. Du kan också delta i de två programmen på olika dagar, men du måste meddela leverantören de exakta dagarna i förväg. Observera att badkläder som täcker hela kroppen inte är tillåtna.

13 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Andra alternativ som kan passa dig

Sevärdheter du inte bör missa

Vanliga frågor om Hälsa och span i Budapest

Vad finns det för andra saker att göra än Hälsa och span som är värt att besöka i Budapest?

Andra upplevelser du inte bör missa i Budapest:

Budapest: Fler aktiviteter och sevärdheter

Budapest: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Budapest

Samlat omdöme

4.0 / 5

baserat på 7 315 omdömen

Bra valuta för pengarna, gjorde det superenkelt att komma in i spaanläggningarna. Kunde inte göra testet tyvärr men det var i ett bra område. Jag skulle rekommendera att åka under högsommaren, kommer att vara upptagen men det var mulet dagen vi åkte så vi stannade inte så länge som vi kunde ha en solig dag

Jag bokade spaet för några månader sedan. De gav mig all information för att nå dem. Jag kom och behövde inte stå i kö för att komma in. Spaanläggningarna är mycket stora, det finns många pooler med olika temperaturer, bastur och simbassänger. Det var en trevlig dag

En aktivitet att göra utan att tveka. Kom ihåg att byta dina kuponger när du går in i disken till vänster. Det är all komfort efteråt: suveräna stugor, skåp, baddräktsvridare, hårtork och framför allt tillgång till en värld av spa. Oförglömlig!

Pooler i ett vackert landskap av gröna träd. En konstgjord strand med solstolar och parasoller på terrassen med utsikt över den gröna Margaretaön.

Fantastiskt ställe att koppla av på. Gott om bassänger så även om det är mycket folk så är det inte trångt.