Lägg till datum

Budapest
Hälsa och span

Hälsa och span
23 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Budapest Hälsa och span

Budapest: Stadens höjdpunkter kryssning med välkomstdrink

1. Budapest: Stadens höjdpunkter kryssning med välkomstdrink

Upptäck Budapest på en romantisk sightseeingkryssning längs floden Donau. Se de gamla byggnaderna - beroende på tid på dagen - upplysta och få den bästa utsikten medan du smuttar på ett gratis glas välkomstdrink (alkoholhaltig / alkoholfri). Gå ombord på båten vid piren vid Dock 42 intill Budapests Szent István Park och få din välkomstdrink vid ankomsten. Luta dig tillbaka, koppla av och njut av resan när du kryssar längs den lugna Donau-floden. Se den fantastiska staden Budapest från ett helt nytt perspektiv och beundra skyline. Segla nerför floden och förundras över de monument som passerar, t.ex. parlamentet, Buda slott och det nyligen restaurerade Várkert Bazár. Gå till det öppna däcket för perfekt utsikt över det upplysta Vigadó Concert Hall, eller titta på de upplysta monumenten - beroende på vilken tid på dagen - mellan Margaret Bridge och Rákóczi-bron från det bekväma däcket, antingen med panoramafönster eller utomhus. Du är fri att byta plats när som helst (eftersom Budapest använder belysningen för att fira vissa evenemang som Earth Hour, kampen mot bröstcancer och nationella evenemang, kan ljuset variera i färg och intensitet). Turen är inte guidad, upplev staden mer som en lokalbo - båten fungerar som ett flytande kaffehus eller pubupplevelse med egen bar tillgänglig under kryssningen. Känner du dig törstig? Ingen fara, unna dig ytterligare en drink från puben ombord eller ta en varm kopp kaffe från kaffehuset om du vill. Avsluta din kryssning med att segla tillbaka till piren med långvariga minnen och fantastiska bilder.

Budapest: Sightseeingkryssning på kvällen med obegränsad prosecco

2. Budapest: Sightseeingkryssning på kvällen med obegränsad prosecco

Upptäck Budapest på natten på en båttur längs floden Donau. Smutta på obegränsat antal glas prosecco av hög kvalitet eller hemgjord lemonad medan du beundrar den ungerska huvudstadens främsta sevärdheter från vattnet. Se den ungerska parlamentsbyggnaden, Liberty Bridge och mycket mer. Lär dig mer om landmärkena från den medföljande ljudguiden. Gå ombord på båten på Pest-sidan av floden. Checka in, välj din plats och slå dig ner med en välkomstdrink av ungerskt mousserande vin, spritzer eller hemlagad lemonad. Ta in den fantastiska utsikten över Budapests viktigaste attraktioner från din plats medan du lyssnar på den inspelade engelska kommentaren. När du blir törstig kan du besöka baren för obegränsad gratis påfyllning av ditt mousserande vin, spritzer eller lemonad, eller köpa andra drycker om du föredrar det. Gå till övre däck för att ta otroliga bilder av Budapest från vattnet eller dig på båten. Koppla av medan du njuter av utsikten, drinkarna och musiken. Välj vårt Dip 'n' Crust-alternativ och ät 3 olika typer av dipp tillsammans med hemlagad rosmarinfocaccia. Upplev vår kocks läckra tryffelpasta direkt från ett gigantiskt parmesanhjul på båten. Njut av den färska måltiden medan du kryssar i den mest förtrollande staden i Europa. När du har ätit dig mätt återvänder du till kajen.

Budapest: Sightseeingkryssning dagtid eller nattetid

3. Budapest: Sightseeingkryssning dagtid eller nattetid

Få ett annat perspektiv på Budapests landmärken med en sightseeingkryssning på kvällen eller under dagen. Åk under stadens vackra broar, se flodpromenaden och upptäck andra sevärdheter i Budapest. Under kryssningen passerar du under några av Budapests mest kända broar: Kedjebron med sina skyddande lejon, Elisabethbron och Frihetsbron, som är känd för att den förbinder den centrala marknadshallen med Gellertbadet. Kryssa längs Donaupromenaden och titta på Vigadó-torget. Se statyn av Sankt Gellért på toppen av Gellért-berget, samt det kungliga palatset och parlamentet. Köp en kall öl på sommaren eller varmt te på vintern.

Budapest: Széchenyi Spa heldag med valfri Pálinka-tur

4. Budapest: Széchenyi Spa heldag med valfri Pálinka-tur

Fördjupa dig i en dag av avkoppling och kulturell utforskning med kombinationsbiljetten Széchenyi Thermal Spa & Pálinka Museum. Széchenyi-badet, det största termalbadet i Budapest och i hela Europa, är höjden av europeisk elegans. Spaet byggdes 1913 i en fängslande nybarockstil och har en rik historia som utvecklats från privata ångbad till ett stort komplex med 3 utomhuspooler och 15 inomhuspooler. Men upplevelsen slutar inte vid spat utan fortsätter in i hjärtat av den ungerska kulturen med en valfri guidad rundtur i Pálinka-museet. Efter en uppfriskande dag på spaet kan du bege dig in till stadens centrum för att njuta av smakerna från den "ungerska andan". Ungerns välkända fruktbaserade sprit, Pálinka, är djupt rotad i landets kultur. Till skillnad från whiskey eller vodka tillverkas den uteslutande av olika frukter, vilket ger en unikt aromatisk profil. Få inblick i Ungerns Pálinka Act of Parliament, ett bevis på landets engagemang för att reglera och bevara produktionen och kvaliteten på spriten. Museet ger en djupare förståelse för hantverket och arvet bakom denna ikoniska dryck. Boka din kombinationsbiljett till Széchenyi Thermal Spa & Pálinka Museum nu för den perfekta blandningen av avkoppling och kulturella upptäckter.

Budapest: 1 timmes kvällssightseeingkryssning med dryck

5. Budapest: 1 timmes kvällssightseeingkryssning med dryck

Njut av denna 1-timmes kvällssightseeingkryssning på den legendariska blå Donau och segla mellan Buda- och Pest-sidorna i magiska Budapest. Gå ombord på båten direkt vid piren i centrala Budapest och smutta på en valfri drink. Njut av ett glas champagne, vin, öl, en läsk eller mineralvatten. Under kryssningen får du se de majestätiska Kedjebron och Elisabethbron, beundra den massiva parlamentsbyggnaden i Budapest och se Budaslottet på kullen. Du får lära dig mer om de viktigaste sevärdheterna med hjälp av audioguiden på 30 språk. När turen har avslutats tar båten dig tillbaka till piren i centrala Budapest.

Budapest: Pendelbuss från flygplatsen till Budapests centrum

6. Budapest: Pendelbuss från flygplatsen till Budapests centrum

Undvik krångel med kollektivtrafik med denna bekväma och pålitliga transfer från flygplatsen till ditt hotell i Budapest. Känn glädjen av en enkel transfer i gemensam buss till din önskade plats i Budapests centrum. Välj antingen en enkel- eller en tur och returbiljett och ha fördel av tjänster dygnet runt.  När du kommer till ankomstterminalen på flygplatsen går du till en av informationsplatserna för att validera din voucher.När din voucher har scannats kan du gå ombord på pendelbussen. Med denna dörr-till-dörr-tjänst släpper din erfarna chaufför av dig vid ditt hotell eller på en vald plats i centrala Budapest.

Budapest: Kvällskryssning med drinkar och levande musik

7. Budapest: Kvällskryssning med drinkar och levande musik

Färdas under alla sex huvudbroarna i Budapest och utforska många historiskt och kulturellt viktiga platser på denna stadsutflykt med båt. Anpassa din upplevelse med dina favoritdrycker genom att välja det alternativ som passar dig, inklusive vin, öl, cocktails och läsk. Den oförglömliga atmosfären garanteras av levande salongsmusik som framförs av tre musiker från den prisbelönta Rajkó Folk-ensemblen. Budapest omnämns ofta som en av Europas vackraste städer och staden är ännu mer fantastisk från floden.På Buda-sidan finns det världsarv som sträcker sig från Kedjebron till Tekniska universitetet, bland annat Gellértbadet, Gellértberget med sitt frihetsmonument och citadell, Budaslottet och Fiskarbastionen. På den andra sidan av floden kan du förundras över ikoniska byggnader som Ungerska parlamentsbyggnaden och Sankt Stefansbasilikan. Du har gott om tid att njuta av middagen i en luftkonditionerad hytt för att sedan bege dig upp på övre däck för att beundra panoramautsikten över Budapest på kvällen. Föreställningen har också ett underbart ungerskt originalinstrument, den berömda "cimbalom". Kombinationen av stränginstrument och "cimbalom" erbjuder en unikt ungersk, oförglömlig harmoni och en enastående atmosfär ombord. Vill höra din favoritlåt i en helt ny tappning? Under föreställningen har gästerna en chans att önska sina favoritlåtar.

Budapest: Grottvandring i Budaslottet

8. Budapest: Grottvandring i Budaslottet

Utforska en del av nätverket av underjordiska tunnlar under Slottskullen tillsammans med din guide. Lär dig mer om grottornas historia och roll samt om deras geologi. Beundra den naturliga kalkstenen och den arbetskraft som har använts för att skapa detta labyrintiska grottsystem. Möt oss för grottvisningen antingen vid Trefaldighetstorget (Szentháromság tér) eller för den kortare turen vid Dárda Street, där du går in i Buda-slottets underjordiska grottsystem. Efter en kort introduktion börjar rundturen och du får lära dig mer om historien om det labyrintliknande grottsystemet som en gång fungerade som vinkällare, bombskydd och till och med ett medeltida fängelse. Beundra de naturliga kalkstensgrottorna och de 800 år gamla konstgjorda källarna i en av Ungerns mest unika grottor. Turen är en resa genom tiden där du får lära dig mycket om inte bara Buda borgens geologi utan också om människans och naturens samverkan under många århundraden.

Budapest: Sightseeing-båtkryssning dagtid

9. Budapest: Sightseeing-båtkryssning dagtid

Segla mellan Buda och Pest sidorna av magiska Budapest på denna dagskryssning med sightseeing ute på legendariska blå Donau. Bege dig till piren i centrala Budapest och stig på båten direkt. Sippa sedan på en drink du själv väljer. Välj mellan ett glas champagne, vin, öl, mineralvatten eller läsk, som serveras med en kostnadsfri specialitet lemonad som kallas "Duna Bella". Du får se många sevärdheter under kryssningen. Beundra den majestätiska Kedjebron och Elisabetbron, samt den enorma parlamentsbyggnaden, Buda-palatset uppe på kullen och Margareta-ön, som båten rundar. Du kan lära dig mer om de många attraktionerna med hjälp av ljudguiden, som finns tillgänglig på 30 språk. Om du vill kan du välja att stanna till på den svala och grönskande Margareta-ön under sommartid. Du får i sådana fall en gratis karta av den lilla ön, där du hittar tips om guidade vandringar och info om de bästa sevärdheterna att se. Efter det kan du hoppa ombord på båten för en återresa till centrala Budapest.

Budapest: Den stora synagogan Skip the Line-biljett

10. Budapest: Den stora synagogan Skip the Line-biljett

Ta en guidad tur i Budapests stora synagoga för att höra om historien och arkitekturen i den största synagogan i Europa och den näst största i världen, liksom de ungerska judarnas öde före och efter andra världskriget. Skippa linjerna och gå direkt till säkerhetskontrollen för att starta din rundtur i den stora synagogen. Besök Heroes 'tempel, kyrkogården och det judiska museet. Hedra förintelsens offer vid Emanuel Tree i Raoul Wallenberg Memorial Park. Använd sedan din biljett för att komma in på det ungerska judiska museet bredvid synagogan. Beundra den röda och gula tegelfasaden som kombinerar romantisk stil med moriska element. Lär dig mer om det judiska folkets liv i Ungern genom vardagliga föremål. Se det berömda Emmanuel Memorial Tree på synagogans bakgård. Beundra de små metallbladen på denna magnifika gråtpil med namn på förintelsens offer ingraverade och plaketter som hedrar icke-judiska räddare. Avsluta sedan besöket på kyrkogården på bakgården till Hjältarnas tempel, begravningsplatsen för dem som dog i gettot under andra världskriget.

Sevärdheter du inte bör missa

Budapest

Budapest

Vanliga frågor om Hälsa och span i Budapest

Vad finns det för andra saker att göra än Hälsa och span som är värt att besöka i Budapest?

Andra upplevelser du inte bör missa i Budapest:

Budapest: Fler aktiviteter och sevärdheter

Budapest: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Budapest

Samlat omdöme

4.0
(7 315 recensioner)

Hade en trevlig avkopplande dag här med min man. Det stora utomhusbadet var så trevligt och mycket varmare än jag förväntade mig vid 29 grader vilket var så trevligt vid den här tiden på året (mars) Gjorde några av inomhusbaden också. Vi tog med våra egna handdukar och flip flops som du har att köpa dem där annars, (inte tillåtet att komma in utan flip flops) En morgonrock hade varit väldigt praktiskt eftersom det var lite kyligt att flytta mellan alla baden men överlag en trevlig upplevelse och jag är inte riktigt en spa-person.

Fantastiskt ställe...de termalbaden är definitivt värda ett besök. Vattnet stekte! Det finns 3 utomhuspooler och många små inuti. Du behöver en keps för att simma i lanepoolen och du behöver flip flops överallt. Du kan inte hyra handdukar men du kan köpa dem där tillsammans med kepsar och flip flops. Omklädningsområdena är ganska små och livliga. Du kan betala extra för en stuga (tight squeeze för 2) där du kan lämna dina saker, men du kan bara ta dem vid poolen. Det finns ett litet kafé (dyr) Bastun kostar extra.

Absolut ett måste i Budapest 14 mars utetemperatur omkring 10 grader inne i badet var luften 23 grader vattnet 38 g hade privat badhytt hade vi rekommenderas man över shots öl drinkar och mat på plats som sagt ett måste tyckte vill

Ett måste för alla besökare till Budapest! Kom ihåg att ta med flip flops eftersom de är obligatoriska.

Utmärkt spa-läge. Jag rekommenderar att gå under helgfria perioder