Upplevelser i

Budapest

Populära Budapest charmerar dig med dess blandning av kultur, konst och arkitektur.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De tio bästa sakerna att göra i Budapest

Budapests rika blandning av kultur, konst och arkitektur har varit hett eftertraktad i både öst och väst i alla tider, och kommer förmodligen inte heller att lämna dig oberörd! Här är de tio bästa sakerna att göra i de förenade städerna Buda och Pest!

 • 1. De varma källorna vid Szechenyi

  Széchenyibadet i Budapests stadspark är det största hälsobadet i hela Europa. Både utomhus och inomhus finns det pooler med vatten från de varma källorna.

 • 2. Ungerska parlamentet

  Ungerns parlamentbyggnads nygotiska fasad är en imponerande syn, och insidan går inte heller av för hackor med sitt överdåd av fresker, statyer och mosaikfönster i färgat glas. Som om inte detta vore nog är parlamentet även riksregalien ungerska kronans hem.

 • 3. Kedjebron

  Kedjebron var den första bron över Donau och därmed den länk som förenade Buda och Pest till en enda stad. Den byggdes 1849 och ansågs på sin tid vara ett under av modernitet.

 • 4. Avenyn Andrássy út

  Andrássy Avenue är Budapests främsta shoppinggata, och flankeras av ståtliga nyrenässansbyggnader med kaféer, restauranger, museer, teatrar och lyxboutiquer, samt är även upptagen på Unescos lista över världsarv.

 • 5. Ungerska nationaloperan

  Det kanske allra mest iögonenfallande landmärket på Andrássy út är Budapests operahus, som inte bara är sirligt dekorerat såväl ut- som invändigt utan dessutom bjuder på sång och musik i absolut världsklass.

 • 6. Mattiaskyrkan

  Genom den turbulenta historien har Mattiaskyrkan genomgått flera transformationer, men har med sina majestätiska dekorationer förblivit en klart lysande stjärna i Budas slottsområde i alla tider.

 • 7. Fiskarbastionen

  Döpt efter fiskarskrået som en gång försvarade Budas medeltida flodbank. Fiskarbastionens dramatiska vyer har gjort den till en av Budapests mest besökta utflyktsmål.

 • 8. Budas slott

  Budaslottet uppfördes år 1264 och beboddes av Ungerns kungar ända fram till 1918. Eftersom slottet är Budapests största och mest berömda byggnad är den svår att missa!

 • 9. Sankt Stefansbasilikan

  Sankt Stefansbasilikan är uppkallad efter Ungerns första kung, och är en enastående skön syn att skåda – till skillnad från kungens hand som förvaras bland dess reliker.

 • 10. Terrorns hus

  Terrorns hus är inte bara ett museum över de fascistiska och kommunistiska regimerna, utan också ett minnesmärke över människorna som föll offer för dem.

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Budapest drar många besökare under högsommaren, men eftersom sevärdheterna är spridda över hela staden blir det sällan sådär turistigt trångt. Vill du bada i de varma källorna är det dock bättre att besöka Budapest på våren eller hösten, då dess svala väder gör det skönt att krypa ned i det ångande vattnet.

 • Hur länge ska jag stanna?

  Bara att besöka alla sevärdheter kan lätt sluka tre, fyra dagar. Om du även vill hinna uppleva Budapests bästa hälsobad, museer och det sprudlande nattlivet bör du stanna minst en vecka!

 • Ta sig runt

  Budapests kollektivtrafik är mycket välutbyggd. Millenniumtunnelbanan är den näst äldsta underjordiska järnvägen i världen. Biljetter måste köpas på tunnelbanestationen eller i någon tidningskiosk innan ombordstigning. Observera att en vanlig biljett bara gäller för en linje, så om resan kräver byten måste du be om en specialbiljett.

Praktisk information

 • Språk
  Ungerska
 • Valuta
  Ungersk forint (HUF)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +36
 • Bäst tid att åka
  Vår och höst

Alla saker att se i Budapest

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Budapest? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Budapest

Samlat omdöme

4.3 / 5

baserat på 35 420 omdömen

Jag plockades från mitt hotell och kördes till kontoret, personalen på kontoret var mycket vänlig och varm. Vår reseguide var respektfull och kunnig och var mycket trevlig. Andra resenärer var snälla och mycket engagerande, vi delade våra erfarenheter och lite historia från våra hemländer, de var tålmodiga under shoppingrundan på Szentendre och vi gick tillsammans och gav varandra mod och komplimang. Resenärer var olika och var också mycket vänliga och respektfulla. Jag lärde mig mycket av dem

Jag tror att för det här priset lönar det sig verkligen. En underbar kvällskryssning på Donau, där du kunde se Budapest under skydd av natten. Det är verkligen imponerande. Läcker ungerska middagsbuffé, men du kan alltid lägga till något till det. Och den här levande musiken .. något underbart. Du kan alltid be om en låt, bandet gjorde ett bra jobb !! Jag rekommenderar det verkligen ärligt

Bästa festkängan! Ta med alla dina vänner !! Och om du inte har några, kommer du att träffa några fantastiska människor där. Älskade evenemangscheferna alla mycket vänliga och coola vibbar. Gratis drinkar och gratis nöje - skål från österrikarna✌

Fantastisk fest med bra musik, gott om drinkar och en avslappnad, mycket internationell atmosfär!

Perfekt åktur för att lära sig vilka ställen man verkligen måste besöka i Budapest’