Budapest

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Budapest

De tio bästa sakerna att göra i Budapest

Budapests rika blandning av kultur, konst och arkitektur har varit hett eftertraktad i både öst och väst i alla tider, och kommer förmodligen inte heller att lämna dig oberörd! Här är de tio bästa sakerna att göra i de förenade städerna Buda och Pest!

 • 1. De varma källorna vid Szechenyi

  Széchenyibadet i Budapests stadspark är det största hälsobadet i hela Europa. Både utomhus och inomhus finns det pooler med vatten från de varma källorna.

 • 2. Ungerska parlamentet

  Ungerns parlamentbyggnads nygotiska fasad är en imponerande syn, och insidan går inte heller av för hackor med sitt överdåd av fresker, statyer och mosaikfönster i färgat glas. Som om inte detta vore nog är parlamentet även riksregalien ungerska kronans hem.

 • 3. Kedjebron

  Kedjebron var den första bron över Donau och därmed den länk som förenade Buda och Pest till en enda stad. Den byggdes 1849 och ansågs på sin tid vara ett under av modernitet.

 • 4. Avenyn Andrássy út

  Andrássy Avenue är Budapests främsta shoppinggata, och flankeras av ståtliga nyrenässansbyggnader med kaféer, restauranger, museer, teatrar och lyxboutiquer, samt är även upptagen på Unescos lista över världsarv.

 • 5. Ungerska nationaloperan

  Det kanske allra mest iögonenfallande landmärket på Andrássy út är Budapests operahus, som inte bara är sirligt dekorerat såväl ut- som invändigt utan dessutom bjuder på sång och musik i absolut världsklass.

 • 6. Mattiaskyrkan

  Genom den turbulenta historien har Mattiaskyrkan genomgått flera transformationer, men har med sina majestätiska dekorationer förblivit en klart lysande stjärna i Budas slottsområde i alla tider.

 • 7. Fiskarbastionen

  Döpt efter fiskarskrået som en gång försvarade Budas medeltida flodbank. Fiskarbastionens dramatiska vyer har gjort den till en av Budapests mest besökta utflyktsmål.

 • 8. Budas slott

  Budaslottet uppfördes år 1264 och beboddes av Ungerns kungar ända fram till 1918. Eftersom slottet är Budapests största och mest berömda byggnad är den svår att missa!

 • 9. Sankt Stefansbasilikan

  Sankt Stefansbasilikan är uppkallad efter Ungerns första kung, och är en enastående skön syn att skåda – till skillnad från kungens hand som förvaras bland dess reliker.

 • 10. Terrorns hus

  Terrorns hus är inte bara ett museum över de fascistiska och kommunistiska regimerna, utan också ett minnesmärke över människorna som föll offer för dem.

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Budapest drar många besökare under högsommaren, men eftersom sevärdheterna är spridda över hela staden blir det sällan sådär turistigt trångt. Vill du bada i de varma källorna är det dock bättre att besöka Budapest på våren eller hösten, då dess svala väder gör det skönt att krypa ned i det ångande vattnet.

 • Hur länge ska jag stanna?

  Bara att besöka alla sevärdheter kan lätt sluka tre, fyra dagar. Om du även vill hinna uppleva Budapests bästa hälsobad, museer och det sprudlande nattlivet bör du stanna minst en vecka!

 • Ta sig runt

  Budapests kollektivtrafik är mycket välutbyggd. Millenniumtunnelbanan är den näst äldsta underjordiska järnvägen i världen. Biljetter måste köpas på tunnelbanestationen eller i någon tidningskiosk innan ombordstigning. Observera att en vanlig biljett bara gäller för en linje, så om resan kräver byten måste du be om en specialbiljett.

Praktisk information

 • Språk
  Ungerska
 • Valuta
  Ungersk forint (HUF)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +36
 • Bäst tid att åka
  Vår och höst

Más actividades y cosas que hacer en Budapest

¿Quieres descubrir todas las actividades disponibles en Budapest? Pincha aquí para ver la lista completa.

Vad besökare tycker om Budapest

Samlat omdöme

4.3 / 5

baserat på 37 511 omdömen

En intressant vandring med kunniga och trevliga guiden Petra. Muséet var informativt och intressant. Dock var det väldigt mycket information och lite tid för frågor från gruppen. Synagogan, Raoul Wallenbergs plats och Livets träd var platser där guiden berättade om arvet de judiska ungrarna bär på. En vandring genom delar av det judiska området gav mer utrymme till att ställa frågor och samtala kring frågor som kommit upp under vandringen. Mycket intressant och givande aktivitet!

En otrolig upplevelse med guiden Robert, som berättade all historia som ligger bakom all byggnader och slott. En mycket smidig guide som gav oss tid att handla souvenirer, njuta av byggnaderna samt fotade oss! Robert är mycket vänlig och rolig och bjuder jätte gärna på sig själv. Detta i sin tur gör att vår guidetur blev super bra

Mycket prisvärd båttur. Gav fin överblick av viktiga byggnader och dess historia. Vi fick öl/vin/alkoholfritt samt vars ett glas lemonad i priset (SEK148). Vi var få passagerare så vi fick möjlighet att se väldigt bra genom att sitta i fören men det var otroligt varmt då inget solskydd fanns inte heller möjlighet att öppna upp.

We had a wonderful guide who took her time to give us insight to Hungarian history from the Middle Ages to recent history. A mixture of historical facts and legends, beautiful view. We can highly recommend!

Vi blev hämtade på hotellet, trevlig chaufför som också guidade. Vänlig och duktig guide som mötte upp, Guiden i parlamentet var kunnig och bra på engelska. En utflykt som är väl värt pengarna