Upplevelser i
Budapest

Coveted by both the East and the West, Budapest's blend of culture, art, and architecture will leave you charmed.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Budapest

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Budapest?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Budapest:

De tio bästa sakerna att göra i Budapest

Budapests rika blandning av kultur, konst och arkitektur har varit hett eftertraktad i både öst och väst i alla tider, och kommer förmodligen inte heller att lämna dig oberörd! Här är de tio bästa sakerna att göra i de förenade städerna Buda och Pest!

 • 1. De varma källorna vid Szechenyi

  Széchenyibadet i Budapests stadspark är det största hälsobadet i hela Europa. Både utomhus och inomhus finns det pooler med vatten från de varma källorna.

 • 2. Ungerska parlamentet

  Ungerns parlamentbyggnads nygotiska fasad är en imponerande syn, och insidan går inte heller av för hackor med sitt överdåd av fresker, statyer och mosaikfönster i färgat glas. Som om inte detta vore nog är parlamentet även riksregalien ungerska kronans hem.

 • 3. Kedjebron

  Kedjebron var den första bron över Donau och därmed den länk som förenade Buda och Pest till en enda stad. Den byggdes 1849 och ansågs på sin tid vara ett under av modernitet.

 • 4. Avenyn Andrássy út

  Andrássy Avenue är Budapests främsta shoppinggata, och flankeras av ståtliga nyrenässansbyggnader med kaféer, restauranger, museer, teatrar och lyxboutiquer, samt är även upptagen på Unescos lista över världsarv.

 • 5. Ungerska nationaloperan

  Det kanske allra mest iögonenfallande landmärket på Andrássy út är Budapests operahus, som inte bara är sirligt dekorerat såväl ut- som invändigt utan dessutom bjuder på sång och musik i absolut världsklass.

 • 6. Mattiaskyrkan

  Genom den turbulenta historien har Mattiaskyrkan genomgått flera transformationer, men har med sina majestätiska dekorationer förblivit en klart lysande stjärna i Budas slottsområde i alla tider.

 • 7. Fiskarbastionen

  Döpt efter fiskarskrået som en gång försvarade Budas medeltida flodbank. Fiskarbastionens dramatiska vyer har gjort den till en av Budapests mest besökta utflyktsmål.

 • 8. Budas slott

  Budaslottet uppfördes år 1264 och beboddes av Ungerns kungar ända fram till 1918. Eftersom slottet är Budapests största och mest berömda byggnad är den svår att missa!

 • 9. Sankt Stefansbasilikan

  Sankt Stefansbasilikan är uppkallad efter Ungerns första kung, och är en enastående skön syn att skåda – till skillnad från kungens hand som förvaras bland dess reliker.

 • 10. Terrorns hus

  Terrorns hus är inte bara ett museum över de fascistiska och kommunistiska regimerna, utan också ett minnesmärke över människorna som föll offer för dem.

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Budapest drar många besökare under högsommaren, men eftersom sevärdheterna är spridda över hela staden blir det sällan sådär turistigt trångt. Vill du bada i de varma källorna är det dock bättre att besöka Budapest på våren eller hösten, då dess svala väder gör det skönt att krypa ned i det ångande vattnet.

 • Hur länge ska jag stanna?

  Bara att besöka alla sevärdheter kan lätt sluka tre, fyra dagar. Om du även vill hinna uppleva Budapests bästa hälsobad, museer och det sprudlande nattlivet bör du stanna minst en vecka!

 • Ta sig runt

  Budapests kollektivtrafik är mycket välutbyggd. Millenniumtunnelbanan är den näst äldsta underjordiska järnvägen i världen. Biljetter måste köpas på tunnelbanestationen eller i någon tidningskiosk innan ombordstigning. Observera att en vanlig biljett bara gäller för en linje, så om resan kräver byten måste du be om en specialbiljett.

Praktisk information

 • Språk
  Ungerska
 • Valuta
  Ungersk forint (HUF)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +36
 • Bäst tid att åka
  Vår och höst

Alla saker att se i Budapest

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Budapest? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Budapest

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 41 062 omdömen

Härlig musikupplevelse. Se ljusen lysa upp Budabest. Bra service och god mat. Se upp bara med att två rätters dinner innebar förrätt och efterrätt. Alltså inte vad vi menar med dinner. Förstående personal och vi fick middagen för de betalda pengarna.

Nazaret har varit en fantastisk tjej, supervänlig och trevlig hela tiden. Utan tvekan har han gjort vår gratistursupplevelse magnifik, väldigt rolig och alltid med ett leende. Jag rekommenderar starkt upplevelsen och mer om det är med henne!

Croisière très agréable. Personal uppmärksamhet, les chanteurs et danseurs nous ont fait passé un super moment ! Le dîner était utmärkt. Nous recommandons vivement!

Fantastisk upplevelse!!!!!! Personalen mycket vänlig och rolig. Riktigt bra service.

Vi hade en fantastisk tid! Maten var supersnabb och personalen var fantastisk