Buckingham Palace

Besök drottningens praktfulla hem i London och upptäck hemligheterna bakom ett av de sista slotten som fortfarande används av kungligheterna.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Planera ditt besök

 • När är vaktavlösningen?

  Från april till och med juli äger vaktavlösningen rum dagligen kl. 11.30, och resten av året äger den rum varannan dag. Ritualen är mycket populär och drar alltid stora folkmassor. Om du vill säkra en bra plats nära staketet behöver du vara på plats ett par timmar i förväg.

 • Boka turen i tid

  Själva palatset är bara öppet för allmänheten under sensommaren i augusti och september, då drottningen är bortrest. Biljetterna går åt fort, så se till att boka i god tid innan. Det tar två, tre timmar att se allting och palatset öppnar kl. 09.30. I augusti stänger palatset kl. 19.30, i september en timme tidigare. Observera att biljetten bara gäller för palatset. Vill du även se trädgårdarna måste du köpa en separat biljett till dem.

 • Är drottningen hemma?

  Den som är nyfiken på om drottningen är hemma behöver bara titta upp mot palatsets tak. Om det är den kungliga flaggan i rött, gult och blått som vajar för vinden däruppe så är drottningen där. Annars hissas istället den klassiska Unionsflaggan, Union Jack.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Vanligen öppet varje dag kl. 09.30-17.30 (sista insläppet sker kl. 16.15). Men kolla upp de exakta öppettiderna för den dag då du tänkt åka dit!
 • Vad kostar det?
  Gratis att beundra utsidan. En vanlig vuxenbiljett till palatset kostar 10 GBP.
 • Behöver jag en guide?
  En audiotur ingår i inträdet!
 • Hur tar jag mig dit?
  De närmaste tunnelbanestationerna är Green Park och Hyde Park Corner. Du kan även ta buss 11, 211, C1 och C10 till hållplatsen Buckingham Palace Road.
 • Ytterligare tips

  • Det är förbjudet att ta med mat och dryck in.

  • Kom i god tid innan vaktavlösningen om du vill ha en bra plats.

Alla saker att se i Buckingham Palace

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Buckingham Palace? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Buckingham Palace

Samlat omdöme

4.3 / 5

baserat på 8 842 omdömen

Det var en fantastisk resa. Guiden var fantastisk, gav mycket information. Det fanns många sevärdheter att se och den korta turen nerför Themsen var också trevlig. Allt var superorganiserat. Åkturen i LondonEye var också fantastisk, ingen väntan. Endast avreseorten var tyvärr felaktigt beskriven, den började vid en annan port. Det var lite stressigt att ta reda på det, men det löste sig till slut.

Välorganiserad aktivitet london eye/flodkryssning/öppen toppbusstur. Personal hjälpsam och vänlig. Flodkryssningen var fantastisk. Personalen var kunnig och rolig. Gjorde resan mycket intressant. Skulle starkt rekommendera. Hade en blandning med biljettdatum och kundservice ordnade det utan krångel. Väl värt pengar. Hade en väldigt trevlig dag. Tack till alla.

Alternativet att ha turnén berättad av en riktig person som satt på buss var stort! Rutterna når alla de viktigaste landmärkena. Thames River-kryssningen ingick som berättades av en rolig besättningsmedlem! Jag skulle definitivt boka buss- och flodkryssningen igen!

Lätt att få biljetter online och tydlig riktning för att komma till mötesplatsen. Bra och intressant förklaring ombord på bussen. Avsluta kl 16 är för tidigt. Skulle vara bra att också njuta av stadsturen och ljus på natten.

Duktig guide, lagom takt. På 5 timmarsturen hade vi en toa och drickpaus och en kort lunchpaus (egen kostnad på dessa).