Buckingham Palace


De fem bästa sakerna med Buckingham Palace

Buckingham Palace byggdes 1703 och är ett av de sista kungliga palatsen i världen som fortfarande används. De pampiga kungamiljöerna är verkligen som hämtade ur en klassisk gammal saga. Här är några av palatsets höjdpunkter!

 • Vaktavlösningen

  1. Vaktavlösningen

  Den världsberömda vaktavlösningen är något du absolut inte får missa. Proceduren tar 45 minuter och är en magnifik uppvisning i militär pompa och ståt.

 • Stora trappan

  2. Stora trappan

  Säg Buckingham Palace och de flesta kommer att tänka på den stora trappan. Balustradens utsökta utsmyckningar hör till de främsta bronsgjutningarna i världen.

 • Queen's gallery

  3. Queen's gallery

  Drottningens galleri är en riktig dröm för alla konstälskare och bjuder på 450 imponerande verk från de stora kungliga samlingarna.

 • Tronsalen

  4. Tronsalen

  Om en sal någonsin förtjänat att kallas majestätisk så är det den överdådiga tronsalen. Den används främst för ceremoniella mottagningar och baler.

 • Trädgårdarna

  5. Trädgårdarna

  Trädgårdarna runt palatset består av 17 hektar vältuktad växtlighet. Här finns bland annat över 350 sorters vildblommor, runt 200 träd samt en stor konstgjord sjö.

Planera ditt besök

 • När är vaktavlösningen?

  Från april till och med juli äger vaktavlösningen rum dagligen kl. 11.30, och resten av året äger den rum varannan dag. Ritualen är mycket populär och drar alltid stora folkmassor. Om du vill säkra en bra plats nära staketet behöver du vara på plats ett par timmar i förväg.

 • Boka turen i tid

  Själva palatset är bara öppet för allmänheten under sensommaren i augusti och september, då drottningen är bortrest. Biljetterna går åt fort, så se till att boka i god tid innan. Det tar två, tre timmar att se allting och palatset öppnar kl. 09.30. I augusti stänger palatset kl. 19.30, i september en timme tidigare. Observera att biljetten bara gäller för palatset. Vill du även se trädgårdarna måste du köpa en separat biljett till dem.

 • Är drottningen hemma?

  Den som är nyfiken på om drottningen är hemma behöver bara titta upp mot palatsets tak. Om det är den kungliga flaggan i rött, gult och blått som vajar för vinden däruppe så är drottningen där. Annars hissas istället den klassiska Unionsflaggan, Union Jack.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Vanligen öppet varje dag kl. 09.30-17.30 (sista insläppet sker kl. 16.15). Men kolla upp de exakta öppettiderna för den dag då du tänkt åka dit!
 • Vad kostar det?
  Gratis att beundra utsidan. En vanlig vuxenbiljett till palatset kostar 10 GBP.
 • Behöver jag en guide?
  En audiotur ingår i inträdet!
 • Hur tar jag mig dit?
  De närmaste tunnelbanestationerna är Green Park och Hyde Park Corner. Du kan även ta buss 11, 211, C1 och C10 till hållplatsen Buckingham Palace Road.
 • Ytterligare tips

  • Det är förbjudet att ta med mat och dryck in.

  • Kom i god tid innan vaktavlösningen om du vill ha en bra plats.

Vad besökare tycker om Buckingham Palace

Samlat omdöme

4.2 / 5

baserat på 6 196 omdömen

Buckingham var förträffligt, afternoontea var medelmåttigt

Vi hade en väldigt trevlig och kunnig guide. Buckingham Palace var fantastiskt och väldigt intressant att se. Tyvärr var kön in ganska lång, så tiden vi fick på oss inne i rummen var i minsta laget. Men vi hann lyssna av det viktigaste. Vårt afternoon tea blev lite av en besvikelse. Jag har avnjutit betydligt bättre sådana här hemma i Sverige.

Demonastrationer två dagar av tre störde turerna en hel del

Mycket bra sätt att se London. Svårt med planeringen när demonstrationer två dagar av tre gjorde att bussarna inte kunde köra runt området kring Big Ben. Vi fick två kartor och de innehöll inte samma hållplatser.

Vår första guide var väldigt rolig och intressent. De andra var bra men inte lika roliga, inlevelsefulla. Bra utsikt från andra våningen på bussen. Bussarna kom ofta så man behövde inte vänta länge.

Smidigt att man ej behövde köa för biljetter och många olika aktiviteter som ingick något för alla stora som unga.

Att det fanns värdar vid buss stoppen som kunde guide oss rätt. Trevligt bemötande!