Lägg till datum

Saker att göra i
Brno

Brno

Våra mest rekommenderade saker att göra i Brno

Brno: Historisk rundvandring i centrum

1. Brno: Historisk rundvandring i centrum

Promenera genom den historiska stadskärnan i Brno, Mährens huvudstad, och beundra de rika arkitektoniska skatterna på dagen eller kvällen. Besök toppattraktioner som katedralen Sankt Peter och Paul. Följ din guide till torg som Liberty Square (det viktigaste marknadstorget från medeltiden), Freedom Square och Capuchin Square (Kapucínské náměstí), där kapucinerklostrets krypto innehåller mumifierade kvarlevor av stadens adelsmän. Gå till grönsaksmarknaden, som ligger över en labyrint av underjordiska korridorer som användes för att lagra mat, brygga öl och mogna vin. Titta på de allegoriska ristningarna i Parnassusfontänen och beundra renässansfasaden på Reduta-teatern, där Mozart en gång spelade. Hör legenden om draken och hjulet i det gamla stadshuset och se det nya stadshuset, huset för adelsmännen i Leipa och Jakobskyrkan innan du beger dig tillbaka längs Josefsgatan (Josefska). Under festliga högtider, som jul och påsk, kan du besöka traditionella marknader och lära dig mer om de tjeckiska traditionerna och sedvänjorna.

Från Wien: Prag - en heldagsutflykt från Wien till Prag

2. Från Wien: Prag - en heldagsutflykt från Wien till Prag

Förbered dig på en heldagsutflykt till Tjeckien när du är i Wien. Utforska kulturen och historien i den gyllene staden Prag. Upptäck de viktigaste höjdpunkterna som Karlsbron, den judiska kyrkogården och mycket mer. Resan börjar med upphämtning från ditt centrala hotell i Wien vid förbestämd tid. När du reser genom Mähren på din 4 timmar långa resa till Tjeckien kan du njuta av landskapet i de historiska tjeckiska länderna. Besök Prags mest kända sevärdheter som nationalteatern, Karlsbron, de eleganta bostäderna längs floden, Parisiska gatan, den judiska kyrkogården, Wenceslas-torget och torget i Gamla stan. För alla ölälskare, missa inte ett tillfälle att smaka på världens bästa öl genom att provsmaka en tjeckisk brygd. Din tur avslutas med transport tillbaka till Wien.

3 timmars rundvandringar med tema i Brno

3. 3 timmars rundvandringar med tema i Brno

Brno är den näst största staden i Tjeckien. Staden kan vara stolt över sina många landmärken som vittnar om stadens rika 800-åriga historia. Staden blev historiskt viktig under trettioåriga kriget, eftersom den var den enda staden i Centraleuropa som kunde försvara sig mot den svenska arméns belägring. Funktionalistisk arkitektur bidrog till att ge staden dess modernistiska storstadsutseende. Du kan välja mellan dessa tre tematiska vandringsturer: Funktionalismen i Brno med Villa Tugendhat Garden entré: Brno är känt för sina funktionalistiska byggnader med minimalistisk design. Ta en närmare titt på arkitekturen tillsammans med din expertguide. Besök trädgården i Villa Tugendhat och se byggnader se byggnader se byggnader av Ludwig Mies van den Rohe, Bohuslav Fuchs, Ernst Wiesner och andra. Historia och arkitektur: Den här turen är utformad för historieälskare. Den leds av en historisk guide som kommer att presentera Brnos historia från medeltiden till idag och de viktigaste arkitektoniska byggnaderna. Legender från Brno: På den här turen får du lära känna det gamla Brno på ett roligt sätt genom att lära dig mer om stadens mest kända gamla legender. Lär dig mer om Brno-draken, stenjungfrun, baron Trenck, kapucinermumier och mycket mer.

Andra världskriget och kommunismens historia i Prags gamla stad Privat rundtur

4. Andra världskriget och kommunismens historia i Prags gamla stad Privat rundtur

På denna rundtur med tema andra världskriget och kommunismen får du uppleva de turbulenta händelserna under den tyska ockupationen av Tjeckoslovakien, Operation Anthropoid, upproret 1945, saliniseringen och sammetsrevolutionen. Lär känna händelserna och personligheterna under Prags ockupation och befrielse. Den 2-timmars rundvandringen börjar med en promenad genom Josefov, som är ett av de bäst bevarade judiska ghettona i Europa. Du får se Maisel-synagogan och den spanska synagogan och höra om fasorna under transporten av tjeckiska judar till koncentrationslägret Theresienstadt och Hitlers fruktansvärda plan att skapa ett "museum för den utdöda rasen". Prag spelade en viktig roll i besegrandet av nazistregimen. Din privata guide kommer att ge dig detaljerna om Pragupproret vid Gamla stans torg. Du kommer att få se det ikoniska astronomiska uret på fasaden till det gamla rådhuset, som skadades svårt under de blodiga striderna den 5-9 maj 1945. Röda arméns inblandning i liberaliseringen av staden användes senare av det tjeckoslovakiska kommunistpartiet för att öka stödet för kommunismen. Därefter går ni till Petschek-palatset, där Gestapo tidigare hade sitt högkvarter. På hörnet av byggnaden finns en minnestavla tillägnad den tjeckiska motståndsrörelsen och du får höra om deras insatser, förhör och tortyr. Rundturen avslutas på den historiska Vaclavplatsen, som användes av nazisterna för massdemonstrationer och där massdemonstrationerna under sammetsrevolutionen 1989 ägde rum. Välj det förlängda 4-timmarsalternativet för att besöka Museum of Communism och få en inblick i livet i Tjeckoslovakien under kommunisttiden. Museet täcker händelserna under de fyra decennierna av kommunistiskt styre i landet, inklusive kalla kriget, Pragvåren, den sovjetiska invasionen 1968, självmordet på studenten Jan Palach och sammetsrevolutionen. Du får höra berättelser om den totalitära regimen, propaganda, censur, politiska rättegångar och avrättningar. Detta är ett måste för att få en verklig förståelse för Pragers heroiska ansträngningar för att vinna självständighet och demokrati.

Brno: Privat stadsvandring

5. Brno: Privat stadsvandring

Välkommen till Brno, en tjeckisk stad känd för sitt arkitektoniska arv. Det är en av de mest intressanta städerna i landet, med sin fantastiska arkitektur, långa historia och många gröna rekreationsområden. Följ med oss och upptäck gamla stan, önska dig något vid Parnas-fontänen, stadens barockmonument, och beundra Peter- och Paulskatedralen från 1100-talet. Under en promenad genom Brnos fantastiska parker och omgivande natur får du chansen att utforska stadens viktigaste arkitektoniska och historiska landmärken.

Brno: Fler aktiviteter och sevärdheter

Brno: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.