Våra mest rekommenderade saker att göra i Brno

Brno: Historisk rundvandring i centrum

Brno: Historisk rundvandring i centrum

Promenera genom den historiska stadskärnan i Brno, Mährens huvudstad, och beundra de rika arkitektoniska skatterna på dagen eller kvällen. Besök toppattraktioner som katedralen Sankt Peter och Paul. Följ din guide till torg som Liberty Square (det viktigaste marknadstorget från medeltiden), Freedom Square och Capuchin Square (Kapucínské náměstí), där kapucinerklostrets krypto innehåller mumifierade kvarlevor av stadens adelsmän. Gå till grönsaksmarknaden, som ligger över en labyrint av underjordiska korridorer som användes för att lagra mat, brygga öl och mogna vin. Titta på de allegoriska ristningarna i Parnassusfontänen och beundra renässansfasaden på Reduta-teatern, där Mozart en gång spelade. Hör legenden om draken och hjulet i det gamla stadshuset och se det nya stadshuset, huset för adelsmännen i Leipa och Jakobskyrkan innan du beger dig tillbaka längs Josefsgatan (Josefska). Under festliga högtider, som jul och påsk, kan du besöka traditionella marknader och lära dig mer om de tjeckiska traditionerna och sedvänjorna.

Från Wien: Prag - en heldagsutflykt från Wien till Prag

Från Wien: Prag - en heldagsutflykt från Wien till Prag

Förbered dig på en heldagsutflykt till Tjeckien när du är i Wien. Utforska kulturen och historien i den gyllene staden Prag. Upptäck de viktigaste höjdpunkterna som Karlsbron, den judiska kyrkogården och mycket mer. Resan börjar med upphämtning från ditt centrala hotell i Wien vid förbestämd tid. När du reser genom Mähren på din 4 timmar långa resa till Tjeckien kan du njuta av landskapet i de historiska tjeckiska länderna. Besök Prags mest kända sevärdheter som nationalteatern, Karlsbron, de eleganta bostäderna längs floden, Parisiska gatan, den judiska kyrkogården, Wenceslas-torget och torget i Gamla stan. För alla ölälskare, missa inte ett tillfälle att smaka på världens bästa öl genom att provsmaka en tjeckisk brygd. Din tur avslutas med transport tillbaka till Wien.

3 timmars rundvandringar med tema i Brno

3 timmars rundvandringar med tema i Brno

Brno är den näst största staden i Tjeckien. Staden kan vara stolt över sina många landmärken som vittnar om stadens rika 800-åriga historia. Staden blev historiskt viktig under trettioåriga kriget, eftersom den var den enda staden i Centraleuropa som kunde försvara sig mot den svenska arméns belägring. Funktionalistisk arkitektur bidrog till att ge staden dess modernistiska storstadsutseende. Du kan välja mellan dessa tre tematiska vandringsturer: Funktionalismen i Brno med Villa Tugendhat Garden entré: Brno är känt för sina funktionalistiska byggnader med minimalistisk design. Ta en närmare titt på arkitekturen tillsammans med din expertguide. Besök trädgården i Villa Tugendhat och se byggnader se byggnader se byggnader av Ludwig Mies van den Rohe, Bohuslav Fuchs, Ernst Wiesner och andra. Historia och arkitektur: Den här turen är utformad för historieälskare. Den leds av en historisk guide som kommer att presentera Brnos historia från medeltiden till idag och de viktigaste arkitektoniska byggnaderna. Legender från Brno: På den här turen får du lära känna det gamla Brno på ett roligt sätt genom att lära dig mer om stadens mest kända gamla legender. Lär dig mer om Brno-draken, stenjungfrun, baron Trenck, kapucinermumier och mycket mer.

Lär känna södra Mähren med oss. 6 timmars rundtur.

Lär känna södra Mähren med oss. 6 timmars rundtur.

Vår morgontur börjar kl. 9.00 - 15.00. Vår eftermiddagstur börjar kl 15.00 - 21.00. Upphämtning är möjlig direkt på hotellet (om det ligger i den historiska stadskärnan, på närmaste överenskomna plats). . Upphämtning är möjlig direkt på hotellet (om det ligger i den historiska stadskärnan, på närmaste överenskomna plats). Längs vägen kommer jag att introducera dig till historia, kultur och geografi i det besökta området. Vi kommer att ha flera stopp och korta vandringar. Från 5 till max 45 minuter från bilen. Om du väljer variant nr.1 åker vi söder om Brno till gränserna mot Österrike och Slovakien, Där får du se det typiska landskapet i Sydmähren med vackra vingårdar och fruktträdgårdar, Pálava-området med vacker natur, slott och ruiner. Vi kommer också att besöka slottet i byn Lednice (registrerat på UNESCO) där vi går genom de lokala trädgårdarna och ARAL PARK. Vi avslutar turen i Mikulov där vi går genom det historiska centrumet och trädgårdarna och det lokala slottets omgivningar. Återkomsten till hotellet sker ca kl. 14 på förmiddagsturen och ca kl. 21 på eftermiddagsturen. Vid överenskommelse finns det möjlighet att göra ett stopp för lunch eller middag på någon av de lokala restaurangerna. Betalning för lunch eller middag ingår inte i resans pris. Denna tur gäller inte inträde till parker, trädgårdar, slottets omgivningar. Allt är för närvarande gratis. Om du väljer variant nr.2 åker vi norr om Brno till det vackra området Moravian Karst, Här finns unika klippformationer, grottor och dalar med vild skog. Vi besöker Balcarka-grottan, som har den vackraste stalaktitdekorationen i Moravian Karst och en rundtur på cirka 50 minuter leds av en professionell guide med tolkning. Vi besöker grottan eremiten och klipporna där du kommer att se platser där människor bodde i 20000 år. I byn Křtiny går vi till den vackra Jungfru Maria-kyrkan. Utsmyckningen här är jämförbar med den vackraste kyrkan i Prag eller Wien. Turen avslutas i stenbrotten med en vacker utsikt över Brno och dess omgivningar. Återkomsten till hotellet sker ca kl 14 vid förmiddagsturen och ca kl 21 vid eftermiddagsturen. Vid överenskommelse finns det möjlighet att göra ett stopp för lunch eller middag på någon av de lokala restaurangerna. Betalning för lunch eller middag ingår inte i resans pris. Denna tur är betald till Balcarka-grottan med en guide för 7 euro. Övriga platser är gratis,

Privat transfer till Prag Airport Business/VIP

Privat transfer till Prag Airport Business/VIP

Säkerhet, fullt ansvar, försäkringar på högsta nivå. Erfarna förare som talar lokala språk och engelska, med minst fem års erfarenhet av att tillhandahålla transfertjänster och arbeta med internationella befolkningar Problemfria justeringar om dina planer ändras dygnet runt. Snabbt svar om du behöver ändra din rutt Du hämtas på flygplatsen och levereras till exakt den adress du angett. Vi övervakar alla flyg som anländer till Prags flygplats och om ditt flyg är försenat kommer vi att meddelas. Du kommer att mötas vid utgången till terminalen med en skylt som kommer att innehålla ditt namn när du bokar. Föraren hjälper till att flytta ditt bagage

Upptäck Brno: Historia, kultur och arkitektoniska sevärdheter

Upptäck Brno: Historia, kultur och arkitektoniska sevärdheter

Upptäck den fängslande staden Brno på denna uppslukande stadsvandring! Res genom tiden och beundra det arkitektoniska underverket S:t Peter och Paul-katedralen. Utforska den rika moraviska historien på Moravian Museum och njut av den livliga atmosfären i Zelný Trh. Bevittna den arkitektoniska storheten i det gamla rådhuset och fördjupa dig i kapucinerklostrets lugn. Promenera längs den livliga Masarykova-gatan och stå mitt i stadens hjärta i Náměstí Svobody. Gå ner i det historiska Brno Ossuary under St James 'Church och gå upp i det mäktiga Špilberk Castle, som erbjuder panoramautsikt över staden och en inblick i Brnos förflutna som en formidabel fästning. Denna rundtur avslöjar Brnos dolda underverk och lämnar dig med ett bestående intryck.

Wien: Skattjakt och stadsrundtur i centrum

Wien: Skattjakt och stadsrundtur i centrum

Denna rundtur finns endast tillgänglig på tyska. Lär känna Wien på ett roligt sätt. Starta den interaktiva skattjaktsvandringen med din smartphone när du vill och tillbringa en varierad och trevlig tid i denna vackra stad. Rundturen börjar vid Karlskyrkan, tar dig till Wiener Staatsoper och Kapuzinerkrypten, den sista viloplatsen för 149 Habsburgare, innan du passerar Stefansdomen, Wiens landmärke. Hofburg, Habsburgarnas tidigare residens, som nu inrymmer Sisi-museet, ligger sedan på vägen innan turen avslutas i den kejserliga trädgården. Längs vägen löser du gåtor och får höra intressanta och roliga historier om Wien. Den här turen är ett unikt sätt att upptäcka Wien på ett nytt och spännande sätt. Du kan starta turen när som helst och så ofta du vill i webbläsaren på en smartphone. På plats eller till och med bekvämt från soffan. Njut av din tid i Wien! *** Bra att veta *** Du kommer att få länken för att starta turen i ett e-postmeddelande direkt efter bokningen.

Andra världskriget och kommunismens historia i Prags gamla stad Privat rundtur

Andra världskriget och kommunismens historia i Prags gamla stad Privat rundtur

På denna rundtur med tema andra världskriget och kommunismen får du uppleva de turbulenta händelserna under den tyska ockupationen av Tjeckoslovakien, Operation Anthropoid, upproret 1945, saliniseringen och sammetsrevolutionen. Lär känna händelserna och personligheterna under Prags ockupation och befrielse. Den 2-timmars rundvandringen börjar med en promenad genom Josefov, som är ett av de bäst bevarade judiska ghettona i Europa. Du får se Maisel-synagogan och den spanska synagogan och höra om fasorna under transporten av tjeckiska judar till koncentrationslägret Theresienstadt och Hitlers fruktansvärda plan att skapa ett "museum för den utdöda rasen". Prag spelade en viktig roll i besegrandet av nazistregimen. Din privata guide kommer att ge dig detaljerna om Pragupproret vid Gamla stans torg. Du kommer att få se det ikoniska astronomiska uret på fasaden till det gamla rådhuset, som skadades svårt under de blodiga striderna den 5-9 maj 1945. Röda arméns inblandning i liberaliseringen av staden användes senare av det tjeckoslovakiska kommunistpartiet för att öka stödet för kommunismen. Därefter går ni till Petschek-palatset, där Gestapo tidigare hade sitt högkvarter. På hörnet av byggnaden finns en minnestavla tillägnad den tjeckiska motståndsrörelsen och du får höra om deras insatser, förhör och tortyr. Rundturen avslutas på den historiska Vaclavplatsen, som användes av nazisterna för massdemonstrationer och där massdemonstrationerna under sammetsrevolutionen 1989 ägde rum. Välj det förlängda 4-timmarsalternativet för att besöka Museum of Communism och få en inblick i livet i Tjeckoslovakien under kommunisttiden. Museet täcker händelserna under de fyra decennierna av kommunistiskt styre i landet, inklusive kalla kriget, Pragvåren, den sovjetiska invasionen 1968, självmordet på studenten Jan Palach och sammetsrevolutionen. Du får höra berättelser om den totalitära regimen, propaganda, censur, politiska rättegångar och avrättningar. Detta är ett måste för att få en verklig förståelse för Pragers heroiska ansträngningar för att vinna självständighet och demokrati.

Bästa fallskärmshoppningen nära Brno och Olomouc

Bästa fallskärmshoppningen nära Brno och Olomouc

FÖRBEREDELSER INFÖR DITT TANDEMHOPP Efter ankomst till vår flygplats tar vi på oss din hoppdräkt och sele. Du får briefing av vår tandeminstruktör om hur ett tandemhopp går till, inklusive tiden på planet, när du hoppar, under fritt fall, fallskärmsflygning och landning. OMBORDSTIGNING PÅ PLANET OCH FLYGNINGEN När du går ombord tar vi fortfarande hand om dig. Du kommer att njuta av en adekvat sightseeingflygning före ditt tandemhopp. Tandeminstruktören kommer också att skingra eventuella farhågor inför hoppet. HOPP Det här är en av de vackraste faserna i tandemhoppet. Det är inte bara ett hopp, det är ett inträde till en ny värld. FRITT FALL Detta är den mest underbara delen av tandemhoppet. Det gör det till en oförglömlig upplevelse. Du kommer att uppleva fritt fall i en hel minut. Och du når en hastighet på 200 km/h. ÖPPNING OCH ANVÄNDNING AV FALLSKÄRMEN Efter öppning på cirka 1.500 meters höjd flyger du genom en tyst och oändlig rymd. Du kan också styra fallskärmen. LANDNING När du landar känns det som att landa från första trappsteget i en trappa. EFTER LANDNINGEN Innan du avslutar din drink för att fira ditt första tandemhopp har vi en video och fotografier redo för dig.

Moravian Karst: Topphemligheter Guidad halvdagsutflykt

Moravian Karst: Topphemligheter Guidad halvdagsutflykt

Utforska Moravian Karst som en lokalinvånare. Gå till dolda och lite kända platser som berättar intressanta historier om historien och naturen i Moravian Karst. Vandra från taket på Moravian Karst till platsen där vatten försvinner in i Punkva-grottorna. Njut av lunch på en lokal restaurang. Börja dagen med upphämtning från ditt hotell i Brno. Åk till Moravian Karst, där du kommer att vandra 5 kilometer från taket på Moravian Karst till platsen där vattnet försvinner i Punkva-grottorna. Stanna till vid byn Šošůvka, vars högsta punkt är kullen Helišova skála på 613 meter över havet. Lär dig mer om naturreservatet Sloupsko-šošůvské jeskyně ("Sloup-Šošůvka-grottorna") som ligger i kommunen. Fortsätt till byn Holštejn, som ligger i nordöstra delen av det skyddade landskapsområdet Moravian Karst. Besök grottan Hladomorna (Dungeon), som fungerade som fängelse på slottet. Efter vandringen äter vi lunch på en lokal restaurang. Sedan återvänder du till Brno.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Brno

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Brno?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Brno:

Sevärdheterna i Brno du inte bör missa

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Brno?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Brno?

Se alla erbjudanden och rabatter i Brno på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Brno

Att göra i Brno

Städer i Tjeckien

Brno: Fler aktiviteter och sevärdheter

Brno: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Brno

Samlat omdöme

4.2
(116 recensioner)