British Museum

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Planera ditt besök

 • Hur lång tid behöver jag på mig?

  Hur lång tid ska du räkna med att ett besök på British Museum tar? Det är svårt att säga när det rör sig om så enorma samlingar. Punkterna vi har listat är bara några höjdpunkter som inte ens kan sägas skrapa på ytan av alla de 8 000 000 föremål som finns på museet. Inträdet är gratis, så British Museum är perfekt då du har liten budget, nyfiket sinne och gott om tid.

 • Undvik rusningstrafiken

  Allra mest folk är det på museet när vädret är dåligt, så om du ser på morgonen att det kommer att regna är det bättre att välja en annan dag om du har möjlighet. Den som inte är förtjust i köer bör komma direkt när museet öppnar, kl. 10.00.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  British Museum är öppet dagligen kl. 10.00-17.30. Stängt julafton, juldagen, annandagen och nyårsdagen.
 • Vad kostar det?
  British Museum är helt gratis att besöka, men sedan kostar det förstås om du gör tillval i form av guidade turer och annat.
 • Behöver jag en guide?
  En guide är alltid en bra idé på museer av den här storleken. Du kommer att se de mest intressanta verken och få dem invävda i sitt historiska sammanhang under turens gång.
 • Hur tar jag mig dit?
  De närmaste tunnelbanestationerna är Holborn, Russell Square och Goodge Street, och många bussar stannar i närheten.
 • Ytterligare tips

  • På fredagar har vissa av gallerierna öppet till kl. 20.30.

  • Bemannad garderob och bagageförvaring finns tillgänglig mot en mindre avgift.

Alla saker att se i British Museum

Vill du upptäcka vad som finns att göra i British Museum? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om British Museum

Samlat omdöme

4.3 / 5

baserat på 3 098 omdömen

Välorganiserad aktivitet london eye/flodkryssning/öppen toppbusstur. Personal hjälpsam och vänlig. Flodkryssningen var fantastisk. Personalen var kunnig och rolig. Gjorde resan mycket intressant. Skulle starkt rekommendera. Hade en blandning med biljettdatum och kundservice ordnade det utan krångel. Väl värt pengar. Hade en väldigt trevlig dag. Tack till alla.

Alternativet att ha turnén berättad av en riktig person som satt på buss var stort! Rutterna når alla de viktigaste landmärkena. Thames River-kryssningen ingick som berättades av en rolig besättningsmedlem! Jag skulle definitivt boka buss- och flodkryssningen igen!

Kunnig guide som valde ut några ”pärlor” på museet. När turen skulle starta var detta innanför säkerhetskontrollen, vid lejonen. Detta framgick inte i beskrivningen om vart man skulle möta guiden! Vi fick ringa arrangören och fråga.

Lätt att få biljetter online och tydlig riktning för att komma till mötesplatsen. Bra och intressant förklaring ombord på bussen. Avsluta kl 16 är för tidigt. Skulle vara bra att också njuta av stadsturen och ljus på natten.

Allt fungerade bra. Det är definitivt värt det att få detta pass. Ibland kan du komma snabbare in i sevärdheterna.