Lägg till datum

Bridge of Sighs, Oxford

Bridge of Sighs, Oxford

Bridge of Sighs, Oxford: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från London: Cotswolds och Oxford på guidad dagsutflykt

1. Från London: Cotswolds och Oxford på guidad dagsutflykt

Följ med på en guidad heldagstur på den engelska landsbygden från London. Beundra de sagolika husen i Cotswolds, det historiska Oxford University och den vackra engelska landsbygden. Lämna London på en heldagstur som tar dig västerut för att uppleva den vackra landsbygden i Cotswolds och universitetsstaden Oxford. Kör genom Cotswolds och njut av utsikten över det vackra landskapet och stenbyarna. Detta är ett utpekat område med enastående naturskönhet och den engelska landsbygden när den är som finast. Vi stannar till i Bibury och Burford, de två mest älskade byarna i Cotswolds. Fortsätt till Oxford för att utforska världens mest berömda universitetsstad. Fri tid för lunch i hjärtat av staden. Ta en promenad bland collegebyggnaderna och beundra deras drömska spiror. Din guide kommer att rekommendera en promenadväg som täcker de mest kända platserna, inklusive Sighs Bridge och Christchurch Cathedral. Lär dig mer om Oxfords koppling till Alice i Underlandet och Harry Potter. Hitta ett bra ställe för en måltid (din guide kommer att ge rekommendationer), eller gå med lokala forskare och akademiker över en pint i stadens mest hemsökta pub. Du är tillbaka i London vid 6-tiden på kvällen och du kan använda Londons tunnelbana för att snabbt ta dig till alla delar av London.

Oxford: Universitets- och stadsvandring

2. Oxford: Universitets- och stadsvandring

Häng med en universitetsutbildad guide med många års erfarenhet och lokalkännedom om Oxford City och colleges. Se de drömska spirorna på ett av världens äldsta universitet på en guidad rundvandring. Gå in i några av stadens mest historiska colleges, till exempel New College, som grundades 1379 och som på senare tid har setts i Harry Potter-filmerna och tv-produktioner av Inspector Morse och Lewis. Besök Exeter College, som grundades 1314 och är en annan favorit på de flesta turer. Stanna till vid Hertford College, med sin romantiska fasad och Bridge of Sighs, som omedelbart känns igen från Brideshead Revisited. Se universitetsbiblioteket och lär dig om det kollegiala systemet som är unikt för Oxford och Cambridge. Upptäck berömda alumner som studerat och undervisat vid universitetet, bland annat den ökände Dr Spooner, vars porträtt hänger i New College Dining Hall och vars namn har gett upphov till det lekfulla språkliga fenomenet spoonerisms.

Från London: Universitetsresa till Oxford och Cambridge

3. Från London: Universitetsresa till Oxford och Cambridge

Utforska Oxford och Cambridg på guidade promenader under denna heldagsutflykt med bekväm buss från London. Dyk ner i berättelserna bakom dessa institutioner och hör din guide tydligt med de medföljande headseten. Hoppa ombord på den rymliga bussen på Victoria Station och koppla av under resan över Chiltern Hills till Oxford, "staden med de drömmande spirorna", vars tysta innergårdar har inspirerat generationer av forskare som Bill Clinton, Lewis Carroll, C.S. Lewis och J.R.R. Tolkien. Börja din guidade vandring och besök Christ Church college, där Harry Potter-scener filmades. Se Bodleian Library och de bildsköna universitetsgårdarna som Oxford med rätta är känt för. Gå tillbaka till bussen för resan till Cambridge, en levande stad som har format historien och som idag återspeglar det bästa av det historiska och moderna livet. Besök universitetsområdet som inspirerat personer som Charles Darwin, Isaac Newton och många i Monty Python-gruppen. Se det magnifika Kings College på en guidad rundtur. Promenera genom en stad fylld av vackra byggnader och historiska egendomligheter, inklusive den berömda Suckarnas bro. Återvänd till Victoria Station i London i slutet av din rundtur.

Oxford: Officiell universitets- och stadsvandring

4. Oxford: Officiell universitets- och stadsvandring

Utforska Oxford, staden med de drömmande spirorna, på en rundvandring med en expertguide från stadens turistbyrå. Få se stadens mest kända sevärdheter, upptäck stadens dolda historia och ta del av alla häpnadsväckande historier om Oxfords viktigaste karaktärer - verkliga och fiktiva. Möt din guide på den storslagna och mycket gamla Broad Street (som en gång var stadens vallgrav), låt dem veta var du kommer ifrån och vilka speciella Oxfordintressen du har så kommer de att göra sitt bästa för att ta med dem. Gå till Martyrs' Memorial, platsen för fruktansvärda religiösa vedergällningar under medeltiden, och vidare till det äldsta tornet i St Michael of the Northgate som byggdes under saxisk tid. Ta dig sedan till universitetets hjärta och inspirationen bakom Harry Potters Hogwartsskola. Passera förbi pubarna där Inklings brukade träffas för att diskutera sitt skrivande samt pubarna där Inspector Morse spelades in och de populäraste studentdrinkställena i gamla tider. Upptäck staden som är hemvist för flera av Storbritanniens mest kända litterära karaktärer - både fiktiva och verkliga - som JRR Tolkien och CS Lewis, Philip Pullman och Colin Dexter samt några av deras mest kända skapelser som Lyra och Will och Inspector Morse. Beundra Oxfords fantastiska arkitektur, gargoyles och grotesker, som är så underbart bevarade från alla historiska perioder och stilar, och ta en promenad på det hisnande Radcliffe Square. Korsa den finurliga Suckarnas bro, som den är känd som, precis som de i Venedig och Cambridge. Se Bodleian Libraries från utsidan i den fantastiska Old Schools Quadrangle. Lär dig mer om stadens berömda museer, bland annat Museum of the History of Science, som innehåller Einsteins svarta tavla, The Pitt Rivers, som en gång i tiden var hemvist för krympta huvuden, och det fantastiska Ashmolean, som var ett av de allra första museerna i världen. Om du har tid kan du promenera så långt som till de vackra Christ Church Meadows, där man kan åka stävja och där boskapen betar, en verkligt pastoral och typisk engelsk scen.

Oxford City Twilight Ghost Tour

5. Oxford City Twilight Ghost Tour

Håll hårt i denna 75-minuters vandringstur i Oxford med en skillnad. Den avslappnade kvällspromenaden utforskar många av Oxfords bakgator och gränder, på jakt efter några av stadens legendariska spökar. Oxford har många olika spökhistorier, från berättelser om kätterska biskopar till soldater som sköts i gryningen under det engelska inbördeskriget. Din guide kommer att väcka dem alla till liv, till den grad att du kanske till och med tror att några av dem är sanna! Strosa runt i de äldsta delarna av staden, där det högsta överflöd av spektrala aktiviteter finns. Se spöklika platser som platsen där den blodiga staden kontra klänningupploppen började. Besök mystiska kyrkogårdar, se den sorgsna Suckarnas bro och följ i fotspåren av Dead Man's Walk.

Oxford: Morse/Lewis och Endeavour Walking Tour

6. Oxford: Morse/Lewis och Endeavour Walking Tour

Möt din kvalificerade gröna (eller blå) märkesguide vid Martyrs Memorial på St Giles för en 2-timmars vandring i Oxford med tonvikt på inspelningen av Morse/Lewis och Endeavour. Din guide kommer att ge en kort introduktion till staden och universitetet, och härifrån beger du dig genom hjärtat av Oxford för att utforska platser i samband med inspelningen. Du kommer att se många av högskolorna (utifrån), liksom The Bodleian Library, Old Schools Quadrangle, The Weston Library och The Radcliffe Camera. Andra sajter inkluderar Suckarnas bro och många av pubarna där orden "pint Morse" ofta talades! Varje turné är annorlunda, ett manus följs inte, och den bästa vägen kommer att väljas på dagen för att ge dig den allra bästa upplevelsen.

Oxford: Universitetsvandring med besök i Christ Church

7. Oxford: Universitetsvandring med besök i Christ Church

Ni börjar i centrala Oxford, med en kort och engagerande introduktion som lägger grunden för de stora historiska perioder som kommer att täckas! Sedan går turen till ett college som är känt för att ha de vackraste gräsmattorna i Oxford och en ikonisk tvist med sin granne - som resulterade i en förmodad stöld av collegets sköldpadda (förklaringen till Oxfords årliga sköldpaddsrace ingår!). Därefter besöker gruppen Sheldonian Theatre, där studenterna får uppleva den mest ikoniska ceremonin vid Oxford University. Du kan höra från din studentguide hur upplevelsen var för dem. Därefter går ni in i ett historiskt museum - komplett med en griffeltavla som användes av Einstein i Oxford - och besöker Weston Library, ett utmärkt exempel på en hybrid mellan historisk och modern interiör. Denna rundtur kommer sedan att täcka platser som ingen av våra andra rundturer gör! Bland annat Oriel College, Merton College och ikoniska litterära giganter från Oxfords historia. Du kan ta ett foto under Suckarnas bro innan du tittar upp på det första runda biblioteket i England, där din studentguide i Oxford ger dig sällsynta inblickar i labyrinten av underjordiska tunnlar för studenter. Inte att förglömma är All Souls College. Med inträdesprov som är lika komplicerade som de är bisarra, kommer den här webbplatsen att belysa hur exklusivt ett college kan vara och hur inflytelserika dess medlemmar är. På väg ner till den södra delen av Oxford besöker vi en dold dörr som föreställer de mest kända karaktärerna i C.S. Lewis Krönikorna om Narnia. Innan vi går in i det största colleget i Oxford, hem till Oscar Wilde och C.S. Lewis, och dess egen hjortpark. Utforska det ikoniska området som har varit hem för Oxfords mest inflytelserika författare, komplett med medeltida kloster. Turen går vidare till Tolkiens hem för att diskutera inte bara dess litterära betydelse, utan även dess kök för flera miljoner pund, finansierat av den nuvarande kejsaren av Japan! Turen går sedan till Christ Church Meadows - en fantastisk vidsträckt mark som är otroligt sällsynt i en medeltida stad. Här får du lära dig om dess nära koppling till Alice's Adventures in Wonderland - tillsammans med dess beslut att ha en annan tidszon än resten av Oxford. Slutligen kommer turen till en av de mest påkostade och berömda högskolorna vid Oxfords universitet: Christ Church. Berömt för sina bokstavliga kopplingar och scener som använts vid inspelningen av Harry Potter; det är en så ikonisk plats att många misstar den för att representera hela universitetet. Gå igenom matsalen som inspirerats av den som används på Hogwarts och se var några av de största filosoferna, författarna och kungligheterna har studerat. Guiden kommer att ge en omfattande översikt över dess historia, innan du går in tillsammans med en multimediaguide för att utforska College i din egen takt. Observera - strukturen på dagen kan variera.

Oxford: Officiell "Haunted Oxford" Ghost Tour

8. Oxford: Officiell "Haunted Oxford" Ghost Tour

Upptäck alla viktiga hemsökta platser i och runt Oxford på en nattlig vandringstur löst baserad på boken "Haunted Oxford" av den lokala författaren Rob Walters, bara en av de erfarna och begåvade guiderna. Upplev det bästa sättet att "se" Oxfords spöken på en rutt som tar dig runt i hjärtat av centrala Oxford och dess universitet. Möt din guide och skjuts in i natten, med början i hörnet av Turl Street och Broad Street, som en gång var stadens dike och platsen för fruktansvärda mord och religiös förföljelse. Lär dig om Oxfords historia och hör många fantastiskt läskiga historier som går tillbaka till danska vikingatider. Gå förbi Oxford University, Radcliffe Square och titta in i Old Schools Quadrangle - av Harry Potter-berömda. Beundra Oxfords vackra och imponerande arkitektur och känn historien i väggarna, som är välbevarade och representerar varje period av arkitektur från medeltida till klassiskt till modernt. Titta upp på Suckarnas bro, så kallad eftersom den påminner om den i Venedig som ledde fångar till sin undergång. Varva ner för den gamla muromgärdade gränden till New College, byggd i slutet av 1300-talet, och se dess mörka portar mot mörkret.

Oxford: Town & Gown Vandringstur

9. Oxford: Town & Gown Vandringstur

Upptäck det charmiga och historiska Oxford, känt för att vara hemvist för det prestigefyllda University of Oxford, ett av världens äldsta universitet. Staden har en mängd fantastisk arkitektur, pittoreska landskap och fascinerande kulturella sevärdheter, som Bridge of Sighs och Carfax Tower, som du kommer att upptäcka under våra rundvandringar. Upptäck de ikoniska Christ Church College och Lincoln College och förundras över deras fantastiska gotiska och barocka arkitektur. Lär dig mer om de berömda alumner som studerat där. Efter rundturen kan du ladda ner appen Vox City (ingår i din rundtur) för att upptäcka mer av Oxford och dess otroliga historia med kurerade audioguidade rutter genom huvudkvarteren. Våra vandringsturer viktigaste sevärdheter: Radcliffe Camera Bodleian Library Tornet med de fem orden Bro av sevärdheter Hertfort College Clarendon Building Universitetet i Oxford Wenston-biblioteket Den gamla skolans torg Den vita hästen Carfax Tower Christkyrkan Den gamla Tom St Aldates Tavern Oxfords stadshus Swindlestock Tavern High Street Universitetskyrkan St Mary the Virgin Bodleian-biblioteket Alice's Shop Kronan Den täckta marknaden St. Micheal vid den norra porten Oxfords martyrkors The bear Inn (värdshuset) The Wheatsheaf St Aldates Tavern Museet för vetenskapshistoria Sheldonian-teatern Holywell Music Room New College All Souls College De viktigaste sevärdheterna på vår självguidade rutt: St Margaret's Well Port Meadow Folly Bridge Oxford Castle och fängelse Trill Mill Stream Nuffield College Martyrernas minnesmärke Ashmolean-museet Jericho Universitetsparker Rhodes House Headington Shark

Oxford: Vandringsturen Stepping Through Oxford

10. Oxford: Vandringsturen Stepping Through Oxford

Upptäck det charmiga och historiska Oxford, känt för att vara hemvist för det prestigefyllda University of Oxford, ett av världens äldsta universitet. Staden har en mängd fantastisk arkitektur, pittoreska landskap och fascinerande kulturella sevärdheter, som Bridge of Sighs och Carfax Tower, som du kommer att upptäcka under våra rundvandringar. Upptäck de ikoniska Christ Church College och Lincoln College och förundras över deras fantastiska gotiska och barocka arkitektur. Lär dig mer om de berömda alumner som studerat där. Efter rundturen kan du ladda ner appen Vox City (ingår i din rundtur) för att upptäcka mer av Oxford och dess otroliga historia med kurerade audioguidade rutter genom huvudkvarteren. Våra vandringsturer viktigaste sevärdheter: Radcliffe Camera Bodleian Library Tornet med de fem orden Bro av sevärdheter Hertfort College Clarendon Building Universitetet i Oxford Wenston-biblioteket Den gamla skolans torg Den vita hästen Carfax Tower Christkyrkan Den gamla Tom St Aldates Tavern Oxfords stadshus Swindlestock Tavern High Street Universitetskyrkan St Mary the Virgin Bodleian-biblioteket Alice's Shop Kronan Den täckta marknaden St. Micheal vid den norra porten Oxfords martyrkors The bear Inn (värdshuset) The Wheatsheaf St Aldates Tavern Museet för vetenskapshistoria Sheldonian-teatern Holywell Music Room New College All Souls College De viktigaste sevärdheterna på vår självguidade rutt: St Margaret's Well Port Meadow Folly Bridge Oxford Castle och fängelse Trill Mill Stream Nuffield College Martyrernas minnesmärke Ashmolean-museet Jericho Universitetsparker Rhodes House Headington Shark

29 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Bridge of Sighs, Oxford

Bridge of Sighs, Oxford: Fler aktiviteter och sevärdheter

Bridge of Sighs, Oxford: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Bridge of Sighs, Oxford

Samlat omdöme

4.5
(2 105 recensioner)

Darren och James var båda fantastiska guider, superkunniga och passionerade. Vi var en mindre turné vilket var fantastiskt, vi anlände till båda cotswolds byar före andra bussar och kunde njuta av varje by utan en massa människor. Det fanns tillräckligt med tid vid varje stopp, och jag kunde bocka av några Harry Potter-inspelningsplatser en gång i Oxford. Sammantaget rekommenderar jag starkt denna turné för en dagstur från London.

Darren vår guide var fantastisk! Han var så vänlig och informativ. Mycket kunnig och passionerad om historien bakom områdena att besöka. Han gav oss rimlig tid att njuta av varje destination... Det var fantastiskt!

Dagen var fantastisk. Bibury är en dold pärla liksom Bourton on the Water. Oxford var en fantastisk campusstad, och James gjorde ett fantastiskt jobb med att väcka dem alla till liv.

Jag älskade den här utflykten. Det var fantastiskt, jag blev kär i båda städerna. Min man och jag gillade verkligen denna utflykt.

James var en fantastisk, underhållande guide med massor av intressant kunskap om Cotswolds och Oxford