Saker att göra i
Bremen

Våra mest rekommenderade saker att göra i Bremen

Bremen: Guidad rundtur av stadens centrum

1. Bremen: Guidad rundtur av stadens centrum

Vandra runt på torget, Bremens hjärta och ett av de vackraste torgen i Tyskland. Förundras över stadshuset som är upptaget på Unescos världsarvslista och Rolandstatyn i sten. Studera skulpturen av Bremens stadsmusiker, som blev berömd i en bröderna Grimms saga. Upptäck Böttcherstraße, en gågata fylld av traditioner där böttcherna brukade göra sina tunnor. Den mest kända gatan i Bremen, som leder från torget ner till floden Weser, är en attraktion i sig själv med historiska byggnader i rött tegel som varvas med modern expressionistisk arkitektur. Ta en titt på det pittoreska Schnoor-kvarteret, den äldsta delen av Bremen. Vandra genom dess vandrande gränder där fiskare, hantverkare och sjömän en gång bodde. Utforska de kaféer, förstklassiga restauranger och hantverksbutiker som nu kantar gatorna.

Bremen: Promenad på tyska med nattvakt

2. Bremen: Promenad på tyska med nattvakt

Upptäck de mörka gatorna i Bremen tillsammans med en nattvakt med lykta, horn och yxa. Men var försiktig så att du stannar med din grupp eftersom ingen vet vad som kan hända. Lär dig mer om stadens spännande förflutna på en rundvandring. Ta reda på mer om historiska missförhållanden och den för länge sedan svunna tiden i Bremen, en gammal hansestad. Lyssna på historier som är okända för den vanliga medborgaren, eftersom endast nattvakten kontrollerade att dörrar och portar stängdes ordentligt. Res tillbaka i tiden och besök Bremens marknadsplats och Böttcherstraße upp till Schnoor medan du lyssnar på de historier som nattvakten berättade.

Bremen: 3 timmars rundtur på Becks bryggeri

3. Bremen: 3 timmars rundtur på Becks bryggeri

Lär dig om bryggerikonsten på besökscentret på berömda Becks och Haake-Becks i Bremen under en guidad tre timmars rundtur på engelska och tyska. Börja med ett besök på bryggerimuseet för att upptäcka historia om detta bryggeri och dess kända varumärken. Besök sedan råmaterialrummen och brygghuset. Fortsätt till maltsilon och se jäsnings- och lagringstankarna för att lära dig mer om processen med ölproduktion på nära håll. Se på två olika tio minuters filmer om öltillverkning i bryggeriets egna biograf. Du blir sedan inbjuden att provsmaka tre ölsorter i gästrummet. Läsk finns också tillgängligt för besökare som föredrar det istället.

Bremen: Bremens underjord på guidad tur

4. Bremen: Bremens underjord på guidad tur

Följ med på en rundtur i Bremens underjordiska värld och gå in i lokaler som bara ett fåtal har tillgång till. Våga titta under ytan i Bremen. Du kan välja mellan två olika turer för att utforska stadens undre värld. Unterwelten 1: Din resa in i Hansastadens underjordiska värld börjar vid elefantstatyn. Gå ner i kryptan och lär dig intressanta fakta om dess historia och nuvarande användning. Ta dig sedan till det stora skyddsrummet på marknivå vid centralstationen. Den byggdes på 1940-talet och omvandlades senare, när det kalla kriget var som störst, till en ABC-bunker. Korsa Bremens vallar på vägen till Vår Fru-kyrkan, där det finns minst 8 bunkrar. Tack vare historiska foton kan du se hur dessa bunkrar såg ut. Besök kryptan som användes som grav på medeltiden i kyrkan Our Lady. Unterwelten 2: Din resa börjar vid Bremens första och enda underjordiska gata. Den användes för den underjordiska försörjningen av de omgivande butikerna och var länge okänd för polisen i Bremen. På centralstationen kan du tack vare historiska foton se vad som en gång fanns under den gröna gården vid det utländska museet och varför centralstationen inte förstördes under andra världskriget. Bege dig därefter till Bremens fraktgård. På depån hittar du platsen där "fruktgården" mognade bananer och där Bremens invånare innan det första världskriget kunde tillfredsställa sina begär för exotiska frukter. Turen avslutas vid den enorma ABC Hochbunker på Admiralstraße. Gå ner i Hochbunker och upptäck historien om andra världskrigets skyddsrum och bunkerns utveckling under 1900-talet.

Bremen: Universum Science Center Inträdesbiljett

5. Bremen: Universum Science Center Inträdesbiljett

Bege dig in i Universum Bremen och bli en vetenskapsman och utforskare för en dag. Kolla in de många olika utställningarna som hjälper dig att lära dig mer om människokroppen, naturen och tekniken. Det finns också en specialutställning och ett utomhusområde för dig att utforska. I teknikområdet kan du ta reda på mer om hur vardagliga föremål som brödrostar, elektriska tandborstar och mobiltelefoner fungerar. Lär dig mer om växelmekanismer, elmotorer och effekten av signalöverföring genom de interaktiva utställningarna. Det mänskliga området kommer att visa dig en ny sida av dig själv och kräva att du använder alla dina sinnen. Testa din kommunikativa förmåga och din perception när du lär dig saker om dig själv och din kropp ur ett nytt perspektiv. Upptäck den naturliga världen i nästa avsnitt. Utforska fascinerande naturfenomen och lär dig mer om varför världen existerar som den gör. Varför är gräset grönt? Varför är bergen spetsiga? Vad har polarljus och eldflugor gemensamt? Ta reda på svaren på dessa frågor och många fler.

Bremen: Public Tour of the Town Hall på engelska

6. Bremen: Public Tour of the Town Hall på engelska

Besök höjdpunkten på Marktplatz i Bremen, Bremens stadshus. Njut av en inkluderad inträdesbiljett och en guidad tur i en byggnad som sedan 2004 är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Efter att ha gått in i stadshuset kan du utforska Bremens 600-åriga historia på en guidad tur. Beundra det imponerande övre stadshuset och Rolandstatyn, och ta en titt inuti den magnifika gyllene kammaren.

Bremen: Stadsrundtur med buss

7. Bremen: Stadsrundtur med buss

Lär dig mer om Bremen och hör höjdpunkterna från dess 1 200 år långa historia på en informativ busstur. Utforska den fria hansastaden Bremens förflutna och nutid från din plats, och kom över ikoniska lokala landmärken. Hoppa på bussen och börja din resa, hör fascinerande berättelser från guiden längs vägen. Åk förbi många av stadens landmärken och monument medan du får höra om deras unika historia. Ta reda på hur gammal Roland är, vad Bremens flagga heter, hur högt Fallturm-tornet är och mycket, mycket mer.

The Dark Side of Bremen: Killers and Criminals

8. The Dark Side of Bremen: Killers and Criminals

Upptäck den mörka sidan av Bremen, utanför turisternas stigar, och lär dig allt om de kriminella aktiviteterna som har hänt i staden och blivit ökända i hela landet. Besök det som tidigare var det modernaste fängelset i Tyskland, byggt år 1900, och se brottsarkiven med din guide för att upptäcka mer om de historiska brotten, dödliga morden och utarbetade rån. Besök platserna för domar och avrättningar och hör bloddrypande berättelser om alla möjliga illdåd. Utred mordet som inte var det, men som fortfarande utgjorde ett brott. Lär dig hur explosiva brandsläckare kan vara och tänk som en brottsling när du räknar ut en inbrottstjuvs förbryllande död.

BremenCARD

9. BremenCARD

Få nycklarna till staden Bremen med ett 1, 2, 3 eller 4 dagars BremenCARD. Med biljetten kan du utforska staden i din egen takt, utan att behöva oroa dig för att betala extra varje gång du använder bussar, spårvagnar och regionaltåg. All lokal kollektivtrafik i Bremen och Bremen-Nord är gratis.

Bremen: 2 timmars rundtur i Gamla stan med kostymklädd artist

10. Bremen: 2 timmars rundtur i Gamla stan med kostymklädd artist

Fördjupa dig i historia och nutid i världens näst äldsta stadsrepublik och möt excentriska original och udda typer. Upptäck Bremen och dess invånare på denna iscensatta rundtur i den gamla staden. Bremen gör ett förbryllande intryck med en försvunnen flod och en hemlig huvudgata men presenterar sig samtidigt som en kosmopolitisk stad i takt med tiden. Under den här rundturen får du reda på vad Rockefeller har att göra med domkyrkan i Bremen, om Roland skelar och varför Bremen är både rik och fattig på samma gång. På den här speciella rundturen utforskar du stadshuset, Böttcherstraße, Schlachte och Schnoor med en artist som guide, som väcker imaginära och verkliga historier till liv och skapar ett känslomässigt förhållningssätt till teman och berättelser. Utforska Bremen från Marktplatz till dokumentationscentret Ostertorwache, som tidigare var Tysklands modernaste fängelse.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Bremen

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Bremen?

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Bremen?

Bremen: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

Bremen: Fler aktiviteter och sevärdheter

Bremen: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Bremen

Samlat omdöme

4.6
(3 461 recensioner)

Min man och pappa älskade det absolut! Rummen var mycket attraktiva och turnén i allmänhet var stor, mycket informativ och underhållande. Min man kommer snart att boka en turné för sig själv och en vän eftersom han gillade det så mycket. Stor eloge till medarbetaren Max, som gjorde det riktigt, riktigt bra!

Turnén var fantastisk. Vår guide Violetta förklarade det riktigt bra och gjorde ett bra jobb. Gärna igen!!! Turnén var superunderhållande, den 1,5 timmar långa turen flög förbi och ölprovningen efteråt var verkligen höjdpunkten och var väldigt rolig. Rundturen på Becks Brewery i Bremen rekommenderas starkt.

En mycket intressant rundtur och provningen lämnade inget övrigt att önska.

Paula "förmedlade" det väldigt kompetent och enkelt. Bra klass!

Lätt att använda, kom in var som helst utan bekymmer