Breiðamerkurjökull - Turer och aktiviteter

Bokad mer än 100 gånger förra veckan

Breiðamerkurjökull: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Utforska de dramatiska landskapen i södra Island på en hel dags sightseeingtur med buss. Åk till Jökulsárlóns glaciärlaguns utlopp för Europas största glaciär och lär dig om dess historia och formation av din guide från närområdet. Bli upphämtad från ditt hotell i Reykjavik och åk sedan till Islands södra kust med sin dramatiska glaciärlagun. Ha gott om tid för att se flytande isberg och det fantastiska landskapet. Under säsongen kan du boka en biljett till båtresan på Jökulsárlón och uppleva det unika glaciärlagunens spektakel på nära håll. Vid förbokning är din plats garanterad. Jökulsárlón glaciärlagun är Islands största och djupaste glaciärlagun. Den grenar sig från Breiðamerkurjökull som är en utloppsglaciär till Europas största glaciär Vatnajökull. Stanna till vid Seljalandsfoss underbara vattenfall på vägen tillbaka till Reykjavík. Du besöker "Diamantstranden" med svart sand och det blir ytterligare ett stopp i Vik, som är Islands sydligaste by, för middag.

Från Jökulsárlón: Vatnajökull Glaciär Blå Isgrotta Tur

Från Jökulsárlón: Vatnajökull Glaciär Blå Isgrotta Tur

Din resa börjar med att du träffar din chaufför och guide och de största specialbyggda superjeeparna på Island! Vi avgår från Glaciärlagunen och kör i cirka trettio minuter eller så nära som möjligt Breiðamerkurjökull, den glaciärtunga som sträcker sig från södra Vatnajökull. Under resan kommer din guide att förklara hur isgrottor bildas. De kommer också att dela information om glaciärerna, vulkanerna och kulturen i detta område. När du har anlänt går du i cirka 15-20 minuter (1 km) tills du når glaciären och grottans ingång. Innan ni går in i grottan kommer er guide att gå igenom några säkerhetsfrågor och förse er med hjälmar och stegjärn om förhållandena kräver det. Vi tillbringar minst 30 minuter inne i grottan, upp till 60 minuter. Tiden inne i grottan varierar beroende på förhållandena den dagen, vädret, strukturen i varje grotta och trafiken (andra grupper). Tänk på att isgrottorna ständigt förändras på grund av naturliga processer. Gamla grottor kan försvinna och nya grottor bildas, även under en och samma säsong. Därför kan de isgrottor vi besöker skilja sig åt, och bilderna på vår webbplats kan visa grottor som inte längre finns. För att få de mest aktuella bilderna rekommenderar vi att du följer oss på Instagram, där vi regelbundet delar med oss av de senaste bilderna från våra turer. Vår Instagram: ice.explorers.is eller se vår webbplats: https://explorers.is/gallery/

Jökulsárlón: Vatnajökull-glaciären Guidad vandringstur

Jökulsárlón: Vatnajökull-glaciären Guidad vandringstur

På Ice Exploration-turen kommer du att tillbringa cirka 2 timmar med att vandra på Breiðamerkurjökull med en av våra erfarna guider. Glaciären i fråga är en utloppsglaciär från den mer framträdande Vatnajökull och är mest känd för att vara den glaciär som har utsikt över glaciärlagunen. Under turen kommer din guide att dela med sig av sina kunskaper om hur glaciären bildas och hur den ständiga förändringen av glaciärerna påverkar området och glaciärerna själva. På den här turen kommer du att kunna uppleva det spektakulära landskapet på den ständigt föränderliga glaciären, inte bara på vintern utan under sommarmånaderna på Island. Turen är av medelsvår svårighetsgrad och du kommer att gå en total sträcka på ca 4-6 km (beroende på grupp) i olika terräng. Du kommer att vara utrustad med stegjärn, hjälm och säkerhetssele. Guiden kommer att introducera dig till säkerhetsutrustningen och se till att du är förberedd innan resan börjar. När vi väl kommer ut på isen kommer du inte bara att bli förbluffad av skönheten utan också fascinerad av ljudet när isen under dina fötter knakar. - möte sker vid glaciärlagunen med våra super-jeeps - vi ger dig utrustning före turen - vi kör 30 minuter i vår superjeep så nära glaciären som möjligt - 15 minuters promenad till glaciären - utforska glaciären i cirka 2 timmar (4-6 km beroende på grupp) Det är mycket tillrådligt att ta med en kamera eller åtminstone en telefon för att fånga de fantastiska ögonblicken eftersom det inte dröjer länge innan glaciärformationerna förändras eller till och med försvinner som de normalt gör. Viktigt att tänka på: När du bokar glaciärvandringen bör du vara vid god hälsa och kunna gå 4-6 km i olika typer av väder. Vi arbetar i alla typer av väder (regn, vind, kyla), så var vänlig och klä dig lämpligt. Om du inte tycker att det är något för dig att gå 4-6 km på en glaciär kan du begära återbetalning senast 24 timmar före turen. Det är inte möjligt att få återbetalning om du avbokar samma dag som turen eller om du avbokar mitt under turen. Läs beskrivningen noggrant, det är ditt ansvar att känna till din kapacitet och dina gränser.

Från Jökulsárlón: Utforskningstur av isgrottor och glaciärer

Från Jökulsárlón: Utforskningstur av isgrottor och glaciärer

Känn spänningen av att åka i en skräddarsydd superjeep på denna guidade tur från Jökulsárlón. Upptäck några av Islands vackraste naturskatter med denna vintervandring på Breiðamerkurjökull-glaciären med högkvalitativa hjälmar, selar och stegjärn. Möt din guide på Glacier Lagoon Cafe i Jökulsárlón och hoppa ombord på en stor vit superjeep för att vara ditt glaciäräventyr. Koppla av under den natursköna transporten till Breiðamerkurjökull, som har utsikt över glaciärlagunen och är glaciärutloppet från den större och mer välkända Vatnajökull. Du får se all säkerhetsutrustning som behövs för turen och lyssna på en informationsbriefing innan du sätter din fot på glaciären. Tillbringa cirka 5 timmar med att upptäcka glaciärens hisnande landskap med en erfaren guide. Se sprickor, mouliner och djupa isgrottor medan din guide delar med sig av sin lokala kunskap om området och den isländska kulturen. Ta dig fram i medelhård till hård terräng över en sträcka på 4-6 kilometer (beroende på grupp). Beundra att se olika kompositioner av glaciären och besök säsongens största isgrotta. Ta med kameran för att fånga otroliga bilder av element som ständigt smälter och omformas till fantastiska formationer. Återvänd till din mötesplats i Jökulsárlón med oförglömliga minnen i slutet av din tur.

Islands sydkust: 2-dagars tur till Blå isgrottan och Jokulsarlon

Islands sydkust: 2-dagars tur till Blå isgrottan och Jokulsarlon

Äventyret börjar med att du hämtas upp i Reykjavík i en liten och bekväm minibuss och sedan åker direkt till söder. Ditt första stopp blir det allsmäktiga vattenfallet Seljalandsfoss, ta med en regnjacka så att du kan göra den korta vandringen bakom fallen. Efter detta kommer du att fortsätta till vattenfallet Skógafoss. Insprängt i en liten ravin tumlar floden Skógá nerför en 60 meter hög klippa innan den fortsätter ner i landskapet mot Atlanten. Du kommer sedan att nå en blå isgrotta, där du har möjlighet att vandra genom detta naturfenomen. Efter isgrottan vandrar du genom en utloppsglaciär som kommer från en av de största glaciärerna i landet. Efter att ha träffat era välutbildade glaciärguider kommer ni att vandra på isen i 1,5 timmar, en verkligt spektakulär upplevelse och möjlighet att lära er mer om detta hisnande och alltmer sällsynta naturfenomen. På kvällen anländer du till ditt hotell i sydost, där du äter middag innan du träffar din guide för mer information om norrskenet. Om himlen är klar och prognosen god kommer din guide att hitta en bra plats för att jaga det berömda norrskenet. Ni kommer sedan att besöka en svart sandstrand som är hemvist för många typer av isländska fåglar och andra vilda djur, innan ni drar er tillbaka till ert boende för natten. Dag 2 inleds med en tur till Jökulsárlón glaciärlagunen, en 200 meter djup glaciärlagun som matas av Breiðamerkurjökull, en utloppsglaciär till Europas största glaciär. Du kommer att kunna bevittna isberg som flyter från denna glaciärlagun ut i Atlanten där de snabbt kastas tillbaka till stranden av tidvattnet och vindarna. Den svarta sandstranden är full av mindre isklippor i alla former och storlekar som gnistrar som diamanter i dagsljuset. Själva isen finns i alla nyanser av vitt och blått och bildar vackra kontraster. Dagen avslutas med en återresa till Reykjavík.

Sydkusten + Jökulsárlón + Diamond Beach Privat tur

Sydkusten + Jökulsárlón + Diamond Beach Privat tur

Följ med på en exklusiv privat dagstur för att utforska de fängslande underverken på Islands sydkust, inklusive den hisnande glaciärlagunen Jökulsárlón och den förtrollande Diamond Beach. Ditt äventyr börjar när du avreser från Reykjavik och åker österut längs Islands natursköna Route 1. Längs vägen kommer du att färdas genom olika landskap som kännetecknas av höga berg, vattenfall och vidsträckta kuststräckor. Ditt första stopp är vid det majestätiska vattenfallet Seljalandsfoss, där du har möjlighet att gå bakom ridån av kaskadvatten för en verkligt uppslukande upplevelse. Därefter kan ni beundra det mäktiga vattenfallet Skógafoss, som är känt för sin imponerande höjd och sitt dånande brus. Resan fortsätter genom den charmiga kustbyn Vík í Mýrdal, med panoramautsikt över den dramatiska svarta sandstranden Reynisfjara och dess ikoniska havstorn av basalt. När du åker längre österut kommer du fram till resans höjdpunkt - den fascinerande glaciärlagunen Jökulsárlón. Här möts du av ett surrealistiskt landskap med flytande isberg i olika blå nyanser, skapade av den närliggande Breiðamerkurjökull-glaciären. Ta en lugn promenad längs lagunens kant, njut av den fridfulla atmosfären och ta bilder av detta naturliga underverk. Intill glaciärlagunen ligger den pittoreska Diamond Beach, där isberg från Jökulsárlón sköljs upp på land och liknar glittrande diamanter utspridda över den svarta sandstranden. Bevittna samspelet mellan ljus och is när solen lyser upp de kristallina formationerna och skapar ett skådespel av skimrande skönhet. Efter att ha utforskat dessa fängslande sevärdheter börjar du din återresa till Reykjavik, med möjligheter till ytterligare stopp längs vägen för att beundra landskapet och sträcka på benen. Under hela turen kommer du att åtföljas av en kunnig och erfaren guide som kommer att dela fascinerande insikter om regionens geologiska och kulturella betydelse, vilket garanterar en informativ och berikande upplevelse. Med sina fantastiska naturlandskap och ikoniska landmärken utlovar denna privata dagsutflykt till Islands sydkust ett oförglömligt äventyr fyllt av imponerande sevärdheter och fina minnen.

7 aktiviteter hittades

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Topprankade aktiviteter i Kirkjubæjarklaustur

22 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Andra alternativ som kan passa dig

Breiðamerkurjökull: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Utforska de dramatiska landskapen i södra Island på en hel dags sightseeingtur med buss. Åk till Jökulsárlóns glaciärlaguns utlopp för Europas största glaciär och lär dig om dess historia och formation av din guide från närområdet. Bli upphämtad från ditt hotell i Reykjavik och åk sedan till Islands södra kust med sin dramatiska glaciärlagun. Ha gott om tid för att se flytande isberg och det fantastiska landskapet. Under säsongen kan du boka en biljett till båtresan på Jökulsárlón och uppleva det unika glaciärlagunens spektakel på nära håll. Vid förbokning är din plats garanterad. Jökulsárlón glaciärlagun är Islands största och djupaste glaciärlagun. Den grenar sig från Breiðamerkurjökull som är en utloppsglaciär till Europas största glaciär Vatnajökull. Stanna till vid Seljalandsfoss underbara vattenfall på vägen tillbaka till Reykjavík. Du besöker "Diamantstranden" med svart sand och det blir ytterligare ett stopp i Vik, som är Islands sydligaste by, för middag.

Från Jökulsárlón: Vatnajökull Glaciär Blå Isgrotta Tur

Från Jökulsárlón: Vatnajökull Glaciär Blå Isgrotta Tur

Din resa börjar med att du träffar din chaufför och guide och de största specialbyggda superjeeparna på Island! Vi avgår från Glaciärlagunen och kör i cirka trettio minuter eller så nära som möjligt Breiðamerkurjökull, den glaciärtunga som sträcker sig från södra Vatnajökull. Under resan kommer din guide att förklara hur isgrottor bildas. De kommer också att dela information om glaciärerna, vulkanerna och kulturen i detta område. När du har anlänt går du i cirka 15-20 minuter (1 km) tills du når glaciären och grottans ingång. Innan ni går in i grottan kommer er guide att gå igenom några säkerhetsfrågor och förse er med hjälmar och stegjärn om förhållandena kräver det. Vi tillbringar minst 30 minuter inne i grottan, upp till 60 minuter. Tiden inne i grottan varierar beroende på förhållandena den dagen, vädret, strukturen i varje grotta och trafiken (andra grupper). Tänk på att isgrottorna ständigt förändras på grund av naturliga processer. Gamla grottor kan försvinna och nya grottor bildas, även under en och samma säsong. Därför kan de isgrottor vi besöker skilja sig åt, och bilderna på vår webbplats kan visa grottor som inte längre finns. För att få de mest aktuella bilderna rekommenderar vi att du följer oss på Instagram, där vi regelbundet delar med oss av de senaste bilderna från våra turer. Vår Instagram: ice.explorers.is eller se vår webbplats: https://explorers.is/gallery/

Jökulsárlón: Vatnajökull-glaciären Guidad vandringstur

Jökulsárlón: Vatnajökull-glaciären Guidad vandringstur

På Ice Exploration-turen kommer du att tillbringa cirka 2 timmar med att vandra på Breiðamerkurjökull med en av våra erfarna guider. Glaciären i fråga är en utloppsglaciär från den mer framträdande Vatnajökull och är mest känd för att vara den glaciär som har utsikt över glaciärlagunen. Under turen kommer din guide att dela med sig av sina kunskaper om hur glaciären bildas och hur den ständiga förändringen av glaciärerna påverkar området och glaciärerna själva. På den här turen kommer du att kunna uppleva det spektakulära landskapet på den ständigt föränderliga glaciären, inte bara på vintern utan under sommarmånaderna på Island. Turen är av medelsvår svårighetsgrad och du kommer att gå en total sträcka på ca 4-6 km (beroende på grupp) i olika terräng. Du kommer att vara utrustad med stegjärn, hjälm och säkerhetssele. Guiden kommer att introducera dig till säkerhetsutrustningen och se till att du är förberedd innan resan börjar. När vi väl kommer ut på isen kommer du inte bara att bli förbluffad av skönheten utan också fascinerad av ljudet när isen under dina fötter knakar. - möte sker vid glaciärlagunen med våra super-jeeps - vi ger dig utrustning före turen - vi kör 30 minuter i vår superjeep så nära glaciären som möjligt - 15 minuters promenad till glaciären - utforska glaciären i cirka 2 timmar (4-6 km beroende på grupp) Det är mycket tillrådligt att ta med en kamera eller åtminstone en telefon för att fånga de fantastiska ögonblicken eftersom det inte dröjer länge innan glaciärformationerna förändras eller till och med försvinner som de normalt gör. Viktigt att tänka på: När du bokar glaciärvandringen bör du vara vid god hälsa och kunna gå 4-6 km i olika typer av väder. Vi arbetar i alla typer av väder (regn, vind, kyla), så var vänlig och klä dig lämpligt. Om du inte tycker att det är något för dig att gå 4-6 km på en glaciär kan du begära återbetalning senast 24 timmar före turen. Det är inte möjligt att få återbetalning om du avbokar samma dag som turen eller om du avbokar mitt under turen. Läs beskrivningen noggrant, det är ditt ansvar att känna till din kapacitet och dina gränser.

Från Jökulsárlón: Utforskningstur av isgrottor och glaciärer

Från Jökulsárlón: Utforskningstur av isgrottor och glaciärer

Känn spänningen av att åka i en skräddarsydd superjeep på denna guidade tur från Jökulsárlón. Upptäck några av Islands vackraste naturskatter med denna vintervandring på Breiðamerkurjökull-glaciären med högkvalitativa hjälmar, selar och stegjärn. Möt din guide på Glacier Lagoon Cafe i Jökulsárlón och hoppa ombord på en stor vit superjeep för att vara ditt glaciäräventyr. Koppla av under den natursköna transporten till Breiðamerkurjökull, som har utsikt över glaciärlagunen och är glaciärutloppet från den större och mer välkända Vatnajökull. Du får se all säkerhetsutrustning som behövs för turen och lyssna på en informationsbriefing innan du sätter din fot på glaciären. Tillbringa cirka 5 timmar med att upptäcka glaciärens hisnande landskap med en erfaren guide. Se sprickor, mouliner och djupa isgrottor medan din guide delar med sig av sin lokala kunskap om området och den isländska kulturen. Ta dig fram i medelhård till hård terräng över en sträcka på 4-6 kilometer (beroende på grupp). Beundra att se olika kompositioner av glaciären och besök säsongens största isgrotta. Ta med kameran för att fånga otroliga bilder av element som ständigt smälter och omformas till fantastiska formationer. Återvänd till din mötesplats i Jökulsárlón med oförglömliga minnen i slutet av din tur.

Islands sydkust: 2-dagars tur till Blå isgrottan och Jokulsarlon

Islands sydkust: 2-dagars tur till Blå isgrottan och Jokulsarlon

Äventyret börjar med att du hämtas upp i Reykjavík i en liten och bekväm minibuss och sedan åker direkt till söder. Ditt första stopp blir det allsmäktiga vattenfallet Seljalandsfoss, ta med en regnjacka så att du kan göra den korta vandringen bakom fallen. Efter detta kommer du att fortsätta till vattenfallet Skógafoss. Insprängt i en liten ravin tumlar floden Skógá nerför en 60 meter hög klippa innan den fortsätter ner i landskapet mot Atlanten. Du kommer sedan att nå en blå isgrotta, där du har möjlighet att vandra genom detta naturfenomen. Efter isgrottan vandrar du genom en utloppsglaciär som kommer från en av de största glaciärerna i landet. Efter att ha träffat era välutbildade glaciärguider kommer ni att vandra på isen i 1,5 timmar, en verkligt spektakulär upplevelse och möjlighet att lära er mer om detta hisnande och alltmer sällsynta naturfenomen. På kvällen anländer du till ditt hotell i sydost, där du äter middag innan du träffar din guide för mer information om norrskenet. Om himlen är klar och prognosen god kommer din guide att hitta en bra plats för att jaga det berömda norrskenet. Ni kommer sedan att besöka en svart sandstrand som är hemvist för många typer av isländska fåglar och andra vilda djur, innan ni drar er tillbaka till ert boende för natten. Dag 2 inleds med en tur till Jökulsárlón glaciärlagunen, en 200 meter djup glaciärlagun som matas av Breiðamerkurjökull, en utloppsglaciär till Europas största glaciär. Du kommer att kunna bevittna isberg som flyter från denna glaciärlagun ut i Atlanten där de snabbt kastas tillbaka till stranden av tidvattnet och vindarna. Den svarta sandstranden är full av mindre isklippor i alla former och storlekar som gnistrar som diamanter i dagsljuset. Själva isen finns i alla nyanser av vitt och blått och bildar vackra kontraster. Dagen avslutas med en återresa till Reykjavík.

Sydkusten + Jökulsárlón + Diamond Beach Privat tur

Sydkusten + Jökulsárlón + Diamond Beach Privat tur

Följ med på en exklusiv privat dagstur för att utforska de fängslande underverken på Islands sydkust, inklusive den hisnande glaciärlagunen Jökulsárlón och den förtrollande Diamond Beach. Ditt äventyr börjar när du avreser från Reykjavik och åker österut längs Islands natursköna Route 1. Längs vägen kommer du att färdas genom olika landskap som kännetecknas av höga berg, vattenfall och vidsträckta kuststräckor. Ditt första stopp är vid det majestätiska vattenfallet Seljalandsfoss, där du har möjlighet att gå bakom ridån av kaskadvatten för en verkligt uppslukande upplevelse. Därefter kan ni beundra det mäktiga vattenfallet Skógafoss, som är känt för sin imponerande höjd och sitt dånande brus. Resan fortsätter genom den charmiga kustbyn Vík í Mýrdal, med panoramautsikt över den dramatiska svarta sandstranden Reynisfjara och dess ikoniska havstorn av basalt. När du åker längre österut kommer du fram till resans höjdpunkt - den fascinerande glaciärlagunen Jökulsárlón. Här möts du av ett surrealistiskt landskap med flytande isberg i olika blå nyanser, skapade av den närliggande Breiðamerkurjökull-glaciären. Ta en lugn promenad längs lagunens kant, njut av den fridfulla atmosfären och ta bilder av detta naturliga underverk. Intill glaciärlagunen ligger den pittoreska Diamond Beach, där isberg från Jökulsárlón sköljs upp på land och liknar glittrande diamanter utspridda över den svarta sandstranden. Bevittna samspelet mellan ljus och is när solen lyser upp de kristallina formationerna och skapar ett skådespel av skimrande skönhet. Efter att ha utforskat dessa fängslande sevärdheter börjar du din återresa till Reykjavik, med möjligheter till ytterligare stopp längs vägen för att beundra landskapet och sträcka på benen. Under hela turen kommer du att åtföljas av en kunnig och erfaren guide som kommer att dela fascinerande insikter om regionens geologiska och kulturella betydelse, vilket garanterar en informativ och berikande upplevelse. Med sina fantastiska naturlandskap och ikoniska landmärken utlovar denna privata dagsutflykt till Islands sydkust ett oförglömligt äventyr fyllt av imponerande sevärdheter och fina minnen.

De mest populära sevärdheterna i Kirkjubæjarklaustur

Att göra i Breiðamerkurjökull

Städer i Island

Breiðamerkurjökull: Fler aktiviteter och sevärdheter

Breiðamerkurjökull: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Breiðamerkurjökull

Samlat omdöme

4.7
(47 recensioner)

En lång dag som är väl värd tiden Vi fick en fantastisk dag med sol och lyckades se is på Diamond beach. Vi valde att göra båtturen på lagunen och är mycket nöjda med vårt tillval. Guiden var bra och kunnig och något stressad för att vi skulle få ihop dagen inom schemat Busschauffören Magic var outstanding

Jättefina platser. Guiden var jättebra. Ångrar inte att vi åkte. Dock är det mycket åka. Ibland kändes det som vi bara åkte buss hela dagen. Kort tid på platserna och mkt tid i bussen. Överlag jättebra, rekommenderar