Lägg till datum

Saker att göra i
Borgarnes

Våra mest rekommenderade saker att göra i Borgarnes

Från Reykjavik: Heldagstur till Snæfellsneshalvön

1. Från Reykjavik: Heldagstur till Snæfellsneshalvön

Lämna Reykjavik och bege dig till Snæfellsnes-halvön på en dagsutflykt med buss för att uppleva Islands mångfaldiga naturskönhet. Se landskapet som består av vulkaniska toppar, vackra klippor, stränder och glittrande fjordar. Besök charmiga fiskebyar såsom Grundarfjordur, Arnarstapi och Hellnar. Beundra de spektakulära bergen och de mäktiga vulkaniska kratrarna, såsom Kirkufjell och Ljósufjöll. Se den svarta sandstranden vid Djúpalónssandur och den majestätiska glaciären Snæfellsjökull. Ta ett fotostopp vid den berömda Svarta Kyrkan i Budir och se sälar som lussar i havet vid Ytri Tunga-stranden. Följ med på en fridfull tur som låter dig uppleva det magnifika landskapet i lugn och ro. Den här turen visar en mängd olika landskap i en kompakt region som Jules Verne förevigade i sin bok "Journey to the Centre of the Earth" (Resan till jordens centrum).

Reykjavik: Snaefellsneshalvön och Kirkjufell dagstur

2. Reykjavik: Snaefellsneshalvön och Kirkjufell dagstur

Besök Snaefellsneshalvön på denna guidade dagsutflykt från Reykjavik. Se vad Island har att erbjuda på en och samma resa, inklusive Berserkjahrauns lavafält, Snaefellsjokull-vulkanen och Kirkjufell m-berget. Lär dig om lokala legender och se en sälkoloni. Börja din resa i den lokala staden Borgarnes. Ta med dig några snacks innan du beger dig till halvön och försöker fånga en topp av den isbelagda stratovulkanen Snaefellsjokull. Kom fram till lavafältet Berserkjahraun och lär dig om ursprunget till dess namn. Nästan fortsätter du till Kirkjufell, som är känt för sin roll i tv-serien "Game of Thrones" och för att vara det mest fotograferade berget i hela landet. Besök det närliggande vattenfallet och låt dig svepas med av magin. Sedan klättrar du upp för trappan till toppen av Saxholl (besöks endast mars-november), en 100 meter hög vulkanisk krater. Nå toppen och bli belönad av den fantastiska utsikten över denna 3000 år gamla naturens bedrift. Lär dig lokala legender och historien om starka isländska förfäder. Växla till den obebodda bosättningen Djupalonssandur och testa din styrka som lokala män brukade göra på stranden. Åk till fiskebyn Arnarstapi och bevittna de vackert eroderade klipporna och skulpturen Barour Snaefellsas. För att slutligen upptäcka en mer djupgående förståelse för Islands historia kan du besöka Budakirkja, eller "den svarta kyrkan". Se historiska artefakter från 1800-talet. Fortsätt till den förtrollande guldfärgade stranden Ytri-Tunga (endast mars-november). Bevittna en enorm sälkoloni som ligger på klipporna och njuter av solen.

Reykjavik: Snaefellsnes & Mt. Kirkjufell Guidad minibussresa

3. Reykjavik: Snaefellsnes & Mt. Kirkjufell Guidad minibussresa

Upptäck en oas av lugn och ro i västra Island och res tillbaka till landet med otaliga hemligheter och gamla landskap på denna gruppresa från Reykjavík. Res till höjdpunkterna på halvön Snæfellsnes ombord på en klimatkontrollerad minibuss. Ta dig till den dramatiska halvön Snæfellsnes där lavafälten avslöjar förstörelsen som landet en gång uthärdat. Förundras över de vulkaniska klipporna i otänkbara former då de sticker upp i vridna former från jorden. Följ med på en promenad längs med de ojämna klipporna i Arnarstapi och se de vackra bågarna i Hellnar där pelare i basalt långsamt stiger upp från det oförlåtande havet. Ta del av den fantastiska bakgrunden på toppen av glaciären Snæfellsjökull. Res längs med vägar som tar dig till stränder med lava och släta vulkaniska stenar på Djupalónssandur. Utforska halvöns norra sida och det berömda berget Kirkjufell. Upptäck fotografens drömobjekt, den svarta kyrkan i Budir, som ligger öde och isolerad. Håll utkik efter lekfulla sälar vid Ytri Tunga Gold Beach, ditt sista stopp. Res sedan tillbaka till din mötesplats i Reykjavík. Ha fördel av dina guiders omfattande kunskaper och erfarenheter. De delar med sig dels av sevärdheterna du bara måste se men även kunskap, fantastiska berättelser och personliga rekommendationer så du kan göra det mesta av ditt besök på Island.

Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths, och vattenfall Tour

4. Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths, och vattenfall Tour

Börja i Reykjavik och bege dig till Borgarnes, porten till västra Island. Gör ditt första stopp vid Deildartunguhver, den mest kraftfulla varma källan i Europa, som är så stark att den ger varmvatten och kraft till lokalbefolkningen i milsvida omgivningar. Tillbringa lite tid med att gå bland de ångande ångmolnen. Flytta till Hraunfossar, även känd som "Lava Waterfalls". Ta in synen från flera utsiktsplattformar och se hur vattnet sträcker sig nästan en kilometer över uråldriga lavafält, med smältvatten från Langjökull-glaciären som rinner ut i Hvitaälven. Bara några meter bort ligger Barnafoss, även känd som "barnens vattenfall", uppkallad efter den tragiska berättelsen om två lokala barn. Ditt nästa stopp är Husafell, en hisnande skogsoas och en historisk plats med traditionella torvhus och till och med några "alvhyddor" för att glädja barnen också. Se spännande verk av lokala konstnärer, såväl som den berömda "Lifting Stone of Husafell". Från Husafell, transporteras i 4x4-bilar längre in i landet till Deildargil Canyon, där du kommer att se Langifoss, ett högt vattenfall i två nivåer utanför allfarvägen och som få människor känner till. Fortsätt till turens höjdpunkt, Canyon Baths, för en traditionell isländsk varm källa på en hållbar, avlägsen plats som finns djupt inne i den magnifika Hringsgil-ravinen. Bada i 3 geotermiskt uppvärmda stenpooler med varierande temperaturer (30-41°C eller 86-105°F), tillsammans med en kallvattenpool och ett svalkande vattenfall. Känn dig avslappnad i den fridfulla atmosfären, tack vare den begränsade kapaciteten på 20 besökare åt gången. Föreställ dig hur det var för de tidiga nybyggarna att bada på samma sätt. Gör ditt sista stopp vid Reykholt, som brukade vara Snorri Sturlusons medeltida hem, en berömd isländsk historiker och hövding. Besök Snorralaug (Snorres bassäng), en annan traditionell naturlig varm källa, där lokalbefolkningen har badat sedan 1100-talet. Därifrån återvänder du till huvudstaden efter en dag av förundran och utforskning i västra Islands vilda vildmarker.

Snæfellsnes: Smågruppsresa till Västerns dolda skatter

5. Snæfellsnes: Smågruppsresa till Västerns dolda skatter

I en liten grupp utforskar du halvön Snæfellsnes. Promenera längs strandkanten nära Arnarstapi och se den lilla fiskebyn på avstånd. Därefter besöker du klippformationer som formats av havet vid Lóndrangar. Du kommer att märka att Djúpalónssandurs stenstrand också är platsen för ett skeppsbrott från 1948. I århundraden rodde fiskare ut till Atlanten härifrån. Prova en av "lyftstenarna" för att se om din styrka håller måttet! Kolla sedan in Saxhóll-vulkanen, som bildades i ett utbrott för nästan 4 000 år sedan. För en spektakulär utsikt över lavaformationerna och nationalparken kan du klättra upp till toppen via en trappa. I slutet besöker du ett av Islands mest kända berg - Kirkjufell. Du kommer att känna igen hattformen när du ser den. För den bästa utsikten kan du gå runt dess cirkulära stig och se Kirkjufellsfoss vattenfall. Rolig fakta: Kirkjufell dök upp i Game of Thrones (säsong 6 och 7) som "Arrowhead mountain".

Reykjavik: 2-dagars västtur med Snæfellsnes och Silver Circle

6. Reykjavik: 2-dagars västtur med Snæfellsnes och Silver Circle

Dag 1: När du hämtas upp i Reykjavik börjar din resa med att köra på den natursköna väg 1 till staden Borgarnes. Därifrån fortsätter du till området Borgarfjodur, där du besöker de unika lavavattenfallen som kallas Hraunfossar och de närliggande Barnafossar-vattenfallen. Besök Glanni Watefall, Deildartunguhver - den mest kraftfulla varma källan i Europa och den historiska platsen Reykholt. Sista stoppet blir vid Husafell - den skogliga oasen. Här kan du välja ditt nästa äventyr. Du kan antingen gå in i Islands största lavagrotta Vidgelmir eller åka på en fyrhjulstur för att besöka avkopplande Canyon Baths och stanna på vägen för att njuta av utsikten över det tvådelade vattenfallet Langifoss. Du kommer sedan att tillbringa natten i Borgarnes - Västislands huvudstad som ligger vid en fjord. Där hittar du charmiga kaféer och restauranger samt torvhus. Norrskenet är också känt för att spela sin otroliga ljussymfoni i detta område om förhållandena är gynnsamma. Dag 2: På den andra dagen reser du först till Snæfellsneshalvön, där du kan njuta av att se sälar leka på stranden och ta del av fantastiska vyer på de många vackra naturens skapelser i området. Se glaciären Snæfellsnesjökull dyka upp när din tur fortsätter runt halvön. Bege dig till det vackra och fotogeniska berget Kirkjufell. Snæfellsnes är också hemvist för den stora sälkolonin som du får chansen att se vid Ytri-Tunga Beach, innan du åker tillbaka till Reykjavik.

eSIM Island: Internet-dataplan 4G/5G

7. eSIM Island: Internet-dataplan 4G/5G

Upptäck Islands överjordiska skönhet och unika kultur utan att missa en takt! Vårt eSIM-kort ser till att du håller kontakten med höghastighetsdata, oavsett om du bevittnar det spektakulära norrskenet, badar i Blå lagunen eller utforskar de dramatiska landskapen vid Gyllene cirkeln. Så här fungerar det: 1. Köp: Välj det datapaket som passar dina resplaner. 2. Skanna och aktivera: Vid köpet får du en QR-kod. Skanna den med din eSIM-kompatibla enhet och du är redo att köra! 3. Håll dig uppkopplad: Njut av oavbruten uppkoppling under hela ditt isländska äventyr. Kompatibilitet: Se till att din enhet stöder eSIM. Se vår kompatibilitetslista på https://esimfox.com/pages/compatible-devices för mer information.

Reykjavik: 8-dagars rundtur på Island i en liten grupp

8. Reykjavik: 8-dagars rundtur på Island i en liten grupp

Ditt 8-dagars isländska äventyr börjar med upphämtning från Reykjavik och ger dig sedan ut längs Gyllene cirkeln och passerar Gullfoss vattenfall, Geysir och Þingvellir nationalpark. När du beundrar det varma vattnet som sprutar från jorden, lär dig om Islands historia från dina expertguider. På dag 2 besöker du vattenfallen i Skogafoss och Seljalandsfoss där du kan gå bakom kaskaderna och vandra på en gammal glaciär. Dagens höjdpunkt är en resa till den världsberömda svarta sandstranden vid Reynisfjara. Utforska Skaftafell National Park på dag 3 och förundras över de vita isskivorna när de kontrasterar mot den skarpa svarta sanden. Efteråt utforska en isgrotta och isblock som flyter i glaciärlagunen i Jökulsárlon. Tillbringa kvällen med att titta ut för det fantastiska norrskenet, en verkligt en gång-i-livet-möjlighet. På dag 4 följer du dina guider genom östfjordarna på jakt efter inhemskt djurliv som vildrenar. När du passerar sjön Lagarfljót, där ett monster sägs bo, lär du dig om kulturen och livsstilen i de närliggande små byarna. Efter en mysig natts vistelse i en sömnig isländsk by, utforska den geotermiska regionen Mývatnsjön och se Dimmuborgirs lavapelare. Fortsätt sedan till Námaskarð-passet där jorden kokar och bubblar framför dina ögon. På dag 6, besök fjorden Eyjafjörður, tillbringa lite tid med att lära känna lokala bönder på Kaffi Kú och stanna till vid Hauganes för en valskådningstur. Prova några isländska delikatesser om du är sugen på det, övernatta sedan i Borgarnes. På dag 7 utforskar du huvudstaden i norr på din egen fritid, innan du beger dig ut till Saga Trail för att besöka Reykholt där den medeltida poeten Snorri Sturluson bodde. På dag 8 kan du se den otroliga Snæfellsjökull-glaciären på Snæfellsneshalvön och förundras över det hisnande landskapet som omger dig. Njut av en valfri underjordisk rundtur i Vatnshellir Lava Cave. På kvällen kommer du tillbaka till Reykjavik, där ditt 8-dagars äventyr slutar.

Från Reykjavík: 3-dagars rundtur i de vilda Västfjordarna

9. Från Reykjavík: 3-dagars rundtur i de vilda Västfjordarna

Njut av en upplevelse för livet på denna 3-dagars guidade tur till de vilda Västfjordarna, med avresa från Reykjavík. Du kommer att se den hisnande skönheten i ett av de mest oförstörda områdena på Island, fyllt med spännande platser att besöka, där naturen regerar! Dag 1 Påbörja ditt Västfjords-äventyr med upphämtning i huvudstaden och en naturskön bilresa till Borgarnes. Längs vägen besöker vi Eiriksstaðir, vikingamuseet, där du kan utforska det torvtaksförsedda hus som en gång var hem åt Eirik den röde och hans son Leif den lycklige. När vi fortsätter får du en hisnande utsikt över kustklipporna vid Breiðafjörður, porten till Västfjordarna. Otaliga fjordar väntar på dig på denna bilresa, med gott om möjligheter att stanna och ta in det magnifika landskapet. En av höjdpunkterna är naturreservatet Vatnsfjörður, med vattenfallet Þingmanná och en fantastisk kanjon. Ett annat stopp är Birkimel Bay med sin sandstrand, där du kan uppleva (valfritt) Krosslaug Swimming Pool - en riktig isländsk pärla. Denna naturliga pool, som drivs av den lokala ungdomsföreningen, erbjuder en chans att koppla av och suga i varmt geotermiskt vatten medan du njuter av de vackra omgivningarna. När du korsar den höga bergskedjan Kleifaheiði kommer du att förvånas över den 5 meter höga stenstatyn som heter Kleifabúi, ett bevis på engagemanget hos de ingenjörer som byggde bergsvägen. Dag 2 Njut av den otroliga utsikten över Westfjord när du utforskar de höga klipporna vid Látrabjarg, en perfekt plats för fågelskådning. Håll utkik efter skeppsvraket Garðar på vägen! Detta är den västligaste punkten på Island, dit tusentals sjöfåglar (inklusive lunnefåglar!) kommer varje sommar. Ta en promenad på Rauðisandurs mångfärgade sand och njut av utsikten över Fossfjörðurs vattenfall och det ikoniska "A-huset". Titta sedan förundrat på Dynjandi, den bröllopstårtformade kaskaden med sin "vattenfallsstege" i sju steg. Avsluta din andra dag med en trevlig utekväll i Ísafjörður, huvudstaden i Västfjordarna. Dag 3 Dagen börjar med ett besök på toppen av Bolafjall (638 m) och en promenad på utsiktsplattformen Skywalk som är byggd över branta klippor. Sedan stannar vi till vid charmiga Ósvör Fishing Village (samling av byggnader med torvtak) och Óshólaviti Lighthouse. Sedan är det dags att börja köra via Seven Fjords Road. Vägen följer kustlinjen och bjuder på oavbruten utsikt över fjordar, berg och glaciärer i alla riktningar. Du kommer att njuta av oförglömliga vyer vart du än tittar när vägen går upp och ner för sju hisnande fjordar. Fjällrävar strövar omkring i området, så håll utkik efter det enda inhemska landlevande däggdjuret på Island här! Om du inte har tur kan du fortfarande träffa dem på Arctic Fox Center och bidra till deras skydd. Vi stannar också till vid Hvitanes, en av de mest lättillgängliga platserna för att se sälar i Västfjordarna, så vi tar en titt på dessa charmiga varelser här. Sista stoppet blir vid Grabroks färgglada vulkaniska kratrar.

Halvön Snaefellsness : Privat guidad dagstur

10. Halvön Snaefellsness : Privat guidad dagstur

Vår privata skräddarsydda dagstur till Snaefellsneshalvön är en unik och oförglömlig upplevelse som fördjupar dig i den fantastiska naturskönheten på Islands västkust. Med start i Reykjavik tar din privata guide med dig på en naturskön bilresa genom lavafält, förbi höga berg och pittoreska fiskebyar, och längs slingrande kustvägar som erbjuder hisnande vyer över Atlanten. Under hela turen kommer din guide att berätta historier och legender om området och dela med sig av sin kunskap om Islands historia, kultur och geografi. Du kommer att ha gott om möjligheter att stanna och ta bilder, och din guide rekommenderar gärna lokala restauranger och kaféer där du kan njuta av en utsökt måltid eller ett mellanmål. Personlig upplevelse: Vår privata dagsutflykt till Snaefellsnes erbjuder en personlig upplevelse som tillgodoser varje besökares specifika intressen och behov. Det innebär att du kan utforska regionen i din egen takt och fokusera på de attraktioner som intresserar dig mest. Expertguide: Vår kunniga och erfarna guide tar dig till de bästa platserna i Snaefellsnes och ger dig fascinerande insikter om regionens historia, kultur och naturliga underverk. Du kommer att lära dig mycket och ha jättekul! Bekvämt fordon: Vårt rymliga och bekväma fordon är utrustat med alla bekvämligheter du behöver för att göra din resa så behaglig som möjligt. Du kommer att kunna koppla av och njuta av det fantastiska landskapet utan att oroa dig för transportlogistiken. Flexibilitet: Vår privata dagstur till Snaefellsnes är helt flexibel, vilket innebär att du kan anpassa din resväg så att den passar dina preferenser. Oavsett om du vill ägna mer tid åt vandring, sightseeing eller fotografering kan vi tillgodose dina behov. Oförglömliga minnen: Snaefellsnes är en av de vackraste och mest unika regionerna på Island, och vår privata dagstur är utformad för att hjälpa dig att skapa oförglömliga minnen som kommer att vara livet ut. Du får se otroliga landskap, träffa vänlig lokalbefolkning och uppleva Islands magi på ett sätt som få besökare någonsin gör. Här är en detaljerad resplan för en privat dagstur på Snaefellsneshalvön: Hämtning från hotellet i Reykjavik Besök Ytri-Tunga strand för att se sälar Utforska byn Arnarstapi och kustklipporna Lunchpaus i Stykkisholmur Besök berget och vattenfallet Kirkjufell Stopp vid Djupalonssandurs svarta sandstrand Utforska Saxholls krater och lavafält Avlämning på hotellet i Reykjavik Denna resplan ger gott om tid att se några av de vackraste och mest unika sevärdheterna på Snaefellsneshalvön. Observera att detta bara är ett förslag på resväg och kan anpassas för att passa dina intressen och preferenser.

16 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Borgarnes

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Borgarnes?

Borgarnes: Fler aktiviteter och sevärdheter

Borgarnes: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Borgarnes

Samlat omdöme

4.7
(483 recensioner)

Först och främst ett stort tack till guiden Thomas Ragnarsson. Han är inte bara en fantastisk guide, utan också världens bästa sångare som underhöll alla deltagare riktigt bra. Jag kan bara rekommendera denna turné. Så många bra stopp, oavsett om vattenfall, landskap, fiskebyar runt halvön. Jag skulle vilja uppleva det igen till sommaren. Ett måste för varje turist👌

Mycket trevlig turné: till en början börjar det lite mindre bra, kanske för att jag redan hade gjort turer som jag älskade! Men förtrollande platser efter de två första stoppen, långt att nå. Trots små förseningar i turnéns avgångar var guiden/föraren som var ensam vänlig och hjälpsam. Jag skulle göra det igen

Denna turné var en av de bästa, om inte den bästa, vi gjorde på Island. Vår guide Dennis var super trevlig och informativ. Han gav oss massor av fotostopp och såg till att vi kunde se allt i dagsljus. Landskapet var en dröm! Jag skulle definitivt rekommendera denna turné och göra det igen i ett pulsslag!

Underbar natur och lagom balans mellan bussresa och promenader för alla åldrar. Vi hade dessutom strålande väder - glöm inte att ta med en bra kamera! Vår guide och chaufför Jakob var trevlig, påläst och spirituell - han svarade på frågor om både högt och lågt och såg till att vi fick pausa med god mat.

Det är en mycket vacker region. Upphämtningen var i tid. Guiden var väldigt entusiastisk och därför stannade han även till på extra ställen som faktiskt inte ingick i turen. Rekommenderas definitivt!