Saker att göra i
Bodrum

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Bodrum

Från Kos: Självständig dagsutflykt till Bodrum

Från Kos: Självständig dagsutflykt till Bodrum

När du blir hämtad i hamnen på Kos tar du en fantastisk båtkryssning över Egeiska havet till Bodrum. När du har passerat passkontrollen och tullen kan du njuta av en hel dag för att utforska denna otroliga antika stad på egen hand. När du anländer till hamnen kan du titta med häpnad på de vackra vita husen som är byggda amfiteatriskt på bergssluttningen, dussintals segelbåtar och yachter samt ett av världens mest imponerande slott. Ta en promenad längs de pittoreska gatorna och beundra arkitekturen. Ta del av de historiska sevärdheterna och de antika ruinerna, bland annat slottet och den antika grekiska staden Halicarnassus, Windmilles och den antika grekiska teatern med 13 000 platser. Om du inte är en historieälskare kan du istället ta en promenad genom de små gatorna och lära känna det lokala köket. Njut av ett turkiskt kaffe eller te på ett traditionellt kafé, eller prova "kebab" och andra traditionella "mezedes" och söta "kazandibi" - några av de mest populära turkiska specialiteterna. Efter det kan du bege dig till den riktigt stora basaren för att få en chans att öva upp dina förhandlingsfärdigheter. Shoppa alla sorters souvenirer, folkkonst, hantverk och kläder. Sug in den otroligt livliga atmosfären och njut av doften av kryddor och lokala produkter. Många ståndspersoner accepterar euro och nästan alla talar grekiska eller engelska. För en verkligt turkisk upplevelse kan du besöka ett turkiskt bad för lite avkoppling. Upptäck hur turkiska badhus har haft en speciell plats i den turkiska kulturen i hundratals år. Slappna av i ångbadet medan en mycket skicklig massör arbetar bort den stress och de spänningar som har byggts upp i din kropp under året. I slutet av din otroliga dagsutflykt tar du båten tillbaka till Kos hamn i tid för din vidare resa.

Bodrum: Båttur till ön Orak med badstopp och lunch

Bodrum: Båttur till ön Orak med badstopp och lunch

Se den oklanderliga naturliga skönheten i Tyska bukten och njut av solen på ön Orak med denna rundtur från Bodrum. På vägen serveras välsmakande frukt och uppfriskande te. Simma på fantastiska platser som Red Nose och Tavşan Burnu. Välj mellan en gruppresa, en privat turné eller en gruppresa med upphämtning i en luftkonditionerad bil på ditt hotell i Bodrum. En gång i hamnen, hoppa ombord på en rymlig båt med två däck. Båten har utomhusområden för solsökare och inomhuslounger för dem som föredrar skuggan. Koppla av ombord på den fullt utrustade båten som har allt du kan behöva och en professionell besättning som är villig att erbjuda dig en verkligt uppgraderad upplevelse. Ta dig till German Bay, där du kan hoppa in i det uppfriskande vattnet eller knäppa några foton på däck. Gå till Orak Island-bukten, för 2 timmars ledig tid med att njuta av blått vatten och fina, vita sandstränder. Har möjlighet att koppla av under solen, simma eller ta några anmärkningsvärda foton. Fortsätt med ytterligare ett simstopp vid Red Nose där du kan beundra de imponerande grå klipporna som omger det blå vattnet i bukten. Gå till din sista simtur vid "Tavşan Burnu", som är känd för sin felfria lugn. . Avsluta på eftermiddagen, när båten återvänder till hamnen. Om du väljer alternativet med hotellöverföringar kommer det att finnas ett fordon som väntar på att returnera dig till ditt boende.

Från Bodrum: Heldagstur med båt till ön Orak

Från Bodrum: Heldagstur med båt till ön Orak

Båtturen till ön Orak avgår från Halikarnas hamn kl. 11.00 och gör sitt första stopp vid Red Bay, där du kan njuta av en kort simtur. Fortsätt till ön Orak och en av de vackraste vikarna i regionen. Du har ca 2 timmar på dig att simma i det kristallklara vattnet och njuta av den vita sanden. Efter att ha lämnat Orak Bay kommer det att finnas ytterligare 2 stopp vid olika vikar, där du också kan simma och snorkla. Den exakta resplanen beror på havsförhållandena den dag då båtturen äger rum. Du kan vara säker på att stanna till vid ett antal vackra skyddade vikar på Bodrumhalvön. Halvvägs genom turen äter du lunch ombord, som är nylagad av personalen. Måltiderna kan variera, men vanligtvis ingår färsk sallad, grillad kyckling och ris eller en pastarätt. På eftermiddagen kan du njuta av melon och turkiskt te med kex. Beundra utsikten över Bodrumhalvöns pittoreska kustlinje på återresan tillbaka till Halikarnas hamn.

Turkiet (Türkiye): eSim Mobile Data Roaming Plan

Turkiet (Türkiye): eSim Mobile Data Roaming Plan

Gör din resa problemfri med ditt praktiska eSIM. Håll kontakten på resan med höghastighetstäckning i Turkiet och de övriga 39 mest besökta regionerna i Europa. Köp och installera ditt eSIM när som helst och var som helst, och välj bland en mängd olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Skanna bara eSIM:s QR-kod för att komma åt alla dina viktiga appar på resan. Undvik besväret med att hantera flera SIM-kort med den här nollavfallslösningen. Skaffa ett eSIM per enhet och fyll på genom att köpa och aktivera ytterligare eSIM-abonnemang när du reser. När det har aktiverats börjar din täckning enligt din valda varaktighet. Förmån av täckning i Österrike, Andorra, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Tyskland, Grekland, Gibraltar, Guadeloupe, Ungern, Island, Irland, Italien, Lettland, La Reunion, Litauen, Liechtenstein, Luxemburg, Också omfattas Malta, Martinique, Nederländerna, Norge, Portugal, Polen, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Saint Barthélemy, Saint Martin, Saint Pierre och Miquelon, Turkiet, Storbritannien och Nordirland. Alla iPhone-modeller som lanserats efter iPhone XS kan stödja eSIM. För Android, om du är osäker, vänligen kontrollera med riktlinjebilden för behörighet. Om du inte kan ansluta till internet efter att ha installerat detta eSIM, följ felsökningsguiden för självhjälp i din GYG-kupong. Lokal operatörsinformation: Turkiet: Vodafone-Telsim Resten av länderna är tillgängliga i kuponginformationen i din GYG-app efter köpet

Från Bodrum: Båtutflykt till ön Orak med badstopp och lunch

Från Bodrum: Båtutflykt till ön Orak med badstopp och lunch

Ge dig ut på en avkopplande utflykt med en dagstur till Orak Island, Kızıl Burun och Rabbit Bay från Bodrum. Ta en simtur, sola, beundra de vackra stränderna och njut av lunch som serveras ombord. Känn hur din stress smälter bort när du fördjupar dig i naturen och njuter av denna orörda miljö. Avresa från Bodrum och njut av de natursköna vikarna längs vägen till Halikarnas hamn. När du anländer hälsas du välkommen av besättningen och får installera dig på båten. På vägen till Orak Island passerar du Bodrum Castle och beundrar dess imponerande arkitektur. När du kommer fram till Orak Island kan du ta ett dopp på öns vackra stränder omgivna av olivträd och pittoresk natur. Viken är den perfekta platsen för en simtur och vattnets turkosa färg kommer säkert att förvåna dig. Nästa stopp är Kızıl Burun (Pabuç Burnu). Den här idylliska platsen är känd för sina fantastiska färger, sitt glänsande hav och sin klara luft. Efter lite tid här åker vi vidare till sista stoppet, Rabbit Bay. Med varmare vatten än de andra vikarna är det den perfekta platsen för att njuta av en avkopplande avslutning på dagen innan du åker tillbaka till Bodrum.

Bodrum: Båttur på ön Orak med lunch och valfri transfer

Bodrum: Båttur på ön Orak med lunch och valfri transfer

Sug upp solen på en båttur till ön Orak med en 3-rätters lunch och valfri hotelltransfer från Bodrum ingår. Besök Rabbit Nose National Park och German Bay och utforska Orak Islands stränder i din egen takt. Du kan välja mellan en privat resa eller en gruppresa. Välj också att möta båten i hamnen eller bli hämtad från ditt hotell i Torba, Bodrum, Gumbet, Bitez, Ortakent eller Yahsi. När du går ombord på båten kan du hitta den perfekta platsen för solbadning och njuta av utsikten över Bodrum från vattnet. Vid ditt första stopp, German Bay, kan du dyka i vikens kristallklara vatten eller koppla av på övre däck och ta några hisnande bilder. Njut av en trerätters lunch som serveras ombord. Fortsätt till Orak Island Bay, där du har 2 timmars fritid att utforska i din egen takt. Du kan ta en promenad på de vita sandstränderna, snorkla eller bada. På vägen tillbaka till Bodrum stannar du till för att beundra de grå klipporna och det blå vattnet i Rabbit Nose National Park. Ankomst tillbaka till hamnen i Bodrum precis i tid för middag.

Kardamaina: Piratbåtskryssning i 3 vikar med grilllunch

Kardamaina: Piratbåtskryssning i 3 vikar med grilllunch

Kryssningen avgår kl. 10.00 från hamnen i Kardamena och går till din första destination, Kefalos Beach på nordvästra delen av ön. Båten kommer fram till stranden och du kan gå av här och njuta av 1,5 timmes fritid. Gå över Kefalos Beach och förundras över dess vatten och små vikar, njut av lite ledig tid för att utforska hela stranden på din fritid. När du återvänder till båten kan du njuta av en grekisk grillfest ombord på Maria Magdalini och smaka på grekiska smaker som grekisk sallad och souvlaki. Därefter stannar du till vid Camel Bay, en annan öde strand som fick sitt namn eftersom den har formen av en kamel. Tillbringa en halvtimme där för att beundra det klara vattnet, ta några bilder och njut av att simma medan du dyker från båten. Sista anhalten är Bubble Beach (eller Paradise Beach) där ni kommer att tillbringa 2 timmar. Denna strand har vener från vulkanen Nisyros, och på grund av detta är vattnet varmt. Du kan dyka från båten eller om du vill kan du simma till stranden och besöka dess strand som är organiserad med barer och vattenaktiviteter. Denna vackra dag har nått sitt slut och vi återvänder till hamnen i Kardamena kl. 16.30.

Turkiet/Europa: 5G eSim mobildataplan

Turkiet/Europa: 5G eSim mobildataplan

Gör din resa till Turkiet problemfri med ditt bekväma eSIM. Håll dig uppkopplad på resan med höghastighetstäckning i Turkiet och ytterligare 43 europeiska regioner (fullständig lista nedan). Köp och installera ditt eSIM-kort när som helst och var som helst och välj bland en mängd olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Skanna bara QR-koden för eSIM för att få tillgång till alla viktiga appar på din resa. Undvik besväret med att hantera flera SIM-kort med denna avfallsfria lösning. Få ett eSIM-kort per enhet och fyll på genom att köpa och aktivera ytterligare eSIM-abonnemang när du är på resande fot. När du har aktiverat dem börjar din täckning enligt din valda varaktighet. De flesta enheter som släpptes efter 2019 är kompatibla med eSIM (t.ex. iPhone XR, XS av modellerna efter det, Google Pixel 4 och efter det). Om du är osäker kan du kontrollera bilderna på kompatibilitetsriktlinjerna för att bekräfta att du är berättigad. Nätverkstäckning: Albanien, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland (inklusive Kykladerna), Irland, Island, Israel, Italien (inklusive Vatikanstaten, San Marino och Sardinien), Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal (inklusive Azorerna och Madeira), Rumänien, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien (inklusive Balearerna och Kanarieöarna), Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Turkiet, Ukraina, Österrike och Uzbekistan.

Bodrum: Färja tur och retur till Kos med upphämtning på hotellet

Bodrum: Färja tur och retur till Kos med upphämtning på hotellet

Upplev en underbar dag på ön Kos med en bekväm transferservice och färjetur. Landa på ön Kos och upptäck många av öns historiska och kulturella landmärken medan du kopplar av i en idyllisk miljö. Börja dagen med en bekväm upphämtning vid ditt boende i Bodrum. Anländer till hamnen och träffa din värd som hjälper dig att se till att du har rätt resedokumentation. Gå ombord på en höghastighets, modern färja och ta in den fantastiska utsikten över Egeiska havet. Anländer till hamnen i Kos på en resa i din egen takt. Upptäck många av de historiska platserna som är spridda runt ön som Asklepion och Gamla stan. Besök Gamla stan och promenera runt de smala gatorna och fördjupa dig i stadens atmosfär. Gläd dig själv genom att smaka på några typiska lokala livsmedel och upplev den berömda grekiska gästfriheten. Besök på en resa för att söka efter de många vikarna och strandbarerna som sprider Kos kustlinje. Blötlägg solen och varva ner medan du simmar i Egeiska havet. Tillbringa 8 timmar på ön för att göra som du vill innan du går tillbaka till hamnen i Bodrum.

Från Bodrum: Dagstur till Pamukkale och Hierapolis med lunch

Från Bodrum: Dagstur till Pamukkale och Hierapolis med lunch

Utforska Pamukkale, som är ett av UNESCO:s världsarv, och den närliggande grekisk-romerska staden Hierapolis på en heldagsutflykt från Bodrum. Se de fantastiska terrasser av travertinsten, antika ruiner och varma källbad på en dagsutflykt fylld av historia och naturskönhet. Din dagsutflykt till Pamukkale börjar med upphämtning från ditt hotell i Bodrum. Kör till Pamukkale för att möta din guide, med en restid på cirka 3,5 timmar i ett luftkonditionerat fordon. Pamukkale som betyder bomullsslott är ett fantastiskt UNESCO-världsarv som består av bländande vita travertinstensterrasser som tycks rinna nerför 200 meter höga klippor. På avstånd ser travertinterrasserna ut som snötäckta klippor eller frusna vattenfall men är i själva verket mineralavlagringar från de varma källorna i Pamukkale. Gå runt dessa fascinerande klippor och se de naturligt bildade badbassängerna samtidigt som du lär dig om deras geologi av din guide. Se de vita travertinterrasserna som kontrasterar mot de bruna bergen i fjärran. Njut av lite fritid för att utforska bassängerna på egen hand. Ta med badkläder för ett dopp i Kleopatras pooler och koppla av i de varma naturliga källorna som skiljs åt av antika kolonner. En extra inträdesavgift betalas direkt för att bada i bassängerna. Senare följer du med din guide på en lugn promenad upp till Hierapolis, en gammal grekisk-romersk stad med sönderfallande ruiner och geotermiska badbassänger. Lär dig mer om nekropolen (romersk begravningsplats), den enorma romerska teatern som hade plats för mer än 12 000 personer och St Philippe Martyrion (även känd som Basilica of St Philippe). I slutet av turen hämtar din chaufför dig och åker tillbaka till Bodrum för att bli avsläppt på ditt hotell.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Bodrum

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Bodrum?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Bodrum:

Sevärdheterna i Bodrum du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Bodrum?

De bästa dagsturerna från Bodrum:

Se alla dagsturer från Bodrum på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Bodrum

Att göra i Bodrum

Städer i Turkiet

Bodrum: Fler aktiviteter och sevärdheter

Bodrum: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Bodrum

Samlat omdöme

4.3
(1 078 recensioner)

Hej, det var en bra resa. Tyvärr fanns det ingen tysktalande guide ombord som utlovat. Eftersom jag redan har erfarenhet av dykning kunde jag dykspråket, men det är inte bra för introduktionsdykning. Tyvärr fanns det inte mycket fisk att se, men det kan ingen göra. Jag fick stå för transporten själv, det var faktiskt bara 15 minuter från mötesplatsen och jag betalade själv.

En av de bästa upplevelserna på semestern! Ett måste för alla som vill koppla av och simma i superklart vatten. Maten är fantastisk, tjänsten är fantastisk. Rekommendation för resenärer: - Kom lite tidigare för att få den bästa sittplatsen. -Ta skyddsglasögon och snorkla med dig (de finns i alla hörn, men förhandla) -Solkräm

Vi hade en supertrevlig och avkopplande dag ombord! Besättningen var mycket trevlig och hjälpsam, maten var utsökt! Fartyget var inte överfullt och lite mindre. För oss var allt perfekt!

Härlig dag ute - välorganiserad resa och maten var också ganska bra. Ett brett utbud av valfria drycker tillgängliga ombord till ett rimligt pris.

Okej, bra dag. Den perfekta måltiden, vänligheten hos besättningen